3.4.2016

74. SWOT- analyysi(t)

Näitähän on näkynyt todella monessa blogissa, joten päätinkin sitten itsekin toteuttaa tämän. Kaikenlaisia postauksia pitäisi ehtiä kirjoitella, joten postauksia tulee jossain vaiheessa tiukkaan tahtiin, ehkä. 
Koska kirjoittaminen on minulle todella tärkeää, muuttelen analyysia hiukan niin, että kirjoitan kolmesta aihealueesta, sekä asian jälkeen laitan sitten vähän kattavampaa tietoa kyseisestä asiasta, jotta saan selkeytettyä näitä asioita itselleni. Postauksesta ei tule myöskään mikään lyhyt, joten ennen kuin pitkitän sitä liikaa, -->

Jos joku ei tiedä, mikä SWOT- analyysi on, niin toivottavasti saan asiaa selkeytettyä hiukan. SWOT:in tavoitteena on siis listata kaikista mahdollisista asioista (joista keksii/jotka kiinnostavat) vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Itse muutin tätä niin, että kirjoitan hiukan selittelyjä perään, ja kirjoitan kolmesta asiasta. 

BLOGI

Pörheää menoa 
Vahvuudet

- Pyrin kirjoittamaan postaukset huolella, sillä haluan lukukokemuksen olevan lukijoilleni mahdollisimman miellyttävä. Tarkistan myös oikeinkirjoituksen ja kirjoitusvirheet mahdollisimman tarkasti, edelleenkin miellyttävän lukukokemuksen turvaamiseksi.

- Yritän aina parhaani blogini kanssa, niin ulkoasuissa, teksteissä kuin kuvissakin

- Yritän itse ennen kuin pyydän muita apuun. Haluan oppia muokkaamaan ja tekemään ulkoasuja paremmin, jonka takia sitten itse hiukan koodailen blogiani, sekä pyrin tekemään itse blogistani miellyttävän. Haluan, että omassa blogissani näkyy hiukan persoonallisuuttani.

- Osaan kirjoittaa monenlaisilla tyyleillä kohtuullisen sujuvasti, ja minulta sujuu niin tarinankerronta kuin asiatekstien kirjoittaminen

- Pyrin kuuntelemaan lukijoitani ja heidän toiveitaan, sekä palkitsemaan heitä parhaani mukaan.

- Blogia kirjoittaessani yritän olla mahdollisimman positiivinen, perusteellinen ja kattava kirjoituksissani, sekä haluan antaa lukijoilleni mahdollisimman realistisen kuvan Pörristä ja ratsastustunneistani. 

Tähän kohtaan olisi monia muitakin asioita, mutta tässä ehkä pääpointteja. Jos lähtisin niitä kaikkia kirjoittamaan, saisin kokonaisen postauksen aikaan. Positiivisuutta ei koskaan voi olla liikaa, positiivisuus ja itsekehu ovat eri asia;)

Heikkoudet

-Joskus postaukset ovat samantyylisiä, ja ehkä samalla tavalla kirjoitettuja, jonka takia postaukset saattavat käydä tylsiksi. Tämä haittaa hiukan lukukokemusta.

- Ulkoasujen teko on joskus hiukan kärsimätöntä, ja poltan patterini siinä turhan helposti, jonka takia ulkoasut saattavat joskus olla hutaistun näköisiä. Joskus kuitenkin onnistun.

- Kuvat ovat joskus blogissani ongelma. Ratsastuskuvia tulee pääasiassa kisoista, ja kaikkien kuvien laatu ei päätä oikein huimaa. En omista järkkäriä, joten kuvaan pokkarilla. Yritän kuitenkin kuvissa parhaani, joten...?

- Kuvien samankaltaisuus. Kuvat saattavat joskus olla samankaltaisia, samoista paikoista otettuja, jonka takia ne saattavat käydä tylsiksi, te sen tiedätte tätä blogia lukiessanne.

- Epäsäännöllinen postaustahti. Vaikka useimmiten postaustahti on reipas, niin esim. reissujen aikaan saattaa tulla pitempiä postaustaukoja. Tälle ei tosin voi mitään, mutta päätin sen kuitenkin laittaa tähän listaan.

Näitä en olisi keksinyt heti enempää, viiden keksiminen tuotti tuskaan ajatuksellisesti. Blogissani on varmaan muutakin parannettavaa, mutta itse huomasin pääasiassa nuo.

