19.2.2017

#328 Blogiarvostelut part. 2

Pahoittelut siitä, että tämä postaus tulee näin myöhään. Kohta on varmaan kuukausi linkkaa blogisi 2017 - postauksen julkaisemisesta, mutta nyt. Nyt saan toivottavasti tämänkin julkaistua. Tämäkin postauksen kanssa on ollut kova painiminen ja työ, koska yritin saada tästä postauksesta yhtä laadukkaan, kuin edellisestä. Jos se edellinenkään oli laadukas edes jossain määrin.
Erikoispostauksia on tullut nyt vähän turhan paljon, toivottavasti tämä ei haittaa. Vähään aikaan ei ole tulossa mitään kysymyspostauksia, toivekuvapostauksia tms., vaan jatkan aika neutraalilla linjalla näiden postausten kanssa jonkin aikaa.


ANGELS' PULLIP

Blogissani on tutoriaaleja ja kuvatarinoita nukeista. Joskus saattaa ilmestyä myös piirustuksia ja runoja- mutta aika harvoin. Blogissani yritän tehdä mahdollisimman kiinnostavia postauksia, joita jaksaa lukea- vaikka aina se ei onnistu. Sylvian blogia olen lukenut ihan alusta lähtien, ja blogissa on tapahtunut hurja muutos pienestä blogista jo kohtuullisen suureen blogiin. Koko ajan blogi on kehittynyt hurjasti parempaan päin, ja toivon, että se jatkaa kehittymistään samaan malliin. Nykyinen ulkoasu on todella hieno ja siististi tehty, ja miellyttää silmää. Banneri tai ulkoasu ei ole mitenkään stereotypinen. Blogissa käytetty malli on kiva ja siisti. Tavallaan ulkoasusta, sen väreistä ja sävyistä, tulee hiukan syksyinen tunnelma, muttei mielestäni mitenkään häiritsevästi. Itse kuitenkin lisäisin siihen ehkä jotain lumihiutaleita tms. muuta talvista. Lisäksi haluaisin, että blogin sivupalkki olisi valkoisella taustalla, mutta tuossa mallissa se ei ainakaan bloggerin omin keinoin onnistu, vaikka laittaisikin sivupalkin taustan väriksi valkoisen... "Vanhentuneet" kyselyt voisi mielestäni poistaa sivusta, jos siihen ei enää voi vastata. Itse pidän enemmän myös keskitetyistä otsikoista ja päivämääristä, mutta se on kyllä niin mielipide, kuin vaan voi olla - ei siis mitään sanottavaa. Muuta sanottavaa en ulkoasusta keksikään, ihan mahtava ja taidokkaasti tehty ulkoasu!

Blogi on enemmän valokuvapainotteinen, mutta teksti on selkeää ja hyvällä suomenkielellä kirjoitettua. Puhekieltä ei ole käytetty ollenkaan, paitsi mahdollisesti kuvatarinoissa - tästä tulee paljon plussaa! Kaikilta ei nimittäin onnistu kirjoittaminen pelkällä kirjakielellä. Jos tekstissä olisi jotain, jota voisi kuvailla, kuvailisin vähän enemmän (käyttäisin enemmän adjektiiveja), mutta sen lisäksi ei tästäkään ole mitään sanottavaa.
Kuvista en voi sanoa mitään negatiivista, sillä sellaista en keksi! Kaikki kuvat ovat järjestelmäkameralla otettuja ja hyvälaatuisia, ja kuvakulmat vaihtelevat kivasti. Mielenkiinto pysyy yllä kuvia katsellessa! Jos kuvat on muokattu, ne on muokattu todella taitavasti, ja niitä on ilo katsella. Ei mitään valitettavaa - joskus voisi tosin katsoa, ettei ole esimerkiksi kahta samantapaista kuvaa, ellei esimerkiksi kuvatarina sitä välttämättä vaadi. 

Blogissa on monta sivua, joista jokainen on koottu hyvin ja sieltä löytää helposti tarvittavat tiedot. Kirjoittaja - sivulle lisäisin jonkun kuvan; sen ei tarvitsisi olla mikään omakuva, vaan joku kuvaava kuva, kuten kuva luonnosta tms. Mikään sivuista ei ole turha, vaan jokainen on tässä tilanteessa tarpeellinen. 

Angels' pullip on erittäin hyvä blogi myös niille, joita eivät nuket kiinnosta - täällä on materiaalia melkein laidasta laitaan, ja hyviä kuvia löytyy loputtomiin! Tsemppiä jatkoon!


