14.8.2017

#358 Paljon vastauksia / Very much answers

Vieläkö näitä kysymyksiä riittää? Laskujeni mukaan tästä kuitenkin tulee viimeinen tämän sarjan postaus, en tiedä, onko se sitten helpotus vai pettymys. Lähetitte erittäin hyviä kysymyksiä, joihin oli todella ihana vastata - toivottavasti saitte (ja saatte tästäkin postauksesta) jotakin uutta tietoa meistä :) Nyt kuitenkin viimeisten kysymysten pariin! (Älkää muuten ihmetelkö, jos postauksessa on tekstiä vähän vähemmän ja kuvia enemmän - yritin vastata vähän lyhyemmin, koska en halua enää neljättä osaa tähän sarjaan. Toivottavasti ei haittaa!)

You asked very many nice questions about me, Pörri, Alma and riding - thank you! After this post I'll write more "normal" posts... I hope you'll get something out of my answers! If you want to know more about me, my dogs or horses, keep on reading :)
Mille luokalle menet syksyllä? 
Syksyllä siirryn seitsemännelle luokalle.

For what class you go on autumn?
I go to the 7th class on autumun. 
Alman hyvät ja huonot puolet?
Hyviin puoliin kuuluvat ehdottomasti Alman kiltteys ja ikuinen hyväntuulisuus! En muista päivää, jolloin Alman häntä ei olisi heilunut hurjaan tahtiin. En myöskään muista, että se olisi koskaan purrut kovaa tai kyseenalaistanut mitään (ainakaan kovin paljoa). Muiden koirien ja ihmisten kanssa se on hyvin alistuvainen, eikä haasta riitaa muiden, kuin Pörrin kanssa.
Hirveästi huonoja puolia en siitä keksi, mutta ensimmäisenä tulee mieleen sisäsiisteys, jota ei vielä liiaksi löydy. Tokihan se on vielä ihan pieni pentu, mutta ärsyttäähän se silti :D Nykyään se tekee tarpeensa ulos yhä useammin ja osaa jo pyytää pihalle. Lisäksi se kiusaa Pörriä melkein vuorokauden ympäri.

What are Alma's good and bad sides?
Alma is always happy and nice! Alma's tail wobbles always and it never picks a fight. It loves all people and dogs, it loves everything<3
Alma isn't yet fully house-trained. OK, it's a little puppy, but still piss on the floor is a bit annoying :D It also teases Pörri every day...
Pörrin hyvät ja huonot puolet?
Pörri on koirana ihanan rauhallinen ja kiltti! Se ei ärise muille koirille tai ihmisille. Sitä on myös kiva taluttaa lenkeillä, koska se ei vedä, mutta toki sen eteen tehtiin paljon töitä. Pörriin voi luottaa silloin, kun haluaa kertoa jollekin jotain. Pörrikään ei ole päällekäyvää sorttia, vaan silloin, kun koira tulee lenkillä vastaan, se "maastoutuu" osoittaen, että on vaaraton ja haluaa vain leikkiä. 
Pörri on satunnaisesti vähän huumorintajuton ja itsepäinen niin, että se ei esimerkiksi halua lähteä lenkille sadekelillä. 

What are Pörri's good and bad sides?
Pörri is wonderfully peaceful and I can trust it. It's kind, but it doesn't have hardly any sense of humor. It have just it's own humor :D Pörri says, if it doesn't like something or somebody and it teaches me how to behave with a dog. Pörri is lovely and patient :3
Sometimes Pörri is a bit irritating, because it doesn't have always sense of humor.
Mistä saitte idean ottaa koiran? Entäpä mistä saitte idean ottaa toisen koiran?
Alun perin idea tuli uudenvuoden tinasta, ja pikkuhiljaa ideaa alettiin ns. jatkojalostamaan ja kohta nilkoissa pyöri Pörri, se samalla niin kamala ja ihana pennunrääpäle. Idea toisesta koirasta tuli vähän vahingossa, kun isäni sai tietää, että yhdelle nartulle on tulossa pentuja ja siitä sitten idea villiintyi käytännöksi. Nyt jaloissa pyörii kaksi koiraa. Hups!

Where you got the idea of getting a dog? And where did you got the idea of getting a second dog? 
The idea just came! It was a New Year's eve and my mother tin a dog. We thought many weeks and then we decided to take a dog! The idea of getting a second dog came a little accidentally... My dad got this idea. We thought about it a couple of weeks and then we decided to take a second dog. 


