16.5.2016

95. Yhdessä eteenpäin

Olen kirjoittanut postauksen alun, kumittanut, kirjoittanut uudestaan ja kumittanut. En ole saanut aikaiseksi mitään. Tyhjän paperin kammo nostaa päätään, kun yleensä niin helppo asia kuin kirjoittaminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. En tiedä, mitä kirjoittaa. En osaa aloittaa postausta järkevästi, ja tekstiä ilmestyy hitaasti. Jos nyt kuitenkin yritetään uudestaan ja laitetaan sanat oikeaan paikkaan, josko sitten alkaisi lyyti kirjoittaa?

Menin sunnuntain 8.5 koulutunnin Stellalla, niin kuin tapoihini nykyään kuuluukin. Estetunnilta ei jäänyt hirveän hyvää fiilistä tippumisen takia, ja takapuoli hellänä ja mieli jännittyneenä oli vaikeaa ratsastaa hyvin ja aktiivisesti.
Kiipesin kuitenkin ponin selkään ja lähdin kävelemään alkukäyntejä. Poni tuntui jännittyneeltä, johtuen ulkokentästä- ja omasta jännittyneisyydestäni. Yritin sitten tehdä voltteja ja erilaisia harjoituksia, mutta vähän pieleen meni. En saanut Stellaa kuulolle sitten ollenkaan, ja se pelkäsi kaikkea. C- päädyn vesisanko ja A- päädyn kakkalapio olivat järjettömän pelottavia ja jännittäviä, mutta pienellä rohkaisulla pääsin kumpaankin päätyyn. Tästä tuli kiva fiilis, kun muuten meno oli vähän huteraa.
Ravissa ja suuntaa vaihtaessa ne olivatkin vielä jännittävämpiä, mutta kaikesta selvittiin kunnialla- en tiedä, kuinka hymyssä suin, mutta selvittiin kuitenkin. Ravi oli vähän jännittynyttä pääty- ympyröitä tehdessä, mutta parin pysähdyksen avulla sain ravin ja ponin rauhoittumaan ja ympyrät alkoivat sujua paremmin.


Kun ympyröillä oli taivuteltu hevosia tarpeeksi, kävelimme välikäynnit. Sen jälkeen siirryimme pääty- ympyröillä ottamaan laukkaa. Koska Stella on niin pieni, se sai ihan oman päädyn, joka ei sitten ollut ollenkaan ponin mieleen.
Kyllähän Stella laukat nosti nätisti, mutta huomasin, että se hermostui, kun paikalla ei ollut muita hevosia tukemassa sen suoritusta. Laukat menivät siis aika nopeassa temmossa, ja otin mahdollisimman paljon nostoja.

Oikeaan kierrokseen laukat menivät ok, mutta ympyrät olivat lähellä kymmenen metrin kananmunia :D En saanut ratsastettua Stellaa tarpeaksi isolle tielle, jonka takia laukka ei sitten ollut kovinkaan tasapainoista, vaan kaatui sisälle. Nostot tulivat hyvin, kuten jo ylhäällä mainitsinkin, mutta välillä mukaan mahtui pukki tai pari.
Vasemmassa kierroksessa nostot ja itse laukka olivat huonompia, ja laukka ikäänkuin katosi kontrollista. En saanut laukkaa kunnolla hallintaan, ja pääty- ympyrä oli jotain aivan muuta. Kävelin sitten vähän aikaa ja nostin laukan uudelleen. Tällä kertaa se oli vähän hallitumpaa.
Ensimmäisistä laukoista ei jäänyt erityisen hyvää fiilistä, mutta saatiin sentään pari hyvää laukka-askelta :D

Siirryimme sitten ratsastamaan pituushalkaisijalla kevyessä ravissa. Ravin sain hyvin kontrolliin, ja tahti oli minulle sopiva. Tehtävässä piti kääntää vuoronperään oikealle ja vasemmalle, joka sujui kivasti. Jonkun ajan otimme mukaan voltit oikealle tai vasemmalle keskihalkaisijan keskellä. Volteilla Stella ei halunnut taipua ollenkaan.

Kun voltit ja linjat sujuivat paremmin, nostimme vuorotellen oikean tai vasemman laukan voltin jälkeen. Oikeaan kierrokseen laukat sujuivat muuten hyvin, mutta Stella ei kuunnellut ulkopohjetta ollenkaan, ja se änki "katsomon" viereen. Tämän jälkeen nostin uuden laukan, ja hidastin raviin pitkän sivun puolessa välissä, jossa siirtyminen kuuluikin tehdä.Vasemmalle sain laukat nostettua, mutta viimeistä nostoa lukuunottamatta laukka nousi aina vääränä, ja jouduin korjaamaan sen kulmassa. Tässä huomasin, etten asettanut Stellaa tarpeaksi vasemmalle, vaan annoin sen nostaa minkä tahansa laukan.
Laukat sujuivat kuitenkin pituushalkaisijalta kavereiden kanssa nostettuina ihan kiitettävästi, ja sain säädeltyä laukan tahtia paremmin.

Loppuravien ja käyntien jälkeen Stella sai todella paljon rapsutuksia ja haleja- olihan se tehnyt parhaansa:D Tunti ei kokonaisuudessaan mennyt hirveän hyvin,  mutta silti tunnista jäi kiva fiilis.


Pahoittelut, että tämä postaus oli aika lyhyt ja aikalailla kuvapainotteinen, mutta viikon takaisesta tunnista en tosiaankaan muistanut hirveästi yhtään mitään. Toivottavasti kuitenkin piditte:)

Pörristä on tulossa kuulumisia, kunhan saan ostettua kameraani uuden muistikortin, sillä tilaa nykyisellä kortilla ei ole paljoa, enkä haluaisi täyttää postauksia vanhoilla kuvilla :D

12 kommenttia:

 1. Mua ei haitannut yhtään, vaikka kuvia olikin vähän enemmän :3 Laatu oli todella hyvä kaikissa kuvissa, ottaen huomioon sisäkuvien laadun. Tykkään todella paljon tosta karvakuvasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon taas kommentistasi! Tuli taas hyvä mieli :D

   Poista
 2. Tykkösin, kun oli paljon kuvia. Raysastuskuvat on toki aina plussaa, mutta niitä on hieman hankala saada :-/. Mutta kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kun minulla oli tällä kertaa (-kin) kaksi ratsastustuntia, ei kukaan olisi jaksanut seisoa kentän laidalla pölyä nielemässä sitä koko kahta tuntia, johon lisätään yhteensä puolentoista tunnin hevosen ja sen varusteiden hoito. Ratsastuskuvia saan kuitenkin satunnaisesti, silloin niitä onkin sitten kunnolla :)

   Poista
 3. Kiva postaus ♥

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus oikeesti miten osaat! <3

  Hyvää viikon jatkoa!

  ~Hunaja~

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja hyvin kirjoitettu, vaikka kyllä parempaankin olet pystynyt ja tulet pystymään! Kuitenkin kiva kun on välillä lyhyempiäkin postauksia,kuvat on otettu hyvistä kuvakulmista :D

  airuskajahepat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kommentistasi,sai hymyilemään:)

   Poista
 6. Tosi hyvin kirjoitettu postaus! Tykkäsin❤

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)