STARS MADE IN HEAVEN

Blogini kertoo tallielämästä ja hevosen hoidosta, mutta myös koiranomistamisesta ja ratsastuksesta. Blogissa esiintyy arabipappa Zirkon, issikkatamma Nalle sekä espanjanvesikoirauros Messi, jonka tulevaisuudensuunnitelmat muuttuivat täysin ulkonäöllisen jalkavaivan takia. 


Kun blogiin saapuu, on tunnelma kivan talvinen ja pirteä, mutta ehkä hiukan kaoottinen kirkkaiden värien takia. Bannerin fontit on valittu kivasti, ja siinä on todella kiva idea. Bannerissa olevien kuvien rajauksiin olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota, mutta tausta sopii oikein hyvin banneriin. Bannerin ympäriltä olisin poistanut valkoiset marginaalit. On aivan ihanaa, että tässä blogissa käytetään värejä, mutta värit voisivat olla neutraalimpia, jotta esimerkiksi otsikot näkisi selkeämmin. Keltainen on hyvä väri, mutta se voisi olla vähän tummempi. Itse en myöskään pidä siitä, että tausta liikkuu mukana. Molemminpuoliset sivupalkit ovat yksinkertainen ja hyvä vaihtoehto, vaikka kaikki siitä eivät pidäkään - omasta mielestäni se tuo kuitenkin selkeyttä, kun ei tarvitse ahtaa pienempään tilaan niin paljoa tietoa. Tässäkin tapauksessa olisin keskittänyt päivämääräotsikon, tekstien otsikon ja sivut. 

Teksti on hyvää ja selkeää suomenkieltä, mutta teksti voisi olla vähän suuremmalla koolla ja tasattuna molemmille reunoille tai keskelle. Tekstin ja kuvien vastapaino on pääosin hyvä, joskus tosin tahtoisin vähän pidempää tekstiä putkeen. Postauksissa tekstiä on kuitenkin hyvä määrä, ja sen jaksaa helposti lukea. Jotain kuvailua ja adjektiivien käyttöä voisi olla enemmän, kunhan ei nyt ihan runomittaan mene. Tässäkin blogissa käytetään pelkkää kirjakieltä, hyvä!
Kuvat ovat hyvälaatuisia, mutta ne voisivat olla suuremmalla koolla ja niistä voisi poistaa vihreät reunat. Kuvia on monista eri aiheista ja ne on otettu kivoista kuvakulmista, mikä tuo kivaa vaihtelua. Samantapaisia kuvia ei ole liikaa, eikä huomatakseni melkein ollenkaan. 

Sivuja on tarpeeksi, ja niiltä löytää kaiken tarvittavan, mikäli haluaa lisätietoa blogin päätähdistä tai kirjoittajasta. Toki siellä voisi olla jotain ekstraa, jos haluaisi oikein panostaa, mutta nykyinen tietomäärä riittää oikein hyvin. Sivuillakin kuvat voisivat olla suuremmalla koolla, ja niitä voisi olla mahdollisesti enemmänkin. 

Kokonaisuudessaan Stars made in heaven - blogi on siisti ja hyvinrakennettu blogi, joka on jo pitkällä, mutta jolla on vielä kehitettävää pikkuasioissa! Tsemppiä jatkoon!Ilon Pilkettä (IP) on blogi uunituoreen hevosenomistajan mietteistä ja arjesta ensimmäisen oman hevosen kanssa. Kaikki ei aina onnistu suunnitelmien mukaan, mutta ei ole alamäkeä ilman ylämäkeä.


Blogin ulkoasu on kivan talvinen, ja tekstin väri - ja fontti ovat erityisesti omaan mieleeni. Vaikka bannerin valkoinen tausta tavallaan sopiikin tähän blogiin, itse pitäisin sen kuitenkin läpinäkyvänä. Se tuo tietynlaista huoliteltua ulkonäköä. En ole aivan varma, onko tausta mielestäni sopiva banneriin, mutta se on hillitty ja siisti, kuten koko blogi ja sen ulkoasu muutenkin. Ihan samanlaisia/samantyylisiä bannereita en ole hirveästi nähnyt, eli persoonallisuus on kohdillaan! Koska ulkoasu on muuten värimaailmaltaan vaalea, voisi mielestäni sivujen taustakin olla vähän vaaleampi, ja teksti sitten esimerkiksi musta. Pidän muutenkin ulkoasusta, sillä se on oikeasti persoonallinen (kuitenkin "massaa" kunnioittaen) ja selkeästi siisti ja huoliteltu! Kuitenkin rajattu kuva on hiukan epätarkka, jos tarkkaan katsoo, muttei häiritsevästi.

