3.1.2016

18. "Kisakausi" 2015

Jatketaan sitten edelleenkin vuoden 2015 puimisen seurassa. Pian on kyllä tulossa myös hiukan ajankohtaisempia postauksia, mutta kuvapula, kuvapula... Yritän nyt kuitenkin kuvailla kaikkialla hiukan ahkerammin, että saisin tähän blogiin enemmän juttuja Pörristä. Nykyään musta nimittäin tuntuu ihan siltä, että blogi olisi menossa enemmän sekablogin kuin koira- ja hevosblogin puolelle. Tästä lähtien teen siis postauksia vain silloin, kun minulla on materiaalia koirista TAI hevosista, sekä sitten esimerkiksi kerran kuukaudessa jonkinlaisen erikoispostauksen, esimerkiksi kuukauden suosikit, tai joku muu erikoispostaus. Muuten yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja väsätä postauksia, vaikka aihekaan ei olisi kovin ihmeellinen.

Kohta muuten kommentointikisa loppuu, ja tällä hetkellä voittaja on melkein selvillä... En kyllä vielä voi kertoa, mutta katsotaan sitten tammikuussa uudestaan! Vielä on aikaa osallistua, joten jos haluat uuden lukijan, pistä vain kommenttia tulemaan! Ohjeet löytyvät postauksesta "Miksi bloggaan+ kilpailu". Löydät sieltä ajankohtaiset säännöt. Jottei koko postaus menisi pelkäksi turhaksi höpöttelyksi, voimme lähteä postauksen aiheen pariin!


En voi syksyä 2015 kutsua minkäänlaiseksi kisakaudeksi. Kävin kolmissa kisoissa, mutta ne merkitsivät minulle enemmän kuin tuhatsivuinen kirja. Ensimmäiset ja toiset kisat menivät vähän niin ja näin, mutta viimeiset olivat minulle yhtä kuin lottovoitto! Olin nimittäin toinen ei- sijoittunut, ja neljä sijoittui. Oli kyllä todella vähästä kiinni tuo viides (ja neljäskin) sija, mutta olin kyllä todella tyytyväinen omaan ratsastukseeni!

Aloitetaan postaus kuitenkin ensimmäisistä kisoista moneen vuoteen, jotka menin Ventolla. Kisat pidettiin 29.8.2015.En ollut siis todella pitkään aikaan kilpaillut, joten olin todella jännittynyt. En ollut mennyt Ventollakaan todella pitkään aikaan, ja ennen kisoja ratsastin sillä vain n. kolme kertaa. Tulos oli kuitenkin hyväksytty, ja olin toki siihen tyytyväinen, mutten kyllä noihin prosentteihin ja pisteisiin... Ratana toimi näissä kisoissa C- merkin kouluohjelma.

Huonoiten kisoissa meni: askeleen pidennys lävistäjällä 5,5 , laukan nosto 5,5 , pääty-ympyrä laukassa 5,5 , keskikäynti ja laukan nosto 5,5 , pääty-ympyrä harjoituslaukassa 5,5 ja täyskaarto harjoitusravissa 5,5.

Parhaiten kisoissa meni: Harjoitusravissa täyskaarto 7,0.

Vento oli todella jännittynyt jo alkuverryttelyssä, ja sen huomasi kyllä radallakin. Poniini juoksi pää ylhäällä ja ravi oli todella hankalaa istua, se oli niin tikittävää. Radan jälkeen olin ihan hiessä, niin paljon töitä olin tehnyt ja niin paljon olin jännittänyt. Hyvä, että edes hengitin koko radan aikana! Tästä sitten opin, ja seuraavat kisat menivätkin hiukan paremmin. Näistä kauden ensimmäisistä kisoista (minun kohdallani) prosentteja ropsahti 58,333. Pisteitä taas tuli 105. Läpi kuitenkin pääsin, ja siitä olin todella tyytyväinen!

Toiset kisat (minun kohdallani vieläkin) pidettiin 12.9.2015. Ne menin Lupiinilla, joka oli minulle siinä vaiheessa paljon tutumpi kuin Vento. Edellisistä kisoista oli hiukan alle kuukausi, ja tällä kertaa minulla oli levollisempi olo. Osasin (myöhemmin osoittautui, että osasin sen liian hyvin) radan vaikka unissani, ja lähdin kohtuullisen itsevarmana radalle. Verryttelyssä Lupiini oli ehkä hiukan jännittynyt, mutta kuunteli kuitenkin apuja.
Kun rata ei ollut edes puolessa välissä, unohdin ratsastaa 4sekunnin pituisen pysähdyksen, ja sen jälkeen 4askeleen peruutuksen. Tässä vaiheessa pilli vihelsi, ja ratsastin sitten pysähdyksen ja peruutuksen uudestaan. Paperiin ilmestyi -2, mutta siitä sisuuntuneena ratsastin radan loppuun, ja pisteet vain paranivat radan myötä. Rata oli kuitenkin hyväksytty, ja prosentteja ropsahti 60,500.

