27.1.2016

34. Pörrin kuulumisia ja uusia temppuja

Sain tuossa yksi päivä kiinni kunnon motivaatiosta koiran kouluttamiseen, ja siitähän tämä sitten lähti. Inspiksen juuri tuohon uuteen temppuun sain sieltä Helsingin koiramessuilta 2015, ja temppu olikin jäänyt päällimmäisenä mieleen koiratanssien PM- kisoista. PM- tason temppua lähdettiin sitten opettelemaan ja suorittamaan, mutta eihän se vielä mene ihan niin hyvin. Kyseisen tempun kanssa on vielä aika paljon hakemista ja tunnustelua, ja todella paljon opittavaa. Hyvällä tiellä kuitenkin ollaan, ja kerrankin osaan olla siitä tyytyväinen! En sitten yhtään tiedä, että onko tuota temppua esiintynyt jo alemmilla tasoilla koiratanssissa, eikä sillä ole niinkään paljoa väliä, kun ottaa huomioon, että ollaan vasta aloitettu.

Kyseinen temppu on siis kahdeksikko jalkojen välistä, jos niin voi sanoa. Nykyään tämä temppu onnistuu silloin, kun koira on tarpeaksi virkeänä, ja minulla on herkkuja/ jotakin syötävää kädessä. Miten sitten opetin Pörrille kyseisen tempun? En tiedä sitä itsekään, joten en ala sitä tässä selostaa, etteivät päänne mene ihan pyörälle;)
Toivottavasti noista hiukan heilahtaneista ja epätarkoista kuvista selviää edes hiukan tehtävän laatua. Kuten kuvista toivottavasti näkee, on minulla koko ajan herkku lähellä Pörriä, sillä muuten pentu yrittää luistaa tehtävästä parhaansa mukaan, ja tulla takakautta, jos siitä jotain tajuaa.
Kyseisen tempun Pörri oppi muistamaan muutamalla, ehkäpä viidellä kuudella toistolla, jonka jälkeen olen jatkanut sen harjoittelua lähes päivittäin niin juuston, makkaran kuin omenanpalojenkin avulla. Koko ajan kehitytään parempaan suuntaan, mutta jätetään nyt hetkeksi hautumaan, kun treenataan "viereen"- käskyä hiukan enemmän, sillä Pörri ei sitä vielä kunnolla osaa.

Tässä vielä tällainen pieni havainnollistava kuva. Pörri siis on tavallaan tuo kahdeksikko;)
Mitäs muuta Pörrille kuuluu? Ihan hyväähän sille, uusia temppuja on keksitty ja vanhoja muisteltu, kavereiden kanssa leikitty ja tehty tuhoja niin usein, kuin mahdollista. Tassujen antaminen ja viereen tuleminen ovat olleet tempuissa kaikkein päällimmäisinä, mutta ihan perusjuttujakin ollaan treenailtu. Vaikkei meidän treenaaminen ole mitään vakavaa, haluan opettaa sille kuitenkin jotain ihan jatkoa varten.

Temppuja, ja varsinkin niitä vaikeampia tekemällä saan Pörrille hyvää aivojumppaa, ja voisin melkeinpä sanoa, että metsässä juoksemisen lisäksi aivotyö rasittaa Pörriä kaikkein eniten. Niinhän se on, jos joku on siitä sattumoisin kuullut/ huomannut asian itse.

Tässä kuvassa Pörri suorittaa "Istu"- käskyä erittäin terävänä

Tässä ja alemmassa kuvassa taas "tassut"- käsky, joka on jo aika hyvällä mallilla


Tässä pelkkä "tassu"

Joku ihmeellinen variaatio "tassusta"

Ja tässä vielä "viereen", jota Pörri ei aina näytä tajuavan...
Tässä olikin hiukan kuvamateriaalia siitä, mitä Pörri nykyään osaa. Todella hyvin sain temppuja suoritettua, ja olen kyllä niin ylpeä pikkupennusta! Tämän treenin jälkeen Pörri nukkui koko loppupäivän, ja seuraavana päivänä en sitten treenaillutkaan, vaan jätin asiat hautumaan Pörrin pienessä päässä.


Kiitos kaikista postauksen kuvista Äiti!


2 kommenttia:

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)