Teksti on tässäkin blogissa oikein kivaa ja hyvää suomen kieltä, jota on mukava lukea. Välillä tekstikappaleet ovat kuitenkin sen verran pitkiä, että fontti voisi olla vähän suurempaa. Pääasiassa postaukset ovat asiapostauksia, mutta välillä on myös esimerkiksi puhelinkuvapostauksia, jotka tuovat sitten kivaa vaihtelevuutta blogiin. Itse keskittäisin tekstin joko keskelle tai tasaisesti kummallekin sivulle, mutta muuten tekstistä ei ole mitään valittamista.
Kuvat ovat pääosin hyvälaatuisia, osa niistä on tosin vähän huonolaatuisia/epätarkkoja. Toivoisin vähän usemmin ratsastuskuvia (tiedän, voi olla hankalaa saada kuvaajaa!). Myös suurempi kuvien määrä postauksissa olisi kiva, vaikkei tekstiä niin hirveästi olisikaan. Laadukkaita kuvia kun on niin kiva katsella!

Sivuilta löytyy nopeasti kaikki tarvittava ja ehkä vähän enemmänkin, mutta kaipailisin Ilon sivulle enemmän luonnekuvausta ja vähän enemmän - uudempia ja vanhempia - kuvia. Muista sivuista ei sitten olekaan mitään sanottavaa, ne on koottu siististi ja niin, että sieltä löytyy tarpeellinen, muttei mitään turhaa löpinää.

Blogin on jo todella pitkällä ja hyvällä mallilla, mutta vielä on pientä hiomista, niin kuin jokaisella muullakin blogilla. Tsemppiä tämänkin blogin taipaleelle :)


VAUHDIN HURMAA

Blogissa päätähtenä toimii issikka tamma Hjörkka, joka on toiminut vuokriksenani jo noin 3 vuoden ajan. Toisena sinänsä sivutähden roolissa toimii risteytysponi Lumikki jota hoidan tai maastakäsittelen aina kun pystyn. Välillä blogiin saattaa eksyä muitakin hevosia ja poneja tai muita postauksia. Yritän aina päivitellä blogia uusia kuvia saadessani!


Karonkin blogia on tullut seurailtua vuosi jos toinenkin. Bannerissa on todella ihana idea, ja kuvat siinä ovatkin hyvin valittuja ja kivan talvisia. Tekstin fontti on kyllä ihan täydellinen! Mielestäni banneri olisi kuitenkin parempi läpinäkyvällä pohjalla. Tausta sopii oikein hyvin banneriin, mutta tosiaankin tuo bannerin valkoinen tausta vähän häiritsee. Tekstien otsikon värin olisi voinut mielestäni laittaa joko kokonaan mustaksi, tai esimerkiksi vaaleanpunaiseksi. Tekstin tausta on mielestäni hyvä, eikä sen tarvitsisi olla valkoinen. Omaan silmään tuollainen hempeä tausta käy myös tekstin taustaksi. Tässäkin tapauksessa olisin tasannut reunat kummallekin puolelle & keskittänyt otsikon ja päivämäärän.

Teksti on kivasti kirjoitettua, ja postauksia on muustakin, kuin hevosista - esimerkiksi cosplaysta. Kivaa vaihtelevuutta siis! Satunnaisesti tekstissä on jotain kirjoitusvirheitä, tai lauserakenteet ovat outoja, joten siihen voisi jatkossa kiinnittää vähän enemmän huomiota. Tekstiä on postauksissa juuri sopiva määrä - ei liikaa, muttei liian vähääkään. Satunnaisesti toivoisin fonttia vähän isommaksi, mutta yleensä tuo koko tuntuu sopivalta.
Kuvat ovat pääosin hyvälaatuisia ja ratsastuskuvia on ihanan paljon - melkein jokaisessa postauksessa! Maneesista on hankalaa saada mitään erityisen hyviä kuvia, mutta maneesilaatuisiksi ne ovat oikein hyviä. Kuvia on postauksissa aika paljon, ja videoitakin esiintyy. Kuvien mustavalkoisuusefekti on ehkä vähän häiritsevä.

Sivut ovat todella hyvät, kattavat ja niistä löytyy todellakin kaikki tarvittava! Kuvia on tarpeeksi ja paljon, joka lisää hyvää käsitystä blogista. Uusi lukija - sivu on uudelle lukijalle hyödyllinen, ja samoin Banneriin kuvia - sivu on hyödyllinen bannerintekijälle. Itse en lisäisi näille sivuille yhtään mitään, ne ovat aika lähellä täydellisiä!

