29.12.2016

#312 Mitä saavutin vuonna 2016?

Vuonna 2015 asetin itselleni 9 tavoitetta, joista en saavuttanut kaikkia - valitettavasti. Osan tavotteista sain tavoitettua, osan puoliksi ja osaa en sitten ollenkaan. Tästä postauksesta ei kuitenkaan tule hirveän pitkää, sillä tässä vaiheessa en halua hirveästi julkaista kuvia vuoden varrelta. Niiden aika on sitten parin postauksen päästä! 

Erikoispostauksia tulee vielä vuoden 2017 alussa kohtuullisen paljon, sillä haluan ihan monella postauksella muistella vuotta 2016, sen tavotteita ja niiden suorittamista, vuoden 2017 tavotteita ja käydä kuvien ja blogin kautta mahdollisimman tarkasti läpi vuoden 2016. Tähän aiheeseen palataan sitten seuraavissa postauksissa! Uuden vuoden reissusta on tulossa postausta ja ratsastuspostaukset tulevat jatkumaan niin, että kirjoitan useamman tunnin yhteen postaukseen. Mutta, nyt siirrytään sitten vuoden 2016 tavotteisiin →


Kirjoitin ja julkaisin kyseisen postauksen 28.12.2015, ja se käsitteli otsikon mukaisesti vuodelle 2016 asetettuja tavotteita. Niitä listasin tosiaan "vain" yhdeksän, mutta ne eivät olleet helposti saavutettavia, eli eivät tyyliin "syö kaksi levyä suklaata kerralla". Linkki postaukseen on TÄSSÄ.


Ensimmäinen uudenvuoden lupaus oli ylläolevanlainen. Lyhyesti sanottuna se oli siis kouluun panostaminen uudella tavalla, ja voin sanoa hyvällä omallatunnolla tämän suoritetuksi! Keväällä sain keskiarvoksi 9.3, ja uuden opetussuunnitelman myötä en tiedä, mitä sain joulutodistukseen. Helmikuun arviointikeskusteluissa tämä kuitenkin selviää, eli siihen asti elän epätietoisuudessa. 
Tunneilla koen itseni koht. aktiivisesti, ja kokeiden arvosanat ovat olleet pääasiassa ysiä ja kymppiä, toki pari kasiakin on mahtunut mukaan. Tämä ei mitenkään leuhkien. Olen kuitenkin tyytyväinen vuoden 2016 koulutyöskentelyyn niin kevään kuin syksynkin osalta, suoritettu! Toisen ja kolmannen tavoitteen oli pakko onnistua. Se olisi onnistunut, jos asiat eivät olisi muuttuneet näin. Olen aivan varma. Kausi alkoi lupaavasti MänRassa helpon C:n luokkavoitolla, jatkui mukavasti kuudellakymmenellä prosentilla. Tämä tapahtui kevätkaudella, ennen yhtä elämäni suurimmista muutoksista. Ferrari astui syksyllä kuvioihin, ja samalla tulostaso tippui 58:n prosenttiin. Olisin luultavasti startannut B:n syksyllä Kekkaleella, mutta kaikki ei mennyt kuin elokuvissa. Tai meni, löysin elämäni rakkauden, ponin, jonka kanssa haluan kehittyä. Syksyn toisissa kisoissa prosentteja tuli sitten muistaakseni jotain kuudenkymmenenkolmen prosentin pintaan, toisista sitten 59%. Ei vakiintunut tulostaso yli kuuteenkymmeneen prosenttiin, enkä startannut ensimmäistä B:tä. Tässä tosin on pakollisia tekijöitä, mutta mitään en kadu. 
Ehkä vähän harmittaa, mutta elinaikaa on jäljellä, ja paljon pitää treenata, että kaikki alkaa valkoisen ponin kanssa sujua!

Sanonkin, etten ole tätä varsinaisesti suorittanut, mutta esimerkiksi ratsastustunneilla HeB tasoiset asiat alkavat pikkuhiljaa sujua rentoudenkin kannalta.


Voin käsi sydämellä sanoa kehittyneeni ratsastajana vuoden 2016 aikana. Olen saanut paljon uutta tietoa, ja toivottavasti taitoakin. Varsinkin syksyllä olen kohdannut monia uusia ja ihmeellisiä asioita ratsastuksen maailmassa, kuten muutaman mainitakseni ulkopuoliset kisat, pohkeenväistöt kaikissa askellajeissa, vastalaukat, laukanvaihdot, kolmikaariset laukassa, avotaivutukset, pyöreä maneesi... Lista on oikeasti loputon, ja näiden kaikkien asioiden oppimisessa ja sisäistämisessä menee hirvittävän paljon enemmän aikaa kuin minulla on mahdollisuutta käyttää. 
Kuntoni on parantunut ainakin lihaskunnon osalta, ja peruskuntokin on vakaampi. Tämä onkin sitten yksi tavotteista - saada kunto oikeasti korkeaksi niin psyykkisesti kuin fyysisestikin!


Tämän voin sanoa suorittaneeni puukko kurkulla. En sano ymmärtäväni yleisesti hevosia hirveän paljoa enempää kuin vuonna 2015, mutta muuten olen edistynyt hevosten käsittelyssä. Olen itsevarmempi, ja pystyn toimimaan itsenäisemmin kuin vuonna 2015.
Jotain kuitenkin on rakentunut minun ja Ferrarin välille. Välissämme on luottamuksen 1., ohut ja pieni kerros, joka toivottavasti kuitenkin kasvaa. Haluan sen kasvavan, silloin se myös kasvaa. 


Kyllä ja ei, puoliksi ja puoliksi ei. Tallilla olen hinkannut varusteet suurinpiirtein puhki, mutta saappaiden huolto on nyt ollut vähän niin ja näin. Aikaa ei kouluviikoilla ihan liikaa ole, mutta voisihan sitä tallilla nopeasti sienellä pesaista niitä saappaita..


Puoliksi ja puoliksi ei. No comments. 


Hävettää. Tämä oli vuoden suurimpia tavotteita - saada metsästäjätutkinto suoritettua ennen sen uudistamista. Halusin niin kovasti suorittaa tämän ennen, kuin täytän 13 vuotta, ja kun tätäkin kirjoittaa, alkaa hävettää. Tämä oli minulle näistä tärkein asia, mutta ei. Eieieieieii...! En tiedä, mitä kävi, motivaatio ei lopahtanut, mutta aika loppui. Aika, hyi, katoa!


Tämä onnistui erinomaisesti, aivan ihanat muistot Husöstä kyllä jäi! Katsotaan, mitä sitten 2017 kesänä ;)

Tästä postauksesta tulikin vähän pidempi, mitä oletin. En tiedä, mitä sanoisin näiden suorittamisesta. Minulle henk. koht. tärkein asia jäi valitettavasti suorittamatta, mutta koko elämä on edessä. Pääosin onnistuin kuitenkin kiitettävästi! :)

2 kommenttia:

 1. Hyviä tavoitteita olit asettanut ja hyvin olit saanut niitä myös saavutettua! Itselläni oli samantyyppisiä tavoitteita, kuten tuo koulumenestykseen liittyvä - itselläni vain sillä erotuksella, että tavoitteeni oli pitää numerot hyvinä, sillä oletin, että ne laskisivat kasin aikana! No, näin ei käynyt, seiskan joulutodistuksen ka 9,3, päättötodistuksen 9,6 ja kasin joulutodistuksen 9,8! Toivottavasti jatketaan näin!

  Innolla odotan alkuvuoden postauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika, miten hyviä keskiarvoja sulla :0

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)