30.1.2017

#324 Blogiarvostelut part. 1

Ensinnäkin suuri kiitos kaikille bloginsa linkanneille ja sitä myötä myös kehitysehdotuksia antaneille! Blogeja tuli nyt niin paljon, että joudun jakamaan postauksen kahteen osaan, mutta voin luvata, että kaikki blogit arvostelen jossain vaiheessa. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu näistä arvosteluista, sillä se ei ole tarkoitukseni. En itse täytä luultavastikaan kaikkia näitä "kriteereitä", joilla arvostelen näitä blogeja. Toivon, että jokainen saa hyvän mielen bloginsa arvostelusta, eikä koe itseään ja blogiaan lytätyksi tai haukutuksi. Tavoitteeni on vain antaa rakentavaa palautetta ja jakaa omia mielipiteitäni eri blogeista tämän postauksen kautta :) Monessa kohtaa saatan mainita esimerkiksi persoonallisuudesta/stereotypiasta - pidän joukosta erottumista erittäin tärkeänä. 


"20-vuotiaan nuoren naisen hyvän mielen lifestyle-blogi. Tykkään kirjoitella vähän tyttömäisistä asioista, kuten kauneudesta, tyylistä, sisustuksesta jne! :)"

Blogi on ihanan hyväntuulinen ja pirteä. Ulkoasu on aika tyypillinen lifestyle-aiheisille blogeille, mutta tuo toimii melkein 100% varmasti. Ehkä se ei erotu joukosta, mutta ainakaan sillä ei ole negatiivista vaikutusta, eikä ulkoasun takia tee mieli heti poistua blogista. Banneri on oikein kiva, siinä kun ei ole käytetty pelkästään mustaa väriä. Muutenkin ulkoasu on oikein siisti ja kauniisti tehty, koodeja on käytetty hienosti. Taustaksi haluaisin kuitenkin jonkun muun värisen kuin valkoisen, ja sivujen ylä-ja alapuolella olevat viivat poistaisin, vaikka ne ihan siistit ovatkin.   Ulkoasuun on selkeästi panostettu, mutta kaipaisin siihen vähän enemmän väriä. 

Tekstissä en ole huomannut ainakaan mitään suurempia kirjoitusvirheitä, mutta puhekielen käyttöä voisi vähentää. "Kielipoliisina" puhekielen käyttö vähäisessäkin muodossa häiritsee lukemista. Tekstin fontti on kiva ja selkeä, eikä haittaa, ettei se musta olekaan. Joihinkin ulkoasuihin sopii paremmin erivärinen fontti. Postauksiin kaipaisin vähän enemmän niin tekstiä kuin kuviakin, mutta kukin tavallaan. Kuvat ovat selkeitä ja laadukkaita, niitä on mukava katsella. Itse en tosin lifestyle-aiheisiin kuviin ole tutustunut oikeastaan ollenkaan, joten hankala arvioida. Laatu on ainakin kohdallaan!

Sivujahan Katja Johanna - blogissa ei ole enempää kuin esittelysivu blogin pitäjästä ja yhteydenotto-sivu. Tämä on mielestäni ihan tarpeeksi, enkä lisää niitä kaipailiskaan. Itse kirjoittajan etusivulle kaipaisin vähän enemmän tekstiä mm. luonteesta ja vähän laajemmin mielenkiinnonkohteista. Siistiä työtä kuitenkin! Kategoriat yläpalkissa ovat oikein kivat ja hyödylliset, niiden kautta löytää helposti ja nopeasti itseään kiinnostavat postaukset!

Blogin nimi on lifestyle-blogeille tyypillisesti kirjoittajan nimi/ vähintäänkin kirjoittajan nimeen liittyvä. Tämäkin toimii melkein satavarmasti, mutta joskus kaipaisi pientä persoonallisuutta tässäkin asiassa. Kokonaisuudessaan pidän blogista; se on siististi toteutettu ja sisältää kauniita kuvia pienillä tekstinpätkillä. Teksteistä huokuu selkeästi kirjoittajan positiivinen ja tsemppaava asenne, kannattaa pitää se!


15-vuotias tyttö kirjoittelee kaikkea maan ja taivaan väliltä. Hevoset ovat vahvassa roolissa ja mukaan mahtuu novascotiannoutaja.

