16.12.2016

Joulukalenteri luukku 16 / Ennen-jälkeen- kuvat

Jonkun aikaa mielessä on pyörinyt postaus aiheesta kuvanmuokkaus. Olen blogin historiassa tehnyt jo kuvanmuokkausohjepostauksen ja bannerinteko-ohjepostauksen, joten yksi ainoista kuvanmuokkausaiheesta toteuttamattomista postauksista oli tämä. 
Nyt saatte siis postauksen ennen-jälkeen-kuvista pienillä tekstinpätkillä/selostuksilla siitä, mitä olen kyseisen kuvan kanssa tehnyt. Hirveän paljoa en ole mitään näistä muokannut, perusmuokkauksia ainoastaan. Pari epäonnistunutta, mutta radikaalimpaa muokkausta löytyy kyllä kätköistä, mutta niitä en kyllä kehtaa julkaista :D
Osa kuvista on toisesta blogistani, valokuvausblogista, joten älkää ihmetelkö erilaista vesileimaa!

Ensimmäisessä kuvassa olen muokannut kuvaa selkeästi valoisammaksi, muokannut kontrastia ja muita perusjuttuja, kuten jokaisessa näistä kuvista. Muokkauksen tekisin näin jälkeenpäin ajatellen varovaisemmin, sillä nykyään muokattua kuvaa katsoessa huomaa sen olevan selkeästikin ylivalottunut... Muokkaukseen en siis ole hirveän tyytyväinen, muokkauksen myötä kuvasta katosi tunnelma ja se tummuus, joka teki kuvasta kauniin. Vähän valoisampi tuo "ennen"-kuva kyllä voisi olla, mutta ei niin paljoa kuin muokatussa kuvassa.
Toisessa kuvassa olen muuttanut kuvaa valoisammaksi ja sumentanut oman naamani ja samalla hienon ilmeeni. Kuvaa katsoessa varmaan ymmärtääkin, miksi olen niin tehnyt... Tässä kuvassa muokkaus ei ole mielestäni mennyt yli, vaan kuva on muuttunut paremman näköiseksi.
Naaman olisin tosin sumentanut pienemmillä neliöillä, jotta kuva olisi siistimpi. Tämän kuvan muokkaus on muuten onnistunut kivasti, eikä mikään pistä erityisemmin silmään.
Tässä näköjään kuvat ovat menneet väärin päin. Oikeasti vasemmanpuoleisen kuvan kuuluisi olla oikealla ja oikeanpuolimmaisen vasemmalla. No, toivottavasti ei häiritse! 
Tätä kuvaa olenkin muokannut vähän enemmän. Olin oppinut tässä vaiheessa kloonailemaan hiukan helppoja asiota pois kuvasta, esimerkiksi crocsin poistaminen ruohosta onnistui jo jotenkuten. Kontrastia on kuvaan tullut jonkin verran, mutta myös valotusta on muokattu. Crocsikin on poistettu kohtuullisen onnistuneesti! Tämänkin kuvan muokkaus onnistui kivasti, ja omaan silmään kuva sai muokkauksen jälkeen tietynlaista syvyyttä. 
Tässä kuvassa minulla oli selvästikin visio, millaisen halusin kuvasta. Kuvasta sain muokkauksen jälkeen kivan "enkelimäisen" ja se miellyttää ainakin omaa silmää kokonaisuudessaan.
Tässä kuvassa olen muokannut oikeastaan vain valotusta. Heti kyllä kuva muuttui paremman näköiseksi, mutta tähän olisin kyllä jättänyt pikkuisen tuota pimeyttä, mutta mitenkään erityisen huonosti ei tämä mennyt. Olen tyytyväinen tähänkin kuvaan :)
Tässä kuvassa on sitten muokattu taas valoisuutta, mutta kontrastiakin olisi ollut hyvä muokata, sillä kuva jäi jotenkin tyhjäksi. Muuten kyllä rakastan tätä kuvaa, Pörrin ilme on niin :3
Tässäkin on käsitelty ihan vaan perusjuttuja. Ferrari näyttää kyllä vähän yliluonnollisen valkoiselta ja ylivalottuneelta, eli valoisuutta on käsitelty liikaa.
Tässäkin vaan perusmuokkauksia, tässä tosin ihan kohtuullisen kivasti.
Perusmuokkaukset tässäkin, omaan silmään ainakin ihan onnistuneesti.
Viimeisessä kuvassa on säädetty kirkkautta ja kontrastia, joka mielestäni sopii tähän kuvaan oikein kivasti.

Postausta lukiessa huomasin, että noissa ensimmäisissä muokkauksissa muokkaus on mennyt vähän yli, kun taas loppupuolen kuvissa sitten selkeäsit hienovaraisemmin. Täydellisiä muokkauksia näistä mikään ei kyllä ole, että melkein jokaisessa on jotain korjattavaa.
Harjoittelemalla kuitenkin oppii, ja eiköhän tästä ole suunta vain ylöspäin ↑

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)