24.8.2016

Miten tämä kesä?

Kesän tuoma vihreä kynttilänliekki alkaa pikkuhiljaa hiipua syksyn rusehtavan värin, kylmien ilmojen, syyssateiden, sekä koulunkäynnin tuoman pirteyden varjoon, mutta olo on silti iloinen, vaikkakin hiukan haikea. Kaikkea ihanaa koettiin kesän aikana, enkä vaihtaisi niitä huonojakaan hetkiä yhtään mihinkään! Tätä kesää rakastan, ja tulen aina rakastamaankin. Kuvamuistoja on todella paljon, päiväkirja niitä pullollaan puhumattakaan tästä pienestä pärekorista oman pääni sisällä. 
Tavallaan sitä haluaisi loman jatkuvan ikuisesti, kesän lämmön lämmittävän paljaita jalkoja yhä uudelleen ja uudelleen. Haluaisi, että että lämmin pieni kesäsade kastelee hiestä kostean tukan kokonaan. Toivoisi järvivesien pysyvän lämpiminä. Toivoisi, että muistot säilyvät ikuisesti, eivätkä koskaan katoa. 
Silti on ihana palata koulun pieneen pulpettiin, matematiikan kirjan ympärille kääriytyneenä. Sitä odottaa loputtomalta tuntuvia koetulvia, koulustressiä, makoisia yöunia, aikaisia nukkumaanmenoja ja ihania aamupuuroja kesällä kerättyjen marjojen kera. Pakko sanoa, että vaikka kesään kuuluikin kaikkea mahtavaa ja se oli yksi parhaista kesistä, alkoi pikkuhiljaa ollakin jo ikävä siihen pulpettiin. Nyt ollaan jo koulun vanhimpia ja saadaan ihanat, pienet kummioppilaat, jotka parhaassa tapauksessa roikkuvat nilkoissa ja haluavat reppuselkään kerta toisensa jälkeen.
Kuten kesäkin, tulee myös tämä kouluvuosi olemaan ikimuistoinen, vaikkei sekään kestä ikuisesti. Vuoden ankaran opiskelun jälkeen on ihana heittää taas koulureppu nurkkaan ja nauttia kesän riemuista, kuten tänäkin vuonna. Mikään ei voisi olla paremmin, mutta käydään silti nopeasti tämä SBL läpi mahdollisimman nopeasti.
SBL:stä ei tullut täytettyä kovinkaan montaa kohtaa, mutta eihän se ollutkaan oman kesäni perimmäinen tarkoitus. Halusin pitää hauskaa ja heittää aivot nurkkaan - siinä sivussa tosin lukea metsästäjän opasta. Valitettavasti metsästäjätutkintoa ei tullut kesän aikana suoritettua, mutta elämä on vielä nuori ja aikaa on vielä monena kesänä. Ainakin toivottavasti...

~Tavoitteen yläpuolella oleva väri kertoo, onko suoritus hyväksytty, vaiko hylätty ~

Omat tavoitteet

(Vietä maailman paras leiri Husössä) - Leiri tuli tosiaan siellä vietettyä ihanissa maalaismaisemissa parhaassa seurassa ihanien hevosten kanssa! Opin todella paljon uutta, ja sain tutustua esteratsastuksen maailmaan vähän paremmin kohtuullisen pitkän ajan jälkeen. Oma ratsastus ei leirillä ollut sitä ihan parasta laatua, mutta tärkeintä varmaan oli, että opin jotain.
Sain Husöstä vähän uutta näkökulmaa ja uusai ohjeita omaan ratsastukseen, ja jokainen niistä on ihan käyttökelpoinen myös kouluratsastustunneilla.
Sain siis erittäin paljon uutta mietittävää, ja itseasiassa sen jälkeisen ratsastustauon aikana sain sisäistettyä ne avainasiat, jonka jälkeen ratsastus sujui monta kertaa paremmin kuin ennen taukoa, Leiri oli siis hauska mutta siitä oli myös paljon hyötyä.