Zupreme on kivan positiivinen ja mukava blogi. Tässäkin ulkoasu on aika tyypillinen monille lifestyle-blogeille, ja tyyli on myös vähän vastaava kuin muillakin samanaiheisilla blogeilla. Ulkoasua on kuitenkin siisti, bannerin fontti on ehkä vähän epäselvä, mutta kuitenkin ihan kiva. Tähän ulkoasuun kaipailisin enemmän persoonallisuutta ja värejä, joita löytyy oikeastaan vain päivämääräotsikosta ja postauksen otsikosta. Bloggaajan kuva on oikeassa yläpalkissa oikein kiva, mutta mieluummin poistaisin "kirjoittaja"-tekstin kuvan yläpuolelta, jolloin se olisi selkeästi siistimpi. Tämäkin ulkoasu toimii ja on aika "varma nakki" lifestyle-blogiin. Persoonallisuutta haluan kuitenkin painottaa ihan jokaisessa mielessä. Paria koodia on käytetty mm. otsikossa, mutta jos niitä käyttäisi vähän enemmän, tulisi blogista huolitellumpi kuva. 

Teksti on hyvin kirjoitettua ja siistissä kirjoitusasussa, mutta jos saisin tasauksesta päättää, tasaisin tekstin joko kokonaan tai keskittäisin keskelle - henkilökohtaisesti en pidä tuosta tasauksesta vasemmalle kovinkaan paljon. Postauksista löytyy tekstiä oikein kivasti ja sitä on helppo lukea, plussaa kirjakielen käytöstä! Tekstistä ei ole oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa. Kun kuvia on, niitä on sopiva määrä ja ne ovat hyvälaatuisia. Joissain postauksissa kuvia on kuitenkin joko todella vähän tai ei ollenkaan, minkä nyt talviaikaan ymmärtääkin. 

Tästä blogista ei esittelysivuja löydykään, mikä on sinänsä harmi. Myös varsinainen tervetuloa-teksti puuttuu, mutta jo kirjoittajan lyhyestä ja ytimekkäästä tekstistä löytää tarvittavat asiat. Postauksia selailemallakin saa hyvän käsityksen itse blogista. 

Kokonaisuutena Zupreme on oikein kiva, ja kohtuullisen huoliteltu blogi, jossa on paljon hyviä aineksia nousta vielä suurempaan suosioon! Vähän huolittelua vielä, niin blogi on erittäin kiva - tsemppiä jatkoon!


Minä ja ystäväni Pinkku kirjoittelemme blogissamme viidestä nukestamme ja julkaisemme uusia shootteja lähes joka viikko. Blogiin olisi tarkoitus tulla myös lisää tutoriaaleja ja luontokuviakin julkaisemme satunnaisesti.

Blogin ulkoasussa ja bannerissa on todella kiva idea, mutta toteutus ei ehkä ole ihan parhaasta päästä. Blogin banneri on kiva, varsinkin fontti miellyttää silmää. Omaan silmääni se on kuitenkin vähän liian korkea, ja kuva voisi kuvata blogin sisältöä vähän enemmän. Koska kyseessä on nukkeblogi, voisi bannerissa olla vaikkapa nukke, jos ei enempää kuvia halua laittaa. Jos haluaa sitten ihan erilaisen ja poikkeavan bannerin, voi niitä tilata esimerkiksi täältä. Tausta on kiva ja pirteä, sekä sopii blogiin. Itse pidän ehkä enemmän muista kuin bloggerin valmistaustoista, mutta nekin kyllä ovat ihan nättejä hyvin käytettyinä :). 
Esittelysivut bannerin alapuolella vaihtaisin esimerkiksi keskitetyiksi tai sitten sivupalkkiin, vaihtoehtoisesti sitten poistaisin niiden taustan. 

