31.5.2016

103. Kisat 22.5

Nyt olen ehkä valmis kirjoittamaan näistä kisoista, kun sain kuvatkin- ja toivottavasti myös ajatukseni- selvitettyä tästä radasta. Nämä kisat eivät menneet ehkä niin hyvin, kun olisin voinut toivoa, mutt ensi kerralla sitten paremmin ja vähän rennommalla meiningillä, niin johan menee paremmin! 

Kisoissa menin tosiaankin Lupiinilla, niin kuin usein menenkin, ja luokkana toimi inhoamani HeC:1 2000, joka on todella ärsyttävä rata ratsastaa. En oikein edes tiedä, mikä radassa on niin typerää, mutta jotenkin en hihku riemusta, kun tämän radan ratsastan. No, kisoihin oli treenattu, ja treenit olivat menneet ihan kohtuullisesti, eivät hirveän huonosti, mutteivät ihan nappiinkaan. Hyvillä mielin kuitenkin lähdettiin kisoihin ennen kahdeksaa!


Tallilla olin jo ennen kahdeksaa, tai vähän sen jälkeen, sillä halusin seurata Lupiinin ensimmäistä rataa. Muutenhan minulla ei ollut tallilla oikeastaan mitään tekemistä, kun poni oli laitettu valmiiksi nutturoita myöten.
Ilma oli kuitenkin ihanan lämmin, eikä kylmä tullut missään vaiheessa. Kiertelin sitten hetken tallilla tekemättä oikeastaan mitään, ja kun ensimmäinen luokka alkoi, seurasin sen, jonka jälkeen meninkin jo odottelemaan verkkaan pääsyä. Edellisellä radalla Lupiini oli vaikuttanut ulkopuolisen silmään ihan kivalta, ja ruusukehan sieltä tuli Lupiinin ensimmäiselle ratsastajalle.
Ilmeisesti lämmin ilma vaati veronsa, ja kun pääsin ponin selkään, se vaikutti todella hitaalta, eikä yhtään miellyttämisenhaluiselta. Jos pitkin ohjin verkkaillessa jouduin siis tekemään töitä, jotta poni liikkuisi eteen edes jotenkin.

Otin todella nopeasti raipan mukaan verryttelyyn, mutta ei sillä ollut ainakaan selästä käsin minkäänlaista merkitystä Lupiinille, vaan se jatkoi samaa löntystelyä. Aluksi en saanut Lupiinia kunnolla edes liikkeelle, mutta loppuverkassa se alkoi olla jo vähän paremman tuntuinen.
Ravissa tein todella paljon lisäyksiä- joista vain pari onnistui- sekä temponvaihteluita, pysähdyksiä ja peruutuksia.
Laukkaverryttelystä ei tullut mitään ihmeellistä kerrottavaa.
Verryttelyn lopuksi Lupiini tuntui muutenkin todella kivalta ja reaktiiviselta, mikä olikin ollut tavoitteena. Kaikki kuitenkin muuttui, kun pääsin sisälle maneesiin ensimmäisenä lähtijänä. Lupiini muuttui hitaaksi ja tahmeaksi, enkä saanut sitä ratsastettua eteen lähes ollenkaan.
No, ennen pillin vihellystä laukkailin ympäri maneesia, ja lähdin radalle hyvillä mielin, mutta ilmeisen vakavana näin kuvista katsottuna.

Alkutervehdyksestä sain kutosen, ja tuomarin mukaan tie oli melko hyvä, pysähdys hieman vino, ja poni kulki pitkänä. Tässä vaiheessa voin sanoa, että tuomari oli kirjoittanut neljästätoista kohdasta kahteentoista, että hevonen kulkee pitkänä, eli tällä kertaa löytyi sitten jotain, mitä petrata seuraaviin kisoihin, kenellä nyt sitten ne menenkään.

Lävistäjällä olevasta temponlisäyksestä tuli vain 5.5, ja kommenttina oli, että minun pitäisi ratsastaa rohkeammin, ja että poni kulkee pitkänä. Tästä olen osittain samaa mieltä, selkäänkin tuntui, ettei Lupiini oikein venyttänyt askelta kunnolla, vaan kiristi hiukan tahtia. Ero ei kuitenkaan ollut tarpeaksi suuri, jotta se olisi riittänyt parempiin pisteisiin tästä kohdasta.Kolmikaarisesta kiemuraurasta sain 6.0, ja tuomarin kommenttien mukaan tie oli hyvä, mutta poni kulkee pitkänä.
Temponlisäyksestä keventämättä sain vain 5.0, minun olisi pitänyt ratsastaa se rohkeammin ja koota ponia vähän enemmän ylöspäin, ettei se kulkisi pitkänä jokaisessa askellajissa koko aikaa.

Pysähdyksestä ja peruutuksesta sain koko radan parhaat pisteet lukuunottamatta lopputervehdystä, ja siitä tulikin 6.5 pistettä. Kommentit olivat: Selkeä siirtyminen, melko hyvä pysähdys, melko symmetriset peruutusaskeleet, pitkässä muodossa. 
Tästä olen kohtuullisen tyytyväinen, kun sain Lupiinin peruuttamaan kivasti, eikä siinä ollut sen kummempia huonoja asioita- pitkää muotoa lukuunottamatta.

