18.5.2018

#395 Uudet tuulet puhaltavat

Lempikuva heti tänne alkuun <3 Tango on niin hieno ja itse istun edes jotenkuten siedettävästi!

Mistähän sitä nyt oikein aloittaisi? Viimeisimmästä postauksesta on reilusti yli puoli kuukautta aikaa, ja ette uskokaan, miten älyttömän paljon siinä ajassa on tapahtunut! Paljon mahtavia asioita, ja vähintään yhtä mahtavia on tulossa jatkossakin. 
Viimeisimmät postaukset ovat pääosin olleet koira-tai luontopostauksia, joille jatkoa kyllä seuraa ihan tässä piakkoin. Tällä hetkellä haluan kuitenkin päästä purkamaan uusimmat ratsastuskuulumiset - uskon niiden kiinnostavan teitäkin. 

Ratsastukseni Rusthollissa loppuivat muutama viikko sitten, mutta tuntuu, kuin siitä olisi hurjan pitkä aika. Hurjan pitkän tallietsinnän jälkeen itseäni miellyttävä talli löytyi ja kotiuduin nopeasti Symphony Stablelle Kellokoskelle. Symphony on meiltä kauempana kuin Rustholli, mutta kuitenkin siedettävän ajomatkan päässä. 
Symphonylla on aivan mahtava talli-ilmapiiri, ihanat hevoset ja aivan erityisen ihana ja kannustava tallinomistaja/opettaja! Tällä hetkellä en millään keksisi itselleni parempaa paikkaa harrastaa ja kehittyä laadukkaasti tässä harrastuksessa. 

Symphony on ihanan kodikas talli keskellä maaseutua, joka samalla tarkoittaa myös mahdollisuutta maastoiluun ainakin satunnaisesti. Lisäksi siellä pääsee halutessaan tutustumaan Working Equitationiin ja mahdollisesti ainakin tallikisoissa kisaamaan siinä sekä luultavasti hyppimään satunnaisesti tikkujen ylikin. 
Ehkä toistan itseäni, mutta ilmapiiri on mahtava ja kodikas! Kun ensimmäistä kertaa saavuin Symphonylle, kuului monta tervehdystä, minulle näytettiin paikat ja hevoset. Koin, että minut otettiin älyttömän hyvin vastaan. 

Ensimmäisen tunnin menin pienellä mustalla Viivi-tammalla, joka oli oikein mukava ja vauhdikas kaveri ratsastaa! Tallin esittelykierroksella kuitenkin iskin silmäni tallilla asustavaan Tango-oriin, mutta ajattelin, etten saisi nousta sen selkään vielä todella pitkään aikaan. 
Niin siinä kuitenkin kävi, että jo toisella tunnillani Symphonylla istuin Tangon selässä. Heti tuntui, että tässä se nyt on. Uusi ystävä, treenikaveri, opettaja. Jotenkin asiat vain rullasivat eteenpäin ja hujauksessa olikin sovittu, että alan Tangolla vakituisesti treenaamaan ja kisaamaan. Näin alkuun käymme vain ohjatuilla tunneilla, mutta viimeistään syksyllä olisi tarkoitus ottaa mukaan jo itsenäistäkin menoa. 

Kuka tämä Tango sitten oikein on? Herra on parikymppinen pv-ori, joka on koulutettu VaB-tasolle asti. Kilpailuissa se on tietääkseni kisannut ainakin A-tasolla. Tango on ehkä maailman herttaisin herrasmies, mutta silmäkulmasta löytyy kuitenkin pilkettä kotitarpeiksi. Tuhma se ei missään nimessä ole, mutta huumorintajua löytyy. 
Ratsastaessa Tango tarjoaa luonnostaan hyvin kevyen tuntuman ja kokoaa itsensä helposti lyhyeksi. Tarkoitus on ollut saada se tunneilla mahdollisimman rennoksi ja hiukan alemmas, jottei se jää "virkkuukoukkumuotoon" liian ylös. Tango vaatii vakaan käden ja hurjan paljon jalkaa. Alkutunnista se saattaa olla hidas jalalle, mutta kun sen takajalat saa alle, niin herra on niin hieno, ettei sitä voi sanoin kuvailla!
Tango on paras ratsastaa, kun sen saa hyvin reaktiiviseksi ja virittyneeksi, jolloin takajalat tulevat alle ja muoto paranee. Meidän kahden meno on pätkittäin ainakin kaksijalkaisen osalta epävakaata, mutta käynnissä muoto alkaa olla oikein mukava, samoin pätkissä ravissa ja osittain myös vasemmassa laukassa.