Karolla on aivan ihana, hyväntuulinen blogi, jota on kiva lukea! Tsemppiä tällekin blogille jatkoon!

 *En löytänyt Karon instagramia*

LIINAUS

Kauniita valokuvia luonnon ääreltä sekä muutama runonpätkä rakkaudesta hevosiin. Kertomuksia pienen suomenhevostamman elämästä, sekä pienistä suurista arjen iloista. Sellainen on Liinaus.


Ulkoasu on ihanan yksinkertainen ja siististi tehty, mutta olisi kiva, jos siinä olisi esimerkiksi jokin kuva tai kuva-animaatio. Tekstin otsikon alla on aivan ihana lause, joka varmasti koskee monen elämää. Blogin ulkoasu on ehkä vähän vaisu, koska siinä on väreinä vain mustaa ja valkoista. Kaipailisin siis vähän enemmän värejä tähän blogiin. Muuten ulkoasu on oikein siisti ja kiva! Taas laitan samat litaniat; keskittäisin otsikot ja päivämäärät, sekä tasaisin tekstin. Muuten en tästäkään ulkoasusta löytänyt mitään sen suurempia virheitä - perussiisti ja kiva ulkoasu. Banneriin siirretyt sivulinkit ovat kivat, samoin niiden väri, kun hiiren vie päälle. Kokoaisuutena ulkoasu on siis oikein siisti!

Teksti on tässäkin blogissa kirjoitettu kirjakielellä. Tekstin fontti ei ole ihan omaan mieleeni, mutta sitä on kuitenkin kohtuullisen helppo lukea. Teksti on kivan haaveilevaa ja kuvailevaa, mutta joskus voisi olla myös postauksia, joissa kuvailua on vähemmän. Satunnaisesti tekstiä on vähän liian vähän, mutta pääosin sitä on juurikin sopiva määrä. Fontin koko on mielestäni sopiva, ehkä yhden px:n pienempi.
Kuvat ovat todella kivoja ja hyvälaatuisia, mutta ne voisi laittaa suuremmalle koolle, jottei niitä tarvitsisi klikkailla erikseen auki. Kuvat on otettu aivan ihanista ja luovista kuvakulmista, ja harvoin näen kahta samanlaista - tai samantyylisät kuvaa. Ratsastuskuvia voisi joskus olla vähän enemmän, mutta kuvaajia on erittäin hankalaa saada tallille ainakin oman kokemukseni mukaan. Lisäksi poistaisin kuvista valkoiset reunat.

Sivuja on tarpeeksi, ja niiltä myöskin löytyy kaikki, mitä tarvitsee löytää. Liinan sivulle kaipaisin vieläkin enemmän luonnekuvausta ja tekstiä, ja kuviakin voisi olla enemmän. Niitä kun ei voi koskaan olla liikaa! Muuten sivut ovat oikein kattavat ja hyvät.Kun omistaa ponin, joka ei tahdo aina liikkua ja sitten sen työmotivaatio yhtäkkiä palaakin? Mitä silloin tapahtuu ratsastajalle, joka tottui jumitteluun? Siitä kertoo Pennin pyörittäjä. Mukana mahdollisimman paljon kuvia ja humoristista ajatuksen juoksua!

Ihan näin alkuun on pakko sanoa, että Pennin pyörittäjä on ehdottomasti yksi lempiblogeistani erilaisen tyylin ansiosta! Tällä hetkellä olen kyllä aivan ihastunut tämän blogin ulkoasuun, samanlaista en ole nähnyt yhdessäkään muussa blogissa. Bannerin kuva on jotenkin aivan ihana, samoin fontti, joka tosin voisi olla vähän suuremmalla koolla. Blogin tausta sopii hyvin banneriin, mutta itseäni häiritsee se, että tausta liikkuu mukana, vaikka se muuten banneriin ja blogiin sopiikin. Aluksi en meinannut löytää sivuja, koska ne olivat kohtuullisen pienellä fontilla kirjoitetut, mutta kyllä ne löytää muutenkin, kuin pelkästään tuosta bannerin alapuolelta. Itse myös keskittäisin otsikon ja päivämäärän.

