2.8.2016

Lukulistallani 2.

Edelleen teillä kaikilla bloggaajilla, joiden blogit tässä esittelen ja arvostelen, on täydet oikeudet pyytää poistamaan bloginne näistä arvosteluista, sekä arvostelut yms.! Pahoittelut myös siitä, että blogien arvostelut ovat eri mittaisia, sillä pyrin kirjoittamaan sen, minkä tarpeelliseksi näen:)


Kyseinen blogi on minulle vielä kohtuullisen uusi, enkä ole vielä päässyt kokonaan "mukaan juoneen", vaikka olenkin seurannut blogia talvesta saakka. Blogissa ei ole esittely/tervetuloa - tekstiä, mutta eiköhän me selvitä ihan ilman sitäkin :) Tässä kuitenkin arvostelu:

Banneri ja muu ulkoasu
Bannerista on aivan pakko sanoa, että pidän siitä kovasti, ja olen saanut siitä inspiraatiota ihan omiinkin bannereihin! Pidän erityisesti takana olevista lumihiutaleista, edessä olevasta kuvasta, sekä muutenkin bannerin kuvavalinnoista! Banneri kuvaa hyvin blogin tyyliä ja asennetta samoin kuin ulkoasukin, ja kokonaisuudessaan tämä on hyvin onnistunut ulkoasu! Bannerin alareuna on omaan silmään tavallaan pureskeltu, ja sen tyylinen on näkynyt myös tässä blogissa, jota juuri nyt luet! Takana olevat lumihiutaleet sopivat hyvin bannerin teemaan, eivätkä ne näy mitenkään häiritsevästi, vaan tekevät bannerista aikalailla täydellisen. Bannerin etummaisessa kuvassa rajaukset ovat aivan ihanat ja muutenki banneri on aivan ihana!
Tosin, miinusta tulee siitä, että banneri (&koko muu ulkoasu) on talvinen, eikä siten sovi oikeastaan ollenkaan kesän teemaan. Ymmärrän toki sen, ettei kaikilla ole koko aikaa väsätä uutta ulkoasua, eikä myöskään halua, mutta hiukan kesäisempi/ syksyisempi vähän kyllä piristäisi yleisvaikutelmaa blogista :)
Blogin tausta on vähän turhan räikeä banneriin verraten, mutta omalla tavallaan sopii kuitenkin. Ulkoasu on kokonaisuudessaan erittäin pirteä, siisti ja sieltä löytää tarvittaessa kaiken, mutta kesäisempi ja vihertävämpi/ muun värinen ja tyyppinen ulkoasu piristäisi kyllä kovasti :)

Teksti ja kuvat
Harvemmin näen hevosblogeissa näin optimaalista suhdetta kuvien ja tekstin välillä. Niiden välillä sijaitsee tietynlainen harmonia, joka vallitsee. Kuvia on aina juuri sopivissa kohdin tekstiä, eikä niitä ole liikaa tai liian vähää. Tekstissä en ole havainnut ollenkaan kirjoitusvirheitä koko sinä aikana, kun olen tätä blogia lukenut - se on aina hyvälaatuista ja kattavaa, ja kirjoituksen aiheet vaihtelevat juuri niin kuin niiden toivoisikin vaihtelevan! Välillä teksti kuitenkin kääntyy mielestäni hiukan tylsähköksi, mutta pääasiassa jaksan sen lukea aiheesta riippumatta.
Kuvista ei ole juurikaan sanottavaa - niitä on aina sopivasti, aina sopivassa suhteessa ja ne ovat aina hyvälaatuisia. Ei siitä vain pääse mihinkään!

Muuta
Aluksi en meinannut päästä blogista aivan kärryille, sillä esittelyteksti puuttuu, enkä pitkään aikaan löytänyt esittelysivuja. Ne ovat kuitenkin selkeästi esillä, pitää vain tajuta, ettei niissä lue erikseen nimiä :D Taustan mukana liikkuminen häiritsee ikävästi, mutta en sitä lähes jokaisen blogin kohdalla viitsi toistaa. Makuasiahan se on :)"Olet juuri saapunut Pohjois-Pohjanmaalaisen Annikan, vannoneen esteratsastajan ja entisen henkeen ja vereen olevan ponitytön hevosblogiin, jonka elämä koki täyskäännöksen ensimmäisen oman hevosen, Nanan astuessa kuvioihin.

