19.3.2016

67. Lukemani blogit #3

Nyt taas jatketaan tämän postaussarjan seurassa, edelliset osat löydät erikoispostaukset- sivulta:) Muuta minulla ei ole tähän alkuun, paitsi ne samat "vain minun mielipiteet"- jutut, joita en viitsisi toistaa ties kuinka monetta kertaa. Totesin muuten viime postauksen jälkeen, että jos teen nämä vain kolmen sarjoissa, tähän tulee lähemmäs 20 osaa (vähintään), joten tästä lähtien sarjassa tullaan näkemään kuuden blogin arvostelut yhdessä postauksessa. Näin blogi ei muutu kokonaan blogiarvostelublogiksi, vaan pysyy ihan "perusblogina". Toivottavasti teidänkin lukulistalle löytyy näistä jotain uutta!
Tämän pidempiä selittelemättä mennään vaan itse postaukseen -->
"Koulukilpailuja, valmennuksia, treenejä, yleistä elämää oman hevosen kanssa. Periksiantamattomuutta, onnistumisia, ei-niin-onnistumisia, haasteita, iloa, onnea. Siitä on tämä blogi tehty.Blogin päätähtenä toimii torinhevostamma Arbaleesia. Tämän seikkailuista kertoo minä, 19-vuotias heppatyttö Etelä-Suomesta."


Banneri ja muu ulkoasu

Aloitetaan tämäkin arvostelu vaikka bannerista. Omaan silmään banneri on kiva, ja kivasti vino, jonka näkee paremmin blogissa, kuin itse ylläolevasta kuvasta. Banneri on kuitenkin hiukan yksinkertainen, mutta omalla tavallaan se sopii blogiin hyvin. Vaikka bannerin teksti on todella ihana, voisi se olla pikkuisen selkeämpi.

Koko blogin ulkoasu on kiva, mutta banneri voisi sopia blogin taustaan hiukan paremmin. Minua myös häiritsee, kun blogin tausta liikkuu blogin mukana, ja olisi kivempi, jos se pysyisi paikallaan blogia scrollatessa.

Kokonaisuudessaaan blogin ulkoasu on kuitenkin todella kiva ja selkeä, ja kaiken tarvittavan löytää blogista nopeasti.

Teksti ja kuvat
Blogin teksteihin selvästikin panostetaan, ja sen huomaa! Tekstiä on pätkitetty juuri sopivasti, joten sen jaksaa lukea helposti ja vaivattomasti. Välillä tosin kaipaisin hiukan pidempiä tekstipätkiä, mutta parempi näinpäin, kuin niin, että tekstiä on 3km, ja välissä yksi kuva.

Kuvat ovat aina todella hienoja ja laadukkaita, oikeita silmäniloja! Jokaisessa postauksessa niitä on kohtuullisen paljon, ja omaan silmään niitä saisi olla joskus hiukkasen vähemmän, ja tekstiä sitten taas pidemmissä pätkissä, minkä olen ylhäällä jo maininnutkin.

Ylemmistä tekstinpätkistä tuli varmaan aika selkeä kuva myös tekstin ja kuvien suhteesta. Kuvia on siis joskus hiukkasen liikaa, mutta varsinaisesti se ei haitta. Itse myös pidentäisin tekstin ja kuvien väliä, sillä itseäni häiritsee, jos tekstin ylä- ja alapuolella on heti kuva, eikä oikeastaan  yhtään väliä.

Kaikki muu
Blogi koostuu todella kivasti, ja on selkeä. Omaan silmään blogin otsikko on hiukkasen liian pieni, mutta sen varjostukset ja kooodailut ovat oikein kivat:) Sivupalkki voisi olla molemmilla puolilla/ sivupalkista voisi poistaa jotain, ettei se venyisi niin pitkälle.

Kokonaisuudessaan tämä blogi on todella kiva!

