18.12.2017

#372 Linkatut blogit

KIRJOITAN TÄMÄN POSTAUKSEN VAIN SUOMEKSI OMAN MUKAVUUTENI TAKIA!

Toukokuussa tein blogiini Linkkaa ja kysy - postauksen, johon linkattiinkin kiva määrä blogeja. Nyt, yli puolen vuoden jälkeen kaivoin postauksen esille ja päätin vihdoin ja viimein väsätä jonkinlaiset arvostelut linkatuista blogeista. Valitettavasti muutama blogeista on ollut lähiaikoina hyvin epäaktiivinen / lopettanut, joten niitä en tule arvostelemaan, koska koen sen jollain tasolla hyödyttömäksi. Pois jätän seuraavat blogit: Pennin pyörittäjä (pitkällä tauolla/lopettanut), Anglels' pullip (tauolla), Hännänheilutuksia (tauolla), Honig Puppen (ei postauksia pitkään aikaan) ja Virheitä varten (ei postauksia). Olen pahoillani tästä, mutta en viitsi näitä ns. turhaan väsäillä... Jos jokin näistä blogeista kuitenkin haluaa bloginsa arvosteltavan pitkästä tauosta/lopettamisesta huolimatta, voin sen toisessa postauksessa tehdä :) Joten ilmoitelkaa ihmeessä, jos arvostelun haluatte!

Arvostelut toteutan niin, että kategorioittain kerron oman mielipiteeni blogista, ja jokaisessa arvostelussa on mukana plussia ja miinuksia. Kerron kohtuullisen lyhyesti oman mielipiteeni blogista, ja tosiaan mukana on myös rakentavaa palautetta. Missään nimessä tarkoitukseni ei ole loukata, ja toivon, ettei kukaan loukkaannukaan :)


"-o4 syntynyt maailmanpelastaja, kasvissyöjähippi, ja luodinkestävä hevostyttö, ja ylläpidossa oleva 18-vuotias ex-ravuritamma Caro. Caron kanssa mennään vähän vähemmän tosissaan esteitä ja koulua, maastoillaan paljon ja humputellaan ilman varusteita. Blogista löytyy juttua laidasta laitaan, mutta jokaisessa postauksessa on yleensä reilusti järjestelmäkameralaatuisia kuvia. Tervetuloa mukaan!"

ULKOASU on tässä blogissa mukavan simppeli ja talvinen, sekä omalla tavallaan persoonallinen. Bannerissa olevan tekstin fontti miellyttää omaa silmää, mutta voisi mahdollisesti olla jotenkin punaiseen/talviseen taittavan värinen? Banneriin valitut kuvat ovat mukavan jouluisia ja hyvin yhteensopivia. Bannerin asettelu on kokonaisuudessaan hyvin onnistunut! Ulkoasu on neutraalin värinen ja simppeli, ja juurikin sen ansiosta miellyttää silmää. Tausta ja banneri ovat hyvin yhteen sovitettuja, sekä kokonaisuus pelaa. Itseäni tosin hiukan häiritsee taustan mukana liikkuminen, jota ei kuitenkaan puhelimella selatessa huomaa. 
Näin talvella kaipaisin ulkoasuun hiukan lisää väriä, jota voisi helposti saavuttaa vaikka erivärisellä otsikolla tai sivujen nimillä, ne piristäisivät jo paljon!

TEKSTI JA KUVAT Tekstiä ja kuvia on omaan silmääni sopivassa suhteessa toisiinsa lähes jokaisessa postauksessa. Osa postauksista on hyvinkin kuvapainotteisia ja toisissa on vähän enemmän tekstiä, mutta joka tapauksessa jokaisessa postauksessa on paljon kuvia. Itse tykkään lukea Anskun kirjoittamaa tekstiä, se on mukavan kevyttä ja hyvin jaoteltua luettavaa! Tekstissä ei ole sen kummempia kirjoitusvirheitä, enkä muutenkaan lähtisi tekemään mitään muutoksia itse tekstiin. 
Kuvat puolestaan ovat monipuolisia ja järjestelmäkameralaatuisia, mutta joskus ainakin oman tietokoneeni näytöllä näyttävät hieman sumeilta - puhelimella tämä sumeus häviää. Jokaisesta postauksesta löytyy runsaasti kuvia ja niiden avulla tekstikin on jaoteltu hyvin. Kuvat ovat tarpeeksi suuria, mutta osaa voisi vielä pienellä muokkauksella hiukan parannella :)

