12.7.2017

#354 Mikkolan leiri 11.6 - 16.6

I don't write this post in English, so if you don't understand Finnish, I'm sorry... 

Kuten varmaan yltä luitte, niin en tätä postausta kirjoita englanniksi, koska tästä on tulossa pitkä jo ihan suomeksikin. Tämä on varsinainen leiripostaus, mutta kuvapostaus leiriltä tulee sitten, kun saan seuraavat kuvat muokattua..  En hirveästi höpöttele tuntien ulkopuolisesta ajasta - se oli sitä normaalia leiritekemistä ;)Mitä muuten olette pitäneet siitä, että kirjoitan postauksia myös englanniksi?

-       -       -       -      -

11.6 Sunnuntai

Sunnuntaina alkoi matka kohti Mänttä - Vilppulaa. Matkaan kului jotakuinkin neljä tuntia taukoineen, mutta oli tuo leiri tuon matkan arvoinenkin. Matka sujui nopeasti Nean kanssa jutellessa, ja ennen kuin huomasimmekaan, olimme perillä. Mikkolan kesäpaikka ei ole mitenkään erityisen suuri tai valtava, vaan juuri sopiva. Paikat oppi nopeasti ja hevosten nimetkin painuivat kaaliin sitten jossain vaiheessa. Nickin ja Nastin nimet tosin sekotin koko ajan :D.  
Kun pääsimme paikan päälle, veimme tavarat sisälle ja valitsimme sängyt. Majoituimme kaikki yhteen isoon makuusaliin, jossa oli väliseinillä eroteltu vähän pienempiä "huoneita". Samaan "huoneeseen" majoituin Nean, Janeten ja Nellin kanssa. 
Kävin ennen iltapalaa vähän kuvailemassa hevosia, ja melkein kaikista onkin kuvia. Kaiken kaikkiaan leiriltä tuli kuvia 400 - kova oli karsiminen... 
Iltapala sujui vielä hiljaisissa merkeissä. Kukaan ei puhunut mitään ja tunnelma oli jännittynyt, ja ehkä hiukan vaivautunutkin. Tunnelma kuitenkin rentoutui tutustumisleikkien jälkeen, ja naurunremakka kaikui talossa vielä puoli kaksitoista. 
sh.t Kaislikon Elsa "Elsa"

12.6 Maanantai

Maanantaina ensimmäisen tunnin ratsunani toimi suomenhevosruuna Kurttu "Kurre". Kuten Mikkolan sivuillakin lukee, ei tällä herralla ollut kiire mihinkään. Omalta osaltani tämä tunti meni aikalailla penkin alle ja ratsastin selkeästi alle oman tasoni. En saanut jalkojeni asentoa mitenkään korrektiksi ja kädet seikkailivat ties missä. 
Kurre oli erittäin hidas koko tunnin ajan, enkä missään välissä saanut sitä reaktiiviseksi tai taipumaan. Sisäpohjekaan ei mennyt läpi. Kurre omasi kuitenkin todella kivat askeleet, joka vähän lievitti tuskaa omasta osaamattomuudestani. Vaikka Kurre oli hidas, se oli myös herkkä suustaan ja suuttui "liiasta" pohkeen käytöstä - Kurre on todellakin hevonen, joka on minulle henkilökohtaisesti haastava ratsastaa. Laukat onnistuivat hyvin ja pätkittäin ravivoltissakin oli jotain positiivista! Asetusta ja taivutusta ei meinannut millään löytyä, mutta muistaakseni jotain kivojakin pätkiä oli. 

Iltapäivän tunnilla pääsin ratsastamaan Dartmoorinponitamma Unique vom Grotenheidillä, tutummin Nickillä. Nickin säkäkorkeus huitelee jossain 122cm paikkeilla. Tunti oli puomitunti, ja siitäkös Nicki innostui - ja niin innostuin minäkin. Alussa ponissa oli vähän pidättelemistä.. Aluksi tulimme ravissa puomitehtävää, joka näkyy paremmin alla olevassa piirustuksessa. 