Banneri ja muu ulkoasu

Banneri on todella mahtava, ja bannerin alareuna on todella ihanan ja sievän näköinen. Itse nään siinä pilviä tai murustellun keksin (;D), ihan miten vaan. Bannerin idea on ihana, ja vaikka ensimmäisellä silmäyksellä se saattaa näyttää syksyiseltä, on siinä todella kivoja talvisia yksityiskohtia. Teksti voisi olla bannerissa isommalla, ja jossain muussa kohtaa, en vain ole varma, missä. Mutta muuten banneri on todella hieno!

Koko blogin muu ulkoasu on todella kiva, ei räikeä, mutta ei mitenkään tummakaan. Lukemista helpottaisi, jos tausta ei tulisi mukana blogia scrollatessa. Blogin ulkoasu on muuten ihanan sininen, ja tuo blogiin tosi pirteän vaikutelman!

Banneri ei välttämättä sovi täydellisesti taustaan, mutta ei mitenkään häiritsekään. Kokonaisuudessaan blogi on todella kiva ja selkeä! Blogissa on todella kiva ja ihana idea, jatka samaan malliin!

Teksti ja kuvat
Tekstin fontti on todella kiva ja selkeä, sellainen "perusfontti". Se näyttää blogissa todella kivalta, ja jotenkin sopii blogin ulkoasuun, jos niin vain voi sanoa. Tekstissä ei ole kirjoitusvirheitä, ja sitä on aina todella kiva lukea! Se on selvästi kirjoitettu huolella, tai ainakin siitä saa sellaisen kuvan. Ratsastustekstien postaukset ovat kivaa luettavaa, sillä ne ovat ihanan analyyttisia!

Kuvat ovat useimmiten todella hyvälaatuisia, eikä puhelinräpsyjä juurikaan ole. Kuvia on aina jokaisessa postauksessa, ja useimmiten myös ratsastuskuvia löytyy. Kuvat ovat ihanan "liikkuvia", ja ne elävät ainakin omassa päässäni. Niiden avulla pääsee viimeistään postauksen sisään!

Kuvia ja tekstiä on lähes täydellisessä suhteessa toisiinsa, ja ne täydentävät toinen toistaan. Tekstistä ja kuvista ei ole kyllä minkäänlaista moittimista, oikea ilo silmälle!

Kaikki muu
Itse suosin molemminpuolisia sivupalkkeja, ja sama juttu siis tässäkin blogissa. Mutta makuasiahan se on! Esittelysivut voisivat olla jollain tapaa selkeämmin näkyvissä ja esillä, itselläni meni jonkin aikaa, jotta löysin ne. Tervetuloa- teksti olisi myös todella kiva!

Kokonaisuudessaan blogi on kuitenkin kiva ja toimiva!

"Blogissa seikkailee dalmatiankoira Jali, jonka kanssa harrastetaan pilkunviilausta pilke silmäkulmassa.Tokoa, rallya, agilitya, arkea.Tervetuloa mukaan!"


Banneri ja muu ulkoasu

Bannerin idea on tosi kiva, ja kuva on ihan järkyttävän suloinen! Banneri olisi hiukan parempi, jos tarkennus olisi kuonossa, mutta näinkin tämä on todella kiva ja hauska! Tekstin väri on todella kiva, ja kokonaisuudessaan banneri on ihanan talvinen. Hiukan minua häiritsevät bannerissa olevat valkoiset "viivat", mutta ei niitä kovinkaan paljoa huomaa, joten ei haittaa ollenkaan! Hiukan kuitenkin kaipaisin banneriin jotain lisää.

Blogin ulkoasu on ihanan talvinen ja sinertävä! Blogin ulkoasu on myös ihanan selkeä, ja tausta on mahtava! Blogin tausta pysyy paikoillaan sivua scrollatessa, hyvä!

Banneri sopii ulkonäöllisesti ja värimaailmallisesti todella hyvin itse taustaan, ja tosiaan, ulkoasu on kyllä todella suloinen:)

Pidän ulkoasusta!