SIVUT sisältävät kaiken riittävän, eikä niillekään oikeastaan kaipaisi mitään lisää sen kummemmin. Sivut löytyvät blogin ylläpitäjälle Anskulle ja blogin päätähdelle, lämppäritamma Carolle. Niiltä löytyy kaikki tarvittava, joskin Caron sivulla voisi olla hiukan enemmän luonnekuvausta. Sivujen lisäksi blogin sivupalkista löytyy lyhyt tiivistelmä blogin aiheesta, joka ainakin kannattaa blogiin ensimmäistä kertaa saapuessaan lukaista. 

YLEISESTI Karina Drew - blogi on mukavan aktiivinen ja positiivisella asenteella varustettu blogi, jota on mukava lueskella vuoden ympäri! Blogi ansaitsisi mielestäni paljon enemmän aktiivisia lukijoita ja kommentoijia. Yritän itsekin aktivoitua tässä blogissa :D

"Blogissa kerron ratsastustunneista, treeneistä ja kisoista. Sekä välillä postailen pupuistamme Lunasta ja Liljasta. Postauksia tulee laidasta laitaan."

ULKOASU on tässä blogissa mukavan Suomi - painotteinen ja persoonallinen! On hienoa nähdä jossakin blogissa selkeästi Suomea ajatellen väsätty ulkoasu. Suomenlippu taustalla on oikein kiva, ja samoin banneriin valitut kuvat. Rajaukset kuvissa on ihan hyvät, mutta itseäni häiritsee se, että sama kuva on bannerissa kahteen kertaan. Muuten bannerin asettelu on oikein kiva. Bannerin teksti on mielestäni ihanalla fontilla! Tavallaan pidän sen kaksivärisyydestä, mutta tavallaan se hiukan myös häiritsee. Blogin tausta on mukavan yhteensopiva bannerin kanssa. Sivut on keskitetty mukavasti, mutta mielestäni olisi kiva, jos ne saisi samalle riville. 
Blogissa on käytetty hyvin yhteensopivia ja miellyttäviä värejä, jotka tekevät lukukokemuksesta miellyttävän! 

TEKSTI JA KUVAT Tekstiä ja kuvia on pääosin sopivassa suhteessa toisiinsa. Kuvat ovat pääosin hyvälaatuisia, mutta tekstissä on satunnaisesti pienempiä tai suurempia kirjoitusvirheitä. Teksti on kevyttä luettavaa ja pääosin positiivista, mutta myös vähän vakavammalla mielellä kirjoitettuja postauksia löytyy. Tekstiä on laidasta laitaan, kuten Suvi itsekin kirjoittaa, ja se tuo blogiin mukavaa monipuolisuutta. Teksti on selkeällä suomenkielellä kirjoitettuja, enkä itse kiinnitä sen suurempaa huomiota satunnaisiin kirjoitusvirheisiinkään.
Kuvat ovat sopivan kokoisia ja niitä löytyy jokaisesta postauksesta. Jotkut kuvat ovat hiukan rakeisia tai heilahtaneita, mutta pääosin ne ovat hyvälaatuisia ja selkeitä. Suvi jaottelee tekstiä mukavasti kuvilla, ja jokaisen postauksen jaksaa lukea loppuun selkeyden ansiosta.

SIVUT Blogissa on yllättävän paljon sivuja, joten niistä löytyy suunnilleen kaikki tarvittava ja hiukan enemmänkin. Hevosten esittelysivuilta löytyy tarvittavat tiedot, mutta esimerkiksi luonnekuvausta voisi olla enemmänkin. Pupujen ja Suvin sivut ovat mielestäni hyvinkin kattavat ja mukavat lukea. Erikoispostaukset - sivu on mukava lisä, mutta olen vähän kahden vaiheilla siinä, koenko valokuvausblogini - sivua tarpeelliseksi, koska mielestäni linkki sivupalkissa olisi tähän kohtaan riittävä.

