18.3.2016

66. Psyykkauksen tulos

Nyt palataan sitten ratsastuspostausten pariin muutaman muun postauksen jälkeen! Tällä kertaa tallikerta oli hiukan erilainen, positiivisesti nimittäin! 
Kuten jo viime ratsastuspostauksessa mainitsin, minulle on muodostunut pienoinen "kammo" reippaiden/ eteenpäinpyrkivien hevosten kanssa. Psyykkasin sitten itseäni koko viikon siihen, että uskallan ratsastaa hevosta aktiivisesti, kohti hyvää peräänantoa ja muotoa. Ne kaksi ovat vielä kaukana tuntien nykyisistä tuloksista, mutta vain ratsastamallahan sen voi saavuttaa, vai mitä? Tämä kyseinen psyykkaus siis auttoi tunnin kulkuun todella paljon, mutta palataan ihan alkuun, jotta tajuatte paremmin, mistä täällä kirjoittelen!

Tunnilla pääsin siis menemään Punchikilla, jota olin toivonut viime tunnin jälkeen saadakseni ratsastaa sillä paremmin, uuden rohkeuden toivossa. Se oli ollut tunnilla kaksi tuntia ennen minun tuntiani, joten se oli aikalailla puhdas, ja sille tarvitsisi vain laittaa varusteet päälle, ja harjailla vähän. Kysyin sitten jotain tallihommia lämpöni pitimiksi (:D), ja sainkin sitten luvan siivota Zaran karsinan. Siitä olikin aikaa yli 2 vuotta, kun talikko oli viimeksi ollut kädessä, mutta ihan hienostihan se karsinan siivous sujui! 20 minuutin päästä olin tyytyväinen karsinan siisteyden lopputulokseen, ja lähdinkin siitä sitten hoitamaan Punchikia kuntoon ennen tunnin alkua. 



Hoitaessa Punchik oli tapansa mukaan todella ihana, mutta jotain poikkeavaa siinä oli. Punchik oli jotenkin aikaisempaa hermostunut, mutta jätin sen huomiotta. Ilmeisesti se vain hirnui ja hörisi Stellalle ja muille poneille. Tai, sitten se haki huomiota! 
Kuitenkin, hoitaessa se laski taas päänsä olalleni ja hengitteli siinä, on se vaan niin rakas 

Jo alkukäynneissä otin tavoitteen energisestä ponista, ja aloin ratsastaa käyntiä mahdollisimman aktiiviseksi. Tein myös reippaasta käynnistä paljon pysähdyksiä, peruutuksia ja voltteja, joilla sain sitten ponin kunnolla kuulolle. Tässä tavoitteessa onnistuin omasta mielestäni hyvin, ja tehtävän lopuksi käynti oli kivan aktiivista. 

Jatkoimme sitten niin, että käännyimme aina valitsemastamme kohdasta pitkän sivun poikki, ja pituushalkaisijan kohdalla teimme pysähdyksen. Tällä tehtävällä pyrimme saamaan hevoset kunnolla kuulolle, ja pysähdyksissä piti pyrkiä siihen, että hevonen seisoi tasajaloin. Liikkeellelähtöjen piti olla aktiivisia. Tässä kohtaa Punchik jäi todella hitaaksi, joten otin suosiolla raipan mukaan. Näin sain terävyyttä pysähdyksiin ja liikkeellelähtöihin. 

Tästä kuvasta näkee hyvin, miten valppaana poni oli koko ajan
Jatkoimme sitten samaa tehtävää ravissa. Ravista sain itseasiassa paljon paremmat pysähdykset, kuin käynnistä, ja niistä sainkin sitten enemmän kehuja. Kun pysähdykset ja liikkeellelähdöt olivat kunnossa, lisäsimme tehtävään vielä peruutukset. Tätä emme jatkaneet enää kauaa, vaan siirryimme sitten ravissa tehtäviin loiviin kiemurauriin pitkillä sivuilla. Tästä sain todella paljon kehuja, varsinkin asetuksista, taivutuksista, teistä ja ravin temmosta. Tuli kyllä hyvä mieli, kun oli panostanut juuri niihin asioihin mahdollisimman hyvin kyseisessä tehtävässä! Tämän tehtävän teimme kumpaankin suuntaan, niin kuin kaikki muutkin tehtävät. En vaan jaksanut kirjoittaa kaikista erikseen, uskon tämän olevan tarvittava informaatio asiasta.

Kulmat sain todella hyviksi itseasiassa koko tunnin ajaksi, yhtäkään kulmaa en tainnut oikaista! Keskityin tunnilla kuitenkin temmon lisäksi eniten omaan asentooni, varsinkin käsiin ja jalkoihin. Varsinkin käsien osalta sain muutamia kivoja ahaa- elämyksiä, ja sain kädet muutenkin pidettyä hyvin koko tunnin ajan, pieniä lipsahduksia lukuunottamatta.

Välikäyntien jälkeen siirryimme sitten pääty- ympyröille ravailemaan. Punchik oli tässä vaiheessa C- päädyssä hiukan jännittyneen oloinen, mutta asetuksilla ja taivutuksilla sain ponin paremmaksi. En tosin saanut Punchikia kokonaan rennoksi, mutta kyseinen rentousaste riitti minulle tässä vaiheessa. 

Otimme sitten laukkoja pääty- ympyröillä. Punchik nosti laukat todella hienosti, mutta alussa se meinasi jäädä tahmeaksi ja hitaaksi. Aloin sitten ratsastamaan kunnolla eteen, pohkeiden ja muun istunnan avulla. Tässä laukassa sain kanssa muutamia ahaa- elämyksiä siitä, miltä laukan pitäisi Punchkilla oikeasti tuntua! Punchikin aktiivinen, hyvä laukka on yksi ihanimmista asioista, mitä olen ratsastuksessa kokenut! Se muistuttaa niin paljon keinuhevosen laukkaa, että siinä on suorastaan sairaalloisen helppo istua:) 

Utelias kulta
Otimme sitten muutamat laukannostot kumpaankin suuntaan, ja siirryimme takaisin raviin. Laukkojen jälkeen osa tunnin hevosista oli vähän levottomia, joten tehtävänannoksi tuli ratsastaa niin hidasta ravia, kuin ikinä vaan pystyy. Onnistuin tässä mielestäni hyvin, Punchik rentoutui todella kivasti tässä tehtävässä.

Loppuravit otin mahdollisimman rennosti, puolipitkällä ohjalla. Loppukäyntien jälkeen hyppäsin alas selästä, hoidin Punchikin ja sen varusteet kuntoon, ja lähdin kotiin:O

Tunnista jäi kokonaisuudessaan ihan mahtava fiilis, sain jotenkin todella hyvin suoritettua tunnin tehtävät, sekä pidettyä asentoni ainakin jotenkuten kontrollissa. Toivottavasti seuraava tunti on vastaavanlainen:)

6 kommenttia:

  1. Kuulosti kivalta ratsastustunnilta, ja sitä se varmasti olikin ♥ Ja tuo Punchik on kyllä todella söpön ja hellyyttävän näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Ihana Punchik, varsinkin ensimmäinen kuva ponista on jotenkin niin suloinen, vaikka se vähän jännittynyt onkin ♡ Hyvä postaus!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi13.25

    Ihana Punchik ja kiva postaus! :-)

    VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)