Kirjoitustyylistä ei ole kyllä mitään negatiivista sanottavaa - Janitan blogi saa minut aina hyvälle tuulelle, riippumatta siitä, mikä on aiheena. Tosin jos aiheena on esimerkiksi Pennin sairastuminen, ei silloni kyllä hymyilytä tai naurata, mutta tajusitte varmaan, mitä tarkoitan. Kirjoitustyyli on ihanan erilainen, mitä muissa lukemissani blogeissa, josta tulee kyllä paljon plussaa! Tekstin fontti on ehkä vähän häiritsevä, mutta samalla kuitenkin hyvin luettavissa oleva ja erilainen.
Kuvistakaan minulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa - ne ovat suurikokoisia ja hienoja, ja ratsastuskuvia on paljon. Tässä blogissa panostetaan selkeästi kuviin ja niiden laatuun! Pääasiassa kaikki kuvat ovat uusia, eikä vanhoja kuvia tarvitse katsella kerrasta toiseen. Olen vaan niin rakastunut Penni-ponin ulkonäköön, ettei kuvia vain voi jättää katsomatta! Kuvia on myös epäonnistumisista, mikä on mielestäni hyvä, sillä oikeasti elämä ei ole pelkkää onnistumista. Rehellisyys maan perii!

Sivuista ei kyllä löydy yhtään mitään negatiivista sanottavaa - teksti on niissäkin selkeää ja sitä on paljon, mutta kuviakin löytyy. Sivut ovat oikeasti ihanan kattavat, en lisäisi niille mitään - paitsi ehkä pari kuvaa lisää, mutten sitäkään aivan välttämättä. Näiltä sivuilta löytää todellakin kaiken ja vähän enemmänkin!

Janitan blogi on ihan mahtava, tsemppiä siis Janitallekin jatkoon!

*En löytänyt linkkiä instagramiin*Porkkanan voimalla on 16-vuotiaan ponitytön blogi, jonka päätähtinä seikkailevat säpäkkä WPB-estetamma Sara ja nuori ratsun alkeita opetteleva suomenhevosruuna Peetu. Omaan pieneen maalaistalliin mahtuvat myös kaksi aasia, Daisy ja Lucia, pörröinen islantilaishurmuri Disa sekä tallipaikalla oleva Likka-poni.

Hevosharrastelua moneen makuun: tavallista talliarkea, puskailua, valmentautumista ja kilpailuja, nuoren hevosen kehittymistä ja kasvua, väliin ehkä vähän aasijuttuja, päivittäisiä hevostenomistajan murheita, tavoitteita ja pohdintoja. Tervetuloa!

Bannerin idea on mielestäni todella kiva, enkä ole tuon tyylistä banneria nähnyt todella pitkään aikaan, enkä silloinkaan juuri noin toteutettuna! Bannerin fontti on kivalla värillä, ja itse fonttikin on oikein mukava. Mielestäni noiden kuvien reunoiksi sopisi paremmin esimerkiksi sininen (jotakuinkin samanvärinen, kuin tausta), koska nyt siinä on mielestäni pientä ristiriitaisuutta. Bannerin teksti ja tausta sopivat hyvin yhteen, samoin keskimmäinen kuva, mutta reunimmaisista kuvista en ole ihan 100% varma, sopivatko ne mielestäni banneriin. Banneri saisi olla hitusen leveämpi. Blogin asettelu on todella kiva, eikä siinä ole sen kummempia ristiriitaisuuksia. Tausta saisi pysyä mielestäni paikoillaan.

Olen oikeastaan yllättynyt siitä, kuinka monessa blogissa kirjoitetaan loppujen lopuksi kirjakielellä. Pidän blogin kirjoitustyylistä ja kirjoitusasusta, mutta tasaisin tekstin joko keskelle tai molemmille reunoille. Kuvailua on mielestäni sopivan paljon, muta myös oikeasti asiatekstiä löytyy. Tekstin ja kuvien tasapaino on mielestäni hyvä, mutta useimmiten kuvia on enemmän.
Kuvat ovat pääosin todella hyvälaatuisia ja hienoja, varsinkin parin viimeisimmän postauksen kuvat ovat ihan mahtavia! Kuvista oikein paistaa hyvä mieli ja fiilis - ja mikäs sen parempaa kuin katsella oikeita hyvänmielen kuvia. Kuvia on postauksissa todella paljon, mutta koska ne ovat niin hyvälaatuisia, ei kuvien paljous häiritse minua ollenkaan. Videoitakin löytyy blogista, ja nekin ovat hyvälaatuisia ja kiinnostavia!