Teksti on oikein hyvää, selkeää ja oikeaoppisella suomenkielellä kirjoitettua. Siinä käytetään vaihtuvia sanavalintoja ja kivan positiivista asennetta! Fontin ehkä vaihtaisin, mutta tuotakin pystyy kyllä helposti lukemaan. Tässäkin tasaisin tekstin, mutta koska sitä ei hirveän paljoa ole, ei tasaamattomuus kummallekin puolelle ole välttämätöntä. Joissain tapauksissa laittaisin tekstiä vähän enemmän, mutta koska blogi painottuu valokuviin, ei tämäkään välttämätöntä ole. 
Kuvat ovat pääosin hyvälaatuisia ja oikein kivoja - myöskin sisäkuvat ovat onnistuneet yllättävän kivasti. Terveisin ihminen, joka ei osaa kuvata sisällä ilman tukea. Kuvat voisi laittaa vähän suurempaan kokoon, jotta niitä ei tarvitsisi klikkailla auki nähdäkseen ne tarkemmin. Kuvien laatu on kuitenkin sen verran hyvä, ettei niiden suureksi laittamista tarvitse sen puoleen miettiä. 

Sivut, tai pullip-piireissä tutummin nukkeprofiilit on koottu hyvin ja ne ovat siistejä. Tietoja on tarpeeksi, samoin kuin kuviakin. Tai no, voiko kuvia yksinkertaisesti olla liikaa? Esittelyihin on käytetty aikaa, ja sen huomaa. Myös tutoriaalisivu on oikein kätevä ja kiva myös ihmisille, jotka eivät nukkeile - osa varmastikin haluaa tehdä oman pienen repun nopeasti ja helposti ;) 

Tässä blogissa on paljon potentiaalia, vähän vielä panostusta ulkoasuun, niin hyvä tulee! Kokonaisuus on oikein kiva ja mietitty, mutta toteutus on ehkä jäänyt vähän puoliväliin. Tsemppiä tämänkin blogin tulevalle matkalle!


Sydämenlyönti on tarina siitä, kuinka 18-vuotias hevosalan opiskelija löysi puolivahingossa elämäänsä ravihevoset. Takana on hieman yli vuosi opiskelua hevosalalla, seuraavien kahden vuoden aikana tarkoituksena on erikoistua hevosenhoitajaksi ravipuolelle.

Blogin ulkoasuun on selkeästi panostettu ja on tarkkaan mietitty, miten banneri sopii ulkoasuun. Ulkoasu toimii kokonaisuutena hyvin, on siisti ja selkeä, mutta siltikin jotain jää puuttumaan. Jotenkin ulkoasusta tulee ehkä vähän valju, tasainen kuva. Banneri on kiva, varsinkin sen fontit ovat mukavat. Kuvat eivät kuitenkaan miellytä ihan sitä omaa silmää, vaan siitä jää puuttumaan jotain. Muuten ulkoasu olisikin aikalailla täydellinen, jos banneriin lisäisi vaikkapa yhden irti rajatun kuvan tai jotain vaihtelevuutta, joka yllättää.
Kuva, joka on koko blogin taustana, on oikein nätti ja kiva, sekä antaa blogista tasapainoisen ja selkeän kuvan. Kuva-animaatio sivupalkin ylimmäisenä on oikein kiva. Kokonaisuutena ulkoasu on kiva ja toimiva!

Teksti on mielekästä, sanarikasta ja mielenkiintoista luettavaa, vaikkei ravijutuista ihan ymmärtäisikään. Kuvailua on paljon, mutta se ei kyllästytä sanavalintojen ollessa hyviä, osuvia ja yksinkertaisesti sopivia. Välillä kaipaisin mukaan vähän ''normaalimpaa'' tekstiä, jos niin voi sanoa. Tekstiä on kuitenkin ihana lukea, ja samalla siitä saa motivaatiota siihen omaan kirjoittamiseen ja bloggaamiseen.
Kuvista ei nyt mitään negatiivista pysty tämän blogin kohdalla oikeastaan sanomaankaan. Laatu on kohdillaan ja kuvat oikeasti hienoja, taidolla otettuja kuvia. Blogista huomaa, kuinka blogin kirjoittaja on taitava kuvaamaan ja pitää siitä! Jokaisessa postauksessa on aina vähän erilaisia kuvia, mutta joskus olisi kiva saada nähdä esimerkiksi ratsastuskuvia/jotain muita kuvia, kuin hoito- tarha - tai vastaavia kuvia. Kuvissa on vähän häiritsevä efekti, joka muuttaa kuvat mustavalkoisiksi, kun hiiren vie päälle. Itselläni oli joskus käytössä tämä efekti, mutta myöhrmmin sain siitä satunnaisesti vähän palautetta, niin en itsekään enää halunnut sitä pitää.