Vaikka tehtävää tultiinkin ravissa, oli Nicki niin innoissaan, että se yritti nostella laukkoja luvatta. Kuskia ainakin nauratti... Toisen puolen puomeilla piti nousta esteistuntaan ja toisilla puomeilla kevyeeseen istuntaan. Puomeilla piti myös myödätä kädellä ainakin hevosen/ponin kaulan puoliväliin. Omana ongelmanani olivat taas ne iänikuiset kädet ja liian pitkät ohjat. 
Laukat otettiin pareina keskiympyrällä, ilman punaisella värillä merkittyjä voltteja. Oikeassa kierroksessa minulla oli vielä raippa kädessä, jonka takia Nicki sitten meni liian kovaa. Vauhti ei minua pelota, mutta kun puomeille (piti kuvitella puomien olevan esteitä) tulee liian kovaa, ylitykset eivät ole hallittuja ja kieltoja, sekä ohimenoja tulee helpommin. Oikeassa kierroksessa sainkin tästä ihan konkreettisen esimerkin, kun poni säikkyi, kielteli ja meni ohi. 
Vasemmassa kierroksessa, kun raippa oli poissa, oli tahti rauhallisempi ja ylityksistäkin tuli hallittuja ja edes vähän siistimpiä. 
Pakko kyllä sanoa, että tunnista jäi todella kiva fiilis ja hyvällä fiiliksellä jatkettiin seuraavanakin päivänä! 
 sph. - r. Piston-Ilo "Ilo" ja tausta sp.-t. Tytti
t. Schelenhofs Graf-Fitti "Graffi"

13.6 Tiistai

Aamu alkoi mukavasti estetunnilla Nickin kanssa. Alkuverryttelyssä aloimme heti tulemaan ensimmäistä tehtävää ravissa (piirroksessa vasemmalla). Keskimmäinen puomi oli kummassakin sarjassa kavaletti, jonka yli oli tarkoitus ravata. Nickille välit olivat hiukan pitkiä, mutta poni venytti askeltaan todella hienosti - välillä se nosti laukan kavaletin päällä, mutta muuten malttoi odottaa hyvin ja suorittaa rauhassa. Samaa tehtävää tultiin laukassa, joka sekin meni todella hyvin, mitä nyt itse mokailin siellä selässä minkä kerkesin. Nicki kuitenkin yritti ja suoritti hyvällä fiiliksellä, ja oli kiva nähdä ponin nauttivan! Nyt tahtikin oli jo rauhallisempi, kuin edellisenä iltana. 
Seuraavana tulimme laukassa pitkällä lähestymisellä pitkän sivun ristikkoa (ei näy ylläolevassa kuvassa). Tälle sain ratsastettua hyvin, joten myös ylitykset onnistuivat haluamistani paikoista. Lopputunnista tulimme vielä pientä radantapaista, joka onkin piirroksessa oikealla. Jos siitä ei saa selvää, niin ristikkoa lähestyttiin oikeassa laukassa, ylitettiin este, käännettiin vasemmalle, tehtiin voltti, este uudestaan ja oikealle. Ensimmäisen kerran ristikko tultiin pitkällä lähestymisellä, mutta tehtävää tehtiin myös lyhyellä lähestymisellä. 
t. Unique vom Grotenheid "Nicki"

Iltapäivällä meillä oli koulutunti, jonka ratsastin suokkitamma Elsalla, joka näkyykin postauksen ensimmäisessä kuvassa. Korkeutta tammalta löytyi n. 160cm, joka tuntui yllättävän isolta Nickin jälkeen. Elsan kanssa oli aika paljon ongelmia, koska tammalla on tapana heilutella päätään, ja siihen auttaa vain todella vahva jalan ratsastus ja todella tasainen käsi. Koko tunnin ajan yritin saavuttaa edes jonkinasteista tasaisuutta, mutta sitä ei vaan löytynyt - laukassa Elsa oli kuitenkin paras. Tunnin teemana oli kulmien ratsastus sakkokierroksen uhalla. Tätä en jaksa selittää, mutta ei se ainakaan kiva juttu ollut. Paitsi tietenkin opettajan mielestä.. Tunnilla tehtiin myös väistöjä niin, että käännettiin keskihalkaisijalle, tultiin sen puoleen väliin ja väistätettiin uralle. Tämä tehtävä tehtiin kumpaankin kierrokseen. Käynnissä tehtävä oli vähän epäonnistunut, mutta ravissa tuli todella hyviä väistöpätkiä! Pari kertaa Elsa lähti käsistä väistön jälkeen, kun se luuli, että nyt laukataan ja vauhdilla, mutta kyydissä pysyttiin ;) Laukkaa otettiin vain oikeaan kierrokseen, joka onnistui todella kivasti. Sain laukkaan tietynlaisen rauhan, eikä se kaahottanut menemään kuin höyryveturi. 
Laukat Elsan kanssa.