Mahdollisuudet

-Kehittyä bloggaajana. Tavoitteenani on parantaa tekstin, kuvien, postausten ja ulkoasujen laatua, ja samalla sitten kehittyisin bloggaajana.

- Saada parempia numeroita kokeista. Kun kirjoitan blogia, myös kirjoitustaitoni kehittyy, jonka ansiosta sitten osaan kirjoittaa paremmin kokeisiin- ei mikään paras kohta, mutta kohta kuitenkin!

- Oppia tekemään parempia ulkoasuja, sekä koodailemaan yhä paremmin- nyt koodailut menevät tyyliin muokkaa-kopioi-muokkaa-liitä- jonka jälkeen sitten vaihtelen värejä ja kokoja mieleni mukaan. 

- Kun palaan joskus vuosien päästä katselemaan näitä postauksia, huomaan kehittyneeni monessa asiassa. Jos nyt ensimmäisiin postauksiini vertaa, niin on sitä kehitystä kyllä tapahtunut!

Tähän kohtaan oli todella hankala keksiä yhtään mitään, sillä en näe mitään hirveän suuria mahdollisuuksia omassa bloggaamisessani, paitsi sen kehittymisen, sekä tietysti sen, että myöhemmin huomaa kehittyneensä niin ratsastuksessa, koirien ja hevosten käsittelyssä sekä bloggauksessa. 

Uhat

- Kiinnostuksen lopahtaminen. Jos kiinnostus lopahtaa, ei ole minkään maan järkeä pitää blogia. Toivottavasti kiinnostus pysyy!

- Jos puhutaan ihan tästä blogista, mitä nyt luet, niin yksi suurimmista uhkista on se, että blogi poistuu vahingossa, ja kaikki vanhat muistot ja ratsastuskertomukset katoavat. Toivottavasti näin ei käy!

Muita uhkia en yksinkertaisesti näe tämän blogin kohdalla!

Noniin, nyt on SWOT:in ensimmäinen osuus suoritettu, aiheena oli siis oma blogini. Pahoittelut tämän osion vähäkuvaisuudesta (?), mutta seuraavassa sarakkeessa on sitten vähän enemmän kuvia, ainakin toivottavasti!

PÖRRI



vahvuudet

- Yritteliäisyys, jota Pörristä löytyy vaikka millä mitalla! Se yrittää parhaansa, jos vain herkut ovat kyseessä

- Selvä metsästyskoiran vaisto, joka siltä löytyi jo ihan pikkupentuna sen jahdatessa pikkulintuja. Silkkaa hyvää metsästysuran saralla!

- Pelottomuus. Pörri ei pelkää oikein mitään, paitsi imureita ja raketteja... Mutta kyllä tästäkin on varmaan jossain kohden hyötyä!

- Uteliaisuus ja avoimuus, sekä tietenkin ystävällisyys. Pörri rakastaa lapsia, kaikkea pehmeää, sekä se on todella utelias varsinkin uuissa tilanteissa.

- Söpöily, sekä maailman parhaat, suloiset ilmeet. On se koira vaan niin säälittävän näköinen suikussa, iloinen metsässä ja se kaikki näkyy ilmeissä päivittäin!

Vahvuuksia voisi keksiä lisääkin, mutta tässä varmaan tärkeimmät!

Heikkoudet

- Tottelemattomuus tietyissä tilanteissa, esim. jos se karkaa, se ei tietenkään anna ottaa kiinni. Jos kunnon herkku on kyseessä, silloin käy kaikki! 

Pörrillä ei ole varsinaisia heikkouksia, mikä sitten selittääkin tämän kohdan kituliaisuuden...


Mahdollisuudet

-Kehittyä metsästyskoirana jopa Suomen parhaimmistoon, kapasiteettia ja yritteliäisyyttä löytyy kyllä vaikka muille jakaa!

- Retkeillä ja ulkoilla paljon muiden perheenjäsenten kanssa, jos niin voi sanoa. Se saa olla ulkona päivät ja yöt, juosta vapaana pihalla ja retkeillä erilaisissa maastoissa.

- Saada pentuja. Jos(KUN) Pörri menestyy näyttelyissä ja toimii kunnolla metsästyksessä, sillä voidaan teettää pentuja. Niistä ei kyllä haluta luopua!

- Leikkiä useiden kavereiden kanssa. Meidän paikkakunnallamme on suunnilleen jokatoisessa talossa koira/ koiria, ja kun Pörri tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, se saa myös leikkiä useiden kanssa.

- Oppia paljon uusia temppuja. Pörri on niin fiksu, että se oppii uudet temput parilla toistolla, niitä pitää vaan jaksaa ylläpitää, harjoitella ja jalostaa pidemmälle. 