Sivut on tehty hyvin, niillä on tarpeeksi tekstiä ja kuvia. Kirjoittajan sivu on oikein kaunis ja harmoninen toteutukseltaan, mutta siinä käytetty fontti on mielestäni tähän tilanteeseen vähän jopa ärsyttävä. Tähdet jokaisen kohdan edessä ovat oikein mukava lisä.
Hevoset - sivu on tehty erittäin hienosti ja ainakin omasta mielestäni taidokkaasti! Kun painaa linkkiä, joka vie hevoset - sivulle, tulee eteen erilaisia kuvalinkkejä, joista pääsee sitten lukemaan blogin päätähdistä ja muista hevosista. Passihevossivu on hyvin toteutettu ja kiva, mutta haluaisin esittelyä myös entisistä passihevosista. Knatte ja Orion on esitelty oikein kivasti, eikä se muut hevoset - sivukaan varjoon jää.

Sydämenlyönti on oikein kiva blogi ravijutuista - vaikket niistä hirveästi ymmärtäisikään, kannattaa tämä blogi käydä kurkkaamassa ehdottomasti! :)

Myöhemmin lisättyä: Blogia ei välttämättä enää päivitellä kovin usein, mutten halunnut tästä tätä blogia poistaakaan. Katilla on kuitenkin oikeus siihen, jos hän haluaa, ettei hänen bloginsa arvostelu täällä näy :)


Blogi päivittyy 2-3 kertaa viikossa. Tänään alkoi uusi postaus-sarja valokuvaukseen liittyen. Blogissa seikkailee ratsastuskoulun hevoset. Tavoitteena olisi päästä kilpailemaan tänä vuonna hieman eenmmän. Treenaan siis esteillä ja koulussa.

Blogin ulkoasu on tavallisen siisti ja selkeä, eikä mikään pistä siinä erityisesti silmään. Itsekin käytin joskus pelkkää tekstibanneria, mutta pidemmän päälle se ei toiminut. Ulkoasu on kuitenkin kohtuullisen siisti ja toimiva. Banneri voisi tässä tapauksessa olla vähän leveämpi, jotta se ylettyisi koko tekstikentän ja sivupalkin leveydelle. Taustasta ei ole oikein mitään sanottavaa, se on perussiisti ja toimiva. Jokin kuvallinen banneri osoittaisi mielestäni lukijoille, että blogiin on panostettu. Jos ei itse halua banneria tehdä, monet tekevät niitä ihan ilmaiseksi. Ulkoasussa on käytetty siistejä värejä, jotka eivät satu silmiin blogia selatessa.
Pelkästä bannerista ei ehkä kuitenkaan saa aivan täydellistä kuvaa blogin sisällöstä, sillä siinä ei ole kuvia kertomassa uudelle lukijalle blogista. Tervetuloa-teksti blogin sivussa kuitenkin "paikkaa tämän aukon".  

Tekstiä on useimmiten postauksissa sopivan verran, mutta välillä siinä on kirjoitusvirheitä, jotka voisi korjata esimerkiksi oikolukemalla postaukset Wordin oikeinkirjoitusohjelmalla. Esimerkiksi pilkkuja on välillä vähän väärässä kohdassa yms., mutta varsinaisestihan tämä ei häiritse. Tekstiä haluaisin jossain tilanteissa enemmän, ja fontti voisi olla suuremmalla koolla. Muuten teksti on oikein mukavaa!
Kuvat ovat pääosin kohtuullisen hyvälaatuisia, jossain postauksissa ne ovat kuitenkin vähän huonolaatuisia. Itse pidän suurimmasta osasta kuvista, mutta ne voisivat olla koolla erittäin suuri, jottei niitä tarvitsisi klikkailla auki, jotta ne näkee hyvin. Välillä samat kuvat toistuvat useissa postauksissa, mutta pääasiassa jokaisessa postauksessa on edes vähän uudempia kuvia. Välillä kuvat eivät sitoudu mitenkään tekstiin. 