14.6 Keskiviikko

Aamutunnilla meillä oli estetunti ilman satulaa. Tämän tunnin pääsin menemään pienellä shetlanninponitamma Tytillä, joka näkyykin postauksen toisessa kuvassa. Tytti ei oikein pitänyt hoitamisesta tai selkäännoususta, ja minut sitten puntattiinkin selkään :D Vähän nauratti, mutta ihan hyvä vaan. 
Tytti oli todella laiska, mutta sillä oli tasaiset askeleet. Alkutunnista oma tasapaino heitti vähän enemmänkin, mutta kun pääsin työskentelymoodiin, niin selässä pysyminne helpottui. Teimme normaalin alkuverryttelyn ennen, kuin aloimme tulemaan keskihalkaisijalla olevaa puomia. 
En saanut Tyttiä nostamaan laukkaa millään keinolla, joten tulimme sitten puomit ja esteet ravissa. Kavaletin pääsimme kerran tulemaan laukassakin, Putte - ponin perässä. Esteet pysyivät koko tunnin ajan pieninä, mutta ei Tytti olisi kovin isoja esteitä päässytkään. Tunnin loputtua kokeilin kaarrossa maailmanympärysmatkaa ja seisoin polvillani Tytin selässä.
Sh.t Helmi Lidvig "Helmi"

Iltatunti olikin sitten normaali koulutunti, jonka pääsin menemään Nickillä. Tunti aloitettiin normaalisti verryttelemällä poneja ja hevosia pääty - ympyröillä sekä volteilla. Pitkille sivuille tehtiin voltit, lyhyille sivuille pääty - ympyrät. Aluksi Nicki vähän juoksi alta ja kipitti, mutta lopulta sain sen todella kivasti avuille ja pätkittäin kivan näköiseksikin. Nea - open sanoin: Kunhan vielä kannat kädet, niin Nicki näyttää ihan superhyvältä! 
Kun alkuverryttely oli hoidettu pois alta, aloimme tulemaan ravissa loivaa kiemurauraa, mutta sillä erotuksella, että keskellä piti suoristaa. Kiemurauran aikana poneja ja hevosia piti asettaa ja taivuttaa, eikä niitä saanut päästää suoriksi missään vaiheessa. Kun tämä tehtävä sujui kaikilta ravissa, tulimme sen laukassa. Nicki oli ihan superhyvä näillä loivilla kiemuraurilla, ja tulinkin isoimmat kaaret koko ryhmästä. 
Vaikka oikea kierros laukassa meni hyvin, oli Nicki vasempaan kierrokseen parempi. Se oli jotenkin vetreämpi ja tasapainoisempi vasemmalle, mutta saatan siihen toki itsekin vaikuttaa.
Loppuravit menivätkin taas rennoissa merkeissä, ja tunnilta sai lähteä tyytyväisenä poniin - ja ehkä olin jopa hieman tyytyväinen itseenikin?
Tässä yllä vähän videota koulutunnilta - verryttelystä ja sitten loivalta kiemurauralta. Ponistahan saa olla taas kerran ylpeä, mutta omasta istunnasta ei. Onneksi sain videoita, niin osaan sitten jatkossa korjata käsien paikkaa, etukenoa ja jalan asentoa. 

15.6 Torstai

Aamulla meillä oli rataestetunti, jonka pääsin menemään gotlannin russiruunalla, Liukkaan Nathanilla, tutummin Nastilla. Pakko kyllä myöntää, että perhoset parveilivat vatsassa ennen tuntia - Nasti menee kovaa ja korkealta, ja vaatii tietynlaista ratsastusta, että sen saa hidastamaan. En kuitenkaan kadu, että tämän herrasmiehen selkään nousin. Rataa en tietenkään muista, radan osia kylläkin. Sekametelisoppa siis luvassa, varokaa vain!
Oli ihan pakko laittaa toinen kuva Ilosta (edessä) ja Tytistä (takana). 

