26.6.2017

#353 Vastauksia osa 2 / Answers part 2

Miten olet kehittynyt bloggaajana? // Suvi

Postauksista on tullut johdonmukaisempia ja kuvien laatu on järjestelmäkameran myötä parantunut. Mielestäni tässä lähiaikoina ei ole tullut huomattavaa kehitystä, mutta kertokaahan te!

In what ways have you developed as a blogger? // Suvi

I think my posts are better and picture quality is also better now, when I have a good camera. I don't know how much I have developed, so You can tell it for me!

Aiotko lisätä hevospostauksia vai pysyykö blogi koirapainotteisena? // Suvi

Tarkoituksenahan olisi, että n. joka toinen postaus oli koiriin liittyvä postaus ja joka toinen hevosiin liittyvä. Kesäloman aikana tulee tietenkin enemmän koirajuttuja, mutta yritän korjata asian syksyllä! Leiripostauskin on nyt tulossa ja samoin raportti viimeisestä tunnista - pysykäähän kuulolla ;)

Are you going to add horse posts or will the blog stay dog - weighted? // Suvi

In the summer I can't write about horses, because I don't have riding classes, but in the autumn I'll write a lot about horses. Still I like to write about Pörri and Alma, because I'm with them every day. I can take pictures about them every day, but horse pictures I can take just twice in a week. 

Onko sinulla esikuvaa ratsastuksessa? Entä bloggaamisessa taikka ihan vain normielämässä? // Emma

Stella Hagelstamia ja Kyra Kyrklundia voisi pitää esikuvinani ratsastuksessa - kummallakin on mielestäni kiva tyyli ratsastaa. Bloggaamisessa en ihaile ketään, mutta esimerkiksi Mk riding - blogi on hyvä.

Do you have a role model in riding? And have you a role model in "normal life" or in a blogging? // Emma

I like Stella Hagelstam and Kyra Kyrklund. They are very good riders and I like their riding styles. In blogging I don't admire anyone, but for example Mk riding - blog is very good! 

Mitä suunnitelmia sulla on peruskoulun jälkeen? // Emma

En tiedä, mille alalle lähden opiskelemaan, mutta tarkoituksena olisi käydä lukio ja yliopisto. Sen jälkeen suunnitelmat ovat auki.

What plans you have after primary school? // Emma

I''ll go to the high school and then I'll go to the university. After that I don't have any plans.
Asuvatko koirat ulkona vai sisällä? // Saila

Kumpikin koirista asuu pääasiallisesti ulkona, toki ne käyvät sisälläkin. Päivät, kun olemme poissa, Pörri on häkissä ja Alma toistaiseksi sisällä, ja kun olemme kotona, Alma ja Pörri ovat takapihalla vapaana. Alma on ollut viileiden ilmojen takia yöt ja osittain päivät sisällä, mutta pikkuhiljaa se siirretään kokonaan ulos.

 Do your dogs live outdoors or inside? // Saila

Pörri and Alma live mostly outdoors, but especially Alma likes to be also inside. At the moment Alma spends her nights inside, but in the future she will spend her nights out. 

Harrastatko/aiotko harrastaa niiden kanssa jotain? // Saila

Varsinaisesti emme harrasta koirien kanssa muuta, kuin rentoa yhdessäoloa, johon kuuluu peruskoulutus ja Pörrillä erilaiset temput silloin, kun joku jaksaa treenata niitä sen kanssa. Pörri käy syksyisin metsällä ja satunnaisesti näyttelyissä. Käymme myös metsäretkillä ympäri vuoden koirien kanssa.

Do you train anything with your dogs? // Saila

I spend a lot of time with Pörri and Alma, and the most important thing for me is to relax together, which includes "normal training". I like to teach some fun tricks to Pörri, because it learns new things very fast. In autumn Pörri spends a lot of time moose hunting and we sometimes go to shows. We also hike around the year. 