Esittelysivut eivät ole erityisen runsassanaiset, mutta niiltä löytyy suurinpiirtein kaikki tarvittava. Suvin esittelysivu on hyvä ja kattava, mutta esimerkiksi hevosten esittelysivut ovat mielestäni vähän turhan lyhyet, ja niille voisi laittaa enemmän tietoja, esimerkiksi hevosen ikää, sukupuolta yms. - perustietoja. Turhia sivuja tai asioita en löytänyt, mutta tosiaankin enemmän tekstiä ja kuvia voisi laittaa mukaan. 

Tässä blogissa on kyllä aineksia kehittyä vielä paremmaksi, paljon tsemppiä tämänkin blogin tulevalle taipaleelle!
Hymyillen Huomiseen on vuonna 2000 syntyneen tytön hevoselämästä kertova blogi. Mukaan mahtuu toki myös välillä lifestyle- tai valokuvausaiheisia postauksia. Mukana seikkailevat liikutushevoseni, joita en siis omista itse.

Blogin ulkoasu on kerrassaan siisti ja miellyttää silmää - lisäksi se on kivan talvinen, joka on jo itsessään aikamoinen saavutus tässä Suomen talvessa. Bannerin kuva on oikein kiva, samoin kuin tekstin fontti, väri, sen tausta ja lumihiutaleet sen ympärillä. Nykyinen ulkoasu noudattaa kuitenkin aikalailla samaa kaavaa, kuin monet muutkin lukemani blogit. Aikaisemmin postauksessa, parin blogin kohdalla jo mainitsinkin, että tällainen ulkoasu toimii varmasti, eikä hyökkää silmille liialla erilaisuudellaan. Tähän hetkeen banneri on vähän liian jouluinen. Ihan bannerin yllä oleva valkoinen viiva häiritsee vähän omaa silmää ja saa katseen kiinnittymään sinne. Voihan tuo olla ihan joku malliin liittyvä juttu, mutta ei joka tapauksessa miellytä omaa silmää. 
Muuten ulkoasu on hyvin harmooninen ja nätti! Tekstifontit (esittelysivut, tervetuloa ja tekstin otsikko) ja niiden värit ovat oikein mukavat. Itse pidän kaunofonteista juurikin otsikoissa, tai erittäin lyhyissä tekstinpätkissä. Blogin tausta on kivan rauhallinen, ja muutenkin ulkoasu on oikein siisti :)!

Teksti on kirjoitettu selvällä suomenkielellä, ja siinä on käytetty sopivia sanavalintoja. Tekstien otsikot ovat ainakin pääosin kiinnostavia, ja postaukset tulee luettua. Välillä kuitenkin tuntuu, että teksti saattaisi tietyllä tavalla kaivata vähän lisää väriä, huumoria, ironiaa tai sarkasmia, jottei teksti kävisi "tasapaksuksi" ja "luentomaiseksi". Tekstissähän ei luennoida mitään, edellinen oli pelkästään vertauskuva. Teksti on kuitenkin ihanan hyväntuulista ja rentoa! Fontti on selkeä ja sopivankokoinen. 
Kuvat ovat hyvälaatuisia, kivoja ja kiinnostavia. Joskus niitä tuntuu olevan ehkä vähän liikaa samantyyppisistä tilanteista tai kohdista, mutta pääosin mitä enemmän kuvia, sen parempi. Ratsastuskuvia on lähestulkoon jokaisessa postauksessa, mikä on kyllä ihan ehdotonta plussaa! Kuvien varjostukset eivät ole ihan omaan mieleen, mutta eivät varsinaisesti häiritsekään.

Sivut ovat oikein riittävät, niissä on sopivasti kuvia ja tarpeeksi tekstiä. Kirjoittajan sivulle lisäisin ehkä jotain vähän yleisempiä tietoja, mutta on toki jokaisen oma asia, mitä haluaa itsestään tänne Internetin ihmeelliseen maailmaan kirjoitella. Muut hevoset - sivulle voisi lisätä hevosista jotain yleistietoja, ja mielestäni se voisi olla hitusen selkeämpi. 

