28.5.2016

102. Kysymystulva 1/4

Lupailinkin tuossa viime postauksessa julkaisevani tämän kysymyspostauksen vastaukset- postaukset tänne blogin puolelle, joten nyt on sitten sen aika. Kysymyksiä tuli reilusti, mutta pyrin vastaamaan jokaiseen mahdollisimman hyvin.
Kiitos vielä kaikille kysymyksiä lähettäneille!


Minä

Minkä ikäinen olet ja millä luokalla olet koulussa?

- Olen koulussa viidennellä luokalla ja siirryn syksyllä kuudennelle luokalle, eli olen 12- vuotias.

Todistuksesi keskiarvo?


- Joulutodistuksen keskiarvoni oli 8.9, enkä tiedä vielä viidennen luokan päättötodistukseni keskiarvoa. Toivottavasti ei ole huonontunut joulusta :) (lopullinen päättötodistus 9.3)

Millaisia arvosanoja saat koulusta?

- Koulussa saan pääasiassa numeroita asteikolla 9- numeroon 10 asti, mutta joskus tulee myös niitä kahdeksaisia. 
 
Oletko tyytyväinen koulumenestykseesi?- No eihän tässä voi oikein muuta kuin olla tyytyväinen :) Mutta ainahan voi parantaa... ;)

Pyritkö täydellisyyteen?


- Kyllä, pyrin täydellisyyteen, jos nyt rehellisesti puhutaan. Haluan aina saada täydellisen suorituksen kaikesta, ja jos jään viimeisimpien joukkoon esimerkiksi koulukilpailuissa, vihaan itseäni hetken aikaa, jonka jälkeen tyydyn vain harmittelemaan sitä satunnaisesti. 

Oletko itsekriittinen?


- Äskeisessä kysymyksessä varmaan jo vastasinkin tähän, mutta kyllä, olen myös erittäin itsekriittinen, ja saan kuulla siitä koulussa opettajiltani ja ratsastuskoulussa ratsastuksenopettajlta ja tallikavereilta. Kyllähän sitä pipoa voisi vihdoin löysätä, mutta en osaa (tai sitten en vain halua). Paras puoli itsessäsi?

- Olen kyllä niin huono luettelemaan hyviä ominaisuuksia itsessäni! Mutta luultavasti yksi parhaista on se, että olen todella avoin, aina ystävällinen ja otan muut huomioon, enkä jätä tahallani ketään ulkopuolelle, ellen ole sopinut olevani jonkun kaverini kanssa kahdestaan jo aikaisemmin. En myöskään suutu kavereilleni/ muutenkaan kovinkaan helposti, ja jos suutun, en ole pitkävihainen. 

Huonoin puoli sinussa?- Juurikin tämä itsekriittisyys, koska joskus se menee ' vähän ' yli, ja en anna itselleni anteeksi kovinkaan helposti. 

Mitä muuttaisit itsessäsi?


- Otan paljon stressiä aivan turhista asioista, ja tosiaankin sen, että olen liian itsekriittinen monissa asioissa, enkä aina osaa olla tyytyväinen itseeni. Olen myös monissa asioissa hiukan epävarma, eli haluaisin olla varmempi ihminen. 

Kuinka pitkä olet?


- En ole mitannut itseäni kyllä hetkeen, mutta arvelisin jotain 150cm pintaan, luultavasti 146-149cm löytyy pituutta :)

Mitä harrastat?


- Tietenkin harrastan ratsastusta, mutta muita varsinaisia harrastuksia minulla ei ole, ellei koiran ja perheen kanssa touhuamista, retkeilyä, lukemista, kirjoittamista, valokuvausta ihan harrastetasolla ja muita pikkujuttuja lasketa mukaan, vaikka ne ovatkin suuri osa arkipäivää.  

Miksi harrastat ratsastusta, tai mikä siinä koukutti sinut siihen?

