20.12.2016

#305 Joulukalenteri luukku 20 / Blogin tilastoja

Kun haeskelin ehdotuksia Joulukalenteriin, vastaan tuli mm. hauskat hakusanat - postaus. Minulla ei ole mitään hauskoja hakusanoja varastossa, mutta tilastoja löytyy kahden vuoden takaa jonkin verran. Hankala sanoa, mitä tästä postauksesta tulee, se nähdään kohta → POSTAUS ON KIRJOITETTU MARRASKUUSSA, JOTEN VIIMEISIMMÄT TILASTOT OVAT MARRASKUUN LOPPUPUOLELTA! TILASTOT ON KIRJOITETTU KOKO AJALTA.

YLEISKATSAUS

Jos tätä yleiskatsausta lähtee katselumäärien kohdalta tarkastelemaan, huomaa katsojalukujen nousseen vuoden 2016 marraskuun kohdalla hurjaa vauhtia, jossa se pysyykin hetken, mutta putoaa sitten alas. Eikä se mikään ihmekään ole, sillä marraskuussa postauksia tuli erittäin säälittävä määrä, koko blogihistorian pienin määrä - yhtään valehtelematta. Hieno määrä katsojia on kuitenkin paikalle saatu, sen kertoo jo alempana oleva näytönkaappauskin!
Sivun katselujen koko historia oli 24.11.2016 34 107 tuhatta katsojaa! Hurja määrä, mutta kyseisten, kuluneiden päivien katsojamäärät olivat säälittäviä: 2-13 katsojaa päivässä muistaakseni. Tässä elettiin blogin suurta laskukautta, mutta vain sen takia, etät halusin valmistella joulukalenterin kunnolla ja keskittyä ainoastaan siihen. 

TEKSTIT

Jos katsoo koko ajalta suosituimpia tekstejä, kolmen koplaan pääsevät vain ja ainoastaan blogiarvostelupostaukset. Ne ovat erittäin työläitä tehdä, mutta selkeästi miellyttävät lukijoita! Täytyykin taas jatkaa sarjaa jossain vaiheessa, mutta ei, en uusi kenenkään arvosteluita - se aika oli silloin, nyt on nyt. Vain kaksi noista top 8 postauksista on peruspostauksia. Selkeästikin erikoispostaukset ovat niitä suosituimpia, ja nyt niitä onkin joulun aikaan tullut jonkin verran ;)

SIVUT

Sivuja löytyy tällä hetkellä blogistani julkisina vain pari. Tästä taulukosta puuttuu Ferrarin sivu, mutta tähän mennessä siinä on 45 sivunkatselua. Grafiikka - sivu on edelleenkin julkisena, ja se on kerännyt kivan määrän katseluita ja kommentteja, kuten Pörrinkin sivu. Kaksi alinta sivua eivät ole enää julkisia.

LIIKENTEEN LÄHTEET

Viittaavissa URL-osoitteissa ei ole mitään ihmeellistä. Googlen ja Jalustin.netin kautta blogiini löydetään useimmiten, eikä siinä ole mitään omituista. Omasta blogistanikin löydetään blogiini ja samoin toisesta blogista tähän blogiin. Mitään sen suurempaa sanottavaa en kyllä tästä kohdasta löydä, en sitten ollenkaan, mutta ei varmaan tarvitsekaan?
Viittaavsta sivuista löytyy yksi asia, joka pistää silmään. Facebookissahan en ole, en ole sinne kommentoinut, eikä minua pitäisi siksi sen kautta löytää. Käyn kyllä Ratsutila Rusthollin facebook-sivuilla säännöllisesti katsomassa kuulumisia, mutta...? No, eipähän siihen tarvitse takertua!
Näköjään hakusanat ovat maailman tylsimpiä. Blogin nimellä on päästy blogiini, kirjan ja postauksen nimellä ja entisen tallini hevosten nimillä. Airin jo poistetun bloginkin kautta on blogiini löydetty :D Mutta mitenköhän tuo viimeisin viittaa yhtään mihinkään?

KATSOJAT
Sivun katseluita ympäri maailman näköjään on, mutta sitä ei kyllä hevillä uskoisi - sen verran pieni blogi on kuitenkin kyseessä. Pääasiassa Euroopan alueelta on löydetty blogiini, mutta silti - kymmenestä eri maasta on löydetty blogiini! Vautsi :D Suomesta on luonnollisesti eniten sivun katseluita ja kaukana takana tulevat Yhdysvallat. Loppupään puolella ei ole hirveän suuria katselumääräeroja, mutta Ukrainaan asti on ollut kivan paljon katselukertoja.
Erilaisia selaimia käytetään jonkin verran, ja ei-niin-suurena yllätyksenä kärkeä pitää Chrome. Seuraavina tulevat Safari, Firefox ja Mobile Safari. Explorer tulee aika loppupäässä ja Oupeng pitää perää.
Käyttöjärjestelmiä on monia, mutta ei tämäkään lista tulee minkäänlaisena yllätyksenä. Windows, Android ja iPhone pitävät kolmen kärkeä pystyssä, kun taas loppupäässä tuleva Android 4.4.4, Android 5.1.1 ja Other Unix.

-       -       -       -       -

Tässä on siis näkyvillä oikeastaan kaikki tilastot, jotka blogistani löysin. Kaikki ovat koko blogin historian ajalta ja tieto joltain osin vanhentunutta, koska postaus on kirjoitettu marraskuussa, mutta pääpiirteittäin tämä on edelleen näin, eikä sen suurempia muutoksia varmaankaan ole tullut. Kertokaahan ihmeessä, mitä piditte postauksesta! :D

8 kommenttia:

 1. Blogisi on mainittuna oman blogini FB-sivuilla ainakin, joten voi olla että semmoisia reittejä pitkin löytyy kävijöitä :)! Ihan en usko että kaikki melkein 50 klikkiä on tullut mun sivuilta koska sivujani ei seuraa kuin 22 ihmistä :D Blogiisi on linkki, kun kirjoitit mun blogista niin kauniisti ja halusin muidenkin lukevan sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos ihan superpaljon :33 Tätä mä en muuten ajatellutkaan ollenkaan tätä postausta tehdessäni :D

   Poista
 2. Todella mielenkiintoisia juttuja!
  Itsekin luen noita blogini tilastoja aina ihan ihmeissään ja mietin varsinkin, että kuka oikein ulkomailta mun blogia lukee ja mitä se tästä ymmärtää :DD
  Mutta tosi hyvin toteutettu postaus ja näitän voisi tullakin vaikka kerta vuoteen tai vähän useamminkin miten materiaalia saa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kiinnostaa! Voisin vaikka aina kuukausipostausten yhteydessä (jos niitä jaksan tehdä...) laittaa vähän tilastoja esille :)

   Poista
 3. Tää oli tosi mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu postaus. Tilastoja on aina välillä tosi kiva kummastella:)

  enazupreme.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Todella hyvin kirjoitettu, mielenkiintoinen postaus! Itsekin tarkkailen tilastoja aina säännöllisin väliajoin, tuollaiset notkahdukset syntyvät heti, kun postauksista on pienikin tauko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä nämä notkahdukset ja niiden syytkin löytyvät nopeasti :D

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)