Alma

Nimi: Alma
Rotu:  Harmaa norjanhirvikoira
Sp: Narttu
Synt: 3/2017
Oma: 1.5.2017 -> ?

Alman kohdalla tarina on eriävä Pörrin tarinaan verrattuna. Monet asiat tapahtuivat eri syistä ja eri tavalla, mutta uskon, että kaikki meni niin, kuin kaiken pitikin mennä. Mutta mitä sitten tapahtui, milloin ja miksi?

Kun Pörri alkoi olla lähellä kahden vuoden kunnioitettavaa ikää, oli aika miettiä toista pentua. Alunperin idea ei ollut minun, vaan vastustin toisen koiran ottamista. Niin paljon vastuuta lisää, niin paljon puuhaa lisää, niin paljon kaikkea lisää. Niin paljon rikkoutuneita vaatteita, revittyjä hiuksia ja muuta mukavaa. Aluksi toisen koiran ottamisesta puhuttiin vain vitsillä ja muutenkin selailimme vähän ilmoituksia, mutta lopulta sitten päätimme ottaa toisen koiran. Se tapahtui hiljalleen, epävarmasti ja hapuillen. 

Synnyinkodissaan Alma kasvoi kahdeksanviikkoiseksi ja oli meille tullessaan kypsemmän näköinen, kuin Pörri meille tullessaan oli. Tyttösemme ja Pörrin "pikkusisko" saapui meille siis 1.5.2017, vappuna. Sen nimeä mietittiin hurjan paljon ja nimen valintaa helpotti A-kirjain, jolla koiran piti alkaa. Nimi Alma annettiin ALMA - nimisen artistin mukaan. Alma sulatti kaikkien sydämet suloisella olemuksellaan jo heti ensimmäisten minuuttien aikana. Se saapui väsyneenä ja uupuneena, mutta rauhallisena ja luottavaisena. 

Koska myös Pörri oli meillä, aloitettiin jo ensimmäisinä päivinä tyttöjen tutustuttaminen toisiinsa. Ensimmäisenä päivänä Pörri oli järkyttynyt ja ensimmäisen viikon aikana se ei viihtynyt sisällä entiseen maalliin. Lopulta se kuitenkin totesi, että täällä se pentu on, halusi se tai ei, joten se asettui. Ensimmäisinä päivinä Pörriä pidettiin hihnassa, jottei kokoeron takia mitään tapahtuisi. Tutustuttaminen aloitettiin varovasti. Pörri halusi kovasti leikkiä ja riehua, kuten se kavereidensa kanssa tekee, mutta vielä se ei ole mahdollista. 

Alma asettui meille todella nopeasti ja jo ensimmäisenä iltana se oli kuin kokonaan. Se söi, joi, pyysi syliin ja oli muutenkin ystävällinen ja hellyttävä. Sen luonne osoittautui pehmeämmäksi kuin Pörrillä on. Alma alistuu helpommin, mutta kuitenkin yrittää ärsyttää Pörriä parhaansa mukaan. Hännästä vetämistä, takakintusta kiskomista ja korvasta vetämistä. Alman luonne on ihan erilainen, kuin Pörrillä, ja nyt onkin ihana saada seurata, miten se tulee muuttumaan tässä kuukausien ja vuosien aikana!
LUONNE
Jos Alman perusluonnetta pitäisi kuvailla muutamalla adjektiivilla, valitsisin ehdottomasti sanat itsenäinen, rohkea, lempeä, tuttavallinen ja pehmeäluonteinen. Alma on todella itsenäinen ja rohkea pentu, joka tutkii innolla kaikkea, mitä kuononsa eteen saa. Metsässä käydessä se ottaa hienosti etäisyyttä jo nyt, ja se lähtee kohtuullisen pitkän matkan (pennulle pitkä matka) päähän ilman, että se edes vilkaisee taakseen. Näin syksyllä siitä onkin kuoriutunut varsinainen metsäkoira, aivan kuten Pörrikin on.

Perusluonteeltaan Alma on myös erittäin ystävällinen, pehmeä, fiksu ja miellyttämisenhaluinen pentu. Ihmisiä kohtaan se ei koskaan ole osoittanut pienintäkään agressiivisuuteen viittaavaa elettä, mutta varsinkin alkuaikoina Pörri sai paljon naskalihampaita kinttuihinsa. Tällä hetkellä tilanne on jo tasoittunut kivasti, ja ne leikkivät yhdessä ilman pienintäkään ongelmaa.

Alma on kohtuullisen tarkka ruuastaan, mutta ei kuitenkaan vihoittele niistä kenellekään. Se syö nopeasti ja haluaa tehdä sen rauhassa, ja niinhän sen kuuluukin olla - ruokarauha jokaiselle. Alma ei ole nirsoa nähnytkään, ja rakastaa kaikkea suuhun pantavaa. Kengät ja vaatteet eivät ole kuuluneet ruokalistalle näin ihmisten onneksi.

Toisin kuin Pörri, Alma rakastaa vettä. Pikkupentuna se tuli suihkuun ihmisten kanssa ja kesällä se kahlasi syvälle ja otti muutamat uintivedot. Sää mikä sää, Alma on hyvällä tuulella ja innokkaana lähdössä lenkille. Häntä heiluu vuorokauden ympäri, kaikki on kivaa ja ihmeellistä.


NÄYTTELYT
Näyttelyihin ei olla vielä pennun kanssa ehditty, mutta seuraamista on kyllä treenattu kovastikin. Turistikoirana se oli Eukanuba International Summer Show:ssa ja pärjäsi oikein hyvin. Näyttelyn jälkeen väsytti kumpaakin koirista.

METSÄSTYS
Tänä syksynä (2017 syksy) Alma pääsee mukaan metsästysviikonlopuille, kenties Pörrin kanssa, mutta varsinaista koulutusta ei aloiteta pennun ollessa vielä niin pentu. Alma pääsee kuitenkin harjoittelemaan tätä hommaa satunnaisesti. Lisäksi ei-metsästysviikonlopuilla Alma pääsee juoksemaan kohtuullisen lähellä oleviin metsiin Pörrin kanssa ja sitäkin kautta harjoittelemaan esimerkiksi jäljen seuraamista ja sen hakemista, sekä ihan yleistä käyttäytymistä ja olemista metsässä.


Sivu päivitetty 29.9.2017

2 kommenttia:

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)