Nana on uusi tuttavuus, joka saapui meille vasta huhtikuun lopulla, joten postauksissa kerrotaan pitkälti uuteen hevoseen tutustumisesta ja treenin makuun pääsemisestä. 

Tervetuloa mukaan!"

Näin Annika siis kertoo ihanasta ja positiivisuutta täynnä olevasta blogistaan! Tässä myös pieni arvostelu:

Banneri ja ulkoasu
Banneri on sanalla sanoen ihana, vihertävä, kesäinen ja blogiin sopivan pirteä! Bannerissa on ihanat brushit, jotka eivät häiritse ollenkaan, sekä todella kivat fontit ja kuvavalinnat! Erityisesti pidän siitä, ettei banneri ole tavanomainen tai tylsä, vaan erottuu edukseen sopivalla tavalla. Eikä siitä pistä silmään yhtään mikään, vaan se on ''tasaisen hieno'' :D
Pienenpienet marginaalit sopivat bannerin ympärille - on kiva, että siinä on hiukan marginaaleja marginaalittomuuden sijaan. Kaikkiin blogeihin marginaalit eivät sovi, kun taas tähän pienet marginaalit ovat omiaan tekemään nätin sävyn tähän blogiin. 
Tausta ei mielestäni ole se kaikkein sopivin tuohon banneriin, mutta ei se mikään erityisen huono valintakaan ole. Joku hiukan vihertävämpi saattaisi sopia paremmin, vaikka tämäkin on ''ihan ok'' :)
Kokonaisuus tämän blogin ulkoasussa on tavallisen kiva ja neutraali, eikä mikään pistä erityisesti silmään (paitsi tausta mukana liikkuminen...), ja se houkuttelee lukemaan!

Teksti ja kuvat
Tekstin fontti on kiva, tavallinen ja toimiva, mutta yhden asteen tummempi se saisi olla, vaikka näin se sopii hiukan paremmin blogin ulkoasuun. Teksti on keskitetty postauksissa, joka sopii - ei minulle ole väliä, onko teksti keskitetty vaiko ei. Kirjoitusvirheitä en ole onnistunut kaivamaan esiin yhtään mistään, ja kieliopillisesti se on kirjoitettu oikein! Aiheet ovat kivoja ja teksti sujuvaa, mutta ihan minun tyylistäni se ei ole, vaikka hyvää onkin. Sitä jaksaa kyllä lukea yms., mutta se ei valitettavasti ole ihan minun tyylistäni. 
Kuvat ovat aivan ihania ja hienoja, en sitten tiedä, kuinka paljon niitä on muokattu. Ne näyttävät kuitenkin normaaleilta eivätkä ole ylimuokattuja ja niitä on kiva katsella - varsinkin kun ratsukko näyttää sopusuhtailselta ja ihanalta yhdessä! Kuvat ovat aina hyvälaatuisia, enintään 1-2 kuvaa on vilahtanut hiukan huonolaatuisempina omaan silmään!

Muuta
Sivut ovat tarpeeksi kattavat ja hyvät, niistä löytää kaiken tarpeellisen. Plussaa tulee mm. banneripajasta, erikoispostaus - sivusta sekä muusta yksinkertaisesta, joka tekee blogista oikein mukavan lukea:)Huhhuh, kun tästä arvostelusta tulee niin harvinaisen hankala blogin kuuluessa omiin lemppareihin ihan kaiken puolesta! Katsotaan nyt, mitä tästäkin tulee...:D

Banneri ja ulkoasu
Cowgirl - blogin ulkoasuista & bannereista olen saanut insipiraatiota ainakin oman blogin bannereihin ja osiltaan myös ulkoasuihinkin. Näissä on kyllä jotain niin hienoa, häivytykset, rajattu kuva, erilaiset kukat - oikeastaan kaikki vaikuttaa niin ihanalta, hienolta ja hillityltä tässä blogissa, että mieli lepää tätä blogia katsellessa. Rajattu kuva on kiva, ja siitä (kuten koko banneristakin) välittyy blogin aihe ja tyyli aikalailla. Cowgirl- blogin ulkoasut ja bannerit vierivät enemmänkin sinne lifestylen ja countystylen puolelle, mutta miellyttää silti silmää. Lehmät ovat kyllä kivat tuolla tekstin päällä, ja muutenkin asettelu bannerissa toimii!
Ulkoasusta ei ole paljoakaan sanottavaa - se on yksinkertainen, selkeä ja sieltä löytää kaiken tarvittavan, ellei jopa enemmänkin. Kaikki tarvittava siis löytyy, mutta jotain kaipaisin kuitenkin lisää tähän ulkoasuun.
Varsinaisesti en pidä esittelysivujen asettelusta bannerin alla, jotenkin ne ovat vähän liian piilossa katseilta - itse siis suurentaisin esittelysivujen otsikoiden tekstiä ja keskittäisin ne :)