- Tämä on todella hyvä kysymys!  Olen pitänyt hevosista niin kauan kuin jaksan muistaa, ja juurikin varmaan sen eläinrakkauden kautta päädyin tämän lajin pariin. Harrastan ratsastusta, koska rakastan hevosten kanssa touhuamista, ja niitä onnistumisen tunteita, joita ratsastuksessa usein tulee. Olen myös tiedon- ja oppimisenhaluinen, ja koska ratsastuksessa oppii koko ajan jotain uutta, on se varmasti yksi syy ratsastuksen harrastamiseen. 
En kyllä osaa sanoa, mikä minut siihen koukutti, joku näkymätön voima varmaan :D
Milloin, miksi ja missä aloitit ratsastuksen?


- Aloitin ratsastuksen joskus vähän yli viisi vuotta sitten, taisi olla vuosi 2010-2011 vuosien aikana. Oli syntymäpäiväni, ja sain lahjaksi ensimmäisen ratsastustuntini, sillä olin vinkunut sitä jo ties kuinka kauan. Ja miksi- juurikin siksi, koska halusin kokeilla ratsastusta, ja näin jälkeenpäin on todella hankala miettiä, minkä takia aloitin ratsastuksen. Muistan olleeni onneni kukkuloilla, ja ajattelin sen olevan elämäni paras päivä, kun pääsin ratsastamaan ensimmäistä kertaa kunnolla! Ratsastuksen aloitin siis Jatilan tallilla, joka oli todella kiva paikka aloittaa ratsastus :)

Onko sinulla yksi, vai monta ystävää?


- Koulussa saan aina seuraa, mutta minulla on 1-2 oikeaa ystävää, ja muut ovat sitten enemmän tai vähemmän ihan koulukavereita, tai kavereita, joiden kanssa voi viettää aikaa, mutta joille ei voi uskoa kaikkia salaisuuksiaan. Pääosin olen todella vähän kavereiden kanssa, mutta tosiaan se pari hyvää ystävää löytyy. 

Jos saisit valita, ottaisitko paljon rahaa vai kuolemattomuuden? 


- Mitähän tähän pitäisi vastata? Ottaisin varmaan kuolemattomuuden, jos samassa setissä tulisi se, ettei sairastuisi vanhana pahasti mihinkään sairauteen. Jos voisin sairastua pahasti, ottaisin paljon rahaa, koska voisin elää onnellisena. Eläisin mieluummin rikkaana ja vähän, kuin pitkään ja todella sairaana. 

 Onko teillä ollut muita koiria, kuin Pörri?

- Kun olin alle kolmevuotias, meillä oli länsisiperianlaika, Jimi. En siitä paljoakaan muista, mutta muistan sen ensimmäisen nuolaisun ja sen, että suuresta koostaan huolimatta se oli maailman lempein koira ja ihana häseltäjä, joka oli koko ajan tekemässä jotain :D

Haluaisitko olla joku muu, kuin sinä itse?- En, haluan olla ihan oma itseni, ja olen tyytyväinen itseeni. 

Lempieläimesi?


- Saako sanoa kaksi? Koira ja hevonen, yhtä en osaa millään sanoa. Ennen Pörriä hevonen, mutta nyt molemmat. Jos pitäisi valita, luopuisinko ratsastuksesta vai Pörristä, luopuisin ratsastuksesta- onhan Pörri nyt sentään perheeni rakas koira :3
Lemppari blogisi?


- En tähän osaa sanoa vain yhtä, mutta tässä alla muutama linkkeineen:
Angels' pullip
Kaktu ja Futura
By Kati Alexandra
Tietenkin kaikki muutkin lukemani blogit ovat ihan mahtavia, enkä osaa oikeasti sanoa parhaita! Ei tällaisia saa laittaa :)

Elätkö päivä kerrallaan, vai mietitkö tulevaa?


- Sekä että. Yritän elää hetkessä ja miettiä sitä hetkeä jota elän, mutta samalla mietin tulevaa esimerkiksi omien jatko- opintojeni, tulevan työpaikan ja tulevien kokeiden suhteen, että osaan varautua. Yritän aina varautua kaikkeen, mutta usein pyrin antamaan tuulen viedä mukanaan :D

Tykkäätkö kirjoittamisesta?


