3.8.2018

#406 Täällä taas - kuulumisia kuluneilta viikoilta

1.

Pitkästä aikaa istun näppäimistön ääressä kirjoittamassa teille postausta. Viimeksi olen tätä hommaa tehnyt kolmisen viikkoa sitten, saattaa siitä olla kauemmankin aikaa. Kaksi edellistä postausta oli ajastettu, jottei blogi ihan hiljaiseloa viettäisi sillä aikaa, kun itse nautiskelin Kreikan lämmöstä viikon ajan. Sen reissun jälkeen koneen ääressä odotti vain suuri ahdistus suuresta määrästä muokkaamattomia ja läpikäymättömiä kuvia, ja koska en halua tätä hommaa väkisin tehdä, annoin itselleni aikaa. Nyt sain kuitenkin otettua itseäni niskasta kiinni ja todettua samalla, että kyllä tätä olikin ikävä.
 2.
 3.
 4.
5.
Koska kesälomaa on jäljellä enää naurettavan vähän, kymmenen päivää, voisi olla hyvä aika vähän purkaa kuluneiden viikkojen kuulumisia ja samalla herättää tämä blogi henkiin ainakin hetkeksi. Heinäkuussa ei kuulumispostauksia tullut ollenkaan, koirista ei ole ollut juttua pitkiin aikoihin ja muutenkin homma on "vähän jäänyt".
6.
3.-10.7 olimme mökkeilemässä Ikaalisissa, kuten käytännössä joka kesä. Säät jotakuinkin hellivät, sadepäiviä ei ollut ja ilma oli välillä vähän turhankin kuuma ja tukala. Meille seuraa piti myös sarvipöllöpoikue, joka kiljui ruokaa läpi yön ja käytännössä päivälläkin. Pääsin tekemään näiden kanssa vähän lähempääkin tuttavuutta ja sain muutamat ihan onnistuneetkin kuvat eräästä poikasesta. Yritin näitä kavereita kuvata montakin kertaa, mutta vain ensimmäisellä kerralla sain aikaan jotain julkaisukelpoista.
7.
Osa mökkilomasta meni koulun kasvion keräämiseen, jonka onneksi saan toteuttaa digitaalisessa muodossa. Kasvio tulee tänne blogiin esille tässä muutaman päivän sisällä, kunhan saan sen viimeisteltyä. Saatte sitten päivitellä, miten tuo tyttö ei edes voikukkaa tunnista :D