Tämäkin blogi on kokonaisuudessaan oikein kiva ja helppolukuinen! Muuten kaikki arvostelussa pitää paikkansa, mutta valitettavasti Suvi vaihtoi ulkoasunsa, enkä alkanut enää kirjoittamaan arvostelua ulkoasusta uudestaan... Pahoittelut, Suvi!
Blogi kertoo 04 syntyneen Saanan ja suomenhevosruunan Kuusen elämästä muiden hevosten siivittäessä arkea(en omista Kuusta). Blogissa kertoilen myös tallielämästä ja Kuusen viidestä hevos kavererista. Postauksia on laidasta laitaan, ajatuksia, asiapostauksia, kuvailua...

Bannerin idea on kiva, ja värit sopivat hyvin yhteen! Reunat olisivat omaan silmään paremmat ihan tasaisina, ilman kumitettua reunaa. Jos kuitenkin haluaa bannerin olevan kokonaan pehmeäreunainen, kannattaisi tarkistaa, että se sitä todellakin on. Idea bannerissa on kuitenkin todella kiva, ja varsinkin kahden vasemmanpuoleisen kuvan välinen häivytys on onnistunut kivasti. Blogin nimi voisi olla isommalla, ja itse poistaisin yläkulman mustalla kirjoitetun tekstin. Banneriin valitut kuvat ovat aivan ihania ja talvisia, ehkä tosin vähän liian jouluisia. 
Blogin tausta on omaan silmääni vähän tympeän valkoinen, eikä tuo ainakaan minulle hirveän huoliteltua kuvaa. Esimerkiksi mustat tonttulakit valkoisella pohjalla toisivat jo kivaa vaihtelevuutta. En sitten tiedä, mikä olen tätä arvioimaan, mutta mielestäni valkoinen tausta koko blogissa on enemmänkin lifestyle-blogien juttu? Muuten ulkoasu on oikein siisti, yksinkertainen ja nätti. Itse keskittäisin esimerkiksi päivämäärän, tekstin otsikon, tervetuloa-tekstin ja esittelysivut. Mielestäni se tuo huolitellumman kuvan blogista, mutta on tämä näinkin siisti!

Teksti on kivaa, selkeällä suomenkielellä kirjoitettua, mutta siinä on jonkin verran kirjoitusvirheitä, jotka voisi tarkistaa ennen postauksen julkaisemista. Tekstin fontti on tavallinen, mutta selkeä. Lukemisen helpottamiseksi laittaisin tekstin kuitenkin suuremmaksi, mutten kuitenkaan järkyttävän suureksi. Kuvailua on tekstissä oikein kivasti ja sitä on sopiva määrä. Postauksia on todellakin laidasta laitaan, kuten esittelytekstissäkin lukee - ja hyvä vaan!
Kuvat ovat aina hyvälaatuisia ja ne on otettu kivoista kohteista, ja niiden aiheet vaihtelevat kivasti postauksittain. Kuvat voisivat kuitenkin olla suuremmalla koolla, jottei niitä tarvitsisi klikkailla auki, jos haluaa nähdä niitä tarkemmin. Kuvien suureksi laittaminen onkin oikeastaan ainoa asia, mitä täytyy mielestäni kuvissa korjata! Vaikka kuvat pääosin hyvälaatuisia ovatkin, joskus niissä ilmenee pientä epätarkkuutta tai sumeutta. 

Sivuissa on tarpeeksi tietoa, mutta Kuusen kaverit - sivulle lisäisin enemmän luonnekuvausta hevosista, vaikka ne eivät blogissa usein esiintyisikään. Osalla sivuista kuvat ovat aika pieniä, mutta kuitenkin kohtuullisen hyvälaatuisia. Kirjoittajan, eli Saanan sivuille voisi lisätä jonkin kuvan - sen ei välttämättä tarvitsisi olla mikään selfie tms., vaan se voisi olla esimerkiksi ratsastuskuva. Vaikka ''meidän tarinaa'' - sivu onkin kiva lisä, itse ehkä miettisin, onko se välttämättä tarpeellinen. 

Tämä blogi on oikein kehityskelpoinen ja alkaa olla jo kivalla mallilla!
Karjalankarhukoira ja kohta yksi vuottatäyttäneet kani sisarrukset, Nuppu ja Nyytti seikkailevat blogissa. Yritän pitää blogin monipuolisena. 

