21.1.2019

#419 Instagram - ja blogiarvostelut, osa 1

This post is only in Finnish, sorry!

Nyt pienen postaustauon jälkeen on hyvä palata blogimaailmaan blogi-ja instagramarvosteluiden parissa. Joulukuussa teillä oli siis mahdollisuus linkata bloginne tai instagram-tilinne arvosteltavaksi ja esiteltäväksi. Osallistujia tuli oikein mukava määrä, erityisesti ottaen huomioon blogini kuukausittaiset näyttökerrat ja blogimaailman ainakin ajoittaisen hiljenemisen.

Alunperin ajattelin tehdä tämän postauksen yhdessä osassa, mutta tätä kirjoittaessani tajusin, että siten postauksesta tulisi aivan liian pitkä luettavaksi, joten päätin jakaa tämän postauksen kahteen osaan teidän mukavuutenne vuoksi :D

Haluan vielä erikseen mainita, että tässä postauksessa tarkoitukseni ei todellakaan ole loukata ketään, vaan antaa positiivista sekä rakentavaa palautetta, jonka avulla jokainen voi halutessaan parantaa tai muokata sisällöntuotantoaan. Kaikki tässä postauksessa oleva perustuu omiin mieltymyksiini ja mielipiteisiini.

Tämän pidemmittä puheitta - aloitetaan arvostelut!

Pennin pyörittäjä

"Parin kympin "paremmalla" puolella oleva kirjoittaja kertoo humoristisella asenteella elämästään Penni-ponin kanssa. Connemaratamman liiankin älykkäät aivonystyrät aiheuttavat välillä päänvaivaa vähän liian tyhmälle kaksijalkaiselle. Pääpainona hauska yhdessä olo, tavoitteena voittaa itsepäinen poni kirjoittajan puolelle, jotta ystävyys olisi muutakin kuin pelkkiä porkkanoita."


Näin Pennin pyörittäjä-blogin kirjoittaja Janita kirjoittaa blogistaan, joka on jo vuosia kuulunut lempiblogieni listalle! Olen aina tykännyt Janitan kirjoitustyylistä, joka on täynnä huumoria ja hienoa otetta elämään. Uskomatonta vaikutelmaa ei ainakaan huononna blogin ihana päätähti Penni! Lisäksi kuvat ovat kuin suoraan unelmistasi, eli vaikka et jaksaisi tekstiä lukeakaan, kannattaa tämä blogi ehdottomasti käydä kurkkaamassa!

Kun saavut Pennin pyörittäjä-blogiin, on ensimmäisenä vastassa taidokkaasti tehty ja harmoninen ulkoasu, joka on sopivasti rakennettu Suomen talven yleisimpään värimaailmaan mukautuen. Bannerin alapuolella oleva paksuhko palkki erottaa bannerin blogin teksteistä, joka on tavallaan hyvin kiva idea. Mielestäni banneri on kuitenkin sen verran "herkkä" kuvioinniltaan, että palkki hiukan rikkoo tätä vaikutelmaa. Lisäksi koneella blogia lukiessa itseäni hiukan häiritsee liikkuva tausta. Muuten blogin ulkoasusta ei olekaan mitään huonoa sanottavaa - se on taitavasti koodattu ja värimaailmaltaan yhtenäinen ja kaunis. 

Blogin postausten julkaisutahti on jotakuinkin samaa luokkaa, kuin omankin blogini. Itse kuitenkin nautin blogin lukemisesta niin paljon, että toivoisin postausten ilmestyvän useammin! Hyvinhän sen pystyy kuitenkin ymmärtämään, ettei aina riitä aika tai jaksaminen päivitellä todella aktiivisesti blogia kaikista mahdollisista kuulumisista.
Kuva (c) Pennin pyörittäjä!!
Siirtyessäsi tarkastelemaan tekstiä, voin lähes vannoa sen saavan hymyn huulillesi. Teksti on lentävää, välillä asiapohjaisempaa pohdintaa, välillä taas humoristisella otteella kirjoitettua tekstiä esimerkiksi kuulumisia kertoessa. Koskaan tekstiä lukiessa ei kuitenkaan ole sellainen olo, että lukemisen haluaisi lopettaa. Postaukset ovat todella hyvin kirjoitettua ja niistä ei voi muuta kuin nauttia!
Postauksia on Pennin ja Janitan yhteisistä kuulumispostauksista ratsastuspostauksiin ja siitä edelleen ihaniin matkapostauksiin <3

Mielestäni sivutkin ovat ihan omaa luokkaansa, niistä saa sopivan informaation ja pääsee hyvin kärryille siitä, mistä on tässä blogissa kyse. Teksti on samaa pomminvarmaa ja viihdyttävää laatua, nautin siitä uskomattoman paljon!

