28.12.2015

15. Uusi vuosi, uudet lupaukset

Nyt on joulu mennyt ohi, ja on aika... Aika tehdä lupauksia, joista jokainen ei varmastikaan tule koskaan tiensä päähän, toteutettuna. En kuitenkaan halua luovuttaa, vaan haluan tehdä lupaukset, lupaukset, jotka haluan pitää, jotka mielessäni ovat jo valmiita, kovalla työllä saavutettuja unelmia. Tämä postaus ei ole kirjoitettu vain lupauksista, vaan myöskin tavoitteista, haaveista, suunnitelmista, ja unelmista. Tämä postaus on niin täynnä lupauksia, että kun vuosi 2016 on saapunut tiensä päähän, palaan tähän postaukseen tarkistamaan, mitkä lupaukset olen pitänyt, ja mitkä unelmat ovat täyttyneet. Tänä vuonna (2015) en tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta ehkäpä nyt olisi sen aika?

Postauksen saavat kuvittaa kuvat vuoden 2015 varrelta, alkaen huhtikuusta
1. Ensimmäiseksi lupaukseksi laitan kouluun panostamisen. Vaikka joulutodistukseni olikin ihan hyvä, en halua tyytyä siihen. Haluan parantaa itseäni, opiskella, olla aktiivinen tunneilla ja kehittää taitojani. Jos onnistuin panostamaan vuonna 2016 kouluun enemmän kuin vuonna 2015, ja saamaan todistukseni keskiarvon numeroon 9., olen tyytyväinen, ja voin rauhassa siirtyä kesän viettoon!

2. Tämä ei ole lupaus, tämä on asia, jonka on pakko onnistua. Haluan vakiinnuttaa HeC- koulukisoissa itselleni yli 60% tulokset jo kevätpuolella. Parin vuoden kisatauon jälkeen eivät tämän vuoden koulukisojen tulokset oikein silmiä häikäisseet: ensimmäisistä kisoista tuli 58.333%, toisista n.60% ja viimeisestä n.63%.

3. Minulla on myös tavoitteita, jotka asetan korkealle, ja jotka haluan saavuttaa.Tämä on melkein toiveajattelua, mutta kovalla työllä saattaisi onnistua. Haluaisin vuoden 2016 aikana ratsastaa vähintään yksissä koulukisoissa HeB-kouluratsastusluokan. Kuten jo sanoin, ovat tavoitteeni korkealle. Jotta olisin oikeasti HeB- tasoinen ratsastaja, minun täytyy olla ratsastanut yli 5 vuotta, ja syksyllä tulee viisi vuotta täyteen. Täytyyhän niitä haaveita olla.


4. Neljäntenä tavoitteenani on kehittyä ratsastajana ja panostaa ratsastukseen entistä enemmän. Voisin alkaa harrastaa esimerkiksi lenkkeilyä ja muuta urheilua ratsastuksen ohella, jotta kunto pysyisi vielä parempana.

5. Tämä tavoite liittyy hiukan tuohon edelliseen, mutta sen täytyy olla ehdottomasti oma tavoitteensa. En sano tätä vain tavoitteeksi, koska tämä on jokaisen ratsastajan suurin tavoite, jonka perusteella pystyy tekemään mitä tahansa hevosten kanssa. Tavoitteni on kehittyä ihmisenä niin, että ymmärtäisin hevosia paremmin ja pystyisin rakentamaan luottamusta kerros kerrokselta.

6. Asia, jonka esittelen tässä kohdassa, minun olisi pitänyt tehdä paljon paremmin heti alusta asti tallilla (ja kotona) ollessani. Tämä tavoite on pakko saavuttaa, ihan itseni ja hevosten parhaaksi. Asia on varustehuolto, jonka sivuutan aivan liian usein, varsinkin omien varusteitteni kanssa. Tallilla kyllä aina putsaan satulavyön ja pyyhin suitset+ pesen kuolaimet, mutta ehkä liian hätäisesti. Tämä minun täytyy tehdä paremmin, jotta varusteet pysyvät hyvinä pitkään.


7. Itselleni tärkeä asia on pitää oma huone siistinä. Liian usein kuitenkin se sotkeentuu niin, että sen siivoamiseen menee aivan liian kauan aikaa! Joillekin siisti huone on pelkästään itsestäänselvyys, mutta minulle se on yllättävän vaikea käsite. Siistissä huoneessa on kuitenkin mukavampi olla kuin sotkuisessa, joten otin tämän mukaan tähän listaan.

8. Tämän tavoitteen asetan kesälomalle, ja tiedän siitä tulevan todella pitkä ja hankala, mutta kuitenkin antoisa projekti. Kesäloman aikana haluan suorittaa Metsästäjätutkinnon, jotka varten minun täytyy opiskella ulkoa hiukan yli 200 sivua. Kun olen suorittanut metsästäjätutkinnon, pääsen isän mukaan hirvimetsälle. 13- vuotiaana (?) aion suorittaa rinnakkaisluvan, ja kun täytän 18 (tai 16, en muista), hankin itselleni oman metsästysluvan. Hankala tavoite tämäkin, mutta siitä kuullaan vielä täällä blogin puolella!

9. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä tulee Husön Ratsastuskoulun kesäleiri, jolle olen menossa kesällä! Menen nelosleirille, joka on siis valmennusleiri. Pyrin pääsemään estepuolelle leirillä, ja saisin sitten opetusta esteratsastuksesta. Ohjelmaan kuuluu mm. mahdollisimman onnistuneen radan suorittaminen kisoissa, hevosten uittoa, maastoilua, valmennusta ja kaikkea muuta mukavaa! Tavoitteeni on siis viettää maailman paras leiriviikko Husössä!

Minkälaisia tavoitteita teillä  on vuodelle 2016?


8 kommenttia:

 1. Itselleni ehkä suurin tavoite on vain löytää työpaikka ja sellainen mieluinen työpaikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on todella hyvä, ja hyödyllinen tavoite, onnea sinulle työnhakuun!:)

   Poista
 2. Itselleni on kyllä niin pitkä lista että en ala tässä kertoa. Varmaan yksi on blogin aktiivisuus ja saada 20 lukijaa... Ja myöskin että menisin ulkoiluttamaan enemmän Pörriä jajaja.... Niitä on varmaan 1000? Kivoja tavoitteita sinulla kyllä on. Minulla on varmaan joitakin samoja?
  Ja kiva idea tämä tavoitteita uudeksi vuodeksi.
  Onnea siitä että pääset Husön leirille.

  angelspullip. blogspot. fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20 lukijaa saat aivan varmasti täyteen, ja toivottavasti omat tavoitteesi täyttyvät:)

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu postaus! Itselläni löytyi yllättävän monta samaa tavoitetta kuin sinulla, mm. kouluun panostaminen ja huoneen siistinä pito. Varustehuoltokin jää minulta usein vähän niin ja näin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika useilla on varmaan samoja/ samantyylisiä tavoitteita, ja ainahan niistä yritetään pitää kiinni! Varustehuolto on tosiaankin oman huolellisuuteni kulmakivi, esim. saappaiden puhdistus ratsastuksen jälkeen on aina se viimeinen askare...

   Poista
 4. Anonyymi18.26

  Kiva postaus :-)! Itsellänikin varusteiden putsaus jää usein tekemättä, vaikka aina yritän muistaa ne putsata. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella tuntuu jäävän varustehuolto vähemmälle;P

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)