()Mökkeile - ja kunnolla! - Tänä kesänä mökkeilyä tuli aika normaali määrä, ehkä vähän vähemmän kuin edellisinä vuosina. Jokainen hetki, jonka vietin mökillä, oli ikimuistoinen ja ihana, enkä vaihtaisi niistä sekuntiakaan pois. Retkiä, uintia, Pörrin kanssa olemista, herkkuja, soutuveneellä leikkimistä - lisäksi paljon muuta tuli  mökeillä tehtyä!
Jokainen päivä mökillä oli uskomattoman ihana, ja olen tyytyväinen niistä jokaiseen! 

()Ota uusia hyppykuvia - Jos jotain unohtumatonta voi tästä kesästä sanoa, niin uusien estekuvien ottaminen! Tällä kertaa kuvia ei ole pelkästään minusta, vaan niitä löytyy myös Pörristä :) Kaikki sujui erittäin mainiosti, Pörrikin taisi saada juonen päästä kiinni näiden esteiden kanssa. Ehkä ensi kesänä/tänä syksynä voidaan vielä jatkaa tätä "jo" kaksi vuotta jatkunutta perinnettä, ja saadaan tännekin lisämateriaalia Pörristä!

()Uita hevosta/ponia - Tämäkin tuli toteutettua Husön valmennusleirillä, jossa pääsin uittamaan aivan ihanaa Sakke - shettistä :3 Uittaminen oli kyllä erittäin ikimuistoinen kokemus, jota on vaikea päästä unohtamaan. Kyseinen uittokerta oli myös ensimmäinen, mutta toivon mukaan se ei jäisi myöskään viimeiseksi. Mahdollisuuksien mukaan lähden uittamaan myös ensi kesänä, jos vain jonkin leirin ohjelmaan se kuuluu :)

()Hyppää 70cm este - Juuri ja juuri! Husön leirillä pääsin siis hyppäämään muutamaankin kertaa 70 senttisen esteen, vaikken ehkä ihan sillä kauneimmalla tyylillä. Eihän sitä toki voi oikein olettaakaan, kun en ole kovinkaan paljoa esteitä pomppinut :)
Kertaakaan en tästä esteestä mennyt ohi tai ali, vaan jokaisella kerralla pääsin yli...! Suuri saavutus minulle, vaikka jollekin muulle varmasti maahan kaivettu pikkupuomi :)

()Syö paljon jäätelöä - Jäätelökausi avattiin jo reilusti toukokuun puolella, ja se jatkuu vieläkin. Lähes koko kesäloman aikana kävimme joka päivä kaupassa ostamassa jäätelöt, ja sitä kautta meistä taisikin tulla kyseisen kaupan vakioasiakkaita ;') Mutta ei siitä jäätelöstä varsinaisesti haittaa ole, vaan se kuuluu kesään siinä missä muukin.
Eihän kukaan teistä missannut kunnon jäätelökesää :D?

()Ui paljon - No kuka luokittelee, mikä on paljon? Omasta mielestäni ei koskaan voi uida tarpeeksi ja jaksaisin pulikoida vedessä vaikka kuinka kauan, mutta toiselle se viisi kertaa kesässä voi olla ihan ylittämättömän paljon. Voin kuitenkin laskea tämän suoritetuksi, kuitenkin kohtuullisen paljon tuli nimittäin uitua tämän kesän aikana.
Uintikausi jatkuu perheemme osalta vieläkin, tosin uimahallissa. Katsotaan sitten, miten tämän käy :D

()Vietä aikaa kavereiden kanssa - Oikeastaan en kovinkaan paljoa aikaa kavereideni kanssa viettänyt, vaan kaikki aika kului perheen kanssa. Koko kymmenen viikon aikana olin alle viisi kertaa jonkun kaverin kanssa, joka on niin vähän, etten voi tätä suoritetuksi laskea. Valitettavaa, mutta totta.
Totuus kuitenkin omalla kohdallani on, että vietän aikaa mieluummin perheeni seurassa sen aikaa, kun he ovat lomalla,