Blogin kuvat ovat käytännössä poikkeuksetta uusia ja aiheeseen sopivia ja hyvälaatuisia. Itse tykkään Janitan ottamista kuvista, jotka on nätisti muokattu ja taidokkaasti otettu. Välillä toivoisin hiukan aurinkoisempia/valoisamman sävyisiä kuvia vaihtelun vuoksi. Joka tapauksessa kuvat ovat upeita ja nautin niiden katsomisesta yhtä paljon, kuin postaustenkin lukemisesta!

Jatketaankin samalla suoraan Janitan @penninpyorittaja-instagramin parissa! Luonnollisesti tämän ollessa ainakin osittain blogin instagram, pyörii täällä Penni-poni. Lisäksi täältä pääsee näkemään myös uskomattoman upeita luontokuvia <3

Pennin pyörittäjä-instagramin bio on selkeä ja siitä saa tarvittavat tiedot. Siihen on upotettu hieman huumoria kaiken muun sekaan. Lisäksi biosta löytyy tietenkin linkki blogiin, kuten myös Janitan kuvauskäyttäjälle, joka sekin kannattaa käydä tsekkaamassa - upeita kuvia! Bioon en oikeastaan keksi mitään parannettavaa, se on hyvä nykyisellään.

Instagramissa kuvat ovat arkisempia ja mukana on useampia puhelimen kameralla otettuja kuvia, kuin sitten itse blogin puolella. Kuvissa on mukava, selkeä väriteema ja mielestäni feed on kauniisti rakentunut. Väriteemaa rikkovat välillä uskomattoman upeat kuvat esimerkiksi avaruudesta. Mielestäni se ei kuitenkaan tuo varsinaista miinusta, koska itse en useimmiten selaa feediä, vaan tykkäilen julkaisuista silloin, kun ne julkaistaan. 

Kuvatekstit ovat ehkä hiukan suppeita, mutta toisaalta ne liittyvät useimmiten blogin uusiin postauksiin, joista sitten pääseekin lukemaan kuulumisista paljon laajemmin. Useimmiten kuvateksteistä voi lukea uusimman postauksen aiheen ja käydä sitten lukaisemassa sen blogin puolelta. Vaikka tämä järjestely on toimiva, toivoisin välillä hiukan laajempia kuvatekstejä luettavaksi. 

Aktiivisuus on suunnilleen samaa luokkaa kuin bloginkin julkaisutahti, hiukan aktiivisempi. Mukana on myös juttuja blogin ulkopuolelta, joka tuo lisää plussaa. Ainahan sitä kuitenkin katselisi mielellään julkaisuita useamminkin :)

Joka päivä on karkkipäivä

"Blogi kertoo 25-vuotiaasta naisesta ja 7-vuotiaasta erp-ruunasta, josta on tarkoitus tulla tulevaisuudessa hyvä harraste -ja kilpailukaveri. :)"

Joka päivä on karkkipäivä-blogia olen seurannut jo vuosikausia aktiivisesti ja aina yhtä innolla avaan postaukset nykyäänkin. Millan blogissa iskevät erityisesti mukava kirjoitustyyli ja aktiivinen päivittely, eikä tylsää tule tätä blogia lukiessa koskaan!

Kun klikkaat blogin auki, edessäsi on kaunis ja harmoninen ulkoasu, jonka bannerin on toteuttanut Pennin pyörittäjä-blogin Janita. Ulkoasu on ihanan selkeä ja mukavan sävyinen. Banneri on persoonallinen ja pidän sen kuvista, jotka ovat hyvälaatuisia. Syksyinen kuva bannerin keskellä on ehkä hiukan hassu vuodenajan huomioon ottaen. Muuten pidän ulkoasusta ja sen monista, mutta sopivassa suhteessa olevista efekteistä hyvinkin paljon! Plussaa erityisesti selkeydestä ja yhtenäisestä värimaailmasta. 