Teksti ja kuvat
Tekstiin panostetaan blogissa todella selkeästi, sen huomaa! Välillä itselleni tulee kuitenkin tunne, ettei ihan jaksaisi lukea loppuun. Laadultaan teksti on kuitenkin todella hyvää, enkä itse näe kirjoitusvirheitä.Tekstiä on jokaisessa postauksessa, mutta se on tauotettu todella hyvin, mikä sekin helpottaa lukemista huomattavasti. Tässäkin blogissa on käytössä se hyvä perusfontti, jota on todella selkeä ja hyvä lukea.

Blogin kuvat ovat aina hyvälaatuisia, ja niitä on jokaisessa postauksesa! Useimmat niistä ovat vauhdikkaita, ja niitä on kiva katsella. En nimittäin jaksaisi katsella pelkästään posetuskuvia:) Kuvien värit ovat aivan ihanat varsinkin näin talvella, mustaa valkoisella, useimmiten:) Kuvat ovat aina sopivan kokoisia, ihanan suuria!

Teksti ja kuvat on suhteutettu toisiinsa todella hyvin, mutta välillä teksiä voisi olla pitemmissä pätkissä, ja tekstin ja kuvien väliin voisi jättää enemmän tilaa. Muuten tuntuu, että tekstiin ja kuviin panostetaan todella paljon!

Kaikki muu
Blogi on muuten todella hyvä, mutta tässä ei ole erikseen Jalille omaa sivua, vaan vieraileville tähdille, sekä kilpailutuloksille. Vaikka sivupalkin lyhyestä ja ytimekkäästä tekstistä pääseekin hyvin mukaan blogiin, olisi kiva nähdä myös oma esittelysivu Jalista:)
Pakko vielä lisätä, että postaukset on kirjoitettu älyttömän hyvin!

Kannattaa käydä kurkkaamassa tätäkin blogia, vaikkeivät koirat kiinnostaisikaan!


"★ 24 – vuotias Turkulainen nainen
★ "Kuin oma" hevonen, kouluhevonen Harri
★ Ratsastettavia poneja niin koulussa kuin esteilläkin
★ Kouluvalmennuksia, estevalmennuksia
★ 1 ja 2 tason kilpailuja, heC-heA/ re 80
★ Maastoilua, mielipiteitä, luonnollista hevosmiestaitoa, temppukoulutusta
★ Paljon kuvia ja videoita"


Banneri ja muu ulkoasu

Banneri on ihan mahtava ja taidokkaasti tehty, mutta ehkä hiukan tumma ja musta ottaen huomioon blogin aurinkoisuuden. Bannerissa on todella kivoja yksityiskohtia, jotka saavat pään pyörälle taidokkuudellaan:) Bannerin tekstikin on ihan mahtavasti tehty! Bannerin idea ja toteutus ovat onnistuneet ihan järkyttävän hyvin, mutta tosiaan, hiukan väriä kaipailisin.

Koko blogin ulkoasu on tekstikenttää lukuunottamatta aika tumma, pikemminkin musta. Tai no, tausta on musta ja banneri melkein musta, mutta muuten blogi on aika sininen. Itse pidän blogin värimaaailmasta, se miellyttää silmää todella kivalla tavalla! Kokonaisuudessaan ulkoasu on todella selkeä ja toimiva!

Banneri ja ulkoasu sopivat toisiinsa todella hyvin! Banneri ja tausta ovat lähes mustat, mutta bannerissa on myöskin sinistä, ja se sopii banneriin todella hyvin! Selvästikin blogin värimaailma on sininen, ja se tuo mukavaa pirteyttä. Blogin tekstikenttä on kivan näköinen, vaalea ja selkeä, tumman ulkoasun keskellä:)

Teksti ja kuvat
Blogin jokaisessa postauksessa on tekstiä, ja se on pääosin hyvälaatuista. Se on pätkitetty hyvin, ja sen jaksaa aina lukea loppuun asti. Kirjoitustyyli on todella kiva ja kiinnostava! Välillä kaipaisin hiukan enemmän tekstiä, mutta kuten sanottu, näin on parempi. Essi analysoi todella hienosti

Blogin pääpaino on kuitenkin hiukan enemmän kuvissa, ainakin näin minun näkökulmasta katsottuna. Kuvia on jokaisessa postauksessa, ja wow, ne ovat aivan mahtavia! Varsinkin kouluratsastuskuvat Harrista saavat pään pyörälle ihanuudellaan!