YLEISESTI Elämää hevostytön kengissä - blogi on mukavaa luettavaa, joka on kehittynyt huimasti esimerkiksi viimeisimmän kuluneen vuoden aikana! Blogi on tarpeeksi aktiivinen, kattava, monipuolinen ja mukava lukea. Tämäkin blogi ansaitsisi enemmän aktiivisia lukijoita :)

"Ruskein silmin on tarina pian 16-vuotiaasta Emmasta. Kesän jälkeen tapahtuu kauan odotettu muutos. Ensimmäinen opiskeluvuosi Ypäjän hevosopistossa alkaa ja siitä saatte kuulla blogissa nimeltä Ruskein silmin! Tarinaa kuvittavat vielä muutaman kuukauden ajan Mintun tallin tuntihevoset, sitten siirrytään tosiaan aivan uusiin hevosiin."  Pahoittelut tästä vanhentuneesta tekstistä, mutta en nyt lähtenyt sitä muuttamaan...

ULKOASU Nyt on kyllä pakko sanoa, että Ruskein silmin - blogin ulkoasu on aivan ihana ja persoonallinen, sekä mukavan talvinen! Mielestäni bannerissa on käytetty kivoja kuvia, joiden valkoiset reunat ovat mukavan persoonalliset. Teksti erottuu bannerista hyvin, mutta silmin - sanan alla olevan mustaharmaan palkin jättäisin mahdollisesti pois, vaikkei se sieltä erityisesti silmään pistäkään. Taustakuva on mukavan talvinen ja itse asiassa tuokin blogiin talvisen fiiliksen. Punaiset otsikot tuovat blogiin jouluisuutta, joka sekin on vielä parin viikon ajan plussaa. Tavallaan pidän sivupalkin linkeistä persoonallisuuden ja yhteensopivuuden bannerin kuvien ansiosta, mutta niistä muuttaisin mahdollisesti jotain, en vain oikein osaa sanoa, mitä :D

TEKSTI JA KUVAT Tässäkin blogissa on aikalailla sopivassa suhteessa kuvia ja tekstiä. Sanoisin kuitenkin blogin painottuvan hiukkasen enemmän tekstin puolelle, mutta blogi ei kuitenkaan ole raskasta luettavaa hyvin jaotellun tekstin ansiosta. Kirjoitusvirheitä en ole onnistunut vielä metsästämään kuin maksimissaan parisen kappaletta. Teksti ei omaan silmääni ole mitenkään erityisen persoonallista luettavaa, mutta mukavaa lukemista joka tapauksessa. Aina aiheet eivät välttämättä ole iloisia, eikä niiden mielestäni tarvitsekaan!
Kuvia on postauksissa tarpeeksi ja ne tasapainottavat tekstiä hyvin. Kuvien laadussa ei ole mitään moitittavaa, ja suurin osa kuvista onkin järjestelmäkameralaatuisia. Jossain postauksissa kuvia on todella paljon ja joissakin sitten vähemmän, mikä tuo mukavaa vaihtelevuutta blogin lukemiseen.

SIVUT ovat tässä blogissa hyvin huolellisesti tehdyt ja kattavat. Kuvia löytyy tarpeeksi ja tietoa sitäkin enemmän - ei voi kuin arvostaa sitä työtä, joka niiden eteen on tehty. Kirjoitusvirheitä tai muutakaan isompaa huomautettavaa en löytänyt, enkä näe mitään sen isompaa syytä lähteä niitä etsimäänkään. 

YLEISESTI Ruskein silmin - blogi on taitavasti koottu, hieno ja huolellinen blogikokonaisuus, jota on ilo lukea aina silloin, kun Emma kirjoittaa uuden postauksen! Tänä syksynä blogi on elänyt hiukan hiljaisempana kirjoittajan opiskeluiden takia, mutta toivottavasti hän palaa pian bloginsa pariin <3

"Pikku Töppönen on vastikään aloitettu blogi, jossa kerron viikon päästä kotiutuvan cockerspanielin kasvusta harrastuskaveriksi sekä perheenjäseneksi. Lisäksi aion kirjoitella myös taiteilu- ja DIY-projekteistani sekä ajatuksiani koirien kouluttamisesta ja koiramaailmasta."  Pahoittelut tässäkin kohtaa hyvin vanhentuneesta tekstistä...