Blogin sivussa on linkit kahdelle eri sivulle - kirjoittajan ja hevosten sivuille. Hevosten sivut ovat kivasti toteutetut ja hienot, mutta niistä osaan kaipaisin vähän enemmän luonnekuvausta. Itse en kuitenkaan pääse Veeran sivulle / pääsen, mutta siinä ei ole yhtään mitään. En tiedä, onko tämä tarkoituksellista vai ei, mutta sivulta en tosiaankaan löydä mitään tietoa. Tavallaan olisi kiva, että jokaiselle hevoselle olisi erikseen oma sivu, mutta toki on yksinkertaisempi ja selkeämpi, kun kaikkien esittelyt ovat samalla sivulla.Huimaa menoa -blogi kertoo vuonna 2001 syntyneen perniöläisen tuntiratsastajan, haaveilijan ja ainakin toivottavasti ikuisen hevosihmisen arjesta vuokrahevosen, sekä tallin tuntihevosten kanssa. 
Blogiin ilmaantuu melko tiivisti erilaista juttua ratsastustunneita, pohdinnoista ja kilpailuista. 
Pidän myös paljon kaikennäköisistä erikoispostauksista, joten niitäkin on ja on tulossa jatkossakin. Tervetuloa lukemaan! :)

Ulkoasu on kivan persoonallinen, enkä ole nähnyt samanlaista missään muussa blogissa. Hevosen siluettikuva on oikeasti kiva, ja samoin takana ja edessä olevat kuvat, mutta omaan silmääni asettelu on vähän hassu. Blogista ei tule oikeastaan ollenkaan talvista fiilistä, mikä on sinänsä harmi - nythän on talvi. Irtirajattu kuva on kuitenkin erittäin hyvin rajattu, muta mielestäni se voisi olla jossain toisessa kohdassa. Myös takana olevan kuvan rajaus/kumitus on mielestäni oikein kiva, mutta kuva voisi olla isompi. Tekstin fontti on kiva, sopivan koristeellinen, mutta kuitenkin siisti ja yksinkertainen. Sivujen nimet laittaisin vähän isommalle, ja ehkä jopa vähentäisin niiden määrää. Tekstien otsikon varjostukset ovat myös kivat, mutta haluaisin, että otsikko olisi isommalla koolla.

Teksti on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä ja perussiistillä fontilla. Tekstiä on tosiaankin aika laidasta laitaan aiheen kannalta, ja jokaisen postauksen kyllä jaksaa lukea. Tekstiä löytyy tosiaankin jokaisesta postauksesta mielestäni sopiva määrä riippumatta postauksen aiheesta. Joskus tekstiä on vähemmän, joskus sitten enemmän, mikä on ihan ymmärrettävää. Mielestäni on myös hyvä, etteivät postaukset vaikuta pakolla väännetyiltä, vaan taukoa on silloin, kun ei tee mieli kirjoittaa. 
Kuvat ovat hienoja, hyvälaatuisia ja suurikokoisia. Ratsastuskuvia haluaisin (taas kerran) useammin, mutta niitä on lähestulkoon mahdotonta saada. Monissa postauksissa on kuitenkin esillä vanhoja kuvia, mutta tokihan se on parempi, kuin kuvaton postaus. Kuvia katselisi mielellään jopa enemmänkin, mutta useimmissa postauksissa kuvia on juuri sopivasti. Lisäksi kuvien ja tekstin tasapaino on erittäin hyvä, siitä plussaa!

Kuten jo ylempänä taisin mainita, on sivuja erittäin paljon. Joissain tapauksissa itse laittaisin kaikkien hevosten esittelyt erikseen omille sivuilleen, mutta tässä tapauksessa laittaisin kaikki samaan, esimerkiksi vuokrahevosta/hevosia lukuunottamatta. Sivuilta löytyy kyllä tarpeeksi tietoa ja ne ovat kattavat, eikä niissä ole mitään valittamista. Kuvia ja videoita löytyy jokaiselta (videoita melkein jokaiselta) sivulta, joten niiden sisältökin on monipuolinen ja hyvä!

Itse pidän Lotan blogista, joka ansaitsisi kyllä enemmänkin lukijoita!Ruskein silmin on tarina 15-vuotiaasta tytöstä, joka sai eräänä päivänä sai päähänpison ja alkoi kirjoittamaan blogia. Tarinaa kuvittaa Mintun tallin tuntihevoset, kaksi koiraa sekä normaali arki.


