6.1.2017

#315 Jalustin.net:in postaushaaste - vuosi 2016

postaushaaste-1
Jalustin.net julkaisi pitkästä aikaa postaushaasteen, tai ainakaan en ole näitä pitkään aikaan nähnyt. Uuden vuoden, tai oikeastaan viimeisen kuukauden ja tammikuun parin päivän aikana kaikki blogit ovat pursunneet muisteloita vuodesta 2016, tavoitteita sekä muuta "vuosihömpötystä". Itsekin liityn nyt seuraan, ja koska edellisen vuoden tavoitteet on käsitelty, siirryn käsittelemään vuotta kokonaisuudessaan kuvakollaasien ja vanhojen postausten avulla. Muitakin vuoteen-16 liittyviä postauksia saattaa vielä tulla, kuten "kisakausi" - tai muuta vastaavaa. Pian kuitenkin siirrytään suhteellisen normaaliin päiväjärjestykseen bloggaamisen kanssa:)

Vuoden 2016 tammikuu oli tapahtumarikasta aikaa kaikin tavoin. Blogiin julkaisin postauksia jopa 18, eli monta kertaa, keskimäärin neljä kertaa viikossa - jopa enemmän. Pörrin kanssa retkeiltiin ahkerasti, otettiin kuvia ja opetin sille uusia temppuja. Tammikuussa oli myös hieno Lux-Helsinki, joka siis on näyttävä valoshow. Katsotaan, jos tänä vuonna pääsisi uudestaan;) Ratsastustunneilla menin mm. Punchikilla, jolta onnistuin putoamaan jo kauden ensimmäisellä tunnilla. Erikoispostauksia, kuten kouluvinkkejä ja MyDay-postauksia kirjoittelin vähän turhankin paljon, harvassa postauksessa oli asiaa, joka olisi oikeasti ollut tärkeää kertoa. Muissa postauksissa kirjoittelin ratsastustunneista ja mietiskelin Pörrin tulevaisuutta ja näyttelyuraa. Pörrillä kävi myös kavereita kylässä, eli kavereiden leikeistä julkaisin myös kuvia kyseisten koirien omistajan luvalla.

Heti helmikuun alussa vaihdoin blogin ulkoasun parempaan. Silloin banneri oli mielestäni erittäin hieno ja on vieläkin ihan siedettävä, mutten usko, että pitäisin sitä enää blogissani. Kirjoitin helmikuussa tulevaisuudensuunnitelmista, Pörrin menoista ja tietenkin niistä ratsastustunneista, jotka sujuivat aikalailla normaaliin tahtiin. Stellan kanssa alkoi sujua erittäin kivasti, ja edistystä tapahtui. Pörrin kanssa päästiin vetämään haju -ja verijälkeä, jossa koira oli aika haka! Helmikuun postaustahti oli aika järkyttävä, jopa 23 postausta:0 Ihan liian paljon minun mieleeni, että jaksoinkin kirjoitella niin paljon... Aloitin Lukemani blogit - postaussarjan, joka jäi lopulta vähän puolitiehen sen työläyden vuoksi.

Maaliskuussa rauhoitin postaustahdin neljääntoista postaukseen, mutta siltikin tuli hirvittävä määrä postauksia. Tunnit sujuivat mukavasti, onnistuin tosin tippumaan Stellalta pukkirodeoiden seurauksena... Pörrin kanssa käytiin hiihtämässä ja retkeilemässä normaaliin tapaan, ja postauksia tuli ihan oikeistakin asioista. Yhdestä kahteen erikoispostausta kuitenkin julkaisin. Pörri laski mäkeä ja itse hehkutin ratsastustunteja ja tietenkin sitä maailman parasta pikkupentua:D Olihan se silloin aika keskenkasvuinen, se on pakko myöntää.