ULKOASU on tässäkin blogissa oikein kiva, mukavan erilainen! Samanlaista en ole missään muualla nähnytkään, ja on ilo silmälle katsoa tällaista ulkoasua. Bannerissa on todella hauska idea ja se on selkeästi suurella taidolla tehty. Banneri on omaan silmään todella suloinen ja hyvin nimeä kuvaava. Tavallaan bannerin "yli menevä" pehmeä "viiva" on oikein kiva, mutta samalla siinä on hiukan totuttelemista erilaisuuden takia. Taustakin sopii blogiin oikein kivasti, mutta taittaisin väriä hiukan turkoosimpaan päin. Sivupalkki ja blogi kokonaisuudessaan on kivan huoliteltu ja siisti, sekä erilainen. 

TEKSTI JA KUVAT Kuvia, tekstiä ja joskus jopa videoita on postauksissa oikein kivasti! Blogista löytyy superhyvälaatuisia järjestelmäkamerakuvia ja puhelinkuvia, ja mukavia videonpätkiäkin satunnaisesti. Tekstissä ei ole kirjoitusvirheitä ja se on mukavaa luettavaa, ja siitä myös huomaa tietynlaisen "asiantuntijuuden", eli teksti ei ole pelkkää höpöhöpöä. Lukemista helpottaisi vielä hiukan, jos tekstin tasaisi kumpaankin reunaan. 
Kuvat ovat aivan ihania, samoin kuvatekstit! Voltti on äärettömän söpö cockerilapsi, ja kuvat ovat todella kivoista kohdista otettuja ja pääosin hyvälaatuisia. Myös puhelinkuvia mahtuu mukaan, mutta ne tuovat blogiin mukavaa elämänmakua, eivätkä ne millään tavalla häiritse. Pienet videonpätkät joissakin postauksissa ovat myös oikein mukava lisä!

SIVUT Sivuilta löytyy kaikki tarpeellinen ja ne on höystetty sopivalla huumorilla. Niiltä voisi löytyä hiukan enemmän jotakin, esimerkiksi luonnekuvausta, mutta koen nämä nykyiset sivut kuitenkin riittäviksi. Kuvakoosteet ovat oikein kivat, ja esimerkiksi kasvukäyrä - sivu on mukavaa katsottavaa!

YLEISESTI Pikku Töppönen - blogi on ihanaa luettavaa ja ansaitsisi rutkasti enemmän lukijoita! Tekstiä löytyy aika laidasta laitaan, mutta joka tapauksessa mukana on aina pieni ripaus huumoria. Ulkoasu on mukavaa katsottavaa, eikä tekstistäkään ole sen kummempaa sanottavaa.

"Blogissani kerron arjestani ensimmäisen oman hevoseni, 8-vuotiaan ratsutamma Myffin kanssa. Yhteistä matkaa meillä on takana pian kaksi vuotta, ja sinä aikana ollaan koettu paljon loukkaantumisista onnistumisiin. Valmentaudumme säännöllisesti, ja palailemme parhaillaan takaisin esteratsastuksen pariin. Tervetuloa seuraamaan arkeamme!"

ULKOASU on rakennettu bloggerin uusimpien pohjien mukaisesti, ja mielestäni ulkoasu on onnistunut ihan kivasti. Ulkoasu on todella kesäinen ja yksinkertainen, mutta en ole kovin paljoa näihin bloggerin malleihin tutustunut, eli en ole varma, millaisia niihin saa ylipäätään tehtyä. Mielestäni olisi kiva, jos bannerissa olisi blogin nimi, mutta toisaalta sen löytää ihan yläpalkistakin. Väreiltään ulkoasu on kesäisen neutraali, tausta on valkoinen ja samoin bannerin kuvien välit. Tämä on toimiva, mutta mielestäni vähän tylsähkö ratkaisu ulkoasujen suhteen. Bannerin kuvat on kuitenkin valittu kivasti, ja ne kuvaavatkin hyvin kyseistä blogia! Kovin montaa blogia en ole edes samantyyppisellä ulkoasulla nähnyt, joten blogi erottuu edukseen ulkoasunsa puolesta. 

TEKSTI JA KUVAT Tässäkin blogissa on suunnilleen sopivassa suhteessa kuvia ja tekstiä. Välillä postauksia lukiessa tuntuu, että kuvia voisi olla enemmän, niin lukeminen olisi helpompaa ja kevyempää, mutta postaukset on kuitenkin helppo lukea. Kirjoitusvirheitä ei oikeastaan ole, mutta myöskään kirjoitustyyli ei ole kovin erikoinen - eikä sen oikeastaan tarvitsekaan. Teksti on hyvin laadukasta ja ajatuksella kirjoitettua, ja innolla jo odottelen seuraavaa postausta.
Kuvat ovat erittäin laadukkaita ja mukavaa katseltavaa. Puhelinkuviakin löytyy joukosta, mutta pääosin materiaali on järjestelmäkameralla kuvattua. Kuten jo yllä mainitsinkin, joissakin postauksissa suurempi kuvamäärä ei olisi pahitteeksi, mutta tälläkin pärjää oikein hyvin! 

