6.7.2016

Lukulistallani nro.1My Priceless Star
"Lukemaan kohta 15-vuotiaan tytön blogia Etelä-Suomesta! Meillä on kotona kolme kissaa, kaksi koiraa- ja hevosta. Lue lisää meistä meidän omilta sivuilta! Tänne kirjoittelen ainakin kerran viikossa pääosin hevosista, mutta joskus tulee juttua muista eläimistä ja myös ehkä itsestäni. Palautetta saa antaa ja kysyä saa aina. Toivottavasti viihdytte blogissani ja liitytte lukijaksi!"

Tämän blogin lukijana ja aktiivisena kommentoijana olen viihtynyt jo jonkin aikaa, ja aina blogi on yllättänyt positiivisesti olemalla hyvälaatuinen! Tässä pieni arvostelu:

Banneri ja ulkoasu
Itse en ole tämän bannerin suurin ystävä, mutta pakko myöntää, että se on tehty taidokkaasti ja siihen on käytetty aikaa! Kuitenkin se on loppujenlopuksi aika tumma ja synkkä, vaikka oikeassa reunassa onkin kesäisiä kuvia. Itse pitäisin myös bannerista enemmän, jos oikean reunan kuvia ja tummempaa kohtaa ei olisi.
Eniten bannerissa miellyttävät nuo irti rajatut kuvat, sekä niiden takana olevat läiskät/ varjot.
Muutenkin blogin ulkoasu on aika tumma, mutta samalla se myös eroaa muista näkemistäni blogeista. Pirteyttä blogiin toisi kuitenkin värikkäämpi ja pirteämpi ulkoasu, mutta kyllähän tämäkin käy - ei se missään nimessä huonokaan ole!

Itse tosiaankin kannattaisin pirteämpää ulkoasua, joka ei olisi yhtä tumma kuin nykyinen. En siis ole tämän ulkoasun suurin fani, mutta ei tämä mikään inhokkinikaan ole.

Teksti ja kuvat
Blogin jokaisessa postauksessa tekstiä on tarpeeksi, mielestäni ei liikaa eikä liian vähää. Fontti on omaan silmään kuitenkin vähän turhan pieni, mutta sitä lukuunottamatta nautin kovasti tämän blogin lukemisesta! Puhekieltä ei juurikaan käytetä, mikä tulee esille pelkästään plussana!
Kuvat ovat ainakin tähän vuodenaikaan ihanan laadukkaita ja kesäisiä, niistä saa aina todella hyvän fiiliksen! Laadultaan ne ovat todella hyviä, ja niitä voisi katsella vieläkin enemmän! Pääosin ne julkaistaan myös erittäin suuri- koossa, mutta joskus niitä on myös pienemmässä, jonka takia ne pitää klikata erikseen auki.

Tekstiä ja kuvia on poikkeuksetta hyvässä suhteessa toisiinsa, ja kokonaisuutena niitä on aina ihana katsella ja lukea. Teksti on ihanan positiivista samoin kuin kuvatkin, on kyllä niin hyvälaatuinen tämä puoli että...!

Muuta oleellista
Esittelysivut on koottu hienosti ja hyvin, sekä niissä on käytetty kivasti kuvia, eikä niissä ole minkäänlaista valittamista. Sivut täyttävät kivasti koko yläpalkin, vähempi näyttäisi tässä tapauksessa aika typerältä, jos nyt suoraan puhutaan.
Blogi on täynnä positiivisuutta ja iloisuutta, suosittelen, että käytte tätä blogia vähintäänkin kurkkaamassa!

Angels' pullip
"Olen hieman höpsö alakoulua käyvä tyttö täältä etelä-suomesta, tämä blogi kertoo pullippieni jännittävästä ja tohelosta maailmasta....Toivottavasti viihdyt blogini parissa, ja aina saa kommentoida ja liittyä ~"

Angels' pullip- blogia olen lukenut ja kommentoinut jo blogin alkuajoista lähtien, ja aina se on miellyttänyt silmiä yhtä paljon. Blogiin pääsee hyvin sisälle, koska tunnen blogin kirjoittajan ja hänen suloiset nukkensa Rosien, Arietan ja Lunan.