Miksi juuri norjanhirvikoiria? Harkitsitteko muita rotuja, vai oliko valinta alusta asti selvillä?
Valinta lähti siitä, että perheellemme täytyi ottaa metsästyskoira ja koira, joka pärjää myös ulkona. Vaihtoehtoja oli muutamia, kuten laika, jämpti, norjanharmaa ja valkoinen ruotsinhirvikoira. Muut rodut olivat isompia ja tarkoituksena oli, että myös minä ja siskoni pystyisimme taluttamaan koiraamme. Koko ja rodun miellyttävät piirteet rotukuvauksessa voittivat meidät puolellemme - ja hyvä niin!

Why the Norwegian elkhound? 
The Norwegian elkhound was of proper size for us as a hunting dog and it's character is very nice. 
Mikä bloggaamisessa on vaikeinta?
Itselleni ei ole koskaan ollut hankalaa löytää ideoita bloggaamiseen tai aloittaa kirjoittamista ja kuvien muokkausta. Kaikkein vaikeinta itselleni on löytää aikaa bloggaamiselle. Välillä myös postausjärjestys on hankala toteuttaa järkevästi.

What's the hardest thing in blogging?
I think the hardest thing in blogging is to find time for it. 
Mitä toivoisit lukijoiltasi? (esim. lisää aktiivisutta, enemmän kommentteja, enemmän postausideoita tms.)
En kaipaa oikeastaan mitään lisää. Minusta on ihanaa, että teitä on täällä kuusikymmentä kappaletta, joista osa jaksaa vielä kommentoidakin! Välillä kaipaisin lisää rakentavaa palautetta, välillä hiukan lisää kommentteja, mutta kaikki on hyvin näinkin :)

What do you wish from your readers? (for example more activity, more comments or more ideas?)
I think I don't need anything more. You are awesome readers, thank you everyone! :)
Pidätkö koulusta? Lempi- ja inhokkiaine?
Kyllä, pidän koulunkäynnistä! Olen aina pitänyt äidinkielestä ja biologiasta, koululiikunta on välillä ihan siedettävää. Saa nähdä, miten nämä muuttuvat, kun siirryn yläasteelle...

Do you like school? What subjects do you like most and least?
Yes, I like school! I like biology, chemistry and Finnish, and sometimes sport is fun. I don't hate any subject, all subjects are okay. 
Pidätkö matkustamisesta?
Sopivassa määrin kyllä. Kesäisin on ihana käydä mökeillä ja satunnaisesti ulkomailla muutaman vuoden välein. Välillä kotoa haluaa pois ja välillä sitten takaisin kotiin.

Do you like traveling?
Yep, traveling is fun. I love to spend time on summer cottages on summer :)
Kaukaisin paikka kotoa, jossa olet käynyt?
Vuonna nakki ja vuonna muusi kävimme perheeni kanssa Teneriffalla. Olen siis käynyt ulkomailla kahdesti, kummankin kerran Teneriffalla.

The farthest place from home where you've been to?
I have visited Tenerife two times. 
Mahtuisiko nykyiseen elämäntilanteeseesi oma hevonen?
En usko, että mahtuisi. Jos minulla se hevonen olisi, repisin sille kyllä aikaa jostakin, mutta parempi ratsastaa kaksi kertaa viikossa niin, että myös kouluhommat tulee hoidettua kunnolla koirien ohessa. Väillä haaveilen omasta hevosesta kovastikin, mutta lopulta palaan aina maanpinnalle mietittyäni kaikkia sairauksia ja rahakysymyksiä. Ei kiitos - vielä.

Would you like to own a horse right now?
No, I don't think so. Sometimes I'm busy and I couldn't take care of a horse properly. No thanks - yet. 
Mistä tulee nimi Matzu?
Matzu - lempinimen sain, kun siirryin ensimmäiselle tai toiselle luokalle koulussa. Lempinimiä on kertynyt vuosien varrella aika kiitettävä määrä - ilmeisesti Matilda - nimestä saa väännettyä aika montakin lempinimeä. Mielestäni Matzu oli kuitenkin nimeksi kaikkein luontevin, kun bloggaamisen aloitin.

How did you get the name Matzu?
Matzu has always been my nickname. 
Onko sinulla tällä hetkellä millaisia tavoitteita ratsastajana?
Tällä hetkellä haluan parantaa istuntaani ja apujenkäyttöäni huomaamattomampaan ja täsmällisempään suuntaan. Peräänanto on ollut hiljaisena tavoitteena ties kuinka kauan, ja pätkittäin se alkaakin löytyä. 2018 syksyllä olisi tarkoitus siirtyä kisaamaan HeB - luokkia, ellei sitten vähän aikaisemminkin...?

What kind of goals do you have as a rider right now?
At the moment I want to improve my riding and cues. A submission is one of my goals.
Entä onko tavoitteita koirien suhteen?
Kyllä! Rentoa hauskanpitoa ja pienimuotoista temppukoulutusta aina silloin tällöin :) Eli eipä mitään ihmeempiä.

