26.8.2017

#360 Kauden aloitus / The new season

Kukalla on muuten todella kiva laukka, kun sen saa pyörimään. Tässäkin huomaa, että ensimmäinen kerta ratsukkona... Mutta enemmän tuollaista laukkaa olisi ollut kiva saada enemmänkin tuolla ensimmäisellä tunnilla :)

Ratsastuskausi alkoi jo pari viikkoa sitten, mutten ole saanut aikaiseksi tulla kirjoittelemaan siitä yhtään mitään. Mutta eipä ole ollut mitään erityistä kerrottavaakaan. Katsotaan nyt kuitenkin, mitä sain aikaan :D Samalla pääsette katsomaan aivan ihania helmiä minun ja Kukan ensimmäiseltä yhteiseltä tunnilta. Näitä löytyisi enemmänkin, mutta osa on oikeasti niin kamalia, etten niitä kehtaa julkaista - nämäkin kulkevat sillä rajalla.
Yritän taas joku kerta raahata @_heinieveliina_:n  kamera-assistentiksi tallille. Kaikki kuvat ovat hänen käsialaansa, ellen toisin mainitse!
Kausi aloitettiin todella kevyesti, koska hevosilla oli takana reilu kuuden viikon loma. Kaikille oli kertynyt hiukan kesäkiloja, eikä liikkuminen ehkä ollut sitä parasta. Itse menin kauden ensimmäisen (ja kaikki muutkin tunnit tähän mennessä) Kukalla, joka on kehittynyt keväästä ihan hurjasti. Pitäisi saada kuvia todisteeksi...:D

In this post you can see "lovely" pictures from our (me and Kukka's) first riding lesson ever. These pictures are very weird, but I hope you like them!
The new riding season started on Thursday 3.8. The season started lightly, because the horses had a six weeks vacation behind. During the first hour of the season I rode Kukka.
Ohjankeruutaktiikka 5/5
Tunti käytettiin kokonaan hevosten yleiseen liikkumiseen ja taivutteluun. Suunta oli vapaa, mutta ainut ehto oli, ettei hevonen saanut kulkea suorana muuten kuin muutaman askeleen suunnanmuutoksissa. Jos ratsasti suoralla, piti vähintäänkin asetella hevosia. Ulkolapa oli ehkä ainut ongelma tällä kertaa, ja vieläpä kummassakin kierroksessa. Kukan ulkolapa karkaa todella helposti, ja välillä se on hankala saada kuuntelemaan ulkopohjetta. Kun sen sitten saa avuille, pitää työskennellä vieläkin todella paljon, jotta sen saa pysymään avuilla, jottei ulkolapa karkaa.

We used most of the first hour to the general movement of horses and to their bending. The direction was free, but the horse wasn't allowed to move in straight form. I did a lot of circles with Kukka - it was very nice and felt good! The outer shoulder came out too much and I did a lot of work to keep it in its place. 
Hyvä ravikin löytyy, mutta mitähän minä siellä selässä oikein teen?
En tehnyt Kukan kanssa mitään erityistä verryttelyä käynnissä tai ravissa, vaan yritin keskittyä juurikin siihen ulkolapaan ja liikkumiseen. Kukka oli hirvittävän rento ja kulki myös pyöreänä, muttei kulkenut rehellisesti kroppansa läpi. Tytön on vielä hankalaa kantaa itseään ylempänä, joka tarkoittaa sitä, että sen saa helposti alas, mutta se on vaikeampaa pitää ylhäällä. Tällä tunnilla sainkin pätkittäin tehtäväksi nostaa Kukkaa vähän ylemmäs, ettei se kulkisi niin etupainoisena. Pätkittäin tämä onnistuikin ihan hyvin, ja hyvän pätkän jälkeen jatkoin hetken Kukan työstämistä vähän alempana.

I didn't do anything special with Kukka. Kukka was very, very relaxed and nice to ride. It wasn't in a submission, but the most important thing was, that it moved relaxed. Few times I tried to lift it's neck and head, but it's still hard for Kukka. Kukka tried her best and I was very proud of it! When we got a good moment, I let it move a bit lower a couple of minutes. 
Inhottaa julkaista tällaista :D Kuten huomaatte, ratsastustaidot huipussaan jo ensimmäisellä kerralla, kun menin Kukalla. Onneksi enää ei näytä tältä - ainakaan koko aikaa. Tässä menossa laukannoston yritys, ei näin!
Laukkaa en Kukan kanssa ottanut kovinkaan paljoa, vaan pyrin tekemään onnistuneita nostoja. Vasemmalle Kukka on vielä heikompi, ja sinne sen on vaikeaa nostaa laukkaa tai pyörittää sitä. Vaikeampaan suuntaan sain kuitenkin parit onnistuneet nostot ympyrällä, ja pisimmillään noin puolisen kierrosta laukkaa. Oikealle nostot olivatkin sitten todella hyviä, ja sain laukattua parisen ympyrää hyvässä tempossa. Laukka on vielä hitusen tasapainotonta ja haparoivaa, mutta hyviä askelia tulee yhä enemmän!