Banneri ja ulkoasu
Ihan pakko kyllä sanoa, että on kyllä niin kesäinen banneri ja ulkoasu, ettei paremmasta väliä! Bannerin kuva on erittäin kiva ja suloinen, samoin kuin tekstikin. Teksti on kuitenkin omaan silmään vähän turhan räikeä/vihreä, vaikka se blogin banneriin sopiikin mainiosti. Kannattaisin kuitenkin vähän erilaista väriä, joka erottuisi vähän selkeämmin tästä bannerista. Muuten minulla ei ole bannerista mitään sanottavaa - siinä voisi tosin olla hiukan enemmän jotain kuvioita, muttei kuitenkaan niin, että se pilaa bannerin yksinkertaisen ja siistin vaikutelman.
Koko blogin ulkoasu on aivan ihana, pirteä ja kesäinen, muttei kuitenkaan hyppää silmille. Varsinkin tausta on mahtava, se sopii blogiin erittäin hyvin.

Ulkoasun värit ovat hillityt, mutteivät missään nimessä tylsät. Kokonaisuudessaan ulkoasu miellyttää silmää, ja sitä on mukava katsella.

Teksti ja kuvat
Näitäkin on kyllä kehuttava, niin hienoa ja hyvälaatuista kamaa löytyy tästäkin blogista! Teksti on aina ihanan soljuvaa, ymmärrettävää ja mielenkiintoista. Itse en ole koko maailman suurin erilaisten hymynaamojen yms. kannattaja, mutta koska niitä on sopivassa määrin, ne eivät häiritse.
Joskus kaipaisin tekstiä blogiin hiukan nykyistä enemmän, mutta koska pullip- aiheiset nukkeblogit painottuvat pääasiassa hyviin ja hyvälaatuisiin kuviin, ymmärrän hyvin, ettei tekstiä ole aina niin paljoa kuin esimerkiksi hevosblogeissa. Eikä kyllä tarvitsekaan.

Kuvia olen kehunut lähes jokaisessa Sylvian postauksessa. Hyvälaatuisia, kiinnostavia, hyvistä kuvakulmista otettuja... Ei niihin kyllä voi kyllästyä missään vaiheessa! En tiedä, miten kukaan voi keksiä niin paljoa erilaisia aiheita ja kuvakulmia, mitä tässä blogissa näkyy. Ei mitään sanottavaa.

Muuta oleellista
Esittelysivut on kootty hyvin, ja niissä on käytetty ennen kaikkea runsasta kieltä ja mielikuvitusta, mikä antaa todellista lisäpotkua blogille! Nukkeprofiilit ovat aivan ihania, ei niistä voi oikein mitään sanoa. Tarina- sivu on hyödyllinen, ja sen avulla pääsee lukemaan kaikki kuvatarinan osat järjestyksessä.
Jos jotain blogiin haluaisin lisää, niin jonkinlaiset kuvalinkit sivuille, jos se vaan on missään vaiheessa mahdollista.

Kaikenkaikkiaan ihan mahtava blogi!

Arpakuutiollinen onnea

"Blogia kirjoittaa eteläsuomalainen 19-vuotias Alexandra. Blogissani voit lukea kouluratsastuksen kiemuroista, esteratsastuksen hauskuudesta ja yleisestä elämästä oman kilpahevosen kanssa. Blogin päätähti, Arbaleesia, on 18-vuotias torinhevostamma. Kisaan Arbaleesian kanssa Helppo A-tasolla, ja hyppäämme pieniä esteitä mielenvirkistykseksi aina silloin tällöin. Pääpaino on kuitenkin kouluratsastuksessa. "

Arpakuutiollinen onnea - blogi on minulle kohtuullisen uusi, ja liityin seuraamaan tätä kouluratsastuspainotteista blogia vasta vuoden vaihtumisen jälkeen. Syynä oli mikäs muukaan kuin ihana Arbaleesia, sekä kouluratsastus.

