29.3.2019

#422 Instagram- ja blogiarvostelut, osa 2


Osa teistä saattaa hyvällä tuurilla muistaakin nämä toistaiseksi kesken jääneet instagram- ja blogiarvostelut, joiden ensimmäisen osan julkaisin tammikuun puolella. Siitä onkin jo aikaa, ja ennen muihin juttuihin siirtymistä ajattelin kirjoitella nämä loputkin alta pois. 

Teille, jotka ette ennen ole tämän tyyppisiin postauksiin törmänneet, tai olette autuaasti unohtaneet, niin kerrataan vielä homman nimi lyhesti. Minulle sai laittaa joulu-tammikuussa arvosteltaviksi omia instagram-tilejään tai blogejaan mahdollisen lyhyen esittelyn kera. Tämän jälkeen esittelen ja arvostelen heidän tilinsä tai bloginsa omassa postauksessaan. Pointtina tässä on jakaa omia mielipiteitäni ja ehdotuksiani siitä, miten tiliä/blogia voisi minun mielestäni parantaa. Tavoite ei siis ole lytätä tai mollata, vaan esittää kehuja ja rakentavaa palautetta. 

Instagram-tilien kohdalla arvostelukohtia ovat yleisvaikutelma ja aihe, bio, kuvat, kuvatekstit, aktiivisuus ja mahdollinen lopetus tai tiivistelmä, mikäli koen sen tarpeelliseksi. Blogien kohdalla arvostelukohtia ovat blogin yleisvaikutelma ja ulkoasu, julkaisutahti, tekstit, esittelysivut ja kuvat. 

Nyt, kun käytännöt on selvitetty lyhyehkösti, siirrytään itse aiheeseen aloittaen instagram-tileistä!


@dressageteamhannula

13-vuotiaan kouluratsastajan tili on jo pitkään kuulunut yksiin lempi Instagram-tileistäni! Tiliä olen seuraillut jo pitkään, ja uudet postaukset katson aina innolla ja suurella mielenkiinnolla. @dressageteamhannula - tililtä pääset seuraamaan Saanan ja hänen suloisen Kaapo-poninsa kehitystä. Mukana pyörii satunnaisesti myös muita ratsuja. 

Tilin bio on siisti ja siitä löytyy lyhesti Saanan ja Kaapon yleistiedot sekä yhteistyötahojen nimet. Lisäksi siitä löytyy linkki Saanan pitämään blogiin, josta voittekin lukea lisää blogien arvosteluista. Mielestäni mustavalkoinen bio on nätti ja siisti, sekä siitä löytyy omaan silmääni kaikki tarvittava. Ehkä jokin väripilkadus voisi piristää ensivaikutelmaa, mutta tämä menee jo todella puhtaasti mielipideasioiden puolelle.

Saanan tililtä löytyy aika tasaisesti videoita ratsastuksesta, kuin myös kuvia. Pääosin kuvat ovat järjestelmäkameralaatuisia ja laadukkkaita katsella - toki mukaan mahtuu muutamia puhelinräpsyjäkin. Pidän tilin ihanasta aitoudesta ja rennosta, sekä positiivisesta fiiliksestä, joka on esillä jokaisessa julkaisussa. Feediin kaipaisin hiukan lisää yhtenäisyyttä, mutta erityisesti näin talvikaudella ymmärrän sen olevan hyvin haastavaa. Videot ovat älyttömän kiva lisä ja antavat entistä kattavampaa kuvaa Saanan ja Kaapon kehityksestä, tästä pidän siis suuresti!

Kuvateksteistä ei minulta löydy halaistua negatiivista sanaa. Pidän älyttömän paljon Saanan tarkoista analyyseista ratsastuksista ja valmennuksista, johon plussaa tuovat positiivinen asenne ja hyvä oikeinkirjoitus. Erityisen paljon pidän siitä, että kuvatekstien pituus vaihtelee - välillä on lyhyempiä postauksia ja välillä pidempiä selostuksia. Jatka samaan malliin!

Tilin aktiivisuus on hiukan vaihtelevaa - välillä on parin päivän taukoja, välillä postauksia ilmestyy päivittäin ja välillä jopa parikin postausta saman päivän aikana. Pääosin postaustahti on mielestäni oikein sopiva, mutta mielestäni kaikkein optimaalisinta olisi, mikäli päivittäminen olisi jollain tavalla "tasaista", jos ymmärrätte, mitä ajan takaa. Tämä on toki usein hankalaa järjestää ja itsellänikin olisi tässä rutkasti petrattavaa monellakin tapaa. 

Kokonaisuutena Saanan tili on ihanan iloinen, positiivinen ja inspiroiva, laadukas nuoren kouluratsastajan ylläpitämä tili! Kuten jo aikaisemmin mainitsin, on tili oman seurantalistani kärjessä. Mikäli tämä tili ei ole jo seurantalistalla, käy ehdottomasti lisäämässä se sinne!

