28.7.2016

Helsingin kesänäyttely - SERT, VSP!

Helsingin kesänäyttely oli kaikkien rotujen kaksipäiväinen näyttely, jossa kävimme pyörähtämässä Pörrin ja isäni kanssa. Näyttelyt eivät olisi voineet mennä oikeastaan paremmin, ja jo ensimmäisen näyttelykehässä pyörähtämisen jälkeen olo oli todella iloinen! En edes tiedä, mitä tästä päivästä kirjoittaisi, kun kaikki tuntuu olevan pelkkää vaaleanpunaista hattaraa, joka sotkee aivot...
Näyttelyihin lähdettiin joka tapauksessa puoli kahdeksan aikoihin, ja edessä oli suunnilleen puolen tunnin mittainen matka vinttikoiraradalle, jossa näyttelyt järjestettiin. Matka sujui nopeasti, ja unihiekat ropisivat silmistä ennen kuin autoon oli edes päästy. Aikaisesta aamusta huolimatta paikalla oli jo paljon ihmisiä autoineen, koirineen, telttoineen ja kojut olivat olleet pystyssä ties kuinka kauan. Kaikki oli järjestelmällistä sekasortoa, ja kaikki oli merkitty selkeästi.
Ollessamme paikan päällä aikaa kehän nro.6 alkuun oli jotakuinkin puoli(toista?) tuntia, ja se aika käytettiin tehokkaasti Pörrin harjaamiseen sekä juoksemisen harjoitteluun. Mukaan mahtui myös todella paljon muiden koiranomistajien kanssa juttelemista ja heihin tutustumista.
Kun kehä alkoi, Pörri pääsi juniorinarttujen kehään, ja ollessaan ainoa juniorinarttu, Pörri luonnollisestikin voitti luokkansa. Lisäksi mukaan tarttui Laatuarvostelu-kehästä mukaan arviointi ERI, postauksen lopusta löytää sitten tarkemmin tietoa näistä erilaisista koiranäyttelyissä käytettävistä termeistä. Jo tämän jälkeen olo oli huojentunut, helpottunut ja ennen kaikkea todella iloinen - olimme saaneet jo sen, mitä olimme tulleet hakemaan näistä näyttelyistä!
Matkamme kuitenkin jatkui Paras narttu - kehään, oikealta nimeltään Kilpailuarvostelu. Kisa oli todella tiukka kolmen nartun kesken, ja samalla se oli erittäin tasainen. Sydän hakkasi tätä kehää katsoessa, oli nimittäin jotain niin maagista katsella kolmea tasaväkistä narttua (jos niin voi sanoa), joista lopulta voittajaksi selviytyi oma pikku Pörrimme :3 Samalla Pörri sai taskuunsa SA:n sekä paras narttu - tittelin! Nyt oli pienimmätkin toiveiden rippuset täytetty, ja toivepussukkaan ei jäänyt mitään.

Yllätys oli kuitenkin suuri, kun Pörri jatkoi paras harmaa norjanhirvikoira - kehässä, jossa oli Pörrin lisäksi yksi uros. Pörri pääsi lopulta kuitenkin toiselle sijalle vielä hieman ''keskenkasvuisena pikkutyttönä'', ja onni oli niin suuri koiran puolesta, että autoon päästyämme kyynelet valuivat vain silmistä :'D. Viimeisestä kehästä Pörri sitten nappasi mukaan ensimmäisen SERT:insä, sekä toisen palkinnon, VSP:n! Koira saatiin myös mitattua, ja tulokseksi saatiin 49cm, eli mielestäni se juuri oikea korkeus :)
Kaikista tuomarin paperiin kirjoittamista kommenteista en saanut selvää, mutta jotakuinkin näin se meni: "Erinomainen koko. * Jotain mittasuhteista*. Sopiva luusto. Narttumainen. Hieman kapeakuonoinen (?) pää. Hieman kookkaat korvat ja korvat saisivat olla tummemmat. Tummat silmät. Hyvä purenta. Hyvin kehittynyt rintakehä. Riittävästi eturintaa. Keskiharmaa. Karvanlaatu oikea. Erinomainen häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Saisi liikkua & esiintyä reippaammin."
Tosiaan, Pörri oli kehässä vähän väsyneen ja nuutuneen oloinen, sillä sitä oli lähiaikoina liikutettu kohtuullisen rankasti metsässä yms., joten se oli vähän väsynyt. Peitsaamista ei kuitenkaan ollut, ja muutenkin kaikki sujui niin hyvin kuin vain olisi voinut sujua!
Pahoittelut tähän mennessä tökkivästä tekstistä - sitä ei vain synny, sillä vieläkin olo on ihan mahtava tuon päivän johdosta = tekstiä ei vain synny!
Lupasin kuitenkin jossain vaiheessa postausta kirjoittavani koiranäyttelyissä käytettävistä termeistä, jotta ymmärtäminen olisi teillekin helpompaa. Tässä sitä sitten tulee :