Takaisin mökkeilyyn. 4.7 kävimme jo retkeilemässä Seitsemisen kansallispuistossa. Sää ja ilma helli, vaikka hetken aikaa saikin arvailla, saammeko päällemme vesilastin vai emme. Koirat nauttivat retkeilystä, vaikka kuuma tytöillä olikin. Metsään kumpikin kuitenkin kuuluu, siitä ei voi edes keskustella!
 8.
9.
5.7 vierailimme Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa. Sää oli taas mitä upein ja uiminen suolammessa jokavuotinen ainutlaatuinen kokemus! Mikäli siis Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa kesäaikaan vierailette, pulahtakaa suolampeen. Vesi tuntuu älyttömän "pehmeältä", kuin silkissä uisi. Kyseisessä kansallispuistossa suota on silmän kantamattomiin, ja jos silmiään avaa hiukan enemmän, on edessä täysin uudenlainen maailma hienoine kokemuksineen.
 10.
 11.
 12.
13.
Mökkireissun kolmas (ja viimeinen) kansallispuistoreissu oli 7.7 Lauhanvuoren kansallispuistoon, jossa vaelsimme aivan liian kuumassa helteessä hiukan yli kymmenen kilometriä. Maisemat olivat taas älyttömän hienot, mutta niistä ei samalla tavalla pystynyt nauttimaan kuin viileämmällä säällä. Kuuma sää läkähdytti niin koirat kuin ihmisetkin ja 10 kilometriä tuntui vähintäänkin maratonilta. No, hienoa oli joka tapauksessa!
Lauhanvuoren kansallispuistosta antaisin hiukan kritiikkiä, vaikka paikka itsessään olikin upea. Ilmeisesti reittejä uusittiin/tehtiin uusia reittejä tms., jonka takia reitit olivat aika sekavat. Opasteina toimivat tietyn väriset nauhat, mutta niistä ei aina ottanut selkoa ja osaa niistä jouduttiin ihan etsimäänkin. Ole siis tarkkana, ettet lähde kiertämään väärää reittiä!
14.
Muuten mökkeily menikin sitten normaaleissa merkeissä: paljon uintia (vaikka ensimmäiset neljä päivää vesi olikin käytännössä jäätävää), saunomista, jäätelöä&mansikoita, koirien kanssa puuhailua, isovanhempien näkemistä, valokuvaamista, peltokävelyitä... Edes koirat eivät tänä kesänä päässeet karkumatkalle!
Oli ihanaa nollata pää asvalttiviidakosta, hiljalleen kypsyvistä marjoista ja kaikesta muusta edes vähän stressaavasta. Ei todellakaan tehnyt mieli palata tänne "lastenkirjan" maisemiin, littanalle asvalttipohjalle kävelemään ja käristymään ilman tietoakaan järvestä. Onneksi näihin muistoihin voi palata kuvien kautta.
 15.
16.
Postauksessa näkyvät kuvat valitsin hyvin tarkkaan. Valitsin nämä 900 kuvan joukosta, koska mielestäni niissä on mukana tietty tunne ja tietty muisto, jonka haluan säilyttää ja jakaa myös teille. En ottanut tähän mukaan juurikaan normaaleiksi luokiteltavia maisemakuvia, koska niitä näkee kaikkialla. Halusin tuoda näihin mukaan normaalia enemmän omaa persoonaani ja näkemystäni siitä, millaisia kuvia haluan teille jakaa.
17.
Mökiltä palattuamme aloimme suoraan pakkaamaan seuraavaa reissua varten ja parin päivän päästä lähdimmekin viikoksi Kreikan lämpöön. Lämpöä oli vähän liikaakin, mutta Kreikan reissun tunnelmista lisää sitten, kun saan läpikäytyä ne yli tuhat kuvaa :D Hypätään siis Kreikan matkan yli aina sen jälkeiseen aikaan asti.
 18.
19.
Eipä sieltä Kreikastakaan olisi tänne kotosuomeen kaivannut, mutta pakko oli tulla. Koirat haimme hoitolasta ja olimme hyvin tyytyväisiä hoidon laatuun. Pörri ja Alma vaikuttivat rentoutuneilta ja iloisilta, mutta palasivat silti mielellään kotiin. Pörri hiukan näytti mieltään osoittamalla meille hiukan normaalia vähemmän huomiota, mutta leppyi pian. Alma oli oma töhöttävä itsensä heiluvine myyränkorvineen ja väpättavine häntineen. Nyt koirien kanssa on otettu hyvin lunkisti ja rauhassa monenkin syyn takia, ensimmäisenä tietenkin järkyttävä helle.
 20.
 21.
 22.
23.
Tälläkin hetkellä, tätä postausta kirjoittaessani etupihallamme on mittarin mukaan 46'c varjossa, eli tytöt käytetään lenkillä todella aikaisin aamulla, hyvin myöhään illalla ja päästetään hetkeksi vapaaksi päivällä. Eivät ne pihallakaan mitään tee, makoilevat varjossa ja jaksavat painia parisen minuuttia kerrallaan. Kastelemme niiden häkkiä päivittäin ja häkkiä ympäröivät suuret lakanat, jotta häkki olisi enemmän varjossa. Vesikippoina niillä on suuri vesisanko ja muutama pienempi.
 24.
 25.
26.
Vaikka lämmin sää on aina Suomen kahdeksan kuukauden talven jälkeen mukava, nyt voisi jo jonkin verran viiletä. Kahdenkymmenenviiden asteen lämpötila olisi aika passeli, jopa hiukan liikaa. Ei tässä helteessä mitään pysty tekemään! Ehkä pitää jollain tasolla tästä yrittää nauttia, kun kohta kuitenkin valitetaan kylmästä ja märästä...
 27.
28.

Miten teidän kesänne on sujunut?
Mitä mieltä olette tämän kesän helteistä?
Löytyikö lempikuvaa?
 29.
30.

4 kommenttia:

 1. Olenkin odottanut postauksia blogiisi! Sulla on ollut kivan oloinen kesä �� Heinäkuun helteet on kyllä olleet välillä aika tukalia, mutta kivaa silti että on ollut aurinkoisia päiviä. Onneksi nyt edes hetkeksi viilenee hieman. Lemppari kuvat ovat ainakin: 1, 6, 7, 16 & 17. Kauniit värit ja tunnelmat näissä kaikissa kuvissa ja sopii niin hyvin toisiinsa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, kiitos! Toivottavasti helteet nyt vähän hellittäisivät :)

   Poista
 2. Kehityt kyllä kuvaamisessa ihan hirmuista vauhtia, nämä kuvat vetävät katselijansa sanattomaksi! Ihan upeita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanattomaksi vetävät sun kommentit, kiitos älyttömästi tsemppaavasta ja motivoivasta kommentista❤️

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)