25.12.2015

13.Kaunis päivä

Kauniina päivänä on mukava lähteä seikkailemaan lähialueen pikkumetsiin, ja kuvitella kaikenlaisia mörköjä puskien taakse vaanimaan. Silloin on lupa rakentaa majaa, ja seikkailla, tutkia uusia paikkoja ja nauttia kauniista säästä. Antaa auringon paistaa kasvoille, ja seisoa pellon harjalla ottamassa tuulen vastaan niin kuin sen arvolle kuuluu. On lupa katsella joen leikkiä, ja sen mahtavia virtauksia. Kun tällainen päivä tulee vastaan, on lupa elää hetki omassa maailmassaan, ja unohtaa kaikki, mikä painoi mieltä hetkeä aikaisemmin. Unohtaa joulun kiireet, ja nauttia. Nauttia elämästä, ja mahdollisuudesta käyttää mielikuvitustaan.




Silloin, kun sattuu oikein ihana keli, on lupa nähdä varjoissa piileskeleviä hirviöitä, ja auringon valossa kylpeviä keijukaisia. Joskus harvoin on aivan sallittua tunkeutua metsän keskellä ikuisesti tanssivien pienten keijukaisten valtakuntaan, ja luvata niille palaavansa aikanaan, kun on sopiva hetki. Voit lyöttäytyä yhteen menninkäisten kanssa, ja oppia yhdessä heidän kanssaan, miten rakentaa täydellinen maja metsän helmaan. Yhdessä heidän kanssaan opit, mitkä sienet ovat syötäviä, ja mitkä myrkyllisiä. Kun olet tutustunut menninkäisiin ja keijukaisiin, saat hyvässä lykyssä tavata yhden metsän kuninkaista: Karhun. Hän opettaa sinut kunnioittamaan metsää, ja kohtelemaan sitä entistäkin paremmin.



Jos hyvä tuuri käy, metsän salaperäiset, pienet asukkaat antavat sinulle luvan kuvata heidän asuntojansa. Ne nähdessäsi silmäsi pyöristyvät silkasta hämmästyksestä norsun jalan kokoisiksi: niiden pienissä taloissa on käytetty niin taidokasta käsityötä, ettei kukaan ole koskaan nähnyt sellaista. Pöydät, tuolit ja muut puiset huonekalut ovat parhainta jalopuuta, ja pöytien liinat niin taitavasti kudottuja, ettei edes mummosi osaa niin hyvin kutoa!
Palatessasi metsästä takaisin kotiin olet niin täynnä uutta tietoa, ja näät maailman niin uusin silmin, ettet pysty puhumaan näkemästäsi kenellekään. Et voi kuvailla näkemääsi uskottavasti, ja pelkästään saman ihmeen nähnyt henkilö voisi ymmärtää sinua. Tämä retki metsän aurinkoiseen siimekseen muutti elämäsi, ja käsityksesi maailmasta! Kaikkea ei todellakaan ole tutkittu, ehkä vielä joskus löydät maailman, johon sinä kuulut...


Ne osaavat tehdä taidokkaampaa käsityötä kuin uskotkaan! Kukaan maailmassa ei kykenisi moiseen, vaikka kuinka yrittäisi. Metsässä on oma maailmansa ja kiehtovuutensa, ja kokeaksesi sen sinun täytyy uskaltaa lähteä tutkimaan, ja huomioida enemmän asioita ympärilläsi. Äsken kerrottu on täyttä totta, sen minä lupaan! On vain oma asiasi, mihin uskot. Jos et muuten usko, yritä löytää se, mitä minä näin. Sen jälkeen suhtaudut maailmaan eri tavalla, kuin koskaan uskalsit kuvittellakaan...


6 kommenttia:

  1. Anonyymi20.18

    Ihana postaus! Itsekin tykkään seikkailla metsässä ja tää oli niin totta :-) !

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja niin oli;)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia♥♥♥

    VastaaPoista
  4. Tosi ihania kuvia ja kauniita maisemia! ♡

    VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)