- Enhän minä varmaan blogia kirjoittaisi, jos kirjoittamista inhoaisin. Rakastan kirjoittamista, ja olen viisivuotiaasta lähtien kirjoittanu kaikenlaisiaa tarinoita- jos haluatte, voin jotain niistä joskus täällä julkaistakin :D Hehheh, ne ovat kyllä osa aika järkyttäviä, mutta jos kiinnostusta riittää niin mikäpäs sitä estää!

Mikä haluaisit olla isona?


- Pitkään toiveissa on elänyt alakoulun opettajan ammatti, mutta eihän sitä koskaan loppujenlopuksi tiedä. Aika näyttää! Toinen toiveammatti olisi joku biologiaan ja luonnontieteisiin liittyvä ammatti, kun luonto on kuitenkin todella mielenkiintoinen näin niinkuin kokonaisuutena.

 Onko bannereiden teko sinusta mukavaa?

- Kyllä, erittäin mukavaa. Sen takia alunperin pistin banneripajankin pystyyn, ja voin sanoa, että olen kehittynyt bannereiden teossa jonkin verran. Tällä hetkellä on kaksi tilausta toteuttamatta, mutta mahdollisimman pian väsään nekin. 
Pahin tapaturmasi, vai onko sulle ylipäätäänsä sattunut mitään pahaa?


- No mitään kovin pahaa minulle ei ole sattunut, mutta viime vuoden toukokuussa, kun pyöräilin aamulla kotiin hakemaan jotain kirjalappuja, kaaduin pyörällä ja etuhampaani painuivat sisään/ katkesivat. Ne kuitenkin säilyivät hengissä, ja nyt etu-ylähampaissani on puolet jotain hampaankorjausainetta ja toinen puoli sitten omaa hammasta. Tarkennuksena vain se, että edestä pelkästään kaksi (2) hammasta painui sisään. 

Viisi lempi poni-tai hevosrotua?


Poniroduista shetlanninponit, russponit, connemaranponit, islanninponit/hevoset ja newforestinponit. Hevosista sitten andalusialaiset, trakehnerit, arabit, suomenhevoset ja erilaiset puoliveriset.

Lempi koirarotu?

- Jos norjanharmaata ei lasketa, ehdottomasti beaglet- olen aina halunnut beaglen:)

Tykkäätkö ratsastaa?


- En minä varmaan muuten ratsastusta harrastaisi, eli kyllä tykkään. Mielelläni ratsastaisin useammankin kerran viikossa!

Minkä tasoinen ratsastaja olet?


- Esteillä vai koulussa? Koulussa olen vahva HeC/ heikko HeB, mutta aika lähellä helppoa B:tä. Esteitä olen hypännyt 65cm asti, eli ye:65cm ja re suunnilleen sama. 

Hevoset vs ponit?

- En tähän kunnolla osaa vastata, kun pidän molemmista, mutta koska poneilla menen eniten, vastaan ponit. Poneissa on kyllä muutenkin sitä jotain hauskaa ilkikurisuutta, joten senkin takia ponit ovat parhaita. Ovat suokit ja muutkin hevoset todella kivoja, mutta tällä hetkellä (saattaa muuttua vähän ajan päästä) ponit. 
Koirat vs kissat?


- Koirat, sillä en ole oikein kissaihminen, vaikka ne todella suloisia ovatkin.

Vuohet vs Kanat?


- Vuohet ovat ihan parhaita, eli vuodet :D

Tykkäätkö alpacassoista?


- Alpacassot ovat ihan jees, mutta eivät ehkä ihan sitä minun omaa alaani, kun en mitenkään pullipeista ja muista mangatyyppisistä jutuista tiedä, niin sen takia en noista ihan hirveästi tiedä. Ovathan ne toki suloisia :)

Keräiletkö mitään?


- Tällä hetkellä en keräile yhtään mitään, jos ratsastustunteja ei lasketa ;) Kilpailutulokset ovat myös kovassa keräilyssä, mutta...

Jos sinun pitäisi ostaa nyt 5 asiaa, mitä Ostaisit?


- Jos ei olisi mitään rajaa siinä, paljonko kyseinen asia maksaa tai onko sen ostaminen järkevää, ostaisin oman hevosen, paukkuliivin, uusiin standardeihin (oikeinkirjoitus?) sopivan kypärän, oman asunnon ja yksityistunteja. Aika hevospainotteiseksi kyllä meni :D

Pörri vai oma hevonen?


