12.6.2016

110. Kysymystulva 2/4

Nyt on vihdoin kauan odotetun kysymyspostauksen toisen osan aika, jossa aiheena on tällä kertaa Pörri. Mukaan mahtuu kuvia, "peruskauraa", sekä tietenkin Pörrin omia vastauksia. Toivottavasti nautitte!


Onko kivaa asua Matzulla?

- No joo, hätätapauksessa on, kun ei parempaakaan ole tarjolla! Ei nyt sentään, kyllä täällä on ihan mukava asua, saan kaiken mitä tarvitsen (mutten sitä mitä haluan!). 

Raakaruoka vai koiran-nappulat?

- Henkilökohtaisesti pidän enemmän raakaruoasta, mutta koirannappulatkin kelpaavat, vaikken niitä nykyään saa ollenkaan. 

Tykkäätkö koirankekseistä?

- En ole koskaan syönyt varsinaisia koirankeksejä, mutta erittäin hyviä sydännameja, maksanpaloja, leipää yms. muuta herkkua olen kyllä syönyt. Luultavasti tykkään, eihän sitä koskaan tiedä!

Mielipiteesi Matzusta?

- Huipputyyppi silloin, kun antaa ruokaa. 

Onko sinulla mitään unipupua?

- Riippuu vähän mitä tällä tarkoitetaan. Joskus minulla oli harmaa vinkupupu, mutta nyt se on todella rikkinäinen. Parasta uniseuraa ovat kuitenkin tällä hetkellä omat luuni ja viileä ilma. Ei siis varinaisesti ole mitään unipupua, sitä rikkinäistä laskematta...


Tykkäätkö leikkiä?

- Riippuu ihan leikistä! Hippa, pallon potkiminen yms. ovat kyllä ihan kivoja, mutta vetoleikit ärsyttävät aina välillä, kun en voita... Mutta kyllä, leikkiminen on kivaa varsinkin koirakavereiden kanssa niin pitkään, kun saa tehdä mitä haluaa!

Lempi lelusi?

- Ei minulla ole leluja, kun kaikkien mukaan rikon joka ikisen! Tietenkin sitten jalkapallot, joita minulla on, sekä hirvensorkat ja muut luut. 

Lempi väri?

- En tiedä. Kaikki ovat kivoja, mutta suosikit ovat musta, harmaa, valkoinen ja ruskea- minussa nimittäin on noita kaikkia värejä!

Milloin kirjoitat taas postauksen?

- Kirjoitan kyllä mahdollisimman pian, ja mahdollisimman usein! Heti, kun on tarpeaksi kuvia....


Miksi juuri Pörri?

- Yksinkertaisesti siksi, koska Pörri on paras! Emme Pörriä kuitenkaan itse valinneet (ainakaan kokonaan), joten valinta ei ollut kokonaan meidän. 

 Miksi päätitte hankkia Pörrin, ja miksi juuri sieltä mistä sen hankitte?

- En edes muista! Pörri hankittiin koko perheen iloksi, lenkkeilykaveriksi ja metsästyskoiraksi perheeseemme, sekä tietenkin ikuiseksi ystäväksi. Koko perheemme on aina ollut eläinrakas, joten kenelläkään ei ollut sillä tavalla mitään koiranottoa vastaan. Aikaisemmin meillä oli koira, mutta sen lähdettyä olimme vielä niin pieniä, ettei meille otettu sen takia koiraa. Myöskin allergiat rajoittivat paljon. Kun sitten allergiat vähenivät, ja kasvoimme tarpeaksi isoiksi, tuli koiran hankinta harkintaan, ja tässä sitä ollaan- onnellisena koiranomistajana! 
Pörri hankittiin sielä mistä hankittiin, koska siellä on kasvatettu hienoja, kauniita ja metsällä toimivia hyväluonteisia koiria, jotka luultavasti sopisivat (sopivat) meidän tarkoituksiimme. Tässä tilanteessa emme olisi voineet valita parempaa koiraa paremmasta kennelistä :3

Mistä Pörrin nimi tulee?

- Saanko vastata, ettei se tule yhtään mistään muualta kuin päästämme? Kaikki nimet oli mietitty, kuitenkaan mikään ei tuntunut sopivalta Sissiä, Mussua ja muita lukuunottamatta. Kun sitten nekin jouduttiin syystä tai toisesta hylkäämään, kymmenen aikaan illalla Pörrin kaksijalkainen äiti sanoi, että no, annetaan sen nimeksi sitten Pörri, ja niin Pörristä loppujenlopuksi tuli sitten Pörri, eikä Mussu!

Kuka Pörrin nimen päätti?

- Ylemmässä vastauksessa sivusinkin tätä kirjoituksessani, mutta kuitenkin Pörrin nimi oli koko perheen yhteinen päätös, ja sen piti alunalkaenkin sopia koko perheelle. Yhdessä se päätettiin- mutta kaksijalkainen äitimme sen päätti!


Montako hihnaa, pantaa ja valjaita Pörrillä on?

- Pörrillä on ollut yhteensä neljä pantaa; kaksi pientä suloista pentupantaa, ruskea "ison tytön" nahkapanta, sekä puolikuristava näyttelypanta, joista käytetään nykyään vain kahta jälkimmäistä vaihtoehtoa satunnaisesti. Hihnoja Pörrillä on muistaakseni ollut viisi, joista käytetään lyhyttä näyttelyhihnaa, kymmenen metrin pitkää hihnaa ja päivittäisesti käytössä olevaa vaaleanpunaista hihnaa. Pörrillä on ollut kolmet valjaat, joista ensimmäiset olivat pentuvaljaat, joissa koira ei liikkunut yhtään mihinkään. Toiset olivat "hiihtovaljaat", jotka olivat entisen koiramme vanhat ja Pörrille liian isot. Kolmannet ovat tällä hetkellä käytössä olevat mustat valjaat, jotka istuvat Pörrille hyvin. 