- Menestyä metsästyskoirana ja näyttelyissä. Pörrillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä metsästyskoirana! Myös Pörrin rakenne on todella hyvä, ja se on todella kaunis koira, joten uskon sen menestyvän näyttelyissä hyvin.

Pörri on vielä nuori, ja sillä on todella paljon mahdollisuuksia, eikä niitä kaikkia voi listata edes ylös, mahdollisuuksia on niin paljon!

Uhat

- Loukkaantuminen. Pörri on aina ollut hyvin tapaturma- altis, joten ei kai tätä tarvitse sen enempää selitellä?

- Loukkaantuminen metsästyksessä, hukkuminen jokeen metsästyksen yhteydessä. Pörri on todella paljon hirvien perään, mutta uskon, ettei se jokeen hyppää, sillä se inhoaa vettä yli kaiken... Ainakin toivottavasti!

Uhkia ei taida tämän enempää olla, tai varmaan niitä on, mutta en nyt heti enempää keksi...

Pörriltä näitä nyt löytyi jonkin verran, muttei kuitenkaan niin paljoa, kuin blogin kohdalta. Yrittäkää kestää vielä viimeinen osuus tästä postauksesta!

MINÄ RATSASTAJANA


 Pientä infoa tästä kuvasta, oma istunta ihan ok, syvä, hyvä istunta, mutta kädet ihan levällään, ja ehkä hiukan reisien päällä. Doris kulkee kuitenkin tosi kivan ryhdikkäänä tässä kuvassa!
Ja tässä kuvassa mulla sitten etukeno, ja kädet vieläkin levällään, poni hiukan etupainoisena mutta muuten kivan ryhdikkään oloisena.

vahvuudet

- Ratsastajana olen pääosin todella rohkea, ja uskallan mennä useimmiten kaikilla hevosilla, jotka nokkani eteen laitetaan. Joskus kuitenkin pieniä pelkokausia tulee, mutta pääasiassa olen hevosten kanssa rohkea ja itsevarma.

- Olen ratsastajana myös erittäin periksiantamaton, en anna periksi, jos en saavuta haluamaani. Jaksan työstää hevosia yllättävän kauan!

- Perusistunta, joka on ollut minulla lähes aina kohtuullisen vahvana. Selkä pysyy nykyään suorassa, pää pystyssä ja kädet alhaalla.

- Minulla ei ole minkäänlaista rimakammoa, tai kammoa hevosia kohtaan, tämäkin liittyy varmaan siihen rohkeuteen.

- Palan halusta oppia uutta, ja juurikin sen takia harrastan ratsastusta; saa oppia uutta, ja nauttia maailman parhaiden eläinten seurasta (niin kliseinen lause, mutta silti totta...)

- Korvaan todella aktiivisesti omia virheitäni oman asentoni ja ratsastukseni saralla. Ei kaipaa sen enempiä selittelyitä!

- Keskittyminen tunneilla. Keskityn aina tunnin tehtävään ja ohjeisiin täysillä, oli allani mikä hevonen tahansa!

Muistakin asioista saan toki positiivista palautetta, mutta kun nyt näin miettii, en erityisiä vahvuuksia omasta ratsastuksestani keksi.

Heikkoudet

- Jalkojen ja käsien asento. Tästä onkin kirjoitettavaa! Kantapäät kääntyvät helposti ulospäin, jonka takia jalasta saattaa tulla hiukan kova, ja hevoset saattavat turtua tämän takia avuille. Tämä on kuitenkin jo parempaan päin! Ranteet saattavat kääntyä todella helposti lappeelleen varsinkin raipas kanssa, ja muutenkin kädet saattavat vaellella toisen käden puolelle.

- Kevennys. Vaikka kevennykseni onkin oikeastaan aina oikea, silti saatan isoliikkeisillä/ hitailla hevosilla keventää yli, jolloin kevennyksestä tulee hiukan ruman näköistä.

- Hermostuminen- samalla myös päättävisyys, joka tulisi sitten vahvuuksiin. Tämä on todella vaikea selittää, mutta jos hevonen/ poni ei tottele, hermostun, ja samalla saatan sitten antaa ristiriitaisia apuja. Ja siksi tämä myös vahvuuksiin, koska tämän piirteen ansiosta olen myös periksiantamaton. Ei käy oikein yhteen, mutta näin se vaan on!