Banneri ja ulkoasu
Nykyään lähes jokaisessa blogissa on aika yksinkertainen banneri ja ulkoasu, kuten tässäkin. Toteutus on kohtuullisen kiva, ja varsinkin fonteista pidän. Muutenkin banneri on siisti ja siihen on selkeästikin käytetty vähän enemmän aikaa, kuin vain lätkäisty tekstit kuvan päälle.
Jotenkin fontti on kuitenkin hiukan epäselvä, ja hiukan selkeämpi olisi mukava. Kokonaisuudessaan banneri on hieno, ja pidän sen yksinkertaisuudesta.
Koko blogin ulkoasu on lukijaystävällinen, siisti ja sieltä löytää kaiken tarvittavan ilman suurempaa etsimistä.

Värit eivät missään vaiheessa hyppää silmille, mutta jotenkin saan ulkoasusta hiukan tylsän vaikutelman, eikä se ihan nappaa. Jotakin kaipaisin lisää, mutta en liikaa. Ei mitään räiskyvän pinkkiä tms., vaan jotain pientä lisää.

Teksti ja kuvat
Ei kyllä löydy kielioppivirheitä, ei! Teksti on kirjoitettu oikeaoppisesti ja hyvin, mutta jotenkin kaikki postaukset toistavat samanlaista kaavaa, riippumatta siitä, hypättiinkö vai mentiinkö koulua. Tämähän on hevosblogien ikuinen ongelma, kun ei keksi mitään erikoista, millä erottua joukosta tai tuoda vaihtelevuutta postauksiin.
Ehkä juuri tämän takia osa postauksista on vähän tylsähköjä, mutta jokatapauksessa ne jaksaa lukea hyvin, sillä ne on kirjoitettu taitavasti ja kaikkien kielioppisääntöjen mukaisesti.
Kuvat ovat aina todella hyvälaatuisia, ja ne ovat ilo silmälle. Arbaleesian ja Alexandran meno näyttää aina niin kivalta, että alkaa itsekin tehdä mieli HeA- radoille, joihin itsellä on vielä pitkä matka. Kuvista minulla ei kyllä ole mitään valittamista, kun ei niistä oikein voi näin hyvässä tapauksessa valittaakaan.

Muuta oleellista
Omaan silmään blogitekstien otsikko on liian pienellä, ja varjostus siihen on turhan vahva. Esittelysivut ovat hyvät, ja niistä saa tietoonsa kaiken tarpeellisen, mutta jotain kuvausta esimerkiksi luonteista yms. kaipailisin.
Kokonaisuudessaan blogi on kuitenkin hieno, hyvin tehty, siisti ja yksinkertainen, ja sitä on mukava lukea aina uuden postauksen ilmestyessä!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyt on ensimmäinen kolmen sarja pulkassa (vai pikemminkin uimarenkaassa?), tällä kertaa vähän lyhyemmin arvosteluin. Pidempiin arvosteluihin meni ihan järkyttävän paljon aikaa, jonka takia inspiraatio "vähän niinkuin" lopahti, joten päätin aloittaaa alusta.
Vielä loppuun pienenä huomautuksena - tarkoituksenani ei ollut, eikä tule olemaankaan, missään nimessä loukata bloggaajia, vaan kertoa vähän omia mielipiteitäni blogista niin hyvässä kuin vähän huonommissakin asioissa. Toivon, että joku saisi näistä edes vähän vinkkejä omaan blogiinsa, eikä loukkaisi mieltään.
Jos et halua, että blogisi arvostelu täällä näkyy (ilmoitan siis jokaisessa arvostellussa blogissa, että hänen bloginsa on arvosteltu), voin AINA poistaa sen, ja vaihtaa toisen blogin tilalle. Sama asia sitten myös bannerin kanssa.