Oletko käynyt ratsastusleireillä? // Saila

Laskelmieni mukaan olen käynyt neljällä eri ratsastusleirillä. Jatilan tallilla kävin leireillä kaksi kertaa vuosina 2013 ja 2014 (?), Husön leirillä kävin viime vuonna ja äskettäin tulin Mikkolan leiriltä. Mikkolasta olisi tarkoitus tehdä ihan leiripostaustakin!

Have you been in horse riding camps? // Saila

Yes. 2013 and 2014 I was in Jatilan talli, 2016 I was in Husön ratsastuskeskus and this year I was in Mikkolan ratsastuskeskus. 
Minkälainen ratsastaja olet omasta mielestäsi? // Siiri

Ratsastajana olen erittäin itsekriittinen ja vaadin täydellisyyttä itseltäni. Kippaan helposti etukenoon, enkä ole aina kovin kärsivällinen. Olen kuitenkin jämäkkä, en pelkää hevosen selässä, enkä myöskään anna koskaan periksi. Koen, että aina on parannettavaa, eikä koskaan voi olla tarpeeksi hyvä. Olen tarkka siitä, että hevosella on vamasti kaikki hyvin, ja huollan aina hevosen varusteet ja hevosen hyvin tunnin jälkeen. Joka kerta pyrin paremmaksi ratsastajaksi.

What kind of rider you think you are? //  Siiri

I'm very self - critical and I want be perfect. I ride very easily bended forward and I'm not very patient rider. I'm not afraid of  anything with horses and I never give up. I feel I can always be better than now - you can never be perfect. I want horses to feel good. Every time when I ride I want be better and better. 

Mikä on hevosissa mielestäsi parasta? // Siiri

Parasta niissä on se, että ne ovat eläimiä. Niiden kanssa täytyy tulla toimeen, ja niitä täytyy oppia ymmärtämään. Rakastan hevosten tuoksua ja sitä tunnetta selässä, kun kaikki sujuu. Hevosen liike on selkään rauhoittava. Kaikkein parasta on kuitenkin se, kun tuntee ansainneensa luottamuksen. Parasta ovat ne pienet hetket, kun hevonen laskee päänsä selkääsi vasten, kun puhdistat kaviota, tai ne hetket tunnin jälkeen, kun kumpikin ovat kaikkensa antaneita.

What's the best in horses? // Siiri

They are animals - it's the best thing. I should learn how they communicate with each other. I love their scent and 'everything goes good' - feel. The horses movement relaxes me. But the best feel is, when the horse trust you. The little moments, when the horse drops its head on my shoulder, when I clean its hoof. That makes me feel important. 

Minkälainen hevonen on Sinulle sopivin? // Siiri

Itse pidän kaikenlaisista hevosista, koska jokaiselta voi oppia jotain uutta. Minulle optimaalisimpia hevosia ovat kuitenkin ne omalla moottorilla liikkuvat kuuliaiset hevoset, jotka eivät säiky, mutteivät myöskään ole mitään pystyynkuolleita turtuneita automaatteja. Pidän erittäin paljon herkistä hevosista, jotka eivät itse korjaa ratsastajan virheitä, vaan tuovat ne esille. Jos joku pitäisi sanoa, niin Rusthollin Kukka on aika täydellinen, samoin kuin Mikkolan Nicki - poni. En välttämättä halua ratsastaa kovin isoilla hevosilla, koska pienten kanssa tuntuu synkkaavan hyvin.

What kind of horse is suitable for you? // Siiri

I like all kind of horses, because I can learn something new from every horse. I like energetic horses, who don't afraid of anything, but they're not up the dead. I don't like horses, who are like automated. I like horses, who are sensitive and bring up riders mistakes. If I should name some horses, Kukka from Ratsutila Rustholli is very nice, as well as Nicki from Mikkolan ratsastuskoulu. Very big horses aren't the best horses for me, because I'm a short human. 