Huonoiten kisoissa meni: Temmon lisäys keventäen 5,0 sekä keskiympyrä harjoituslaukassa 5,0.

Parhaiten kisoissa meni: Vasen harjoituslaukka 7,5.

Omaa ratapaperiani lähdin hakemaan itku kurkussa, mutta loppujen lopuksi paransin kuitenkin viime kisojen tulostani kahdella prosentilla. Pisteitä radalta tuli 121, ja paperin haettuani naamalleni levisi pikkuhiljaa helpottunut, ja jopa iloinen hymy, joka muuttui myöhemmin nauruksi, ja helpotuksen huokauksiksi. Rata ei ollut tällä kertaa siitä sujuvimmasta päästä, mutta läpi kuitenkin päästiin, ja siitä kiitos kuuluu pienelle Lupiinille, joka teki hommat hyvin<3!

Mahtavaa nenänhierontaa kilpailun verryttelyssä:) En siis TOSIAANKAAN kaiva nenää, sitä vaan kutitti ihan hirvittävästi:/Tämän kauden viimeiset kisat MänRassa pidettiin 10.10.2015, taas hiukan alle kuukauden päässä edellisistä kisoista. Nämäkin ratsastin Ventolla, jolla olin päässyt ratsastelemaan lähiaikoina hiukan enemmänkin. Hyvin ja luottavaisin mielin lähdin kisoihin, ja edellisistä kisoista oppien en ollut opetellut rataa niin hyvin, että voisin unohtaa sen:) Verryttelyssä Vento oli lähestulkoon täydellinen, se nosti laukat ja kuunteli minua koko ajan! Se ei tällä kertaa juossut pois alta, vaan kuunteli hyvin ja oli muutenkin ihana ponski ^_^!
Tällä radalla ei sattunut ollenkaan kommelluksia, vaan rata meni yhdessä lipuen. Vento kyllä päätti kisakauden minun kohdaltani aivan mahtavasti, ja ylitti kaikki odotukset! En oikein usko, että tämän paremmin minulla olisi sillä treenaamisella voinut mennä, ja kisojen jälkeen en voinut lopettaa hymyilemistä moneen viikkoon!

Huonoiten kisoissa meni: Täyskaarto 5,0 ja vasemman laukan nosto 5,0

Parhaiten kisoissa meni: Lopputervehdys 7,5

Oman paperini hakiessani ja sen saadessani melkein kiljuin riemusta, olin niin onnellinen tuloksista! Myöhemmin tulostaulukosta selvisi, että olin toinen ei- sijoittunut eli kuudes, ja silloin vasta riemu repesi! Olin kyllä niin onnellinen, ja Vento sai kyllä sellaisen hoidon ja taputtelut, ettei ollut minkäänlaista rajaa! Tältä radalta omistan vain videon, ja sekin on äidin puhelimella, joten panen nyt tähän niistä ensimmäisistä Vento- kisoista kuvia:)Yleisesti loppukommenttien arvosanat olivat nämä (laskin keskiarvon):

Ratsastajan vaikutus hevoseen: 6,5

Ratsastajan asento, istunta ja apujenkäyttö: 6,0

Oikeiden teiden seuraaminen: 5,5

Tällaista postausta väsäsin teille tällä kertaa, mitäs piditte tällaisesta hiukan analysoivammasta postauksesta? Haluaisitteko tämän tyylisiä postauksia ihan perus ratsatustunneista? Entä onko jotain ideoita blogin jatkon varalle/ erikoispostausehdotuksia jokaiselle kuukaudelle? Nyt teillä on vaikutusvaltaa, käyttäkää sitä viisaasti;P


8 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Osaat kirjottaa tosi monipuolisesti, jatka samaan mallin :)  kamillaino.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentistasi <3 Käyn katsomassa blogisi:D

   Poista
 2. Siitä vaan harjoittelemaan lisää niin pian oot ihan mestari :)
  Kirjoittele mitä mieleen tulee, tykkään lukea vähän kaikkea niin siksi tälläinen ehdotus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisto, toisto ja toisto, niinhän se menee;)

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus! Tunneistakin tämmöinen analyysipostaus olisi kiva, sillä pidän sellaisista bloggaajista jotka osaavat rehellisesti kertoa ratsastuksestaan :))
  Joku Pörrin tavaroiden esittely olisi kiva tai sitten kuukauden suosikit :) mahdollisimman erilaisia postauksia ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tämän tyylisiå tulee jatkossakin ratsastustunneista ja kisoista;) kiitos ehdotuksista, ja kiva kuulla että pidät erikoispostauksista, itse ajattelin, että niitä on liikaa :D

   Poista
 4. Anonyymi19.21

  Kiva postaus! Ehdotuksia: Pörrin kirjoittamia postauksia, Pörrin ruuat, Pörrin tavarat, Pörrin päivä, Pörrin temput, Pörrin oudot tavat, ja kaikkea mitä mieleen juolahtaa! Kaikkea on kiva lukea! :-)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus!

  angelspullip.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)