Huhtikuu oli tapahtumarikasta aikaa kisatreeneineen kaikkineen. Pörrin kanssa kävimme ensimmäisissä näyttelyissä, puhaltelimme sille saippuakuplia ja vietimme ”muuten vaan” - aikaa. Ratsastusta treenailin sitten Lupiinin ja Stellan kanssa, ja Lupiinilla ratsastin yksityistunnin toukokuun kisoja ajatellen.
Huhtikuussa vaihdoin ulkoasuni taas kerran ja mielestäni se oli superhieno. Ei ollut. Idea oli oikein mukava, ja sitä aion ehkä jatkossakin käyttää... Meni kuitenkin vähän yli Lupiinin karvapeitteen kanssa, kun koko banneri ei sisältänyt mitään muuta:D

Huhtikuussa julkaisin viisitoista postausta, joista pari oli erikoispostauksia.

Toukokuu oli kuukautena erittäin kiva ja tapahtumarikas, ja minulle monellakin tapaa erittäin tärkeä kuukausi. Pörristä ei tullut lähes ollenkaan postauksia, vaan blogi oli toukokuun ajan täytetty pelkästään heppajutuilla. Toki pari kuulumispostausta pennun kohdaltakin löytyy, jos niitä haluaa lukea.
Ratsastuspostauksissa oli hurjan paljon tekstiä, ja huomaan kyllä kehittyneeni niistä ajoista. Näin jälkeenpäin ajatellen minun ja Ferrarin yhteinen taival lähti eteenpäin toukokuussa, kun pääsin menemään nykyisen opettajani pitämällä istuntatunnilla Ferrarilla. Tajusin, ettei se niin kamala ja pelottava olekaan. Silloin Sylvia povasi nykyisyyttä, eli sitä, että F on kisaponinani ja se on minulle tärkein poni. Tuon jälkeen tosin olikin Ferrarin kanssa taukoa.
Toukokuussa aloitettiin myös kisakausi MänRan I-tason koulukisoilla, jotka menin Lupiinilla. Hyvinhän se meni, ratsastin omat ennätysprosenttini ja samalla voiton heC-luokasta.
Pörrillä meni koko toukokuun ajan oikein kivasti.

Kesäkuun kohdalle oli pakko laittaa merkintä 6. kuukausi, koska iPiccylla ei saa kirjoitettua Ä- tai Ö-kirjaimia...
Kesäkuu oli vilkasta aikaa viimeisine ratsastustunteineen ja näyttelyineen. Ratsastin monen monituiset kerrat Vesselillä, ja pari kertaa niiden jälkeen, jonka jälkeen en enää päässyt tämän ponin selkään. Enkä tule koskaan pääsemäänkään, harmi… Mutta takaisin tunteihin! Vesselin kanssa meni oikein kivasti, ja olin poniin tyytyväinen. Pörrin kanssa käytiinkin sitten yksissä näyttelyissä, jotka eivät menneet ihan yhtä hyvin, mutta kuitenkin ihan kivasti, EH:n tuloksella.

Heinäkuukin oli erittäin tapahtumarikasta ja ihanaa aikaa, vietin nimittäin aikaa näyttelyissä, Kolilla ja Husön leirillä. Kaikki, mitä tässä kuussa tapahtui, oli ainoastaan positiivista. Minulla oli motivaatiota oikeastaan kaikkeen tekemiseen, ja kaikki sujui hyvin, mikä teki heinäkuusta ainutlaatuisen. Näyttelyt menivät superhyvin ja Pörrille saatiin kalastettua kovassa seurassa SERT ja VSP. Husön leiri oli ikimuistoinen ja tutustuin moneen uuteen poniin ja hevoseen. Kolillakin vietettiin ihanat pari viikkoa omassa rauhassa:3

Elokuussa pääsin sitten vauhtiin Ferrarin kanssa, ja meidän kahden välinen diili lähti käyntiin 21.8.2016. Ikimuistoinen päivä, joka sisälsi yhden elämäni parhaista päätöksistä. Samassa kuussa tutustuin myös ihanaan suokkitamma Myraan ja pääsin ratsastamaan Ferrarin kanssa ensimmäiset yhteiset kisamme. Tämä kuukausi sujui kivasti Pörrin kanssa, ja taas kaikki oli täydellistä & elämä ihanaa. Ferrarin kanssa kehittyminen alkoi hiljalleen. Elokuussa myös koulut alkoivat ja palasin koulunpenkille aloittaen viimeisen vuoden alakoulussa.