 • ROP= Rotunsa paras edustaja kyseisissä näyttelyissä
 • VSP= Vastakkaisen sukupuolen paras, rotunsa toiseksi paras edustaja kyseisissä näyttelyissä
 • ERI= Erinomainen
 • EH= Erittäin hyvä
 • H= Hyvä
 • T= Tyydyttävä
 • EVA= Ei voida arvostella
 • HYL= Hylätty
 • SA= Sertifikaatin arvoinen
 • SERT= Sertifikaatti
 • VASERT= Varasertifikaatti
Tuossa eivät olleet kaikki mahdolliset termit, mutta tuossa oli pääasiassa niitä yleisimpiä&niitä, mitä blogissani näkyy ja tulee näkymään. 
Noh, en saanut aikaan sitä omaa parastani, mutta sentään jonkinlainen tilannepäivitys on nyt hoidettu pois alta :) Lähiaikoina on tulossa myös Lukulistallani #2, Pörri-juttuja sekä eräänlainen mielipidepostaus, sekä kuvaoksennukset Kolilta. varautukaa!

13 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Ihana Pörri. ❤️

  VastaaPoista
 2. On se vaan niin ihana, todellakin sertin arvoinen, muutenkin kuin ulkonäöstä(^^) Ihanasti taas kirjoitit!

  VastaaPoista
 3. Onnea teille! Meidän entistä koiraa käytettiin myös ahkerasti näyttelyissä ulkomaillakin, hyvällä menestyksellä. Edelleen meillä iso kassillinen pokaaleita ja ruusukkeita! :D Meidän Poco vain nukkui pois nuorena onnettomuuden takia, kova ikävä pikkukaveria! :( Minusta on ihanaa nähdä, miten blogisi kautta heijastuu se, että oikeasti nautit ajastasi Pörrin kanssa ja vietät sen kanssa paljon aikaa! <3

  VastaaPoista
 4. Onnea paljon! ♥ Pörri on upea koira :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa Pörri, ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut hienosta menestyksestä! Hirveän hassun kuuloista, että ihan korvien väriäkin näyttelyissä katsotaan, en tiennytkään sitä! Tuo termilista oli myös tosi hyvä lisä meille näyttelyiden osalta vihreille tyypeille :) Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 7. Onnea näyttelymenestyksestä! :) Itsellänikin on tullut parit näyttelyt kierreltyä tuon parivuotiaan setterin kanssa, ja kyllä sitä on joka kerta hieman naurettukin mitä kaikkea ne siellä näyttelyissä arvostelee :D

  VastaaPoista
 8. Onnea näyttelymenestyksestä! :) Itsellänikin on tullut parit näyttelyt kierreltyä tuon parivuotiaan setterin kanssa, ja kyllä sitä on joka kerta hieman naurettukin mitä kaikkea ne siellä näyttelyissä arvostelee :D

  VastaaPoista
 9. Tämä on postauksesta poikkeava kommentti, mutta millä koodilla sait välilehdet tuonne ylös?

  VastaaPoista
 10. Sylvia: Pörri ja minä kiitämme suuresti ❤
  Aada.R.: Ihanaa, että säkin olet päässyt käymään näyttelyissä! Osanottoni tuosta Pocon kuolemasta, todella harmi :'( Mutta kiitos todella paljon! :D
  Anki: ❤
  Anna: Pörri kiittää todella paljon ❤
  Siiri: Onhan tuo toki vähän hassua, mutta kai sillä sitten yritetään jalostaa niitä hyviå ominaisuuksia tms. :D Kiitoksia:)
  Iines Hakola: Jes, lisää näyttelyihmisiä! Kyllä sitä tulee välillä hymyiltyä niille tuomareiden kommenteille, hyvässä ja pahassa ;)
  Official Emma: Itse en tätä kyseistä koodia ole tehnyt, vaan tavallaan kopioin tämän Blogikoodeja-blogista muutellen vähän värejä yms. Blogikoodeja- blogista kannattaa käydä katsomassa postaus " Sticky navigation bar", josta löytyy hyvät ja selkeät ohjeet tuohon :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi22.21

  OI sulla on tosi söpö koira :3 oot tosi hyvä kuvaa ja sun kuvat on hienoja.

  Tosi söpö ja saat hänestä paljon söpöjä kuvia.

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)