28.10.2017

#367 Koirajuttuja / Some dog stuff


Voihan hitsi, taas on ollut ihan luvattoman pitkä tauko blogin päivittämisessä! Turha sitä on kuitenkaan lähteä selittelemään tai anteeksi pyytelemään, kiire mikä kiire. Paljonhan tässä on tullut kuvailtua ja kuulumisia keräiltyjä, ja koko ajanhan sitä tulee lisää kirjoitettavaa. Muokattavia kuvia löytyy reilut kuusisataa, ja suurin osa on luontokuvia, joiden seassa on sitten jokunen koirakuva. Ajattelin joka tapauksessa oksentaa ne tänne postausten mukana, toivottavasti kestätte!

Sorry, that I've been a little inactive in my blog, but I've been very busy with school. A lot has happened and I have about six hundred unwrought pictures. Most of them are naturepics, but there are few dogpictures too! I hope, that you like also my naturepics, 'cause you will see them pretty much in the future. 

Syksy etenee kovaa vauhtia kohti talvea, ja ensimmäinen lumikin satoi maahan. Sitä myötä myös valo vähenee koko ajan, ja kun tulen kotiin puoli neljän - varttia vaille viiden maissa koulusta kotiin, ei enää valo riitä hyvien kuvien ottamiseen. Tokihan siellä voi jotain pimeitä kuvia räpsiä suurella ISO-arvolla, mutta ne heilahtavat helposti ja vaativat suuren jälkikäsittelyn, jotta niistä tulee edes jollain tavalla siedettävän näköisiä.

The winter is almost here, and the first snow fell to the ground few days ago. The light time in the day is pretty short. I don't have enough light for photographying because I come home quite late. Thus my pictures come out looking blurry...

Ennen, kuin metsästyskausi alkoi, kävimme parina viikonloppuna metsäretkillä. Myös normaaleilla päivälenkeillä käytiin kävelemässä esimerkiksi Lemmenlaaksossa, mutta siellä kamera ei joka kerta edes kulkenut mukana. Kuvia sieltä kuitenkin kertyi ihan hurja määrä, enkä vieläkään ole ehtinyt käsitellä niitä pari viikkoa vanhoja kuvia, puhumattakaan niiden karsimisesta.

We did few forest trips on weekends before the hunting season started.  I took too much pictures... I should go trough them and fix them.. 

Koirat kuitenkin nauttivat metsäkävelyistä, se tuo mukavaa vaihtelua normaaliin asvaltilla kävelyyn ja piristää mieltä. Ja onhan se metsän pohjakin paljon parempi koiran jaloille ja fysiikalle verrattuna kivikovaan asvalttiin.

The dogs enjoyed the forest walks and it bringed some good variation to normal asphalt walking. The bottom of the forest is very much better for dogs legs and physics compared to asphalt.

Kuten jo aikaisemmissakin postauksissa olen maininnut, leikkivät Alma ja Pörri nykyään paljon enemmän, kuin aikaisemmin. Melkein poikkeuksetta ne lähtevät juoksemaan hirvittävää rallia ympäri pihaa, kun ne päästää pois häkistä. Juoksun lisäksi ne ottavat painimatseja joka toinen hetki ja päästelevät samalla mitä ihmeellisimpiä ääniä.
Pienen pientä jännitettä koirien välille ovat aiheuttaneet Alman juuri alkaneet juoksut, mutta mitään tappeluita ei olla niiden takiakaan nähty. Alma itse on juoksuistaan hieman hämillään, mutta muuten en ole huomannut sen käytöksessä eroavaisuuksia edelliseen.

As I told you in the previous posts, Pörri and Alma are playing so much together! They run around the garden and take some "wrestling matches" every day and all the time. Their voices are so funny, when they are playing :D

Aikaisemmin postauksessa mainitsinkin sivulauseessa hiukan metsästyskauden alkamisesta, joka tosiaankin alkoi parisen viikkoa sitten. Pörri onkin jo päässyt tositoimiin, ja kuuleman mukaan ollut erittäin kiinnostunut hirvieläimistä. Haukkuja ei olla vielä päästy kuulemaan, mutta kovasti Pörri on ollut kiinnostunut hirvenraadoista- ja jäljistä. Lupaan päivitellä kuulumisia tästä lisää, kunhan niitä saan :)

The hunting season started couple weeks ago. Pörri has been involved on the hunting trips. She's very interested about mooses. That's a good thing! In this fall it hasn't barked the mooses (yet). I'll tell you more, when I hear something new :)

Koska Pörri on metsällä viikonloppuisin, jää Alma tänne kotiin ilman Pörriä. Alma ei pidä tästä ollenkaan, vaan muuttuu paljon apeammaksi aina, kun Pörri lähtee kotoa. Viikonloppuisin se on hirveän läheisyydenkipeä ja apean oloinen, eikä normaali iloinen, häntää koko ajan heiluttava itsensä. Se kuitenkin palautuu omaksi itsekseen heti, kun Pörri tulee takaisin kotiin. Pörri ei aina välttämättä ilahdu niin paljoa huomatessaan, ettei Alma ole vieläkään kadonnut meiltä mihinkään :D

Because Pörri is in the forests at the weekends, is Alma at home without Pörri. Alma doesn't like that. At the weekends Alma is a bit sad and bored, but when Pörri come home, Alma is again itself. 

Täällä on siis kaikki kuten kuuluukin, ja aika kulkee hirvittävän kovaa tahtia eteenpäin. Itselläni on tällä hetkellä hyvä fiilis, ja ratsastuksetkin ovat sujuneet oikein kivasti! Toivottavasti pääsen kirjoittelemaan teille taas pian! :)

So, the life is going good and it's smiling for me. I have lots of good vibes, and the rides have gone well too. Hope I can write you soon again!

Thanks for reading :)2 kommenttia:

 1. Olipas taas kiva kuulla koirien kuulumisia, mielenkiinnola jään odotamaan mitä kaikea juttuja tulee niistä metsästysjutuista, missä Pörri on mukana :)
  Ompas todella kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että koirien kuulumiset kiinnostavat :) Ja kiitos❤️

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)