SIVUT voisivat omaan makuuni olla hieman kattavammat. Vilman itsensä sivulta löytyy kivasti tietoa, mutta kuvia voisi hiukan lisäillä. Myffin omalta sivulta kyllä löytyy kaikki tarvittava, mutta pieni tarinankerronta ei olisi pahitteeksi. Uusi lukija - sivun olen kokenut erittäin hyödylliseksi niin tässä - kuin muissakin blogeissa, ja sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto, jotta blogista pääsee kunnolla kärryille!

YLEISESTI Pronssijouhi - blogia on mukava lueskella ja se onkin kehittynyt hurjasti viimeisimmän vuoden sisällä. Nyt se on viettänyt vähän pidemmän aikaa hiljaiseloa, mutta otin sen kuitenkin mukaan tähän, koska Vilma on joulukuussa blogiaan päivittänyt, eikä ole virallisesti lopettanut blogiaan. Toivottavasti Vilmakin palaa bloginsa pariin mahdollisimman pian!

-    -     -      -       -        -      -

Harmittaa, etten tehnyt tätä postausta aikaisemmin ja silloin, kun minun piti tämä väsätä... Nyt jouduin sitten väsäämään tämän postauksen pudottamalla muutaman blogin pois niiden epäaktiivisuuden takia, ja typistämään nämä arvostelut yhteen postaukseen. Pitäisi ehkä järjestää toinen linkkaa blogisi - postaus jossain vaiheessa ja toteuttaa se vähän nopeammin :D
Toivottavasti kuitenkin nautitte postauksen lukemisesta ja jaksoitte lukea tämän loppuun asti!


9 kommenttia:

 1. Kiitos paljon arvostelusta, hirveän vaivan olet jaksanut näiden eteen nähdä! Ja muutama hyvä vinkki tuohon munkin blogiin, kiitoksia. Tuo kuvien sumeus on jännä - mulla ne on sumeita vain puhelimella, ennen kuin kuvat klikkaa auki. Pitääpä tukiskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta blogista! Saattaahan olla mahdollista, että riippuu ihan koneestakin, miten kuvat näkyvät :)

   Poista
 2. Tosi kivat blogit oot valinnut tähän :) Harmi että mainitsemasi blogit pitävät hiljaiseloa, sieltäkin löytyi muutama todella kiva blogi. Ja kiitos arvostelusta! Lupaan palata blogin ääreen heti kun motivaation poikanen kuoriutuu tuolta jostakin. Hyvää joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät blogi-intosi jostain taas pian! Väkisin ei tietenkään ole pakko kirjoittaa, jos ei siitä tunnu :) Ihanaa joulunodotusta myös sinulle!

   Poista
  2. Kiitos paljon blogin arvostelusta ja esittelystä. Olinkin jo unohtanut, tän linkkaa blogisi-postauksen. Olen itsekin miettinyt blogini sivujen määrää. Täytyy vielä jotenkin suplia niitä, yritin saada pelkän linkin valokuvausblogiini, mutta en saanut laitettua sitä niin.
   Mukavaa joulua sinulle ❤️

   Poista
  3. Heh, itsekin olin tämän unohtanut, ennen kuin aloin selailla vanhempia blogipostauksia :D Sulla on ihana blogi ja mukavaa joulua myös sulle❤️

   Poista
 3. Kiitos paljon arvostelusta, kovasti olet tosiaan nähnyt vaivaa näiden eteen! Tuo kasvukäyräsivu on pyörinyt mielessä jokusen tovin, sillä kunnon seisotuskuvia en ole saanut Voltista otettua aikoihin, joten sen päivittelykin on jäänyt. Ehkäpä sinne voi kohta jo kirjoitella jotain spessumpaa pörröpäästä, kun olen alkanut tuntea sitä ja sen luonnetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi mukavasta blogista! Toivottavasti sivu saa pian täytettä :)

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)