"Jaan tilille heppa-ja pupukuvia ja kuulumisia vuorotellen."

Suvin blogin instagramia olen seuraillut jo pidemmän aikaa ja tilin meno on tullut tutuksi - hyvällä tavalla tietenkin. Kuten Suvi itse yllä kertoi, löytyy tililtä niin hevosten, pupujen kuin jollain tasolla myös Suvin itsensä kuulumisia. 

Bio on mielestäni käytännöllisesti ja kivasti rakennettu ja nopealla silmäykselläkin siitä löytyy käytännössä kaikki tarvittava. Bio on selkeä ja siitä löytyvät linkit Suvin omalle tilille, kuin myös hänen blogiinsa. Mielestäni on mukavaa, kun bio eroaa "normista", eli kaikki tiedot eivät ole allekkain! En oikeastaan lähtisi bioa korjaamaan millään tavalla, vaan omaan silmääni se on oikein kiva nykyisellään. 

Tililtä löytyy kuvia oikeastaan laidasta laitaan, ratsastuskuvista pupujen kuviin ja siitä edelleen yksityiskohtaisempiin kuviin tai videoihin. Viime aikoina feedissä ei ole ollut juurikaan pupujen kuvia, joten niistä toivoisin hiukan tasaisemmin väliajoin päivityksiä. Lisäksi katselisin mielelläni useamminkin ratsastusvideoita, koska ne antavat entistäkin kattavamman kuvan ratsastuksista. @animal.fri3nds - tilin kuvat ja videot ovat lähes poikkeuksetta hyvälaatuisia ja mukavia katsella. Omaa silmääni miellyttävät erityisesti yksityiskohtaisemmat kuvat ja ratsastuskuvat. Tähän väliin on myös pakko mainita, että Suvi on kehittynyt ratsastajana älyttömän paljon lyhyehkössä ajassa!
Pidän siitä, että Suvin kuvatekstit ovat vaihtelevan pituisia ja laajasti eri aiheista. Ratsastustunneista tai ratsastuksista kertovat julkaisuiden tekstit ovat mukavan pitkiä ja antavat kattavan kuvan siitä, mitä tehtiin. Kirjoitusvirheitä ei juurikaan ole, joka lisää lukukokemuksen mukavuutta. Välillä kuitenkin toivoisin näihin pidempiin postauksiin tekstin väliin esimerkiksi emojeita tuomaan hiukan pirteämpää ilmettä. Omaa kokemustani tilistä parantavat myös lyhyemmät julkaisuiden tekstit, koska ne tuovat vaihtelevuutta tilin sisältöön!

@animal.fri3nds-tilin postaustahti on omaan silmääni aika vaihteleva. Pääosin postauksia tulee vähintään viikon välein, mutta joinakin päivinä on tullut jopa kaksikin postausta. Tämäkin järjestely on mielestäni ihan kiva, mutta katselisin postauksia mieluusti myös useammin, kuin kerran viikkoon!

Kokonaisuutena Suvin tili on todella positiivinen, pirteä ja laadukas seurattava vaihtelevalla sisällöllä - ei se syyttä ole seurantalistallani näin pitkään pysynyt! Kuten Saanankin tilin kohdalla, suosittelen kaikkia lisäämään tämänkin blogin seurantalistalleen, mikäli se ei siellä jo ole. 

"Blogia kirjoittaa 18-vuotias ikuinen heppatyttö. Päivittelen blogiin tämän hetkisestä liikutushevosestani lämminveritamma Jalmarista, joka on ex-ravuri. Tämän lisäksi blogi sisältää jonkun verran myös muita juttuja, jotka tulevat elämässäni vastaan."

Näin kertoo Suvi ihanan pirteästä Hymyillen Huomiseen-blogistaan, joka on jo vuosikausia kuulunut lempiblogieni listalle! Blogia pidetään ihanan pirteällä ja positiivisella asenteella, hyvin kirjoitetuilla teksteillä ja laadukkailla kuvilla varustettuna. Mikäli tämä ei siis kuulu jo lukulistallesi, kannattaa se sinne käydä lisäämässä. 

Hymyillen Huomiseen-blogiin klikatessasi on ensimmäisenä vastassa taidokkaasti koodattu ja rakennettu, tyylikäs ulkoasu, joka tällä hetkellä on hiukan kesäinen vallitsevaan säähän verrattuna. Erityisen paljon pidän banneriin kuuluvien tekstien takana olevista läiskistä ja liukuvärjätystä violetista tekstistä. Banneriin valitut kuvat ovat nätit ja kuvastavat hyvin blogia, mutta omaan silmääni eivät aivan täydellisesti sovi blogin muuhun värimaailmaan. Muuten blogin ulkoasusta ei ole sanottavana puolta negatiivista sanaa - mielestäni se on ihanan pirteä ja persoonallinen!