()Urheile - Tällekin kohdalle näytän punaista valoa - ei todellakaan suoritettu! Pyöräilemässä, retkeilemässä tms. muuta perusliikuntaa, jokapäiväistä ulkoilua tuli kyllä harrastettua lähes päivittäin, mutta ei se saa samalla tavalla hikeen, kuin esimerkiksi juokseminen & hölkkääminen. Tästäkään kohdasta en ottanut paineita (en siis mistään, en kurkannut koko summer bucket list - postaukseen koko kesän aikana kertaakaan, vaan annoin ajan kulua...), vaan nautin sitten elämästä sellaisena, kuin se tarjotaan.
Tämä varsa on jo erittäin iso tyttö, ei meinaa samaksi tunnistaa!
()Tee kesän lopussa yhteenveto kuluneesta kesästä blogiin - Tämähän on luonnollisesti suoritettu, sillä koostepostausta olen tavallaan nyt tekemässäkin. Vaatiiko selityksiä?

() Käy ratsastamassa issikoilla - Valitettavasti tähän(kin) kohtaan joudun laittamaan punaisen merkin, sillä issikoilla en päässyt ratsastamaan. Aikataulut eivät olisi sopineet, enkä tästä edes puhunut. Vaikka hevoset minulle tärkeitä ovatkin, on kesäloma kesäloma, ja silloin vietän (kuten ylhäällä jo sanoinkin) mieluiten aikaa perheeni & Pörrin seurassa.,
Tässä teille islanninhevonen (kuva otettu joskus vuonna 2015 :D)
() Maastoile ja hyppää maastoesteitä edes kerran - Kyllä tämänkin sain suoritettua! Maastoiltua tuli kaksi kertaa, ja maastoesteitä hypättyä kerran. Yömaaston menin Husön Bobbylla, ja maastoesteet ratsastin sitten Danalla. Molemmat kerrat olivat oikein onnistuneita, vaikka maastoesteiden kanssa oli hiukan hankaluuksia :'D!

() Kouluta Pörriä & vietä aikaa sen kanssa - Tämäkin tuli toteutettua, vaikka ei mitenkään hirveästi vaatinutkaan. Koulutuskertoja tuli muutama, ja aikaa riiviön kanssa tuli vietettyä sitten sitäkin enemmän. Voin ihan kirkkaasti sanoa tämän suoritetuksi!

() Käy edes yksissä mätsäreissä Pörrin kanssa - Punaisen värin joudun laittamaan tähänkin, mutta jotkut näyttelyt ovat tulossa sitten joskus. Olen uhannut näyttää Pörrin jossain näyttelyissä, saa sitten nähdä, miten menee...

Lukijoiden ehdottamat


() Mene vaatteet päällä uimaan - Valitettavasti ei, vaikka hauskaahan tällainen puuha onkin, ja vaikka kuinka olisi tehnyt mieli! Mökeillähän tähän olisi ollut erittäin hyvä mahdollisuus, mutta ei sitten tullut mieleen...:(


() Ui Pörrin kanssa - Kesän alussa oli vielä pienoinen toive ilmassa, jos Pörri saataisiinkin menemään uimaan. Mutta ei se ryökäle veteen mene, jonka takia tämä haave haudattu ainakin joksikin aikaa.

() Käy telttailemassa - Viime kesänä tämä tuli toteutettua ja hauskaa oli, mutta tänä kesänä tämä vaan jäi. Ehkä sitten ensi kesänä olisi mahdollista lähteä telttailemaan?

() Nuku kahteentoista - En ole erityisen aamutorkku, joten tätäkään ei tullut suoritettua. Vaikka kohtuullisen pitkään tulikin nukuttua, en ihan keskipäivään yltänyt ainakaan nukkumisen osalta. Illan torkku, aamun virkku!


() Syö paljon karkkia - Ehdottomasti, kirkkaasti suoritettu! Karkkia tuli kokonaisuudessaan syötyä n. 1-2krt/vko, mutta muita herkkuja sitten vähän sitäkin enemmän. Yksi ainoista, joka on suoritettu lukijoiden ehdotuksista!