Ennen tuntia sain ohjeeksi ratsastaa kevyellä kädellä ja tehdä paljon puolipidätteitä. Se todellakin tarkoitti paljon. Nastilla piti myödätä esteen päällä todella paljon ja antaa sen edetä esteelle, jotta se ei esteen jälkeen lähde ryöstämään tai tee omiaan. Tunnin aikana tuli muutama ohimeno, mutta ravissa päästiin sitten niistäkin yli. Nastilla oli todella mukava hyppy, johon on helppo päästä mukaan :)
Alkuverryttelyssä Nasti oli jopa laiska ja eteenajettava, mutta mieluummin sitten niin päin. Puomeille päästiin vielä rauhassa, mutta kun puomi nousi esteeksi ja aloitimme ratojen ratsastamisen, lamppu ponin päässä syttyi ja jalat muuttuivat ralliauton pyöriksi. 
Radan ensimmäisestä esteestä mentiin muutama kerta ohi, jonka jälkeen lähestyimme sitä estettä jatkuvasti ravissa. Sen jälkeen jatkoimme radan loppuun laukassa. Muista esteistä menimme hienosti (ainakin ponin osalta) yli, ja ratti toimi melkein yhtä nopeasti kuin kaasu. Viimeisen esteen jälkeen Nasti lähti sitten todella kovaa, ja Nea sanoikin, että koko ajan täytyy ajatella tehtävää - myös viimeisen esteen jälkeen. Tämä auttoi, ja vauhti laski alaspäin koko ajan nopeammin. Tunti päätettiin hyvään viimeiseen rataan ja mukavaan loppuverryttelyyn. 
Kiitokset taas bloggerille laadusta... Mutta tästä alaspäin ratsastuskuvia, lisää näitä sitten ensi postauksessa! Kuvassa Anni ja t. Unique vom Grotenheid "Nicki"

Iltapäivän tunti olikin sitten leikkitunti, jonka menimme Nean kanssa suomenhevostamma Helmi Lidvigillä, "Helmillä". Tunnilla piti siis olla parit, joista toinen talutti ja toinen oli selässä (vuorot vaihtuivat läpi tunnin). Kärpäset olivat Helmin kiusana, joten meillä oli Nean kanssa vähän enemmän ongelmia kuin muilla pareilla - Helmi ei nimittäin suostunut seisomaan paikallaan pitkiä aikoja, joten hankaluuksia oli. 
Aluksi otimme varovasti ravipätkiä pitkillä sivuilla, jonka jälkeen siirryttiin käyntiin ja testailtiin naistensatulaa kummallekin puolelle. Itse tietenkin liusuin alas ja jouduin laulamaan omenalaulun. Lisäksi piti ratsastaa väärinpäin (myös ravissa) ja kuolleessa inkkarissa, eli mahallaan hevosen selässä. Saimme myös ravailla ilman käsiä, joka oli muuten ihan superhauskaa! Laukkaa ei valitettavasti kokeiltu, mutta ensi kerralla sitten ;) 
Tunnin lopussa pidimme myös pienen kisan: Kaikki ratsailla olevat saivat käteensä kauhan, joka sisälsi litran vettä. Tarkoituksena oli, että vettä tippuisi radan aikana mahdollisimman vähän. Ensin piti pujotella ämpäreiden välistä, kulkea vähän matkaa eteenpäin, kääntää hevonen lähtöviivaa kohti ja tehdä maailmanympärysmatka, pujotella takaisin, antaa kulho kaverille, juosta esteen ali, hakea kasvi ja tulla esteen yli, jonka jälkeen autettiin kaveri selkään ja kaveri teki saman jutun. Nean kanssa meillä meni vähän kyseenalaisesti, mutta ainakin meillä oli vettä, kun olimme valmiita :D 
 Sofie ja gotlannin russtamma Silvia "Sylvi"
 Nelli ja r. Liukkaan Nathan "Nasti"
Nelli ja r. Liukkaan Nathan "Nasti" // Laadusta saamme taas kiittää arvon bloggeria

16.6. Perjantai

Perjantai oli viimeinen päivä Mikkolassa. Aamupäivällä meillä oli maasto, jonne menin Nickillä. Itse en ehkä ratsasta maastossa kovinkaan hyvin, mutta hengissä selvittiin ja talliin päästiin. Leirikisat sain mennä Nickillä, jota olin kisoihin toivonutkin. Ratana menin vain ristikon, koska halusin ottaa varman päälle - Nicki kieltää helposti pystyille ja isommille esteille. Hain vain tasaista ja hyvää rataa, en niinkään nopeinta aikaa. Nicki tuntui todella väsyneeltä, joten radalla pyrin pitämään sen laukassa (laukanvaihtoja lukuun ottamatta), joka oli työn ja tuskan takana. Vauhdista huolimatta nappasin kolmannen sijan :)
Ihana Julia otti radasta videon, jotta voisin sitten jälkikäteen järkyttyä ja arvioida itseäni. Ainakin esteistunta on parempi kuin edellisenä vuonna Husön leirillä, mutta ne kantapäät voisi laskea alas, samoin kuin jalatkin ja kädet voisi kantaa sekä pitää oikeassa kulmassa. Muuten ihan sujuvan näköistä menoa, vaikka vauhti ei päätä huimaakaan. 