I didn't canter a lot with Kukka, but I tried to do good canter departs. To the more difficult direction we got few good canter departs and two good canter circles. The canter departs to the easier direction went good, and I was very proud of Kukka! Kukka's canter is lovely to sit, but it doesn't have a lot of balance, but it improves all the time.
En kommentoi tätä kuvaa sitten mitenkään. Mikä istunta tuo on?!
Kauden ensimmäisestä tunnista jäi todella hyvä fiilis, ja lähdin hyvillä mielin kohti kotia!

Seuraavilla tunneilla, aina tähän päivään saakka (17.8) olemme jatkaneet samalla verryttely-taivuttelu-liikkuvuus-teemalla. Kukka on parantunut joka kerta huimasti, mutta myös niitä huonompia pätkiä riittää. Se viskoo päätään jonkin verran, mutta se on nyt tasoittanut ja olen oppinut ratsastamaan sitä paremmin. Ulkolapa karkaa todella helposti ja usein, ja ulkojalka saakin olla koko ajan töissä. Laukat sujuvat nykyään todella hyvin myös vasempaan kierrokseen ja nostot onnistuvat melkein paremmin kuin oikealle.

The start of new season was awesome and Kukka was very good to ride!

During the following
hours we have done about the same things. Kukka has been very good and flexible. It still throws her head up and down, but it's smoother now. The outer shoulder elope at times and my legs have to work hard all the time. The canter is better compared to the first time, also to the more difficult direction. 
Ei me ainakaan kaaduta ei... Tässä vaiheessa oma niskani oli mennyt jumiin, joten en saanut itseäni kokonaan suoraksi.
Pikkuhiljaa olemme myös opettajan kanssa lähteneet korjaamaan etupainoisuutta ja hakemaan Kukan niskaa yhä useammin ylös, pyrkien kuitenkin rentouteen. Tehtäviä on vaikeutettu joka tunti, ja viimeisimmillä tunneilla on työstetty siirtymisiä. Kukka jännittyy melkein heti, kun sen kanssa alkaa tekemään muitakin töitä, kuin taivuttelua, mutta onnistuneita siirtymisiä riittää. Laukkasiirtymisissä en saa sitä kulkemaan kovinkaan rentona, mutta käynnin ja ravin välillä tulee joka tunti muutamat hyvät siirtymiset.

Little by little we have done more difficult things and we have tried to lift Kukka's head higher, but so, that Kukka is still relaxed. Kukka tension easily, when she's not able to do something I ask her to do. In transitions she's nice, but because they're hard to do for it, Kukka lifts her head up and starts to get tense. It still tries and I think it's very good thing!
Okei... Mitäs tähän nyt laittaisi. Hyi!

Kun laukka vihdoin nousi, ei kuski osannut istua tai tehdä oikeastaan mitään oikein...
Ensi kerralla vähän juttuja minun ja Ferrarin "uudesta alusta" ja siitä, miten meillä on mennyt. Yritän saada koiristakin jotain materiaalia blogin puolelle, ja vaikka motivaatiota kuvaamiseen olisikin, säät eivät ole ihan suosineet - aikaakin on rajallisesti.

Kiitos, jos luit postauksen tänne asti!

Thanks for reading!

6 kommenttia:

 1. Olen sanonut ennenkin tätä, mutta englannin taito todellakin kehittyy! Ja oli kiva kun en ole tiennyt esimerkiksi mitä tarkoittaa etupainoisuus englanniksi tms. mutta nyt tiedän :)
  Hyvin kirjoitettu postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näiden tekstien kautta joku pystyy oppimaan jopa jotakin:D Itse kun en ole mikään englannin maisteri - tasoa... Kiitos kehuista!

   Poista
 2. Kiva postaus jälleen kerran, analysoit tunnin kulkua hyvin. Itse en koskaan jaksa kirjoittaa noin kunnolla :D Kirjoitat myös tosi hyvin englanniksi!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus jälleen kerran!! :3 Olin jo odottanut näitä sun ratsastuspostauksia kauan!! >u<
  Uutta postausta odotellessa~ c::

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)