21.12.2015

9. Mahtava fiilis!

Tässä postauksessa kerronkin sunnuntain 13.12.2015 ratsastustunnista, jonka menin Lupiinilla, pitkästä aikaa! Olikin ollut jo ikävä vanhaa kärttyä;). Hoitaessa Lupiini oli tapansa mukaan aikas pahalla tuulella, mutta lähdin tunnille positiivisin mielin, jos niin voi ylipäätään sanoa. Alkukäynneissä tein paljon pysähdyksiä, peruutuksia ja liikkeellelähtöjä tapani mukaan. Yritin myös vähän taivutella Lupiinia volteilla ja ympyröillä ennen kuin alkaisi varsinainen työskentely.
Kun olimme kävelleet n. 15-20 minuuttia, siirryimme käynnissä isolle keskiympyrälle vasemmassa kierroksessa. Jo tässä vaiheessa olin hyvällä mielellä, koska Lupiini liikkui juuri haluamaani tahtia, ja kuunteli apujani hyvin. Keskiympyrällä teimme aina päätyjä kohden isot kymmenen metrin voltit. Aluksi voltit näyttivät enemmän kananmunilta ja soikioilta, kuin volteilta, mutta muutaman toiston jälkeen tämäkin ongelma parani, niin kuin useimmiten tapahtuukin.

Valitettavasti kaikki postauksen kuvat ovat ehkä hieman heilahtaneita ja epätarkkoja, mutta yrittäkää kestää:)
Kun tämä yllämainittu tehtävä sujui käynnissä, aloimme ravata ympyrän kaarteet, mutta voltit teimme yhä käynnissä, jotta voisimme keskittyä itse volttiin paremmin. Ravissa Lupiini jäi alussa hiukan pohkeen taakse, mutta papan vertyessä ravikin muuttui rennommaksi ja letkeämmäksi. Kun ravi oltiin saatu kaikilla pääosin hyväksi, jatkoimme voltitkin ravissa. Taas minä ja Lupiini esitimme hienoja kananmuna- voltteja, mutta kyllä se siitä parani muutaman toiston jälkeen. Ravivolteilla Lupiini alkoi hidastella todella helposti, ja jäikin hiukan pohkeen taakse, mutta sain kuitenkin ihan ok ravipätkiä.
Kun tämä tehtävä sujui hyvin, laukkasimme kaarteet, ja ravasimme voltit. Ensimmäisillä kerroilla laukat eivät nousseet ollenkaan ( siitä voin syyttää vain ja ainoastaan itseäni: en saanut ponia tarpeeksi aktiiviseksi ravissa, joten en voi odottaa laukoiltakaan kovin paljoa), tai sitten se ei pyörinyt kunnolla. Pikkuhiljaa sain Lupiinin hiukan aktiivisemmaksi, ja laukatkin alkoivat pyöriä paremmin.
Välikäyntien aikana taputtelin ponia hurjasti!


Välikäyntien jälkeen vaihdoimme suuntaa keskiympyrällä, ja sama rumba alkoi alusta. Käynnissä Lupiini jäi hiukan pohkeen taakse, mutta ravissa poni vaikutti jo paremmalta. Tässä kierroksessa laukat nousivat paljon paremmin, ja sainkin paljon hyviä nostoja, joista sain kehuja ihan opettajalta asti:) Tunnin jälkeen olin kyllä todella tyytyväinen tuntiin, poniin ja jopa itseeni (olen itsekriittinen ihminen...). Omaan istuntaani olen todella tyytyväinen varsinkin laukassa, koska tällä kertaa keskivartaloni ei lähtenyt laukoissa heijaamaan, ja laukan nostotkin sain kohtuullisen suoralta selältä.
Tunti oli kyllä aivan mahtava!

Tämä kuva olisi hyvä, jos ei olisi noin heilahtanut:)
Selostinko tunnista sopivasti, liian vähän, vai liikaa? Mielipiteenne on tärkeä!


6 kommenttia:

 1. Kiva postaus : 3
  Mielestäni selotit tunnistasi sopivasti : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyvä tietää, ettei ollut liian pitkä tai lyhyt:)

   Poista
 2. Anonyymi10.40

  Lupiini on kyllä ihana <3 ! Käytkö MänRassa tunneilla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellanen papparainen:) Joo kyllä käyn MänRassa tunneilla, ja kilpailenkin välillä seuran omissa kisoissa:)

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)