Tekstiä ja kuvia on pääosin sopivassa suhteessa toisiinsa, mutta kuvia on silti hiukan enemmän. Niitä jaksaa kuitenkin katsella, ne on otettu taidolla. Kuvaaja selvästikin tietää, mitä tekee, ja sen huomaa! Ennen kaikkea kuvat ovat todella ihania ja tunnelmallisia!

Kaikki muu
Blogia piristää erityisesti kirjoituksen, ja koko blogin positiivisuus. Postauksia taas värittävät aika usein todella mahtavat videot, jotka ovat aivan ihanaa katseltavaa. Esittelysivut ovat todella hienoja, ja niihin on selvästikin käytetty aikaa.
Blogista on vaikea sanoa mitään rakentavaa, sillä mitään sellaista en itse blogissa hirveästi näe. Todella hyvä blogi, kannattaa käydä tsekkaamassa!


"Doma Natural - Yhdessä Oppien on blogi, joka käsittelee pitkälti kokemattoman arabialaisen täysiverisen eli Ezonin elämää, kouluttamista, kehittymistä ja oppimista luonnollisin keinoin ja erityisesti luottamuksella. Kirjoittajana toimii espanjalaistunut oman tiensä kulkija ja ikuinen opiskelija."


Banneri ja muu ulkoasu

Blogissa kiinnitin ensimmäisenä huomioni banneriin- vaikka se onkin yksinkertainen, se on hieno, ja sopii tähän blogiin aivan mainiosti! Teksti miellyttää omaa silmää, tosin tekstin viiva saisi olla hiukan isompi ja selkeämpi. Tämä tyyli sopii tähän blogiin, mutta siitä huolimatta kaipaisin jotain hiukan erilaista, extremeä tähän banneriin.

Blogin ulkoasu kokonaisuudessaan on tässäkin blogissa erittäin kiva ja selkeä, itseäni tosin hiukan häiritsee, kun tausta loppuu heti bannerin alla. Blogista löytää kaiken tarvittavan, ja enemmänkin todella helposti, eikä Tervetuloa- tekstiä tai lukijapalkkia tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa. Koska sivupalkissa on niin paljon asiaa, saattaisi molemminpuoleinen sivupalkki auttaa asiaa.

Banneri ja blogin tausta sopivat yhteen hyvin, varsinkin värimaailmaltaan ja idealtaan! Värimaailmaltaan blogi on ihanan sinertävä ja toimiva, tykkään...! En osaa tästä ulkoasusta oikein muuta sanoa, hieno on:)


Teksti ja kuvat

Useimmiten teksti on todella hyvää, ja sitä on oikeasti reilusti jokaisessa postauksessa. Se on kuitenkin kirjoitettu todella hyvin, harkiten ja taidokkaasti, että sen jaksaa kuitenkin aina lukea, oli se sitten kuinka pitkää tahansa. Juurikin tämä tekstin määrä ja laatu kertoi minulle blogin reiluudesta ja hyvyydestä, ja juurikin niiden ansiosta tähän blogiin liityinkin.

Kuvia on jokaisessa postauksessa, ja vaikka ne välillä hiukan rakeisia ovatkin, on niitä ilo katsella! Kuvissa on tässä blogissa sitä jotain, ne ovat monipuolisia, ja niitä on muutama jokaisessa postauksessa. Koska tekstiä on jonkin verran, toivoisin välillä blogiin hiukan lisää kuvia. Kuvat ovat todella mielenkiintoista katseltavaa!

