29.2.2016

56. Kolmas kerta toden sanoo?

Tämä on nyt jo kolmas kerta, kun kirjoitan tätä postausta...! Huoh! Ensimmäisellä kerralla tekstistä tuli huonoa, se tuntui todella töksähtelevältä ja liian lyhyeltä. Toisella kerralla aloin kirjoittaa asioista liian yksityiskohtaisesti, eikä sekään ole hyvä tässä blogimaailmassa. Toisena tulleesta tekstistä pystyi tekemään ties mitä johtopäätöksiä, joten se siirtyi sitten roskakoriin muutaman mutkan kautta. Yritän nyt kuitenkin kolmannen kerran, toivottavasti onnistun!

Tästä postauksesta tulee nyt tällainen kuulumispostauksen tapainen, mutta ei se siltikään se ole. Tämä postaus on joku muu, joku sellainen kuulumispostauksen ja jonkun muun sekoitus. Toivottavasti asia selviää teille hiukkasen paremmin postauksen edetessä:)


Lähiaikoina Pörristä on tullut entistäkin enemmän sylilullukan tapainen söpöläinen. Se viettää nykyään paljon enemmän aikaa sisällä perheensä seurassa, kuin ennen. Jotenkin minusta tuntuu, kuin se nauttisi sisällä olosta, ja kykenisi rentoutumaan täällä erilailla kuin ennen. Vaikka ennenkin se on osannut nukkua täällä, se on halunnut siitä huolimatta olla suurimman osan ajastaan ulkona.

Kyllä se nykyäänkin viettää suurimman osan ajastaan ulkona, mutta yhä useammin se haluaa sisälle. Kun kotiväki ei ole kotona, se nukkuu (ainakin luultavasti) omassa kopissaan ihan rauhassa, mutta kun sen päästää häkistä vapaaksi, siitä vasta riemu irtoaa! Päivän nukkumisen jälkeen se on yleensä todella energinen, ja se juoksee päivästä riippuen 1-10 kierrosta pihan ympäri joku rakas lelu suussa. Tätä on ihana katsella ikkunasta, koiran ilo paras ilo!

Kun Pörri lähestyy aikuisikää, myös sen "testailuhalut" ajoittain kasvavat, varsinkin minun kohdallani. Olen vielä niin pieni ihminen, että minun olisi todella hankalaa olla koiralle se aito johtaja, joten välillä se saattaa pihalla ollessaan vähän testailla minua. Ei mitenkään pahasti kuitenkaan, hallittavissa se kuitenkin on:) Aggressiivinen Pörri ei missään nimessä ole, se vaan haluaa vähän testailla ja leikkiä....

Mutta tätä kirjoittaessa mieleeni nousee toinenkin ajatus, joka voisi hyvinkin olla mahdollinen näin Pörrin tuntien. Ehkä se vaan varastaa hanskani juuri sen takia, etten lähtisi pihalta pois sen luota. Pörri ei ole todellakaan tyhmä, ja se tajuaa monia asioita todella nopeasti.
Ilmeisestikin se on tässä lähiaikoina tajunnut, että lähden pihalta pois, jos sillä on joku sen oma lelu, mutta jos sillä on minun hanskani, en lähde sieltä pois, vaan yritän saada hanskani takaisin. Useimmiten tämä käytös vain naurattaa minua, mutta kiireessä hermot saattavat olla aika kireällä...

Pörri ei kuitenkaan pure, ei ollenkaan. Se vain haluaa saada hanskani, se haluaa, että jahtaan sitä ympäri pihaa. Ilmeisesti Pörri haluaa vain leikkiä. Saattaahan siinä toki olla mukana myös testailua, mutta itse ainakin luulen kyseisen käytöksen johtuvan pääasiassa pelkästä leikinhalusta;).

En ole tainnut mainita teille lukijoille, että Pörristä on tullut hiukan valikoivampi ruokansa suhteen. Se kyllä syö kaikkea, mutta Pörriä seuraillessa olen huomannut, että kaikki ruoka ei ole sen mielestä yhtä hyvää, kuin toiset ruoat. Esimerkiksi punainen jauheliha/ punainen liha ei tällä hetkellä kuulu sen lemppareihin, mutta esimerkiksi kala ja kanansydämet maistuvat erittäin hyvin. Hirvi ja peura ovat kuitenkin ehdottomat lempparit, samoin kuin minullakin. En toki samoja lihoja syö;)
Ymmärtäähän tuon valikoinnin, en itsekään pidä kaikista ruoista yhtä paljon kuin toisista. Esimerkiksi kasvispihvit eivät ole sitä parasta, mutta taas hirviruoat ovat taivaallisia!

Omien päättelykykyjeni mukaan itsekin valikoisin ruoista parhaat, jos minulla olisi yhtä paljon valinnanvaraa, kuin Pörrillä. Jos se taas olisi nappuloilla, se tyytyisi täysin nappuloihin. Vai kuinka erilaisia nappuloita edes on?:)


Kuulumisista toisiin, meillä menee täällä oikein hyvin! Pörri on todella pirteä ja energinen, vaikka luulisi lumihangessa tarpomisen olevan hiukan raskaampaa. Energiaa kuitenkin riittää, ja sen kyllä huomaa!
Liikutukset ovat todella hyvässä kunnossa, ja näin hiihtolomalla Pörri saa parhaassa tapauksessa yli 3krt lenkin päivässä. Koiraseuraakin olemme parhaamme mukaan järjestäneet, se on kyllä kaikkein parasta aivojentyhjennystä niin koirille, kuin yhtälailla omistajillekin!


                              Mukavaa hiihtolomanjatkoa niille, joilla se on jo alkanut!

6 kommenttia:

 1. Iha hyvä tää oli!! :D Kivoja kuvia ja hyvin kirjoitettu. Meidän varsalla on samantapaista käytöstä, se saattaa testata vähän ja katsoa, jos se ihminen kuitenkin leikkisi sen kanssa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En tiennyt, että hepoillakin on tällaista, tsemppiä sen kanssa❤

   Poista
 2. Anonyymi15.43

  Hyvin kirjoitettu! :-) Onhan niitä nappuloita paljonkin erilaisia, hyvää laatua ja huonoa laatua. Söpö Pörri. Eiks teillä oo vielä alkanut hiihtolomaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis kirjotin postauksen viikko sitten silloin, kun meillä oli hiihtoloma, enkä jaksanut näin jälkeenpäin sitä korjata:) Kiitos ❤

   Poista
 3. "Varmaan tarkotit, että ne joilla se alkaa", meillähän oli viime viikko hiihtoloma♥Mutta aivan mahtavan ihana postaus taas kerran, kuvat olivat mukavaa katseltavaa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotin tän tosiaan sellanen viikko sitten, en jaksanut korjata. Kiitos todella paljon ❤

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)