 Nelli ja Liukkaan Nathan "Nasti"
 Nelli ja Liukkaan Nathan "Nasti"
Anni ja Unique vom Grotenheid "Nicki"

Olin tällä kertaa rohkea ja julkaisin videoita omasta ratsastuksestani. Voin sanoa, että hävettää, mutta eikös kaikilla ole lupa epäonnistua ja "olla huono"? Viime vuodesta olen kuitenkin jo mennyt eteenpäin - viime vuoden leirikisavideota en todellakaan kehtaa julkaista! Seuraavassa leiripostauksessa sitten enemmän kuvia :)

10 kommenttia:

 1. Nasti on parhain poni ikinä, toivottavasti julkaiset siitä lisää kuvia kuvapostaukseen <3! Tosi kiva postaus, vaikkakin kauhea ikävä Mikkolaan iski heti.. Tulihan siellä 3-5 kesää vietettyä, en edes tarkkaan muista :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa edes muista, onko mulla lisää kuvia Nastista - toivottavasti olisi, poni on kyllä aika kultainen :3

   Poista
 2. Tosi kivalta kuulosti!:) Ja voi kun nuo ratsut oli sööttejä! Liityin lukijaksi!:)

  nelijalkaisetvauhdissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leiri oli kyllä ihan Super yhtään liioittelematta! Tervetuloa mukaan seurailemaan, käyn tsekkaamassa blogisi :)

   Poista
 3. Tosi kivan kuuloinen teidän leiri. Kivoja kuvia ja videoita. :)

  http://suvinkuvatt.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että pidit postauksesta :) Käynpäs tsekkaamassa sunkin blogin ;)

   Poista
 4. Vautsi, oot tehnyt tän hurjalla huolella, ja tulos kertoo ainakin sen! Selitit ihan super selkeästi kaikki ratsastukset, ja tykkäsin videoista todella paljon! :)
  Teidän leiri vaikutti ihan mahtavalta, ja varmasti olikin! ♥ Ihanan kuuloisia hevosia ja muutenkin kivan kuuloista menoa!

  Ja itse tykkään ihan sikana myös englannista näissä postauksissa, tosi hyödyllisiä mullekin, joka en ole niin mahtava siinä :'D

  Ihan mahtava postaus siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan tähän postaukseen kyllä aikaa käytettyä, joten kiva, että käytetty aika näkyy postauksessa :) Kuten jo ylemmässä kommentissa vastasin, leiri oli ihan Super!
   Jatkossa olisi tarkoitus kirjoittaa postaukset myös englanniksi, mutta tämän kohdalla tuli motivaatiopula - postauksesta oli jo muutenkin tulossa pitkä :D
   Kiitos paljon :3

   Poista
 5. Todella hyvä postaus, yleensä en jaksa näin pitkiä postauksia lukea, mutta tämä oli sen verran mielenkiintoisesti kirjoitettu, että tämän jaksoi lukea helposti. Olisin voinut lukea vielä vaikka pidemmänkin ;) Mutta ihanalta kuulosti kyllä leirisi, itsekin olin tänä kesänä ensimmäistä kertaa leirillä, jossa yövytään, ja oli kyllä yksi elämäni parhaimmista kokemuksista. Varsinkin kun leiriporukkaan pääsi tutustumaan kunnolla ja hevoset oli mahtavia ♥

  Ja tykkään kyllä englannista postauksissasi, sitä on kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jaksoit lukea tämän postauksen kokonaan! :)
   Yöleireillä pääsee kyllä tutustumaan leiriporukkaan hyvin ja useimmiten yöleireillä on hyvä ryhmähenki - parasta on se, että tapaa samanhenkisiä ihmisiä :)
   Kuten jo Lyydialle vastasinkin, jatkossa lähes kaikkiin postauksiin tulee edes jotain englanniksi :)

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)