Pääasiassa tekstiä ja kuvia on sopivassa suhteessa toisiinsa, mutta joskus tuntuu, että kuvia on liian vähän, joskus taas, että kuvia on liian paljon. Mutta kuten sanottu, niitä on pääasiassa sopivassa suhteessa toisiinsa!

Kaikki muu
Kokonaisuudessaan blogi on todella selkeä, minkä olen tainnut mainita jo ylempänä. Tervetuloa- tekstistä löytyy kaikki tarpeellinen, ja esittelysivut löytyvät helposti. Esittelysivuista on pakko antaa plussaa: ne on kirjoitettu todella täydentävästi ja hyvin! Myös "Miksi blogi"- sivu on kivan oloinen, ja antaa lisäinfoa oikeastaan kaikesta blogiin liittyvästä.
Postaustahti on aika vaihteleva, ehkä vähän hidas ja tahmea... Mutta kokonaisuudessaan blogi on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen, sieltä löytyy paljon erilaista juttua!


"Tervetuloa!

- Täällä ruudun takana kirjoittelee Aino, 12-vuotias tyttö Lappeenrannasta. Minusta voit lukea lisää minä itse sivulta!

- Blogini kertoo suurimmaksi osaksi meidän perheen koirasta Lorusta. Loru on rodultaan kromfohrländer, ja ikää kohta yksi vuotta. Lorusta lisää Lorun omalla sivulla.

- Ratsastus on myös yksi osa blogiani. Käyn ratsastamassa Kiviojanponitallilla kerran viikossa. Omasta ratsastus harrastuksestani lisää ratsastus harrastuksena sivulta."

Banneri ja muu ulkoasu
Blogiin saapuessani huomioni kiinnitti banneri, joka miellyttää omaa silmääni todella paljon! Banneri on ihana, todella suloinen, ja omaan silmään myös todella taidokkaasti tehty! Kehystetyt kuvat ja tassunjäljet ovat banneriin todella kiva lisä, miellyttää kyllä omaa silmää! Nykyinen banneri sopii blogiin, ja kuvaa nimeä hyvin, vaikka taustan kanssa se on hiukan ristiriitainen, ei väriensä, mutta kuvioidensa perusteella.

Blogin ulkoasu, kuten todella moni muukin, on kivan selkeä. Sivut voisi mielestäni asettaa vaikka sivupalkkiin, sillä nyt tuntuu, että sivun nimet vievät todella paljon tilaa, vaikka ovatkin bannerin alapuolella. Vaikka sivuja on paljon, ne ovat hyvin täydentäviä, ja niiltä löytää kivasti lisää tietoa tarpeen tullen!

Bannerin ja taustan yhteensopivuus on mielestäni hiukan ristiriitainen. Vaikka bannerin, ja taustan värimaailmat kohtaavat kivasti, eivät mielestäni taustan kuviot sovi yhteen bannerin kanssa. Blogin värimaailma on todella kiva, ja se peittää koko blogin. Näin blogista tulee kivan selkeä! 
Vaikka kokonaisuudessaan ulkoasu on kiva, huomioni kiinnittyi ensimmäiseksi todella hienoon banneriin!

Teksti ja kuvat
Tekstiä on jokaisessa postauksessa todella kivasti! Useimmiten teksti on myös kivan soljuvaa ja todella hyvin kirjoitettua, mutta välillä teksti tuntuu hiukan töksähtelevältä. Myös kirjoitusvirheitä löysin parista postauksesta, lähinnä yhdyssanavirheitä, tai jotain pikkuvikoja lauserakenteessa. Kokonaisuudessaan kuitenkin pidän tämän blogin tekstistä, pienine virheineen se kuitenkin vangitsee mukaansa, ja eikö se olekin tärkeintä?