Blogin julkaisutahti on mielestäni oikein miellyttävä ja sopiva! Postauksia tulee kohtuullisen säännöllisin väliajoin, muttei kuitenkaan liian usein. Koska postaustahti on aktiivinen ja säännöllinen, eivät postaukset ole liian pitkiä luettaviksi ja menossa pysyy helposti mukana. Tämä onkin yksi blogin parhaista puolista!
Kuva (c) aaveen.net, otettu Joka päivä on karkkipäivä-blogista
Blogin teksti on oikeinkirjoitukseltaan oikein hyvää ja selkeää, asiat tulevat selkeästi esille, eikä niitä ole hukutettu niin kutsuttuihin turhiin korulauseisiin. Tekstin sävy on pääosin asiapainotteista, joka on mielestäni hyvä juttu. Välillä kuitenkin toivoisin postauksiin hiukan enemmän tekstiä - tämäkään ei tosin koske läheskään kaikkia postauksia, koska myös monissa postauksissa tekstiä on hyvinkin paljon. Blogia on hirvittävän helppo ja miellyttävä seurata ja lukea tekstin selkeyden ansiosta!

Sivut, jotka blogista löytyvät selkeästi heti bannerin alta, ovat helppolukuisia ja niistä löytää kaiken tarvittavan informaation. Sivuilta löytyy mielestäni tarpeeksi niin kuvia kuin tarpeellista informaatiotakin, enkä varsinaisesti kaipaisi niille mitään lisää. Niiden kautta pääsee myös hyvin mukaan blogin aiheeseen ja menoon, ja sivut kannattaakin lukaista, mikäli olet uusi blogin parissa. 

Pidän myös blogin kuvista, jotka lähes poikkeuksetta ovat hyvälaatuisia! Tokikaan kaikki maneesikuvat eivät voi olla sitä kaikkein parhainta laatua, mutta toisaalta - maneesikausi on maneesikausi, eikä siitä pääse mihinkään. Sitä vastoin blogissa on todella paljon laadukkaita poseerauskuvia, joita katselee mielellään! Välillä toivoisin  postauksiin runsaampaa kuvamäärää, mutta tälläkin hetkellä niiden määrä on ainakin useimmiten omaan silmääni riittävä. 


"Tilillä esiintyy 2 labradorinnoutajaa, Nemo ja Max. Elämme tavallista perhekoiran elämää maalla metsien ja peltojen keskellä hauskaa pitäen. Näitä hetkiä jaamme kuvien merkeissä tälle tilille :)"

@nemomax_ - tili on itselleni kohtuullisen uusi tuttavuus, ja olen sitä muistaakseni aktiivisesti seuraillut parisen kuukautta. Hetkeäkään en ole katunut näiden kahden hurmaavan labradorin elämän seuraamista. Tilillä pääset seuraamaan aktiivista päivittelyä hurmaavista labradoreista laadukkaiden kuvien kera. Mielestäni tili ansaitsisikin runsaasti enemmän seuraajia, kuin mitä sillä juuri nyt on.

Tilin biosta löytyvät lyhyesti Nemon ja Maxin tiedot, eli nimi, syntymäaika ja rotu. Bio on siispä selkeä ja siitä saa käytännössä tarvittavat tiedot. Omaan silmääni bio on kuitenkin hiukan "tyhjä" ja olisi mukavaa nähdä siinä jotain täytettä - en tosin osaa sanoa sen tarkemmin, mitä. 

Kuvissa on ihana, selkeä väriteema ja tilin feed onkin älyttömän kaunis ja harmoninen. Kaikki kuvat näyttävät hyvälaatuisilta koneeltakin katsottuna. Kaikki kuvat on otettu laadukkaalla kameralla - pidän myös hyvin paljon kuvien muokkaustyylistä, joka on luonnollinen ja tuo kuvien parhaat osuudet hyvin esille. Kuvien ote on persoonallinen ja juuri sen ansiosta tili jäi seurattavieni listalle. Kuvia on tasaisesti kummmastakin koirasta - lisäksi löytyy poseerauskuvia, mutta myös vauhdikkaampia pelmuamiskuvia! Ainoa pieni miinus tulee, siitä, että jotkut kuvista ovat aika samantyylisiä keskenään - tämä tilanne ei kuitenkaan ole kovin yleinen. 
Kuva (c) @nemomax_
Kuvatekstit ovat useimmiten lyhyehköjä ja yksinkertaisia. Joskus kuvatekstit on kerrottu koirien suulla, joskus niissä on kysymys tai satunnaisesti pientä tarinointia. Välillä siispä toivoisin vähän pidempiä kuvatekstejä, joista voisi lukea syvemmin kuulumisista tai muusta vastaavasta. Pidän siitä, että kuvateksteissä pyritään osallistamaan tilin seuraajia. 

Tilin aktiivisuudesta ehdotonta plussaa! Kuvia julkaistaan tälle tilille lähes päivittäin - joinakin päivinä jopa kaksi kuvaa. Itse pidän aktiivisesta julkaisutahdista, joten tästä kategoriasta en keksi mitään parannettavaa.