() Tee bannereita - Pari banneria tuli väsättyä itselleni tähän blogiin, valokuvablogiin sekä kirjablogiin. Lisäksi tein bannerit jossain vaiheessa (loppukevät/alkukesä) Ankille ja Lypsylle.
Jos osa kuvista ei olisi mennyt itse ympyrän ulkopuolelle, olisin varmastikin pitänyt pidempään :)
() Ui uimarenkailla - Ei tullut suoritettua, sillä en omista uimarengasta. Uimapatjoilla tuli tosin pelleiltyä, mutta ei renkailla.


() Käy leirillä -Husön leirillähän minä olin, suoritettu siis ilman mitään kovin pitkiä selittelyitä :)


() Käy 15km lenkillä Pörrin kanssa - Vaikka kohtuullisen pitkiä lenkkejä välillä käydäänkin, ei viittätoista kilometriä tullut tämän kesän aikan selätettyä.


() Kiipeä puuhun - Puuhun kiipesin viimeksi mökillä. Osa oksista oli sahattu kiipeilypuusta pois, jonka takia en meinannut päästä sieltä alas :D Mutta siis suoritettu - tässä ei nimittäin puhuttu minkäänlaisesta tyylipuhtaasta suorituksesta...

() Laita jonkun aikuisen vaatteet päälle & mene uimaan - Valitettavasti en saanut tätäkään suoritettua, jotenkin se vaan jäi. Toivottavasti sitten ensi kesänä pääsisin tämän toteuttamaan, kuulostaa nimittäin erittäin hauskalta! :)

() Käy ajamassa hevosta/ponia - Valitettavasti tämä(kin) jäi nyt tänä kesänä suorittamatta, sillä en tiennyt, missä pääsisin ajamaan hevosia/ poneja. Joskus olen kärryillä istunut, mutta en tänä kesänä.

() Ratsasta niin nuorella hevosella kuin pystyt - Haasteessa luki erikseen 5-7 vuotias hevonen/ poni, joten en saanut tätäkään suoritettua, en sitten ollenkaan. Tai en voi Husön leiristä olla ihan varma, mutta luultavasti haaste jäi suorittamatta.

() Ota jonkun hevosen kanssa teemakuvia - Ei, ei vain tullut suoritettua. Teemakuvia on vähän hankala ottaa ratsastuskouluoppilaana, kun harvemmin ratsastuskouluissa on niin paljoa vapauksia. Olisi kyllä kiva toteuttaa joku vuosi :)

() Maalaa sormiväreillä hevonen/poni - Jepjep, tällekin se punainen valo.

() Paljon hevoskuvia blogiin - En nyt oikein usko, että tämä ihan täyttyi, sillä en käynyt kesällä yli kuukauteen ratsastamassa.5 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, että pääsit tekemään näin paljon kaikkea kesän aikana!
  Varsinkin, kun pääsit leirillä uimaan hevosen kanssa ja hyppäämään :)
  Todella hyvin suoriuduttu ja kivasti kerroit miten suoriudut ❤️

  VastaaPoista
 3. Vilma: Kiitos paljon! :)
  Saarusti: Kyllähän sitä tuli aika paljon tehtyä ja unohtumattomia kokemuksia kertyi roppakaupalla. Toivottavasti seuraavasta kesästä tulee yhtä mahtava!

  VastaaPoista
 4. Sinunkin kesäsi näyttää onnistuneen, vaikka muutama punainen valo onkin näkyvillä- eihän sitä jäisi seuraavalle kesälle mitään tehtävää! :) Ja onneksi sinunkin tavoitteistasi voi vielä talvenkin aikana tehdä, joten ei huolta :3

  VastaaPoista
 5. Sinunkin kesäsi näyttää onnistuneen, vaikka muutama punainen valo onkin näkyvillä- eihän sitä jäisi seuraavalle kesälle mitään tehtävää! :) Ja onneksi sinunkin tavoitteistasi voi vielä talvenkin aikana tehdä, joten ei huolta :3

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)