Tämä blogi on myös Saanan kirjoittama blogi, jonka arvostelun laitan nyt suoraan tähän perään. Bannerissa oleva kuva on kiva, mutta silti siitä puuttuu blogin nimi, joka osaltaan myös kertoo siitä, ettei blogi ole välttämättä ihan viimeistelty näiltä osin. Banneri on mielestäni liian korkea, ja sen ympärillä olevat marginaalit voisi poistaa koodilla. Blogin tausta ja banneri sopivat väreiltään - ja värisävyiltään hyvin yhteen. Koko blogi on värisävyiltään kivan neutraali, muttei kuitenkaan tylsä. 
Otsikoiden fontit ovat kivalla fontilla, josta ainakin henkilökohtaisesti pidän suuresti! 
Bannerista voisi siis tehdä huomattavasti matalamman kokoisen ja siihen voisi lisätä tekstin, jottei tarvitsisi arpoa esimerkiksi blogin nimeä, vaikka se jostain varmasti löytyykin. Esittelysivut siirtäisin sivupalkista bannerin alapuolelle, josta ne löytäisi vieläkin nopeammin. 
Ulkoasun värit on suunniteltu ilmeisesti aika tarkkaan, sillä vaikka ulkoasu ei ehkä mikään "koodausihme" olekaan, tulee siitä silti kohtuullisen huoliteltu kuva. Paria koodia on kuitenkin käytetty, varsinkin tekstin otsikon alapuolelle tuleva viiva on kiva!

Tekstissä käytetään kivaa suomenkieltä ilman liiallista puhekielen käyttöä, jota arvostan suuresti. Nykyään kun törmää valitettavan usein pelkkiin puhekielellä täytettyihin blogeihin. Joskus teksti on kuitenkin hiukan epäloogista ja siinä on jonkin verran kirjoitusvirheitä. Useimmiten teksti on kuitenkin oikein kivaa, ja sitä on postauksissa sopiva määrä. Tekstiin voisi lisätä kuitenkin vähän enemmän kuvailua, itse kun pidän suuresta määrästä kuvailua - en kuitenkaan silloin, jos sitä on liikaa. 
Kuvat ovat ainakin pääosin oikein hyvälaatuisia, satunnaisesti niitä on kuitenkin otettu salamalla, joka tuo mielestäni kuviin vähän epämiellyttävän hohteen. Kuvat voisi laittaa erittäin suuri - koolle, koska ne vaikuttavat hyvälaatuisilta ja niitä on helpompi katsella. Kuvia voisi jossain tilanteissa olla selkeästi enemmän, kuvia kun on hankala laittaa liian paljoa. 

Kirjoittajan sivu on aika lyhyeen muotoon pistetty, ja mielestäni siihen voisi laittaa jonkin kuvan (samaan tapaan, kuin kommentoin edelliseen blogiin). Eläimet - sivulla aukenevat kivat kuvat, joiden alla on sitten linkki kaikkien omalle sivulle - mielestäni tämä on hyvä järjestely ainakin näiltä osin. Kanien sivuilla on mielestäni todella vähän tietoa perustietojen lisäksi. Luonnetta ei ole kunnolla ''eritelty'', eli luonnekuvausta voisi näiltä osin lisätä. Metka - koiran sivulla on jo oikein kivasti tietoa siitä huolimatta, että sivu on kesken. Sivulla on myös oikein kivasti kuvia!

Tämäkin blogi on oikein kehityskelpoinen ja siinä on todella paljon hyvää! Tsemppiä tämänkin blogin tulevalle tielle :)
Blogi kertoo 18-vuotiaan tamperelaistytön hevostelusta. Blogissa pääset seuraamaan perheemme suomenpienhevostamman elämää ja sen kesäkuussa 2016 syntyneen varsan kasvua. Lisäksi blogissa esiintyy laikukas liikutushevoseni sekä viisi ihanaa kissaamme :)