Kokonaisuutena tili on ihanan aktiivinen, kaunis ja hyvin suunniteltu - siksi se kuuluukin yksiin lempitileistäni Instagramissa! Kaikkien kannattaa käydä vähintäänkin tsekkaamassa tämä tili, voin vannoa, ettette tule pettymään. 

"@syruu_art on piirustustilini ja laitan sinne piirtämiäni asioita. Pääasiassa piirrän eläimiä."

@syruu_art on siis siskoni uudehko piirustuskäyttäjätili. Tilillä on tosiaan esillä Sylvian uskomattoman hienoja piirustuksia - pääosin koirista tai muista eläimistä, mutta mukana on myös elokuvien hahmoja tai julkisuuden henkilöitä. Lisäksi tililtä näkee myös work in progress - tyylisiä kuvia, joista ainakin itse pidän. Olen seurannut tiliä heti sen ensimetreiltä lähtien. 

Biossa lukee luonnollisesti Sylvian nimi ja ikä. Lisäksi sieltä saa selville mielenkiinnonkohteita ja hiukan piirustustaustaa. Bio on omaan silmääni kivasti rakennettu ja nätti, sekä siitä saa selville tilin "tarkoituksen" ja muut tarvittavat asiat. Itseäni kuitenkin hiukan häiritsee, kun biossa on sekä sinisiä, että punaisia sydämiä - mielestäni olisi parempi, jos värimaailma biossa olisi hiukan selkeämpi.

Sylvian kuvat ovat omaa ihanaa luokkaansa, erityisesti, koska niissä on upeita piirustuksia ja niistä voi selkeästi nähdä kehityksen piirtäjänä. Myös work in progress-kuvista tulee plussaa - sillä saa tilin feediin täytettä, julkaisutahdin pidettyä aktiivisempana ja seurattua paremmin töiden etenemistä. Tilin kuvat ovat välillä hyvinkin eri tyylisiä, koska piirtämisen kohde vaihtuu, kuten myös paperin väri. 
Vaikka kuvat ovatkin hyvälaatuisia, toivoisin, että osassa kuvista olisi hiukan enemmän tarkkuutta. Lisäksi joskus olisi hauskaa nähdä myös kuvia, joissa on yksityiskohtia piirustuksista - tämäkin on tosin sataprosenttisesti mielipidekysymys. 
Kuva (c) @syruu_art

Kuvateksteistä selviää piirustuksen aihe, useimmiten piirustuksen piirtämisen kesto, sekä kehotus kommentoida kuvaan oma mielipide piirustuksesta. Joskus julkaisuissa lukee kuitenkin "vain", että uusi piirustus on aloitettu. Mielestäni tämä käytäntö on hyvinkin toimiva, eikä sitä oikeastaan tarvitse muuttaa mihinkään suuntaan. 


Kuvien julkaisutahti on erityisesti Suomen loma-aikoihin aktiivinen, mutta muuten se on hiukan aaltoileva. Tätä en kuitenkaan kritisoi sen enempää, koska kouluhommat vievät aikaa hektisen arjen keskellä. Lisäksi piirustusten tekeminen vaatii runsaasti aikaa. Kuitenkin olisi mukavaa nähdä taidokkaita piirustuksia mahdollisimman usein!

Kokonaisuutena Sylvian piirustuskäyttäjä on lempi taidekäyttäjäni Instagramissa. Kuvat ovat laadukkaita ja kehitys on silmin nähtävää ja uskomattoman nopeaa. Mikäli et tätä tiliä ole vielä käynyt kurkkaamassa ja painamassa seuraa-nappia, suosittelen tekemään sen välittömästi!

_________________________________________________

Huhhuh, taas postaus vähän venähti-toivottavasti se on kuitenkin luettavan pituinen. Tätäkin postausta oli äärimmäisen mukava tehdä ja toivonkin, että piditte sen lukemisesta. Muistakaa, että tavoitteeni ei ollut pahoittaa kenenekään mieltä ja pyrinkin kirjoittamaan mahdollisimman kannustavaan sävyyn. 

Mitä piditte postauksesta?

4 kommenttia:

 1. Anonyymi17.43

  Kiva ku kirjotit noin pitkiä arvosteluja ��

  VastaaPoista
 2. Thanks for sharing this wonderful post. We love reading about different ways when posting photos onto social media. Great to meet you and we will be visiting more often. Have a wonderful weekend.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice to hear, that you enjoyed! Great to meet you too, have a really nice weekend too!

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)