Teksti ja kuvat
Vaikka blogi painottuukin ehkä enemmän kuvien puolelle, niin silti tekstin määrä ei todellakaan jää vähäiseksi tai mitenkään jälkeen kuvien kanssa :D! Tekstin fontti on aivan ihana ja Pinja - Sofian kirjoitustyyli on kerrassaan koukuttava, eikä lukemista voi lopettaa pitkienkään tekstien kohdalla! Kirjoitusvirheitäkään en onnistu kovin helposti löytämään, ja muutenkin lukeminen tuntuu helpolta tämänkin ihanan blogin kohdalla.
Kuvat ovat aina todella mahtavia, hyvälaatuisia ja pirteitä, niitä on niin ilo katsella kuvien ollessa vielä suurikokoisia! Taitavasti muokattuja kuvia löytyy koko blogin täydeltä, enkä voisi edes toivoa parempaa tekstin ja kuvien suhdetta, kuten en ensimmäisenkään esitellyn blogin kohdalla!

Muuta
Esittelysivut ovat aivan ihanat ja erittäin kattavat, enkä muuttaisi niistä oikeastaan yhtään mitään! Jotain kaipaisin kuitenkin ulkoasuun lisää, jotta se muuttuisi vähän mielenkiintoisemmaksi, vaikka se onkin erittäin hieno!

-----------------------------------------------------------

Toivon todellakin, ettei kukaan loukkaantunut näistä arvosteluita, vaan piti kommentteja enemmänkin rakentavina kuin negatiivisina, provosoivina tai loukkaavina! Tarkoitukseni ei ole missään vaiheessa loukata tai pahoittaa kenenkään mieltä näillä :) En myöskään väitä blogini olevan täydellinen joka suhteessa tms., enkä kirjoitakaan näitä ylistääkseni omaa paremmuuttani (hehheh, en todellakaan!), vaan antaakseni vinkkejä muille bloggaajille siitä, miten he voisivat parantaa blogejaan :)

15 kommenttia:

 1. Hyvin arvosteltu!
  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Tosi rakentava arvostelu, eikä huonoistakaan kommenteista jäänyt negatiivista vaikutelmaa! Käytät kivoja sanavalintoja! Https://karvaturpia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että viitsit noin paljon sanoa minun blogistani!♥ Kiitos paljon tosi ihanasta palautteesta! Komppaan edellistä kommentoijaa. Tosi monipuolisesti olit arvostellut♥ Ps. ulkoasupäivitystä on tulossa taas tässä syksyn tullessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ♥ Ole hyvä kuule vaan, sun blogi on ihana! Innolla sitten sitä ulkoasupäivitystä odotellessa ;)

   Poista
 4. Osaat kyllä arvostella näitä blogeja tosi hyvin! Ja tälläsiä postauksia lukee vielä mielellään, vaikka itse blogeja on yhdessä postauksessa aika vähän. Huomaa kyllä että oot panostanu näihin arvosteluihin ihan kunnolla, etkä oo vaan sutassut kymmentä blogia samaan postaukseen ja arvostellut niitä vaan parilla sanalla! ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Itse mieluummin laitan pari vähän kattavammin arvosteltua blogia samaan postaukseen, kuin sitten yli viisi blogia, joista olen kertonut vain parilla sanalla :)

   Poista
 5. Kiitos kivasta arvostelusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos kivasta blogista ❤

   Poista
 6. Todella ihana postaus taas kerran! En osaa lisätä mitään kun oot vaan uskomattoman taitava

  VastaaPoista
 7. Anonyymi9.56

  Ihan sairaan mahtava postaus, oot hurjan mahtava ja oon samaa mieltä kun muut!

  VastaaPoista
 8. Esittelet mahtavasti :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi15.05

  *kiva postaus!*

  VastaaPoista
 10. Sylvia: Kiitos, todella paljon❤
  Anonyymi: Ihana kuulla!
  Lypsy: Kiitos :)
  Anonyymi: Kiitos!

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)