Kuvia on blogin jokaisessa postauksessa, ja ne ovat monipuolisia. Samantyylisiä kuvia on samassa postauksessa enintään kaksi, mutta niiden jälkeen siirrytään jo seuraavanlaisiin kuviin. Itse tykkään juuri tuosta ominaisuudesta! Kuvat ovat todella ihania, ja taidokkaasti otettuja! Kuvien laatu on poikkeuksetta hyvä, ja kuvia on ilo katsella!

Teksti ja kuvat on suhteutettu hyvin toisiinsa, eikä tarvitse yhtään miettiä, onko postauksessa liikaa vai liian vähän kuvia! Onnittelut siis tästä:) Joskus kaipailisin kuitenkin hiukan enemmän tekstiä, varsinkin, kun blogin kirjoittaja osaa kirjoittaa vangitsevasti. 

Kaikki muu
Kuten taisin jo ylempänä mainita, saisi sivuja olla ehkä hiukan vähemmän. Sivuja julkaistessa kannattaa miettiä, ovatko ne kaikki tarpeellisia. Vaikka kaikki sivut ovatkin kivoja, tuntuu, että niitä on hiukan liikaa.
Tämäkin blogi on ihanan selkeä, ja sitä on ilo katsella! Itse pidän myös blogin värimaailmasta, vaikuttaa todella kivalta, eikä hypi silmille:)
Blogi on todella hyvä, ottaen huomioon, että blogi on aloittanut vasta vähän aikaa sitten! Tämä blogi ansaitsee paljon enemmän lukijoita:)

______________________________________________________________________

Huhhuh, näitä arvosteluja tein todella kauan! Innostus näihin lopahti jossain vaiheessa, mutta pikkuhiljaa väkersin tätä kasaan. Vaivalla on siis tehty, toivottavasti piditte tästä postauksesta:) Näitä postauksia on sitten tulossa innostuksen mukaan...

13 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja ihanasti arvosteltu♥ Huomaa, että olet käyttänyt näihin paljon aikaa ja vaivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva, että sen huomaa❤

   Poista
 2. Tosi hyvin kirjotettu postaus ja kivan laajasti kerroit oman mielipiteesi kyseisistä blogeista. Itsellekkin löytyi muutama uusi blogi lukulistalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sun lukulistalle löytyi jotain uutta!:)

   Poista
 3. Tosi kivoja nämä arvostelut♥ Osaat todella hyvin kirjoittaa näitä ;u;

  VastaaPoista
 4. Anonyymi10.09

  Kiva postaus! :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun arvostelit blogini :)! Nyt kun mietin noita sivuja voisin kyllä sieltä ainakin "banneri" kohdan ottaa pois, kiitos kun mainitsit asiasta ;)! Oli kiva kuulla positiivista palautetta ja samoin myös vähän rakentavaakin! Kiitos vielä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi hyvästä blogista! Pyrin näissä arvosteluissa antamaan tasapuolisesti niin rakentavaa- kuin hyvääkin palautetta, joten on tosi kiva kuulla, että arvostelu miellytti sinua! (:

   Poista
 6. Hei, kiiitos kattavasta ja kivasta arvostelusta! :)

  Jalin esittelysivulle pääsee tällä hetkellä klikkaamalla oikealla palkissa olevaa Jalin naamakuvaa. Se on ehkä vähän "piilossa", täytyykin lisätä sivulle linkki myös näkyvämmin.

  Mitähän bannerin valkoisia viivoja tarkoitat? Omalla näytölläni en näe vaikka yritin tiirailla. Olisi kiva korjata asia jos jollain sellaisia bannerissa näkyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi mahtavasta blogista! " viivalla" tarkoitan bannerin alareunaa, joka on hiukan röpyliäinen, mutta ei mitenkään pahasti häiritsevä:)

   Poista
  2. Aaa aivan, nyt ymmärrän :) Itsekin miettinyt että muokkaanko sen sittenkin suoraksi kun aikoinaan siihen tuon "häivytyksen" tein :) En vain ole saanut aikaiseksi :D

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)