Emman blogia olenkin jo seuraillut jonkin aikaa, ja pidän kyllä kovasti! Tällä hetkellä banneri on oikein kiva, itse pidän erityisesti tekstin taustasta - se on epäsäännöllinen, mutta kuitenkin siisti ja kiva. Ulkoasu on kivan neutraalein värein varustettu ja muutenkin siisti. Lisäksi bannerin vieressä olevat linkit eri sivuille ovat kivat. Itse saattaisin poistaa bannerin alla olevan lauseen, mutta se ei ole kuitenkaan häiritsevä millään tapaa. Bannerista ei tule kovinkaan talvista kuvaa, koska siinä on kesäkuva, mutta muuten en itse bannerista löydä mitään naputtamista. Sivupalkista löytyy oikeastaan kaikki tarvittava, mutta jonkinlainen tervetuloa - teksti olisi kiva, jotta saisi nopeammin kiinni siitä, mistä blogi kertoo. 

Itse pidän kovasti Emman kirjoitustyylistä, joka on selkeä kuitenkin huumorilla varustettuna. Kuvailua on omaan silmääni tarpeeksi. "Normaalipostauksia" voisi mielestäni olla vähän enemmän ja erikoispostauksia voisi jättää vähän vähemmälle, mutta ainakin sisältö on monipuolinen, joka on aina plussaa! Suomen kieli on selkeää, hyvää ja sitä on todella mukava lukea. Itse en ole bongannut kirjoitusvirheitä mitenkään erityisesti - jos ollenkaan, eli oikeinkirjoituskin on kunnossa. 
Tässäkin blogissa suurin osa kuvista on hienoja, hyvälaatuisia ja kiinnostavia, mutta siltikin niitä voisi olla enemmän. Ratsastuskuvia on satunnaisesti, kesällä tosin enemmän. Ratsastuskuvat tuovat aina tietynlaista iloa postauksiin, siitä ei kyllä pääse mihinkään! Kuvien blurrausefekti on vähän häiritsevä. Satunnaisesti postauksissa on vähän vanhempia kuvia, mutta pääasiassa niitä uudempia ja uusia kuvia. Tekstin ja kuvien tasapaino on hyvä, mutta joskus tosiaan kaipailisin niitä kuvia vähän enemmän...;)

Sivuja on tarpeeksi ja niiltä löytää tarpeeksi tietoja. Linkit sivuille ovat mielestäni todella kivat, sellaisia en ole nähnyt missään muussa blogissa! Elämäni eläimet- sivulle kaipaisin ehkä vähän enemmän perustietoja ja luonnekuvausta, ettei esittely jäisi ihan liian lyhyeksi. Emman esittelysivulle olisi kiva saada ehkä jotain muita kuvia, esimerkiksi ratsastuskuvia. 

Emmalla on todella kiva blogi, jota on aina ollut kiva lukea! Se on kehittynyt huimasti viimeisimmän parin kuukauden aikana, ja varmastikin kehitys jatkuu hyvää tahtia. Blogi kertoo 18-vuotiaan tamperelaistytön hevostelusta. Blogissa pääset seuraamaan perheemme suomenpienhevostamman elämää ja sen kesäkuussa 2016 syntyneen varsan kasvua. Lisäksi blogissa esiintyy laikukas liikutushevoseni sekä viisi ihanaa kissaamme :)

Blogin ulkoasussa on todella kiva ja kuvien sommittelu on onnistunut kivasti. Kuvien sommittelu on onnistunut! Bannerin tekstin fontti ja väri voisi mielestäni olla jokin toinen, ja bannerissa voisi olla enemmän jotain vaihtelevuutta noiden "laatikkokuvien" lisäksi. Blogin tausta on kiva, aika tavallinen bloggerin valmistausta, mutta se sopii banneriin ja blogiin oikein hyvin. Tämäkin voisi olla paikallaan pysyvä. Sivujen sijainti ja niiden nimien fontti on kiva, mutta itse ottaisin niistä nuo väliviivat pois. Keskittäisin myös päivämääräotsikon. Kokonaisuutena on kuitenkin todella kiva, siisti ja yksinkertainen, eikä käännytä lukijoita pois! Blogista löytyy kaikki tarvittava tieto jo ensimmäisillä silmäyksillä, eikä mitään tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa. 