Jos Sinä olisit hevonen, minkälainen hevonen olisit? Kenties pippurinen poni vaiko kilpakenttien puoliverinen ruusukehai? // Siiri

Hmmm... En ainakaan olisi kovin iso hevonen, vaan luultavasti siro, kevytrakenteinen poni. Olisin yritteliäs ja pyrkisin miellyttämään ratsastajaa, ja energiaa löytyisi. Toisin mielipiteeni esille, mutten pukittelisi tai tekisi muutakaan tuhmaa. Karsinassa saattaisin olla äksy, ja vaatisin paljon omaa tilaa ja rauhaa. Jos tekisin jotain, pyrkisin tekemään sen hyvin. Rakastaisin hyppäämistä, mutta olisin parhaillani kouluratsastuksessa.

If you were horse, what kind of horse you would have? // Siiri

Hmm.. I would have a little pony. I would be enterprising and energetic pony and I tried to my best all the time. I would say my opininion, but I wouldn't do anything bad. In the garage I would arrogate my own space and peace. If I would to do something, I would to do it well.  I would love jumping, but I showed my best in dressage. 
Jos saisit ihan itse valita, kuinka monta kertaa viikossa ratsastaisit? // Siiri

Tähän on helppo vastata. Ratsastaisin ainakin sen seitsemän kertaa viikossa ja suurin piirtein asuisin tallilla.

How many times you ride in week, if you could to decide it? // Siiri

This is very easy question! I would like to ride every day, if I could to decide it! 

Haluaisitko töihin hevosalalle? // Siiri

Hevosala on mielenkiintoinen ala, mutta ei ehkä minun juttuni. Kesätöihin voisin mennä tallille, samoin TET - harjoittelu olisi mahdollinen. Hevosalalla ei välttämättä saa kovin helposti töitä, eivätkä palkatkaan välttämättä päätä huimaa. Ei minulla ole mitään hevosalaa ja sillä työskenteleviä vastaankaan, mutta itse en haluaisi sille alalle lähteä.

Would you like to work with horses every day? // Siiri

I don't wanna work with horses every day, because horses are my hobby.

Olen pahoillani tästä pitkästä postauksesta, mutta onnittelut Sinulle, joka jaksoit lukea tämän postauksen loppuun! Postauksen kirjoittamisessa meni todella kauan, koska englannin kirjoittaminen on minulle vielä vaikeaa ja vie aikaa. Seuraava osa tulee sitten joskus :)

I'm sorry about that long post, but congratulations if you read that! This post took a lot of time, because writing in english is hard to me. This is just the second part - just wait patiently ;) 

6 kommenttia:

 1. Tykkäsin postauksesta, sillä vastaukset olivat ns perusteltuja ja pitkiä, eikä sisältänyt vain yhtä lausetta. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon! Itse pyrin aina perustelemaan vastaukset, koska mielestäni ei ole järkeä (omalla kohdallani) kirjoittaa vastauksia yhdellä lauseellaa tiivistettynä. Muutenkin tekstiä irtoaa arkielämässä aika paljon :D

   Poista
 2. Nää sun postaukset on aina niin ihanan huoliteltuja ja kiinnostavia, Ja kuten Essikin sanoi, vastaukset eivät sisällä vaan yhtä lausetta, vaan ne on oikeesti hyviä vastauksia! :)

  Jatka just näin tätä kirjoittamista, että kirjoitat myös englanniksi, koska tämmöinen vähän-vähä-älyinenkin-ihminen saa tästä opikseen :'D
  No, jokatapauksessa taas todella hyviä vastauksia hienojen kuvien kera ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista palautetta on aivan ihana kuulla, kiitos!

   Poista
 3. Ihana, kun vastasit kaikkeen perusteellisesti ja kerroit aina, miksi vastaus on se, mikä se on :) Tykkäsin, eikä postaus minusta tuntunut yhtään liian pitkältä! Propsit myös siitä, että kirjoitat rohkeasti myös englanninkielellä, se jos joku harjaannuttaa sitä kielikorvaa ja siitä on sinulle varmasti isosti hyötyä myös tulevaisuudessa- tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei postaus tuntunut liian pitkältä! Kiitos muutenkin kivasta kommentista!

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)