24.9.2017

#362 Viimeaikojen ratsastuksista / Few riding hours

Ratsastuksia olen jatkanut normaaliin tapaan syksyn alkaessa. Alkusyksyn menin aika paljon Ferrarilla ja Kukalla, jotka olivat lähes kaikilla tunneilla oikein kivoja. Lisäksi olen päässyt kokeilemaan muutamia vähän uudempia tuttavuuksia, kuten suokkiruuna Kekeä ja erittäin osaavaa New Forest - ruuna Unoa. Kummallakin olen mennyt aikaisemminkin ja vuonna nakki sekä muusi, mutta en niin paljoa, että voisin sanoa tuntevani ne hyvin. En muista, missä järjestyksessä nämä tunnit ovat, joten ne tosiaankin ovat sekaisessa järjestyksessä. Toivottavasti postauksesta tulee kuitenkin luettava :D
Mutta yritän laittaa tekstiä niin, että aloitan uusimmasta tunnista ja jatkan sitten vähän vanhempiin tuntiin. 

In the early autumn I rode few times with Ferrari and Kukka. Almost every time they were very nice to ride. In addition, I've rode few hours with Kekkale and Uno. Kekkale is a very nice Finnish horse and Uno is New forest - pony. 
This post will be a bit weird, but I hope you can read it. 
Kekkaleella menin eräänä torstaina, ja oli muuten aivan ihanaa päästä tämän suokkiruunan selkään pitkästä aikaa! Kekellä menin ensimmäistä kertaa 2015 kesällä, ja jo silloin rakastuin tähän rauhalliseen ruunaan. Keke on kuitenkin ihan erilainen, kuin esimerkiksi Ferrari tai Kukka, joten palaset olivat alkutunnista vähän hukassa. Ravi tuntui oudolta, mutta kuitenkin mukavalta ja turvalliselta istua. Tunti meni oikeastaan yli odotusten, väistötkin onnistuivat kivasti, kunhan itse lopetin turhan säätämisen siellä selässä. Väistöt menivät ravissa paremmin, kuin käynnissä, mutta käynnissäkin ne menivät kohtuullisesti. 
Loppukäynnit käveltiin maastakäsin, ja ne Keke käveli otsa selkääni vasten. 
En voisi olla tyytyväisempi tähän tuntiin, Herra oli aivan ihana 💕

I rode Kekkale about one and half weeks ago and I was very excited and happy, because Kekkale is very skillful and peaceful horse. It's quite different than for example Ferrari or Kukka. Keke's trot was weird, but it felt still safe and nice. Kekkale was very good to ride! We did some leg yields and they went good. I think I had too much effort in my riding, although Keke knew how to do it. It doesn't need so much support than Ferrari, so I didn't know how to ride it. 
I couldn't be happier, Kekkale was lovely ❤Ferrari oli kahtena tuntina erittäin hyvä, voisin jopa sanoa mahtava! Se kuunteli ja liikkui eteenpäin, eikä säpsyillyt kovinkaan paljoa. Laukatkin onnistuivat kivasti, ja jotenkin tuntuu siltä, että alan hiljalleen saada Ferrarin laukassa jotain kontrollia myös siihen omaan istuntaan. Satunnaisesti saan jopa ratsastettua ponin rennoksi niin, että se myös pysyy rentona pidempään, kuin puoli sekuntia. Jotenkin siitä tulee ihan mahtava fiilis, kun on todella kauan yrittänyt saada ponia rennoksi ja sitten se onnistuu! 

During two classes Ferrari was very, very nice to ride! It listened to me and moved very well. It's canter was very good and I got some control to my seat. Ferrari relaxed and went close to the submission. It felt amazing! But at the next hour...Koska kukaan ei voi välttyä pilvilinnoista tippumiselta, eräänä sateisena torstaina Ferrari olikin hankalampi kuin pitkiin aikoihin. En saanut sitä kuuntelemaan pohjetta, se ei liikkunut eteen ja säikkyi vähän kaikkea. Laukassa tuli kuitenkin hyviä pätkiä ja niiden jälkeen poni liikkuikin vähän paremmin eteen. Pohkeenväistöt menivät niin penkin alle kuin mahdollista, joka tosin saattoi johtua myös siitä, että omat hermoni olivat vähän kireällä huonon koulupäivän jälkeen.
Tunnilta lähdin pettyneenä omaan ratsastukseeni - olisin voinut ratsastaa paljon paremmin ja siten saada myös parempia tuloksia aikaan. No, aina ei voi mennä hyvin. 