- Ei, ei, ei ja vielä kerran ei! En voi vastata tähän- oma hevonen olisi varmasti yhtä rakas kuin Pörri tällä hetkellä. Mahdoton kysymys, mutta en tappaisi/ luopuisi Pörristä, vaikka saisin oman hevosen. 
Tuhat kultaharkkoa vai kaksituhatta hopeaharkkoa?


- Luultavasti molemmat olisivat samanarvoisia, mutta ottaisin mieluummin kaksituhatta hopeaharkkoa, sillä ne olisivat käytännöllisempiä.

Missä haluaisit asua?


- Joko jossain ihan korvessa, metsän reunassa Itä- Suomessa, tai sitten Saksassa/ Itävallassa.

Mikä on paras tulos koulukisoista minkä olet saanut?


- 65.682 ja luokan voitto koulukisoista.

Korkein hyppäämäsi este?


- Tähän vastasin jo jossain ylempänä, mutta suunnilleen 65cm.

Voisitko kuvitella elämää ilman hevosia? Tai Pörriä?

- Ei en voisi ainakaan elää ilman hevosia tai Pörriä, mutta pystyn kyllä kuvittelemaan, millaista elämä olisi ilman niitä. Mutta en pystyisi elämään, vaan kuvittelemaan ;)

Maailman paras hevonen- maailman paras suomenhevonen Kekkale "Keke"

Millainen on hyvä ystävä?

- Luotettava, rento, ystävällinen, rehellinen, vastaanottavainen, mukava, tsemppaava, kannustava ja sellainen, joka uskaltaa sanoa totuuden, vaikkei se aina se paras totuus olisikaan. 

Jos saisit oman hevosen, millainen se olisi?


- Koska kyseessä olisi ensimmäinen oma hevoseni, se olisi rauhallinen opetusmestari, joka voisi viedä minua eteenpäin niin koulussa kuin esteilläkin, eli n. HeA ja re 70cm, näin realistisesti ajateltuna. HeB:kin voisi olla ihan ok, mutta HeA mieluiten :)

Mitä tapoja muuttaisit itsessäsi? 


- Ainakin sen, etten jättäisi kaikki asioita ihan viimetippaan, ja sama kokeisiin luvussa :) Enkä saisi vaatia itseltäni aina täydellisyyttä.

Millainen olet luonteeltasi?

- Olen todella positiivinen ja puhelias, pölpötän koko ajan kuin papupata, eikä minua saa hiljaiseksi muuten kuin koulunpenkillä. Se, minkä teen, teen sen aina täysillä tai en ollenkaan. Olen todella ystävällinen ja minuun on helppo tutustua, ja parhaassa tapauksessa osaan antaa puheenvuoron sille, joka sitä tarvitsee. Jos jollain ystävistäni on huolia, yritän kuunnella ja auttaa häntä parhaani mukaan. Jos jotain teen, teen sen myös huolellisesti, enkä mielelläni jätä mitään puolitiehen. Tähän on tulossa vielä kaksi osaa, hevosista ja Pörristä, koska kysymyksiä tuli niin paljon. Toivottavasti saan julkaistua muutkin osat pian!

Onko mielipiteitä siitä, miten vastailin kysymyksiin? Miten vastauksia voisi parantaa jatkoa ajatellen? vastasinko tarpeeksi hyvin? Oliko kuvia ja tekstiä sopivasti?

10 kommenttia:

 1. Hyvin vastailit :)

  VastaaPoista
 2. Vastailit tosi hyvin, kuvia oli sopivasti ja kirjoitit muutenkin hyvin!

  VastaaPoista
 3. Vastasit jokaiseen kysymykseen todella hyvin!

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä postaus! Sai juuri sopivat vastaukset ja paremman mielikuvan sinusta, mikä olikin todella kiva :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja vastauksia, olet jaksanut vastata tarkasti jokaiseen kysymykseen ja tällainen ihan uusikin kävijä sai sinusta hyvän ensivaikutelman tätä postausta lukiessa! :) Odotan innolla seuraavia osia, olet tosi etevä kirjoittaja :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)