What kind of goals do you have with your dogs?
I'll teach them some tricks, but the most important thing is have fun and relax! :)
Menetkö uuteen kouluun syksyllä ja jos, jännittääkö muutos?
Koulu vaihtuu 10.8, jolloin suuntaan kohti uusia haasteita. Pakko kyllä sanoa, että pikkuisen jännittää, mutta ainakin tällä hetkellä terveellä tavalla, joka on vain hyväksi!

Will you switch to other school in the fall? And if, are you excited?
Yes, I'll switch to an other school in the fall. I'm a bit excited and I think it's a good thing ;)
Miten kuvailisit asennettasi kouluun kolmella sanalla?
Motivoitunut, innokas ja keskittynyt.

How would you describe your attitude to school with three words?
Motivated, eager and focused.
Kumpi motivoi sinua enemmän: hevoset vai koirat?
Riippuu aika paljon aiheesta. Ratsastuksen saralla tietenkin hevoset ja esimerkiksi koiranäyttelyitä ajatellen koirat. Kummatkin motivoivat koulunkäyntiin ja elämään ylipäätään :)

Which motivates you more: horses or dogs?
I don't know, the both. :D
Kiitos sinulle, jos luit tämän pitkän postauksen kera liian monen kuvan! Olen myös pahoillani pitkästä postaustauosta, mutta motivaatio on ollut erittäin alhaalla blogin suhteen. Todella paljon kuvia ja kuulumisia olisi kerrottavana, mutten kuitenkaan viitsi pakottaa tekstiä ulos, koska sen huomaa. En osaa luvata jatkosta yhtään mitään, mutta toivon, että yläasteen ohella jaksan jatkaa bloggaamista. 
Kiinnostaisiko teitä muuten nähdä ihan normaaleita kuvapostauksia esimerkiksi luonnossa, vai pitäydynkö mieluummin pelkissä koira - ja hevoskuvissa, sekä kuulumisissa? Yksi mökkireissukin on kertoilematta, mutten usko, että tulen siitä koskaan kirjoittamaankaan.

Thanks a lot, if you read this post! I'm sorry about this long posting break, but my motivation has been very, very low. I hope the motivation will come back! 

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus!! <3 Oli kiinnostavaa lukea erilaisia kysymyksiä, sai tietää sinusta ja koiristakin hieman lisää. nwn
  Mielestäni olisi aivan upeaa, jos tekisit välillä hevos, koira ja kuulumispostauksia ja välillä tulisi luontokuvia. :3 Mutta itse päätät, mitä kuvia haluat laittaa. ;) Olet muuten todella taitava kuvaaja!! <3
  Erittäin hyvää koulun alkua sinne ja hurjasti tsemppiä koko lukuvuodelle!! <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla tällaista palautetta, kiitos! Jos kiinnostusta luontokuvien katselulle riittää, niin ehkä niitä pitäisi vähän muokkailla tänne bloginkin puolelle sitten jossain vaiheessa :) Tsemppiä myös sulle!

   Poista
 2. Kyllä minua ainakin kiinnostaa ihan kuvapostauksetkin! Jos haluat löytää luovuutta niin liitäpä kuule joitakin kivoja biisien sanoja kuvien joukkoon ja näin luot vähän tunnelmaa niihin kuviin. Kenties tarinan ;) Ihan näin vinkkinä jos vaikka innostus heräisi!

  Pakko sanoa, että olet kyllä kehittynyt kuvaajanakin ihan jumalattoman paljon! Jotenkin näissä kuvissa oikein silmiinpistävästi huomaa eron, joka on todellakin vain positiivista ja aikaisempia kuvia yhtään haukkumatta!

  Ootko muuten jo aloittanut ratsastustunneilla käynnin vai alkaako vasta tällä viikolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että kiinnostaa kuvapostaukset, niitähän voisi sitten tosiaan tehdä, jos kiinnostaa :) Hyvä idea muuten, tätähän pitää hyödyntää ;)
   Aivan mahtavaa kuulla, pitää jatkaa kuvailemista, niin ehkä ne parantuvat sitten vieläkin :)
   Ratsastustunnit alkoivat tuossa jo ennen koulujen alkua, mutta jaksamista ja inspiraatiota ei ole bloggaamiseen ollut, joten katsotaan, jos sitten innostuisin taas kirjoittelemaan. Suunnitteilla kyllä on!

   Poista
 3. Tosi kiva postaus, ei lainkaan liian pitkä, tai liian lyhyesti vastattu! Ja kyllä kiitos, muut kuvapostauksetkin ovat tosi kivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, pitääkin sitten väsäillä jotain ;)

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)