Ratsut

Tällä sivulla esittelen blogissa useimmiten esiintyvät hevoset perustiedoiltaan ja luonteeltaan, ja toivon, että tämän sivun avulla pääsette hiukan paremmin kärryille tästä blogista :) Kysy ihmeessä kommenttiboxissa tai sähköpostilla, jos jotain jäi hampaankoloon mietityttämään, vastaan oikein mielelläni!

Dooris
Dooris -15

Dooris
Suomenhevonen
Tamma
s.2003
Säkä 145cm

Dooris on hyvin sympaattinen ja yritteliäs pieni suomenhevostamma. Hoitaessa Dooris on maailman lempein ja seurallisin, aivan ihana tamma, jonka kanssa ei koskaan tule tylsää. Se ikään kuin kyselee koko ajan, mikä on meininki juuri nyt. Dooriksella ei ole mitään pahoja tapoja, ja sitä hoitamaan ja ratsastamaan voi käytännössä laittaa kenet tahansa.
Doorikselta tosin ratsastaessa löytyy hurjasti energiaa ja tekemisen halua, mutta rauhoittuessaan ja rehellisesti avuilla ollessaan se on älyttömän hieno! Doorista ratsastaessa pitää käden kanssa olla hyvin elastinen ja joustava, sekä myötäilevä, koska muuten ratsastuksesta tulee helposti vetokilpailu. Tamma saattaa myös säikkyä vähän yllättäviäkin asioita, mutta pääsee jännityksestään nopeasti yli, kunhan ratsastaja istuu sen ympärillä ja on aidosti läsnä.
Dooriksen askeleet ovat pehmeitä kuin pumpuli ja muutenkin tamma on älyttömän miellyttävä ratsastaa. Se omaa hurjan suuren miellyttämisenhalun, ja ehkä juurikin Dooriksen asenne sai minut ihastumaan siihen.

Oskari
Oskari -18 tammikuu

Oskari
Suomenhevonen
Ori
s.2011
Säkä 147cm

Oskari on älyttömän mukavaliikkeinen ja seurallinen pienikokoinen suomenhevosori. Vaikka Oskari onkin ori, on sen käytös aivan moitteetonta, eikä siltäkään löydy huonoja tapoja. Hoitaessa se puuhaa koko ajan jotakin ja haluaa osallistua kaikkeen mahdolliseen toimintaan.
Kuten Dooris, myös Oskari on energinen ja hurjan mukavaliikkeinen ja yritteliäs hevonen. Se haluaa miellyttää ihmisiä luontaisesti, ja osaa ties mitä koulukiemuroita. Ratsastaessa Osku on älyttömän kiltti, eikä se säiky yhtään mitään. Se kuitenkin vaatii elävän käden ja vakaan istunnan, jottei vauhti kiihdy liiaksi tai ratsukon välille ei synny vetokilpailua.
Oskari on hyvin lunki kaveri, eikä sen kanssa tarvitse jännittää mitään. Se tekee töitä hyvällä asenteella, ja useasti tallilla sitä kuvataankin lähes työnarkomaaniksi - hyvällä tavalla. Töitä tehdessään se on aidosti läsnä ja pyrkii toteuttamaan ratsastajansa pienimmänkin toiveen <3.

Uno
Uno, -17 kesä

Uno
New Forest
Ruuna
s.2004
Säkä n. 140cm

Uno on älyttömän taitava New Forest - ruuna, jolle kokoaminen ja koulukiemurat ovat lasten leikkiä, kunhan ratsastaja osaa ne esiin ratsastaa. Ratsastaessa se on todella kiltti ja taitava, mutta esteponin sydämen omaavana se hiukan kuumuu laukoissa, eikä oikein malttaisi lopettaa laukkaamista.
Hoitaminen ei ole Unon lempipuuhaa, mutta kun sille saa varusteet päälle, on se lähdössä töihin täysillä ja totisella asenteella. Unolla on oikein mukavat askellajit, ja varsinkin laukka on sillä hyvin vahva. Se kokoaa itsensä helposti ylös, mutta rakenteensa puolesta edessä ja alhaalla kulkeminen on sille hiukkasen haastavaa. 
Alkutunnista Uno saattaa yrittää luistaa töistä, mutta kunhan sen saa työmoodiin, on se hyvin mukava ja miellyttämisenhaluinen ratsastaa. Se ei ratsastaessa keksi mitään turhia "ponimaisia" kommervenkkeja, eikä Uno säikykään käytännössä mitään. Unon selkään voi laittaa turvallisesti oikeastaan kenet tahansa, se kantaa lastinsa turvallisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)