Onko Pörri aina syönyt raakaruokaa? 

- Ei ole. 

Raakaruokinnan hyvät puolet?

- Hampaat pysyvät todella hyvässä kunnossa, ja eläinlääkäritkin ovat tätä kehuneet. En ole kuitenkaan raakaruokinnan hyviin ja huonoihin puoliin tämän enempää perehtynyt, joten muita hyviä puolia en oikein osaa sanoa, lukuunottamatta raakaruokinnan luonnollisuutta koiran kannalta ajateltuna. 

Entä huonot?

- Heh, en kovinkaan paljoa huonoja puolia osaa keksiä oikein mistään (osaan), eikä niitä ihan hirveästi taida ollakaan. 


Montako sisarusta Pörrillä on? 

- Tietääkseni Pörrillä on 6-8 sisarusta, jos nyt oikein muistan...

Pörrin oudoin tapa? Entä hyvin tai huonoin?

- Pörrin oudoimpiin tapoihin kuuluu se, että sen on ihan pakko repiä ihan kaikki! Aurinkotuolit, niiden pehmusteet, lapiot, kaikki menee alas! Kaikenlisäksi se ei vaan revi niitä, vaan nielee kaiken mahdollisen! Parhaimpia tapoja ovat sen ystävällisyys ja satunnainen seurallisuus, huonoimpia taas se, ettei se aina (kovinkaan usein) viihdy ihmisten seurassa, vaan puuhaa ulkona jotain omissa oloissaan. 


Pörrin lempiruoka?


- Jos ihan ruokia kysytään, niin siinä tapauksessa isot luut ja kanansiivet, ainakin luullakseni. En kyllä ole ihan varma...

Uskotko, että Pörri pitää sinusta?

- Ainakin silloin, kun se saa minulta ruokaa- tai joskus rapsutuksia. 

Oletko maailman onnellisin, kun sinulla on juuri tuo koira omanasi?

- En tiedä, olenko maailman onnellisin ihminen- varmaan onnellisempiakin löytyy, mutta Pörrin ansiosta olen ainakin paljon iloisempi! Kyllä ja ei, olen todella onnellinen Pörristä, mutta muut asiat saattavat sitten painaa mielialaa alemmaksi.


Onko koiraa, joka olisi parempi kuin Pörri?

- Ei ainakaan tällä hetkellä ole ketään parempaa koiraa! Enkä usko, että tuleekaan vastaan tämän opettavaisempaa ja ihanampaa koiraa.

Kuinka paljon aikaa Pörri vie päivästäsi?

- En missään nimessä sano, että Pörri vie aikaa päivästäni- ennemminkin se antaa minulle aikaa selvitellä omaa elämääni ja omia ajatuksiani, eli se antaa minulle enemmän kuin ottaa. Jos ajattelisin tämän asian toisin, sanoisin Pörrin vievän päivästäni vähintäänkin 2h, eli viikossa n. 14h. Riippuu kuitenkin päivästä, kuinka paljon vietän sen kanssa lenkit mukaan lukien. Kouluaikana tuo vähenee, lomalla saattaa kohota. 

Vaihtaisitko Pörriä keneenkään muuhun koiraan?

- Ei, en kyllä missään nimessä vaihtaisi Pörriä yhtään mihinkään koiraan, sillä Pörri on kaikkein paras kaikesta ärsyttävyydestään huolimatta!

Tykkääkö Pörri lenkkeilystä / ulkoilusta?

- Kyllä, ainakin uskon sen pitävän siitä!Toivottavasti piditte tämän kysymyspostauksen vastauksista, ja saitte paremmin selkoa mieltänne askarruttavista asioista!

10 kommenttia:

 1. Eikä, vastasit taaa ihan mahtavasti! Ja oot muutenkin niin aktiivinen! Se sun blogissa just parasta onkin, et postaukset on kattavia ja väliajat lyhyitä! Siis sulla on niin upea blogi ♥ Toista näin aktiivista, siistiä ja kattavaa saa hakea, saa nähdä löytyykö ees...

  Ihana blogi, ja vastaat tosi mahtavasti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos päivän piristyksestä, tosi kiva kuulla, että tää miellyttää :3

   Poista
 2. Ihana postaus, vastailit kyllä ihanan kattavasti ja hyvin jokaiseen kysymykseen♥ Olen täysin samaa mieltä Lypsyn kanssa, toista näin hyvää blogia saa hakea :) Pörri on kyllä varmasti onnellinen, kun saa asua sun luona. Sulla on kyllä niin ihana blogi, kirjoitat niin ihanasti että♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon sullekin Anki, sä kommentoit aina niin ihanasti :)

   Poista
 3. Todella hyvä postaus! Tykkäsin kyllä taas, kun Pörri pääsi ääneen :)
  Nuppu on kyllä niin suloinen noissa kuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että Pörrinkin kirjoittamista teksteistä tykätään, Pörri kiittää kaikesta :3

   Poista
 4. Tää oli kiva!! Kirjotat tosi kivasti ja Pörri kertoi hauskasti asioista! :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten söpö postaus! ❤️😍

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)