Vaikka blogi painottuukin enemmän kuviin, on myös Ellan kirjoitustyyli todella kiva. Tekstin fontti ja koko on sopiva, eikä tekstistä puutu mitään. Siinä ei ole käytetty "turhaa korukieltä", mutta kuitenkin sopivasti kuvailua ja asiaa samassa pakkauksessa. Joskus kaipaisin enemmän tekstiä postauksiin, koska kuvat ja teksti sopivassa suhteessa luovat kuitenkin sen täydellisen kokonaisuuden. Tekstiä on kuitenkin todella kiva lukea, eikä siinä ole mitään hälyttävää, mitä olisi pakko korjata. 
Kuvat ovat erittäin hyvälaatuisia, ihania ja kauniita - joskus ne ovat kuitenkin vähän liian samantyylisiä, mutta itsekin ymmärrän sen valinnanvaikeuden hyvistä kuvista. Kuvat ovat oikeasti todella hyvälaatuisia ja tuntuu, että valotuskin on aina kohdillaan. Jokaisesta postauksesta löytyy niitä uusia ja kauniita kuvia! Itse kuitenkin laittaisin jonkin pienen vesileiman kuviin varmuuden vuoksi, ettei kopioimista tapahtuisi (en tiedä, onko joku kopioinut, mutta näin hyvien kuvien kohdalla se tuntuu todennäköiseltä). 

Sivut ovat hyvin kootut ja siisti, ja niiltä löytyy kaikki tarvittava. Ainoastaan Prinssin sivulle kaipaisin lisää tietoja. Sivuilta löytyy paljon kuvia, ja ne ovat hyvälaatuisia, mikä on aina pelkkää plussaa. Kuvia voisi kyllä olla enemmänkin, mutta nykyinen määrä on oikein sopiva.

Ellalla on todella kiva blogi! Tsemppiä jatkoon :)!


-       -       -       -       -

Huhhuh, että oli kova homma saada nämäkin kirjoitettua loppuun.. Toivottavasti kaikki saivat jotain irti oman bloginsa arvostelusta ja muistavat, että nämäkin olivat vain omia mielipiteitäni ja kehitysehdotuksiani! Hiihtolomalla en ehdi blogia kirjoittelemaan, sillä olen poissa kotoa, enkä raahaa konetta mukana. Eipä sillä, että viikon postaustauossa olisi mitään uutta :D Erikoispostauksia ei nyt varmaan hetkeen tule, sillä yritän kuroa tekemättömiä postauksia kiinni. Kuviakin olisi ihan järkyttävät kasat. 14 kommenttia:

 1. Kiitos älyttömän paljon arvostelusta! Sanoit just ne asiat joita muuttaisin ehkä itsekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi todella kiva, että pidit arvostelusta - sulla on muuten todella hyvä blogi! :)

   Poista
 2. Kiitos ihanista sanoista! On niin ilo kuulla, että blogista tykätään ja siellä on silti niitä pieniä muokkauksen aiheita ;) Ja pakko sanoa, että meillä ei ole instaa.. Mä en ole vielä tältä vuosituhannelta vaikka ehkä pitäisi :'D

  Kiitos ja kumarrus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos itsellesi ihanasta blogista! Hei, mä sain instan alle kuukausi sitten, ja vieläkin opettelemista sen kanssa :D

   Poista
 3. Kiitos paljon tästä! :) Lisää ihanaa rakentavaa kommenttia blogistani! sain lisää ideoita ulkoasua ja tekstejä varten. Kuvista olen tosiaan hieman pahoillani sillä harvemmin saan kuvaajaa tallille mukaan ja nyt kun on vielä maneesikausi ja siellä valoitus on mitä on mutta yritän parhaani kuvaan kuvia blogiini pelastaa ;) Mahtavaa että olet huomannut kehitystä! Kiitos vielä kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogi on kyllä mennyt ihan hurjasti eteenpäin! Talvi on valokuvauksen kannalta hankalaa aikaa, ja sen kyllä ymmärtää ;/

   Poista
 4. Kiitos arvostelusta! :) blogissa en tosiaan instaani mainosta mutta nimellä Kirliina löytyy sitten hevosaiheisia kuvia ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos arvostelusta! :) Joo, esittelysivut on kesken "remontin" vuoksi ja siksi ei kaikki vielä näy ja on aika lyhykäisiä. Hyvä kun mainitsit ton tekstin tasaamisen molempiin reunoihin, haha en oo aikasemmin älynykkää että sen saa bloggerissa niin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos sulla on remontti menossa, niin sitten kyllö ymmärtää hyvin :)

   Poista
 6. Kiva postaus, jaksoin lukea, koska oli vähän erilaisempi postaus kun yleensä c;

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon arvosteluista! Tosi kivasti kirjoitettu ja jäi positiivinen fiilis noista kohdista mitä voisi parantaa. Tulossa on aika suuria ulkoasumuutoksia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä fiilis oli tarkoituskin :) Odotan innolla!

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)