4.11.2017

#368 Syksyn muistelua // Memories from the autumn

Koska talvi palasi sinne jonnekin ja vei lähes kaikki lumet mukanaan, ajattelin palata kuvien muodossa tähän menneeseen syksyyn, sekä koettaa avata mennyttä syksyä parhaani mukaan. Aika hyvinhän olen tänne kuulumisia päivitellyt, mutta uskon, että niistä voisi saada enemmän irti niin halutessaan. 

All the snow smelted and we have just few snowflakes left. Because the autumn is here again, I thought that I could to tell you something about my autumn with some pics. I've told you pretty much, but I believe that I have even more things to tell. 
Syksyhän alkoi virallisesti samalla, kun koulut alkoivat. Ainakin minulle koulun alku on aina ollut samalla syksyn alku. Sanan kesä olen pyhittänyt lomailulle ja sen sellaiselle. Koulun alkaessa kiireet lisääntyivät ja viikonloput kuluivat kouluhommien ja satunnaisten lepohetkien parissa. Koirien kanssa ei tullutkaan vietettyä niin paljoa aikaa, kuin kesällä, vaikka tarkoitus oli jatkaa samaan malliin. Vaikka viikonloppuisin olikin paljon tekemistä, sisälsivät ne myös paljon hauskanpitoa, metsäretkiä ja ihan rentoa yhdessäoloa perheen kanssa. 

My autumn started, when the school started. Although the weather was warm, it still was autumn.  Because the school started, I had too much school things to do. I couldn't spend as much time with Pörri and Alma as I wanted. Although I had pretty much things to do, I also had nice things to do, like forest trips.

Alkusyksystä tehtiin metsäretkiä erittäin usein, mutta metsästyskauden alkaessa tämä hiukkasen muuttui. Päivälenkkejä tehtiin normaalisti useammissa eri paikoissa Alman kanssa, mutta Pörri olikin tässä vaiheessa hirvimetsällä. Alma ei yhtään pitänyt tästä järjestelystä, vaan viikonloppuisin se oli (ja luultavasti onkin, kunnes hirvikausi loppuu) apean oloinen. Pörri on sille hirvittävän tärkeä ns. voimavara ja se on tottunut olemaan Pörrin seurassa, joten viikonloput ilman Pörriä ovat olleet hiukan hankalia. Alma on hakeutunut sisälle ja ihmisten seuraan normaalia enemmän, ja on hiukan epävarmemman oloinen.

When the hunting season started, we did long walks with Alma. 'Cause Pörri wasn't at home, Alma was a little sad and uncertain. Pörri is Alma's best friend, and Alma has always been with Pörri, so Alma doesn't really know, how to be without Pörri. 
Alman hihnakoulutus (ja koulutus näin yleensäkin) on edistynyt ihan huimasti kuluneen syksyn aikana! Hihnaohitukset sujuvat nykyään esimerkillisesti, vaikka toinen koira tulisi kuinka läheltä. Kunhan on maksaa mukana, kaikki sujuu hyvin. Alma on sen verran ahne pentu, että se seisoisi vaikka päällään herkkujen takia - se on siis helppo ja mukava kouluttaa, koska sen motivaatio on alituisesti huipussaan. Myös hihnassa vetäminen on saatu loppumaan juurikin näiden herkkujen ansiosta. Kun Alma tietää, että se kulkee hienosti, ja että mukana on maksaa (=aina on maksaa mukana ohitusten varalta), se kävelee niin lähellä, ettet meinaa saada laitettua omaa jalkaasi toisen eteen.

Bypassing of other dogs goes very well with Alma if we have treats with us. Alma doesn't pull anymore, when it's leashed. Training is quite easy because she is so greedy.. 
Muutenkin Almalle on tullut opetettua temppuja, pääasiassa edelleen istumista, maahanmenoa ja seuraamista, luoksetuloa kuitenkaan unohtamatta. Nämä temput pentu taitaa jo aivan esimerkillisesti, joten olen alkanut lisäämään vaikeusastetta. Tämähän tarkoittaa sitä, että hiljalleen olemme alkaneet opettelemaan uusia temppuja, ja tällä hetkellä työn alla ovatkin sormet, kaikkein ensimmäisenä peukalo. Tässä linkki Pörrin taidonnäytteeseen :D

I've teached some new tricks to Alma, because sitting and following are too easy for it. At the moment we're working with fingers. I'm teaching the thumb now, but the goal is, that it can show me all my fingers. Look, how Pörri does it! :D
Nyt se on varmaan todettava, ettei mitään kovin tärkeää ole ainakaan jäänyt kertomatta, sen verran monta postausta olen näitä samoja asioita jankannut. Toivottavasti nämä eivät kyllästytä liikaa...En ole ihan varma siitä, miten onnistuin tämän postauksen teossa, mutta toivon kuitenkin, että saitte tästä jotain irti - parhaani ainakin yritin.

Nyt voikin taas hetken keräillä jotain kerrottavaa koirien osalta, nyt on nimittäin kaikki tärkeä purettu tänne teidän nähtäväksenne! Mitään ihmeellisempää ei ainakaan tietääkseni ole tulossa, mutta enköhän sitten aikanaan keksi jotain kerrottavaa tästä meidän normaalista elämästä.

Kertokaahan ihmeessä, mistä haluaisitte kuulla lisää, mitkä aiheet kiinnostavat juuri sinua ja minkälaisia postauksia haluaisit jatkossa lukea?

Thank you for reading :)!

4 kommenttia:

 1. Oli kivaa taas kuulla kuulumisianne, eikä koirien kuulumispostaukset kyllätytä ollenkaan, päin vastoin. Laitappa jossain vaiheessa ratsastuksista postausta? Niitä olisi myös kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ratsastuspostausta olisi taas tarkoitus väsäillä, mutta kuvia ei oikein ole :/

   Poista
 2. Tosi kiva ja piristävä muistelo tähän pimeään syksyn ja talven välimuotoon :D Kivoja kuvia! Ja hienosti on pentu edistynyt :)

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)