Syyskuussa jatkoin ahkerana opiskelua, ja molemmat kuvat alariviltä on otettu koulua silmällä pitäen. Ferraria valmisteltiin kisoihin ja kuvasin sen verran, mitä ehdin kuvata. Blogi oli kuitenkin jo vähän hiljaisempana, eikä syyskuussa tapahtunut erikoisia asioita oikeastaan ollenkaan.

Lokakuussa tutustuin sitten Nasuun, ihanaan FWB-ruunaan, jonka selässä vietinkin pari tuntia. Kauden viimeiset kisat käytiin Alhossa, ja sitä ennen vierailtiin MänRassa. Lokakuussa starttasin siis ensimmäiset ulkopuoliset kisani, vaikka ne seuratason kisat olivatkin. Pörrin kanssa harjoiteltiin ”ahkerasti” erilaisia temppuja, ja kasi alkoi sujuakin temppuna oikein kivasti. Lokakuussa julkaisin vaivaiset viisi postausta, eli yhtenä viikkona kaksi kertaa, muuten kerran. Tästä lähtikin sitten blogin alamäki, joka jatkui sitten marraskuun yli joulukuulle. Osittain hiljaisuus johtui joulukalenterin valmistelusta.

Marraskuussa postauksia tuli vain neljä, eikä marraskuussa sinänsä mitään ihmeellistä tapahtunutkaan. Putosin kerran Ferrarilta, käytin Pörriä perheeni kanssa metsällä ja otin kuvia mm. puhelimella ja pikkupokkarilla. Marraskuusta ei ole mitään kerrottavaa. Kuvia marraskuulta on vieläkin julkaisematta suuri kasa, mutta katsotaan, päätyvätkö sitten joskus julkaisuun.

Marraskuussa tein joulukalenteria valmiiksi melkein päivittäin, mutta yritin silti päivitelläkin pariin kertaan. Postaustahti jäi kyllä hiljaiseksi, mutta joulukuussa paikattiin sitten tämä aukko.

Joulukuussa koulussa puserrettiin viimeisetkin mehut pihalle, ja kaksi päivää ennen koulun loppumista sain viimeisen kokeen alta pois. Joulukuussa kävin ratsastamassa normaaliin tapaan, mutta ratsastuksista en paljoa postauksia julkaissut. Kävin isäni kanssa juoksuttamassa Pörriä kertaalleen, mutta sitä lukuun ottamatta mitään radikaaleja muutoksia ei oikeastaan tapahtunutkaan. Paitsi, että sain käyttööni perheemme "vanhan" järjestelmäkameran, ja sen ansiosta kuvien laatu parani. Tallille en sitä kameraa kovin usein ota, ellen sitten saa jotakuta hullua kuvaamaan minua yli 20'c pakkaseen.


Vuosi 2016 oli ikimuistoisen ihana, ja blogi kokikin paljon muutoksia - toivottavasti parempaan suuntaan. Kehityin ratsastuksessa, opin uusia asioita, vietin mahtavia viikkoja ja opettelin käyttämään uutta kameraa. Kiitos kuluneesta vuodesta 2016, mutta anteeksi - en tule enää kaipaamaan sinua kaikista ihanuuksistasi huolimatta. Uusi sivu elämästä on nyt käännetty!

10 kommenttia:

 1. Sait uuden lukijan! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että jokainen on saanut ihan oman näköisekseen nämä vuoden 2016 postaukset! Itse en ole vielä kertaakaan kahteen samanlaiseen törmännyt ja olet sinäkin tässä todella hyvin onnistunut :)
  Kyllä jaksoi hyvin lukea alusta loppuun asti ja hyvin sait kerrottua mitä vuoden aikana kävikään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanan positiivisesta kommentistasi! :D

   Poista
 3. Ihania kuvia!! :) Voi että miten söpö Pörri on! <3

  VastaaPoista
 4. Todella kiva vuosi näytti olevan, kiva postaus :3

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! :) Hyvin onnistuit luomaan kokonaiskuvan vuodesta, ja kiva lisä nuo kuvakollaasit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä lämmitti mieltä:3❤

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)