7.6.2016

106. Blogi remppaan ja kunnolla!

Pörheää menoa
Nyt on blogi käynyt läpi todella suuren remontin ainakin ulkonäkönsä osalta! Tätä ulkoasua värkättiin Sylvian kanssa yli kaksi tuntia kertaakaan hermoja menettämättä- ehkä uusi ennätys näin kärsivällisyyden kannalta katsottuna.
Varsinaista suunnitelmaa ei ollut, mutta alunperin saimme idean Cowgirl- blogista, jossa on ihan mahtava ulkoasu! Banneria ei ole kuitenkaan matkittu mistään, vaan se on toteutettu kokonaan oman pään mukaan- jos pieniä vaikutteita muista blogeista ei lasketa mukaan.

Mitään blogissa ei ole kopioitu koodeja lukuunottamatta,vaan kaikkia taustasta ja bannerista alkaen on koottu itse valmiiseen malliin, joka löytyi bloggerista kaikkien muiden tavoin. Siispä, iloisena voin sanoa, että ensimmäistä kertaa koskaan onnistuin tekemään siistin, mutta samalla kivan ja yksinkertaisen ulkoasun, joka vastaa omaa persoonaani ja omia mieltymyksiäni!
Aikaisemminkin on tullut tunteita, että tämä banneri ja ulkoasu onnistui, mutta kaikissa niissä on ollut jotain ikävää ja häiritsevää. Taustat ovat olleet kopioituja/itse tekemiäni huonoja tekeleitä- mutta tällä kertaa käytin taustaankin aikaa niin, että saisin sen täsmäämään itse banneriin.

Ainut, joka bannerissa hiukan häiritsee, on bannerin alareuna, jossa näkyy vähän selkeää rajaa, sekä P- kirjain tekstissä. Muuten olen tähän kyllä erittäin tyytyväinen, ja sain kaiken sen näköiseksi, millaiseksi tämän alunperin halusinkin. Kesän myötä sain sitten toisen ihanan bannerin, edellisen oli tehnyt Sylvia ja sitä edellisen Linda.

Tässä alla hiukan perustietoja siitä, mitä koodeja ja asetuksia käytin tämän ulkoasun teossa:

- Malli: Picture Window
- Sivupalkki oikeassa reunassa/ oikeanpuoleinen sivupalkki
- Paikallaan olevan taustan koodi: body {
background: #ffffff url(kuvanosoite.com/kuva.jpg) no-repeat fixed top left;
- Leveys: 1070px
- Oikean sivupalkin leveys: 300px
- Sivun teksti: Cantarell, musta, 16px
- Tekstin otsikko: Cantarell, 24px
- Gadgetit: Cantarell, musta, 20px

Tämän kaiken lisäksi kokonaisuuteen kuului erinäisiä koodeja Blogikoodeja- blogista, joka on harmillisesti lopettanut toimintansa.

Tulen parin viikon sisään muokkaamaan myös lähes kaikki sivut uuteen uskoon/ jatkamaan niiden uudistamista, sekä teen mahdollisesti erinäisiä muutoksia ulkoasuun. Mitään kovin radikaalia ei kuitenkaan ulkoasuun liittyen hetkeen tule, joten tästä seuraakin kysymys:
Mitä pidätte uudesta ulkoasusta, ja miellyttääkö se teidän silmiänne?

8 kommenttia:

 1. Onhan tämä ulkoasu aika erilainen kuin ennen ja näytti toimivankin aika hyvin :) Mielestäni tämä on kivan kesäinen tausta, ja sinähän tämän oikeastaan teit, minä vain joissain kohdissa autoin C:

  VastaaPoista
 2. Itse en niin pidä näistä taustakuvista, koska tekee sivuston jotenkin tosi rauhattomaksi. Tässäkin ehkä olisin valinnut vihreän värin hiukan haaleammaksi, jotta se ei pomppaisi silmille ja veisi bannerista huomiota. Kesäinenhän tämä kyllä on! :)

  Pakko myös mainita, että bannereiden tekoon saa hyvin kulumaan vaikka kuusikin tuntia... :D Bannereiden teko on mukavaa, vaikkakin vie aikaa ja joskus hermotkin. Olen tehnyt myös bannerini itse, enkä ole tyytyväinen nykyiseen ollenkaan, vaikka sitten kun sitä silmäilee, niin ei siinä nyt suurempaa vikaakaa ole. Kenties jonain päivänä mullakin on hieno banneri.

  Kokonaisuutena tämä sinun ulkoasusi on kuitenkin hyvä! Olet saanut värit sointumaan mukavasti! Jos kuitenkin haluat selvyyttä bannerin ja taustan välille niin suosittelen muuttamaan edes tekstin väriä jotenkin!

  P.s omaan vähän isomman näytön kuin monen muun tietokoneessa, joten taustakuva jää myös vajaaksi oikeasta sivusta. Siitä voisi siis tehdä hiukan isomman tai laittaa asetuksista laatoitus ominaisuuden päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon myös rakentavammasta, asiallisesti esitetystä palautteesta! Ja kyllähän näihin saa kulumaan vaikka viikkoja, jos oikein mahtavan haluaa, mutta tämä oli kyllä uusi ennätykseni:D
   Tausta on tarkoituksella tuollainen, mutta vaihdan tosiaan nyt laatoituksen päälle, jotta tulee selkeämpi:) Kiitos vielä palautteestasi!

   Poista
 3. Hienosti tehty. Kivan erilainen kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrinkin tekemään tästä hiukan erilaisen :)

   Poista
 4. Hieno kokonaisuus :)

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)