It was rainy Thursday and Ferrari was difficult to ride. It didn't listen to my legs and was slow. We got some good steps in canter and then it started to move better ahead. The leg yields went badly, because I didn't try my best. In leg yields Ferrari needs lots of support, and I don't know why I couldn't give it to Ferrari. 
Always everything can't go well, but still I was disappointed about my own riding. 


Kukankin kanssa meni muutaman tunnin verran erittäin hyvin, poni kuunteli hyvin ja laukkasikin oikein mainiosti! Mitään huonoakaan tuntia ei tullut, mutta kavalettitunnin alkuverryttely meni erittäin penkin alle. Kukka vain juoksi alta pois, mutta rauhoittui, kun aloitimme kavalettityöskentelyn. Että poni oli niin hyvä ratsastaa kavaleteilla, ette uskokaan! Se yritti todellakin parhaansa, mutta koska se ei ole tuollaiseen työskentelyyn tottunut, menivät jalat vähän sikinsokin. Vaikein tehtävä olikin nostaa laukka pituushalkaisijalla ensimmäisen puomi-kavalettisarjan jälkeen ja laukata puomikasan yli sekä sen jälkeen kääntyä vasemmalle. Poni kuitenkin yllätti ja hyppäsi parikin kertaa oikein mainiosti!

Kukka has been nice to ride! It's canter is stronger and better than for example a couple of months ago. The warm-up of the jumping class went badly. Kukka was very energetic, but it calmed down when we started "jumping". On the obstacles Kukka tried it's best and it was nice to see  and feel it! Sometimes it just stumbled, but it kept going :) It also jumped very good few times. 

Pahoittelut erittäin sekavasta postauksesta, mutta saitte taas vähän kartoitusta siitä, missä mennään. Tai ainakin purin vanhojen tuntien lyhyet koosteet tänne - tunneista Unon kanssa ja supertunnists Ferrarin kanssa on tulossa sitten vähän myöhemmin postausta, kunhan saan karsittua puhelinmateriaalit. Videotakin olisi, mutten viitsi sitä julkaista, koska opettajani näkyy kyseisessä videossa (tarkkaan sanottu, ettei opettaja saa näkyä).

I'm sorry about a bit confusing post, but now you know, how my riding classes have gone! You can read later about Uno and Ferrari. 

Kiitos kun luit :)

Thanks for reading! :)8 kommenttia:

 1. En jostain syystä näe postauksen kuvia :/ Mutta hyvin selitit lyhyesti ja ytimekkäästi tuntien sisällöt! Hienoa analysointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, ettei kuvat näy sulla :/ En tiedä, mistä tää voisi johtua, joska mulla näkyy normaalisti. Toivottavasti ongelma korjaantuisi itsestään :D
   Kiitos paljon :)

   Poista
 2. Mullakaan ei näy kuvat, mikähän juttu :( Mutta kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä nyt on kun ei näy :(

   Poista
 3. Mullakaan ei kuvat itseasiassa näy, mutta ihan kiva postaus. Ja totta todellakin tuo, että aina ei vaan osaa ratsastaa. No, se kuuluu tähän lajiin, ja onneksi menee silloin tällöin hyvinkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan hitsi, kun nää ei näy:( Pitää yrittää korjailla, vaikka mulla näkyykin normaalisti.
   Kiitos :)

   Poista
 4. Kuvia ei näy täälläkään. :( Mutta hienosti ja sujuvasti osasit selittää nuo jutut, ja tämä postaus oli todella kiva lukea!! >u< Kiva kun päivittelit taas noita ratsastusjuttuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, pitää yrittää korjailla asiaa. Kiitos😊

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)