- Jalustimet. Ratsastin joskus kesällä aika pitkillä jalustimilla, syksyllä liian lyhyillä jalustimilla, ja nyt olen etsimässä sitä kultaista keskitietä, jolloin apuni olisivat hyvällä paikalla apujen antoa varten, mutta samalla pystyisin tukemaan hevosta.

Ratsastajana mun istunnassa on virheitä, mutta en niitä kaikkia tähän laskenut mukaan, sillä mielestäni ne eivät ole heikkouksia- vaan kehittämiskohteita.


Rakas Kekkale, kesällä menin tällä herralla pari kertaa. Keke on kyllä niin täydellinen hevonen, kantaa itsensä hyvin, ja kuuntelee ratsastajaa, yrittää täysillä ja luonteeltaan täysi kymppi! Haluaisin vielä päästä ratsastamaan iki- ihanalla Kekellä!

mahdollisuudet

- Ratsastaa kerran viikossa, kesällä ja rästitunneilla sitten enemmänkin. Vaikka 1krt/vko ei ole paljoa, olen silti onnellinen niistä mahdollisuuksista, mitä minulla on!

- Treenata ratsastusta kotona, mm. juoksulenkeillä, treenata vatsa- ja selkälihaksia sekä ylipäätään psyykata itseään parempaan mielentilaan parempaa ratsastusta varten.

- Kilpailla tallin omissa kisoissa ratsastuskoulun hevosilla, ja hakea kilpailuun ennen kaikkea rutiinia ja rentoutta, sekä parempia suorituksia.

- Harjoitella hevosten hoitoa hevosten kuntoonlaiton yhteydessä, harjausta ja ennen kaikkea varusteiden putsausta ja huolellisuutta.

Toki keksisin muitakin mahdollisuuksia, mutta tällä kertaa sitten näin!

Uhat

- Kiinnostuksen lopahtaminen. Jos kiinnostus lopahtaa, jäljelle ei jää mitään, miksi jatkaa ratsastusta!

- Oma loukkaantuminen. Jos loukkaannun pahasti(niska/selkävamma/selkäydinvamma/aivovamma/halvaantuminen...), en voi enää jatkaa ratsastusta fyysisen kuntoni ollessa todella heikko. Onneksi näin ei ole tapahtumassa ainakaan vielä!

- Muuttaminen jonnekin, jossa tallia ei ole lähellä. Jos lähin talli on kahden tunnin ajomatkan päässä, ei ole mitään järkeä lähteä tallille. Silloin edestakaiseen matkaan kuluisi neljä tuntia+ ratsastukset ja hevosten hoidot.

Ei, en halua edes ajatella niitä kaikkia uhkia, mitkä olisivat mahdollisia, joten lopetan tämän uhka- osion sitten tähän!

Huhhuh, tämän kirjoittamiseen meni sitten ihan tovi, mutta samalla postauksesta tuli mielestäni kivan kattava. Teki todella hyvää kartoittaa vähän kaikenlaisia vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia, luultavasti tekee välillä tällainenkin rääkki ihan hyvää. Suuret onnittelut sinulle, joka jaksoit lukea nämä 3 analyysia!

8 kommenttia:

  1. Ihanasti kirjoitettu, oli mukavaa luettavaa^^

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva et teit tän! Tätä oli kiva lukea :)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus, aika pitkä mutta jaksoi lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja joo, vähän venähti...

      Poista
  4. Todella hyvää luettavaa!! <3 Kaikki kuvatkin sopivat aiheeseen ja mielestäni kuvia oli paljon, eikä vähän! c: Postaus oli mielestäni sopivan pitkä (ei siis liian pitkä, vaan sellanen juuri sopivan pituinen)!!! :3 Oot vaan niin hyvä kirjottamaan!! :> Itse en huomaa usein sinulla kirjoitusvirheitä!! nwn

    Mun toiveena olisi, että tekisit ratsastuspostauksia lisää!! nwn Niitä (varsinkin sinun ratsastuspostauksia) on todella kivaa lukea!!! :3 Mutta tämä oli vain toive. nun

    Mahtavaa viikon alkua!!! <3

    www.hunajaisetnuket.blogspot.fi

    ~Hunaja~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos oikeesti ihan mahtavasta kommentistasi, saa hyvälle tuulelle! Ratsastuspostauksia yritän toteutella jokaisen ratsastuskerran jälkeen, joten n. 1krt/vko on tulossa ratsastuspostauksia, ja kiitos kun esitit toiveesi(:
      Mahtavaa viikon alkua myös sinulle, käyn blogissasi!

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)