Julkaisutahti on tällä hetkellä aika pysähtyneen oloinen - viimeisin postaus on julkaistu tammikuun aikana. Tähän en syitä tiedä, mutta sen verran haluan sanoa, että olisi ihanaa lukea postauksia useammin tästä blogista! Blogin postaukset kun ovat aina sellaisia päivien parantajia. 
Kuva (c) Hymyillen Huomiseen

Itse olen aina pitänyt todella paljon Suvin kirjoitusvirheettömästä ja eläväisestä kirjoituksesta! Postaukset eivät ole puuduttavan pitkäksi kirjoitettuja tai liian lyhyitä, huolimattomasti tehdyn näköisiä, vaan kaikki ovat panostettuja ja huolellisesti rakennettuja. Tekstiä on omaan silmääni sopivasti jokaisessa postauksessa, enkä osaa siitä kaivaa oikeastaan negatiivisia puolia. Postauksia löytyy monesta aiheesta ja se onkin yksi syy, miksi mielenkiintoni blogia kohtaan on pysynyt yllä pitkään. 

Sivut ovat hyvin kirjoitetut ja kohtuullisen laajat, kuten koko muukin blogi. Jallun ja muiden hevosten sivut ovat mielestäni käytännössä täydelliset, mutta Suvin omalle sivulle kaipaisin hiukan enemmän esimerkiksi luonnekuvausta tai pientä tarkempaa tarinointia siitä, millainen ihminen hän on. 

Kuvista ei ole mitään negatiivista sanottavaa, vaan ne ovat aina takuuvarmaa hyvää laatua! Ne ovat taidokkaasti otettuja, laadukkaita ja liittyvät käytönnössä poikkeuksetta postauksen aiheeseen. Lisäksi ne ovat sopivan persoonallisia ja ne on sovitettu mukavasti tekstin väliin. 

"Tämä blogi kertoo 8-vuotiaan ratsuponin ja poniratsastajan elämää kohti suuria kouluratoja!"

Näin Saana on kirjoittanut bloginsa Tervetuloa-osioon. Mielestäni se onkin Saanan blogi pähkinänkuoressa, eikä sitä kovin paljoa paremmin voisi kuvailla. Kouluratsukon elämää-blogi on omalla lukulistallani pyörinyt vasta parisen kuukautta. Alunperin törmäsin siihen Saanan Instagram-tilin kautta ja silloin se jäikin lukulistalleni pysyvästi. 

Blogiin saapuessa on vastassa vaalea ja hyvin siististi toteutettu ulkoasu. Banneri on mielestäni tehty kivan värimaailman ympärille ollen harmoninen ja tyylikäs. Pidän myös siitä, ettei se noudata tavallista suorakulmiomuottia. Lisäksi bannerin teksti on kivan näköinen, erityisen paljon pidän kaunofontista! Olisin itse ehkä häivyttänyt bannerin reunoja hiukan enemmän ja lisännyt ulkoasuun hiukan lisää värejä. Toisaalta se on hyvin tyylikäs näinkin. 

Kouluratsukon elämää-blogin julkaisutahti on mielestäni aika kiva, ja mitä nyt katsoin, niin postauksia tulee kymmenen päivän välin kummallakin puolella. Julkaisutahti on siis mielestäni oikein mukava, eikä kaipaa sen suurempaa muutosta mihinkään suuntaan. 
Kuva (c) Krista Rosten, kuva Saanan blogista

Saanan kirjoittama on hyvin huoliteltua ja kirjoitusvirheetöntä ja tekstinä hyvin miellyttävää lukea! Se saa pysymään mukana tekstissä loppuun asti ja osan siitä tekee tekstin hyvä ja siisti asettelu, joka parantaa lukukokemusta. Pidän suuresti myös siitä, että tekstiä ei ole liian pitkiä pötköinä putkeen, vaan väleissä on esimerkiksi kuvia. Lisäksi postaukset ainakin vaikuttavat sopivalla tavalla suunnitelluilta ja selvästi panostetuilta. Ainoa miinus tekstistä on sen fontti, joka on omaan silmääni hiukan hankalalukuista - se on kuitenkin puhtaasti mielipideasia. 

Blogista löytyvät myös kattavat ja hienot esittelysivut, joista löytää kaiken tarpeellisen nopeasti! Saanan ja Kaapon esittelysivuilta löytyy lähes kaikki pähkinänkuoressa ja ne antavatkin mukavan startin heidän menoonsa mukaan hyppäämiseen! Esittelysivuihin on selkeästi panostettu, enkä niitä lähtisi muuttamaan. Yhteystiedot- ja yhteistyösivut ovat hyödylliset, mutta ainakaan minulle Erikoispostaukset-sivu ei aukea. 