Hienointa tässä on, että Tango ja Symphony yleensäkin tarjoavat minulle tällä hetkellä enemmän kuin koskaan olisin uskonut löytäväni - kaikki on laadukasta, rentoa ja kaikkea muuta mitä tällä hetkellä tunnen tarvitsevani. Tangonkaan kanssa kaikki tunnit eivät ole menneet ihan nappiin, mutta joka kerta herrasta paljastuu jotain uutta.
Tällä hetkellä en edes odota mitään täydellistä liitelyä, tutustumme toisiimme rauhassa ja yhteistyö paranee sitten pikkuhiljaa. 

Kisakaudenkin pääsen starttaamaan heti parin viikon päästä, sunnuntaina 3.6 heti koulun päättäjäispäivän jälkeen. Suunnitelmissa olisi startata Tangolla kaksi luokkaa - alle HeC E.B Special "verkkaluokaksi" ja varsinaiseksi radaksi sitten elämäni ensimmäinen HeB. Ratana B:ssä toimii HeB:0, joka on teknisesti haastava rata ja varsinkin laukkalävistäjät saattavat osoittautua ikäviksi kulmakiviksi. On tässä kuitenkin pari viikkoa aikaa treenata, eli ei hätää!

Varsinkaan B:hen itselläni ei ole mitään odotuksia, kunhan päästään läpi! Samalla näen, millainen Tango on kisoissa ja saan itse arvokasta kokemusta. En tiedä, olemmeko täysin valmiita (=olenko minä itse valmis) B-tason rataan, koska peräänanto ja muoto ei ole vielä vakiintunut, mutta en minä mitään häviäkään. Kokeillaan!

Voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta uskon, että päätän tämän postauksen tähän ja odottelen uusia ratsastuskuvia, joita toivottavasti saan pian. Maneesilaatu on tietenkin vähän heikohkoa, mutta onpahan nyt jotain todistusaineistoa siitä, että osataan me ainakin jotenkin päin kulkea. 

Mukavaa toukokuun jatkoa kaikille, toivottavasti tapaamme kirjoitusten osalta taas pian!8 kommenttia:

 1. Niiiin hienot!❤️ Ja vielä hirmuisesti tsemppiä kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tsemppejä tarvitaan😊 Meillä on hurjan paljon treenattavaa vielä, mutta hiljalleen se harmonia löytyy!

   Poista
 2. Hah, treenattiin keskiviikkona tunnilla tuota B-rataa ja se laukkaohjelma on kyllä ihan hirveän vaikea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamala oikeasti! Treenattiin eilen Tangon kanssa ja huhhuh :D Ehkä siitä sen vitosen saa jos ei riku laukalle..

   Poista
 3. Oi,ihanaa että olet löytänyt uuden tallin jossa kehittyä ratsastajana ja viihdyt! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan mahtava tilaisuus, talli ja paikka -parasta ikinä!

   Poista
 4. Hei ompas kiva tää ulkoasu! En tiedä, milloin olen tämän vaihtanut, mutta mä näin tämän ensimmäistä kertaa vasta nyt :D Mahtavaa, että olet löytänyt noin hyvän tallin ja viihdyt siellä! Tuo avaa kyllä varmasti todella paljon mahdollisuuksia ja siitä kertoo jo sekin, että pääset ratsastamaan noin korkealle koulutettua hevosta! :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, ootkin ensimmäinen joka uuden ulkoasun huomasi (yai ilmoitti siitä)! :)
   Nyt mulla on ihan mahtavat puitteet kehittyä ja ratsastaa sekä oppia, vieläkin oon ihan innoissani!

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)