28.1.2018

#380 Silkkiä // Like silk

Pitkästä aikaa kävimme perheeni kanssa Nukarinkoskella valokuvaamassa, mutta tällä kertaa vain harjoitusmielessä. Tarkoituksena oli opetella erilaisia asioita kameran asetuksista ja saada vedestä silkkisen näköistä, mikäli ymmärrätte pointin. Lisäksi otin kameranjalan mukaan ensimmäistä kertaa koskaan. Aluksi kuvista tuli aivan kamalan näköisiä - joko täysin valkoisia tai kokonaan mustia, mutta hiljalleen opin säätämään f-aukkoa ja valotusaikaa, sekä muita asetuksia sopivammassa suhteessa toisiinsa nähden ja sain jopa muutaman julkaistavaksi kelpaavan kuvan, jota ajattelinkin jakaa teille juuri nyt. 

Last weekend we went photographing to Nukarinkoski. I wanted to learn something new from my camera and learn, how to set the right settings. The purpose was to get silky water to the pics. In the beginning the pics looked actually awful - they were too light or too dark. Slowly they got better and better, when I learned to set the right settings. 

En voi sanoa olevani kovinkaan tyytyväinen näihin kuviin, mutta ottaen huomioon, että kuvasin ensimmäistä kertaa täysmanuaalilla ja säädin itse asetukset, on pakko tuntea edes hienoista iloisuutta. Paljon on vielä tekemistä, mutta hiljalleen opettelen käyttämään kameraani. 

I can't say that I'm proud of these, but I'm just learning to use my camera. I used full manual and set all the settings myself  for the first time. I've lots of things to learn, but this is a good start. 

Otan ilomielen vastaan niin positiivista kuin rakentavaakin palautetta, ja jos jollakin on antaa hyviä vinkkejä, otan ne vastaan avomielin! Toivottavasti pidätte seuraavista kuvista ja viihdytte niiden parissa.

If you have some constructive feedback what you want to say, write it on the comments, if you want! I hope you like these pictures.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Have a nice weekend!


10 kommenttia:

 1. Nää on oikein onnistuneita kuvia, todella kiva idea näissä! :) Itse olisin ehkä muokannut kuvia ja lisännyt niin esimerkiksi kontrastia vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitähän jo muokkasin jonkun verran, mutta tosiaan olisi saanut enemmän kontrastia kuviin tulla - kiitos muuten myös palautteesta!

   Poista
 2. Kivoja ja hienoja kuvia. Harjoittelemalla oppii. :)

  VastaaPoista
 3. Herranenaika, miten upeita kuvia!! :) Olet kehittynyt kuvaajana kyllä hurjasti, wau 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri älyttömän paljon, ihanaa saada tällaista oalapalaut :)!

   Poista
 4. Todella kauniita kuvia, ja pakko myöntää että mieleeni tuli heti coca-cola, haha ':) Mikä kamera sinulla on?

  www.airinblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sullekin! Mulla on käytössä Canon EOS 350D ja siihen 18-55mm kittiputki :)

   Poista
 5. Anonyymi17.38

  Wau!

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)