Sitten päästäänkin blogiarvosteluiden viimeisen kategorian, kuvien pariin! Saanan blogissa kuvat ovat hyvin laadukkaita ja monet ilmeisesti ihan ammattivalokuvaajienkin kamerasta. Puhelinkuvia en nopealla vilkaisulla löytänyt, vaan kaikki ovat tasaisen hyvän laatuisia järjestelmäkamerakuvia, josta tulee pelkkää plussaa! Itse kuitenkin mielelläni laittaisin kuvat postauksiin vähän isommiksi, niin niitä pääsisi kuvaa klikkaamatta ihastelemaan suuremmassa koossa. 

"Blogissa seikkailevat ratsastuskoulun tuntihevoset. Eli blogin pääaihe on hevoset ja ratsastustuntipostaukset, mutta silloin tällöin blogiin tulee kaikkea muuta kuten pupujen kuulumisia, kuvapostauksia ja asiapostauksia."

Näin Suvi kirjoittaa Elämää hevostytön kengissä-blogistaan, joka on jo vuosia pysynyt lukulistallani, vaikka blogin alusta onkin välillä muuttunut. Erityisen paljon olen Suvin blogissa pitänyt positiivisesta ja elämäniloisesta asenteesta - blogin postaukset ovat oikeita piristysruiskeita! Se onkin yksi suuri syy siihen, miksi yhäkin luen blogia odottaen aina innolla seuraavaa postausta. 

Blogiin tullessa on vastassa ensimmäisenä isokokoinen, mutta nätti banneri. Vaikka se onkin yksinkertainen, pidän siitä paljon. Fontti erottuu sopivasti ja bannerin kuva on ihanan talvinen - lumisade on saatu vangittua kivaan nätillä tavalla. Blogin muu ulkoasu on nätin siisti, yksinkertainen ja selkeä, mutta itselleni osuu hiukan ikävästi silmään bannerin alapuolella oleva mainos. Muuta negatiivista en ulkoasusta keksikään - se on omaan silmääni oikein kiva. 

Julkaisutahti oli muistaakseni aikaisemmin hyvinkin aktiivinen, mutta tämän vuoden puolella se on valitettavasti hiukan hidastunut. Postausten ollessa hyvin mukavia lukea, toivoisinkin siis aktiivisempaa postaustahtia Instagramin aktiivisen päivittelyn ohelle. Toki tämä voi olla hankalaa toteuttaa, jos materiaalia, motivaatiota, aikaa yms. ei juuri sillä hetkellä ole. 
Kuva (c) Elämää Hevostytön Kengissä

Suvin kirjoittamasta tekstistä huokuu poikkeuksetta elämänilo ja hyväntuulisuus ja se on suuri syy siihen, miksi postauksia on mukavaa lukea. Tekstiä on postauksissa pääosin sopiva määrä, vaikka välillä toivoisinkin hiukan pidempää tarinointia. Suvi ei ole tunkenut tekstiä yhdeksi pötköksi, vaan on asetellut sen mukavaksi ja helppolukuiseksi. Postaukset pitävät mukanaan loppuun asti. Satunnaisia pieniä kirjoitusvirheitä lukuun ottamatta en tekstistä löydä mitään negatiivista sanottavaa!

Varsinaisia esittelysivuja en blogista löytänyt pienen etsimisenkään jälkeenkään, mutta toisaalta etusivulla oleva esittelyteksti ajaa siitä osan. Esittelytekstistä löytyy pääosin kaikki tarvittava blogin lukemista varten ja se on mielestäni hyvin kirjoitettu. Mielelläni lukisin kuitenkin laajemmin myös blogissa seikkailevista nelijalkaisista - ovathan ne kuitenkin suuri osa blogia! En tosin tiedä, miten tämä onnistuu Nouwin alustalla. 

Blogista löytyy kuvia monipuolisesti ja laajasti suuntaan ja toiseen. Suvin blogissa on useita hyvälaatuisia kamerakuvia, mutta myös hiukan arkisempia puhelimella otettuja kuvia. Itse pidän kummistakin, koska puhelinkuvatkin ovat mielestäni hyvälaatuisia puhelinkuviksi ja tuovat kivaa "lisäaitoutta" blogiin. Toisaalta pidän myös näistä kameralla otetuista kuvista. Kuvia on postauksissa sopivat määrät ja ne ovat mukavan suuria!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tässä ne sitten olivat, blogi-ja instagram-arvostelut! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös se niin mene. Toivottavasti nautitte postauksen lukemisesta ja palaatte blogini pariin uudestaankin. Oikein mukavaa keväänjatkoa kaikille <3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)