28 kommenttia:

 1. Hyviä blogeja! Heti kaappasin lukulistallenikin näistä yhden! Osaat kyllä arvostella nää niin hyvin ja huolellisesti! Mulla se oli vähän sähläystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että löytyi jotain uutta sinne lukulistallekin :D Ei se sulla mitään sähläystä ollut, hyviä arvosteluita!

   Poista
 2. Mielenkiintoisia blogeja! Tällaiset blogien esittely postaukset on kyllä kivoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla tällaista palautetta :D

   Poista
 3. Hyvin arvostelit !

  VastaaPoista
 4. Hyvin arvostelit blogit!

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Hyvin arvostellut blogit! Huomaa, että oot käyttänyt tähän paljon aikaa! Arvosteluissa oli sopivasti tekstiä, mutta blogeja voisi olla pari lisää. Arvostan tätä, kun jaksat tehdä näitä postauksia!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista! Tällaisia on aina niin ihana saada :D Kiitos myös tuosta kehitysehdotuksesta, jatketaan sitten seuraavassa osassa suuremmalla määrällä blogeja ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos itsellesi kivasta blogista :)

   Poista
 7. Arvostelet blogit hienosti, kerrot mikä sinusta voisi kaivata muutosta ja mistä pidät, kuitenkin niin ettei kenelläkään ole aihetta loukkaantua. Olet kyllä niin huolellinen kirjoittaja! :D

  airuskajahepat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tähän voi edes vastata ?! Ihana kommentti, sai kyllä paremmalle tuulelle ❤

   Poista
 8. Oih, Ihanasti arvostelut mun ja muiden blogit(^^) Ja kun niin paljon hevosblogeja luet ja yhtäkkiä tulee pullip blogi niin erilaistahän se on arvostella, tekstiähän ei ole ollut Mulla kamalan paljoa, koska ei ole ollut paljoa asiaa joten kuvatarinoissa sitä tulee(^^) Mutta bannerin vaihdan varmaan heinäkuussa^_^ Mutta todella Ihanast arvostelut^_^

  Anteeksi kirjoitusvirheet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos ❤ Ja tottahan tuo on, hevosblogien ja pullipblogien lukeminen on niin erilaista, ja on hankalampi tottua siihen, josta ei niin paljoa tiedä :D Sulla on kuitenkin tosi ihana blogi, ja se eroaa ihanasti muista tietämistäni pullip- ja muista blogeista 👌

   Poista
 9. Huh, olet nähnyt ihan mielettömästi vaivaa postauksen eteen, hienosti toteutettu! Arvostan kovasti sitä, että olet osannut myös sanoa asioita, joista et niin pidä- se vaatii rohkeutta :) Tämä tuo mukavaa vaihtelua blogiin.
  Odotan innolla seuraavia sarjan osia, jospa löytyisi omallekin lukulistalle uusia jäseniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos paljon ❤ Toivottavasti sun lukulistalle löytyy uutta vaikka jo seuraavassa osassa ;)

   Poista
  2. Toivotaan joo, tämäpä onkin kätevä tapa löytää omalle lukulistallekin jotain uutta :)
   Milloin muuten tulee taas ratsastuspostausta? :)

   Poista
  3. Jep :) Ratsastuspostauksia ei valitettavasti ole tulossa vähään aikaan, kun tunnit ovat tauolla = en saa kirjoitettavaa :'( Tunnit alkaa muistaakseni vasta elokuussa, niin silloin sitten,:')

   Poista
 10. Nämä postaukset on aina niin kivoja! Sain taas itselleni uuden blogituttavuuden, pakko nimittäin tsekata tuo viimeisin blogi :). Ihanaa kun olet nähnyt näin paljon vaivaa postauksen eteen!

  VastaaPoista
 11. Blogisi on arvosteltu http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/2016/07/linkkaa-blogisi-arvostelut-13.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kävinkin tuon jo lukaisemassa :)

   Poista
 12. Kivoja nää tämmöset postaukset :) Löytyy uutta luettavaa itsellekin.

  VastaaPoista
 13. Tosi kivasti ja hyvin olen arvostellut blogit. :)

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)