Koko rata leikkaa, temponlisäys keventäen- kohdasta sain 6.0, ja tuomarin kommentit: Ratsasta rohkeammin, selkeämpi siirtyminen. Itse olin tähän kohtaan radalla tyytyväinen, sillä mielestäni Lupiini lisäsi tahtia ihan kivasti, mutta ilmeisesti sen siirtymisen olisi pitänyt olla vieläkin selkeämpi.Oikeasta harjoituslaukasta sain 6.0 ja kommenteiksi melko sujuva, pitkänä. Samaisen numeron sain keskiympyrästä ja suunnanvaihdosta oikeassa laukassa, ja pääasiassa kommentit olivat muutenkin mallia hyvä tie, pitkänä koko radan ajan.
Vasemmasta harjoituslaukasta, keskiympyrästä ja suunnanvaihdosta sain 6.0, ja kommentit taas vähintäänkin viittasivat siihen, että Lupiini kulkee pitkänä. Oikeaan kierrokseen tehdystä ravivoltista tuli myös 6.0, ja koko radan paras numero tuli lopputervehdyksestä, 7.0.

Ja ilmeellä mennään- taas kerran :D
Radan jälkeen olo oli mukava, ja ennen paperin saamista olo oli kanssa ihan kiva, vaikkakin ensimmäiset kommentit omasta radastani olivat, että poni jäi hitaaksi, enkä saanut ratsastettua sitä aktiiviseksi. Tästä ei kuitenkaan ollut mainintaa paperissa.

Kun hain sitten paperin radan jälkeen, olin vähintäänkin harmistunut. Todella pettynyt prosentteihin ja kokonaan omaan suoritukseen. En osannut olla tyytyväinen prosentteihin 60.750, sillä rata oli selkään tuntunut paljon paremmalta, kuin mitä tuomari oli mieltä.
Hoidin Lupiinin kuitenkin kuntoon huolellisesti omasta pettymyksestä huolimatta- eihän se hevosen vika ole jos itse ei osannut ratsastaa radalla. Tai no, osasinhan minä ratsastaa, eikä omasta ratsastuksestani ollut mitään negatiivista kommenttia- ennemminkin siitä, että hevonen kulkee pitkänä/ pitkässä muodossa.

Alakerran kommentit:

Ratsastajan vaikutus hevoseen (6.5): Liikkuu vielä m. pitkässä muodossa.
Ratsastajan asento, istunta ja apujenkäyttö (6.5): Suora ja siisti ratsastusasento. Jalustin voisi olla pitempi.
Oikeiden teiden seuraaminen (6.5): Hieman lisää täsmällisyyttä teitten loppuunratsastamiseen.Jälkikäteen olo on kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen- ja ainahan ei voi ihan nappiinkaan mennä. Seuraaviin kisoihin sitten jotain vähän erilaista, katsotaan nyt sitten, mitä oman pääni menoksi keksin :D

20 kommenttia:

 1. No hyvin teillä näytti menevän! Kivasti kirjoitit taas ja kuvat oli kivoja!

  VastaaPoista
 2. Kyllä mielestäni teillä hyvin meni, ja olisin luullut että olisit saanut ainakin 63...Itse kun olin katsomassakin c':

  Harmi vaan kun tuomari rokotti siitä "pitkänä".....Mutta ihana postaus taas kerran (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi tuomari rokotti kyllä aika paljon tuosta :I Mutta ensi kerralla sitten paremmin :)

   Poista
 3. Hyvin näytti menneen! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvinhän teillä näytti menevän! Mutta hei kisat on kisat, ei ne kisat aina kerro kuinka osaava joku on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan tuokin totta :) Kiitos!

   Poista
 5. Teillä näyttää kyllä menevän hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Hyvin näytti menneen, mahtavaa saada näitöratsastuskuvia taas!
  Sulla on mahtava istunta, miten ihmeessä saat sen pysymään tollasena? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Omasta mielestä mun istunta ei oo mitenkään kovin kummoinen, mutta olen kyllä niin itsekriittinen että...! En mä oikein tee mitään, välillä käyn jollain lenkeillä ja muuten teen satunnaisesti erilaisia liikkeitä. Mutta kävin kuitenkin yli puoli vuotta pelkästään istuntaopettajan tunneilla, ja senkin jälkeen tunneilla on keskitytty paljon istuntaan :) Vähän hankala sanoa!

   Poista
 7. Tosi potentiaalinen blogi sulla kuvien ja postausten sisällön puolesta! Vielä kun siistisit hieman ulkoasua, niin ois blogi mun silmääni tosi hieno:) & tosi kaunis ratsu sulla

  http://pinja-sofia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös hieman rakentavammasta palautteesta :)

   Poista
 8. Hyvinhän nuo kisat ovat menneet! :) Itsekkin muistan kun kävin edellisen kerran kisoissa, ja näytin kisavideon valmentajalleni, oli tämä sitä mieltä, että minun olisi pitänyt saada kyseisestä radasta oikeasti 63-64%, tuomari antoi "vain" 58,75%... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, nää tuomarit on välillä vähän outoja, eikä videota katsoessa näyttänyt edes siltä, että poni olisi kulkenut mitenkään erityisen pitkänä... Mutta näkemyksensä kullakin :D

   Poista
 9. Teillähän meni aika kivan näkösesti, treeniä treeniä! :)

  vilirusko.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Voi, että... Kuvista Lupiini kyllä näyttää todella kivalta! Ensi kerralla tietää missä pitää olla tarkkana niin eiköhän taas lähde sujumaan! :)
  Todella kivoja kuvia on kyllä ja näytätte Lupiinin kanssa kivalta kaksikolta :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tosta ponin ulkonäöstä ei voi kiittää mua ku en sitä kuntoon laittanu :D
   Kiitos muutenkin piristävästä kommentista!

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)