Blogin banneri on vähän erilaisempi, mitä useimmiten blogeissa näen. Siinä on oikein kiva idea, ja kuvat on valittu hyvin. Laatu on jokaisessa kuvista oikein hyvä, itse pidän varsinkin silmäkuvasta :3. Tekstin fontin olisin kuitenkin valinnut toisin, mielestäni tuo vähän liian neutraali tähän banneriin. Väri on kuitenkin hyvä, vaikkei se täydellisesti banneriin soinnukaan. Jos saisin itse päättää, laittaisin banneriin vaikka yhden irtirajatun kuvan, joka toisi vaihtelevuutta banneriin ja näyttäisi sitten viimeistään, että ulkoasuun ja banneriin on panostettu!
Blogin tausta on nätti, vaikka bloggerin valmistausta onkin. Minua kuitenkin häiritsee se, että tausta liikkuu mukana samalla, kun sivua scrollaa alaspäin. Itseäni ei ainakaan tässä tapauksessa häiritse se, ettei tekstin tausta ole valkoinen, sillä tausta ei ole mikään räikeän pinkki/musta, joka häiritsisi sitten lukemista. Keskittäisin itse kaiken oikeanpuoleisesta sivupalkista, mutta jokaisella on tästä asiasta kuitenkin ihan omat mieltymyksensä. Esittelysivujem väliset viivatkin poistaisin. Blogia on kuitenkin koodattu oikein kivasti!

Blogi on aikalailla kuvapainotteinen blogi, mutta tekstiä kuitenkin löytyy. Se on kielioppisääntöjen mukaista ja kiinnostavaa luettavaa varsinkin varsa-arjen kohdalta. Tekstin fontti on aika neutraali ja koko on hyvä - itse en siitä muuttaisi mitään. Itse kaipaisin kuitenkin enemmän tekstiä tähän blogiin, koska arvostan myös sitä hyvää tekstiä, jota tässä blogissa esiintyy.
Kuvat ovat poikkeuksetta hyvälaatuisia, vauhdikkaita ja tarkkoja. En sitten tiedä, millaisia suurin osa kameran rullan kuvista on, mutta ainakin blogissa esiintyneistä kuvista päätellen suurin osa niistä on onnistuneita! Rakastan jokaista kuvaa tässä blogissa, kertaakaan en ole katsonut kuvaa ajatellen, että se on huono tai heilahtanut. Kuvat ovat myös sopivan suurella koolla, joten niitä ei tarvitse klikkailla erikseen auki. 

Esittelysivuista ei minulla tällä kertaa ole juurikaan sanottavaa. Ne on koottu hyväksi, selkeäksi ja siistiksi kokonaisuudeksi, joka sisältää kuvia, ehkä jokusen videon ja tarpeeksi tekstiä kertomaan, mistä oikein on kyse. En kyllä enempää sanottavaa keksi! :D

Tämäkin on oikein mukava blogi kaikenlaisille hevosharrastajille :)


-        -        -       -       -

Huh hei ja ohi on - tosin vain ensimmäisen osan paikkeilta! Kiitos kaikille linkanneille jo tässä vaiheessa, mahtavia blogeja kaikilla! Seuraavan osan ilmestymiseen saattaa tosin mennä pieni hetki, kun tässäkin oli reilun viikon homma saada tämä kirjoitettua... Toivottavasti joku jaksoi lukea tämän postauksen, tai edes mahdollisesti oman bloginsa arvostelun loppuun! 
Ja ennen kaikkea, toivottavasti kukaan ei loukkaantunut arvosteluista, se ei missään nimessä ole tarkoitus - tarkoitukseni on antaa rakentavaa palautetta jne... :)

10 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta arvostelusta ja myös kohtuullisesta kritiikistä. En tosiaankaan ole tekniikan ihmelapsi, joten ulkoasu on tosiaan aika persoonaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos sulle aivan ihanasta blogista, jota on kiva lukea! Ja täytyy tosiaankin muistaa se, että harjoittelemalla oppii :)

   Poista
 2. Kiitos arvosteluista ja vinkeistä. Näistä varmasti oli hyötyä minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituskin oli, että bloggaajat hyötyisivät näistä :)

   Poista
 3. Tosi hyviä arvosteluja! Sain tästä ainakin yhden uuden seurattavan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos kiitos! Tykkäsin postauksesta, koska jokaisesta blogista oli paljon kerrottu ja oli paljon hyvää ja sitä parannettavaakin.

  Kuusenmatkassa blogiin vaihdoin juuri bannerin eilen kun itsekkin huomasin sen olevan jouluinen. Elämäni eläimet banneri oli sen takia tekstitön ja liian iso koska se on vaihtunmassa.

  VastaaPoista
 5. Suuret kiitokset sinulle arviostasi!
  Tästä on hyvä alkaa kehittämään blogia

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)