18.6.2017

#352 Vastauksia osa 1 / Answers part 1

Ajattelin, että voisin jatkossa kirjoittaa postauksia niin suomeksi kuin englanniksikin - näin blogi saisi hiukan lisää "kansainvälisyyttä" ja useammat ihmiset ymmärtäisivät, mitä näissä teksteissä lukee. En ole kovinkaan hyvä kirjoittamaan tai puhumaan englantia, joten kirjoitusvirheitä saattaa tulla, ja varmasti tuleekin. Tärkeintä on kuitenkin tulla ymmärretyksi ja käyttää kieltä. Harjoittelemalla oppii!

I thought I could write some posts also in English. This would make the blog more international and more people can read my posts. Then they can understand, what I write. I don't have a great vocabulary. When I write in English, I'll do some grammar errors, but maybe the most important thing is become to understand! Practise makes perfect, right?

Jokin aika sitten pyysin teitä lähettämään minulle kysymyksiä, jotka mietityttävät, tai joihin haluaisitte vastauksia. Kysymyksiä tuli kiva määrä, ja tässä postauksessa pyrin vastaamaan niistä ainakin osaan.

Some times ago I asked you some questions, which you want answers. Just like Q&A! In this post I try to answer them. Hope you like this!
Osaavatko koirasi monia temppuja ja jos osaavat, niin mitä? // Hunaja

Tämä riippuu vähän siitä, millaisia temppuja tällä tarkoitetaan. Peruskäskyjä, vai jotain niin sanottuja sirkustemppuja. Alma osaa tällä hetkellä tulla luokse ja istua käskystä, mutta sillekin olisi tarkoitus opettaa jotain hauskaa, kun se on vähän isompi koira. 
Pörri osaakin vähän enemmän temppuja peruskäskyjen lisäksi. Se osaa mennä "kasia" jalkojen välistä, näyttää sormet kuonollaan, antaa tassun ja tassut ja mikä tärkeintä - se osaa antaa yläfemman!

Can your dogs do some tricks? If, what? // Hunaja

Pörri can do some normal tricks like sit, down and here. It also can do eights trough the legs, show the fingers with her muzzle, give paw and paws - and what's the most important thing - Pörri can give me a high five!
At the moment Alma can come here and sit. I'll try to teach some fun tricks to her when she's older. 

Jos sinun pitäisi olla koko ajan koulussa tai joko koko ajan lomalla, kumman valitsisit? // Hunaja

Tämä on aika paha kysymys, koska tykkään olla koulussa, mutta välillä lomakin on aika piristävää. Valitsen kuitenkin koulun, koska oppineena pääsisin töihin ja saisin turvattua oman tulevaisuuteni ja toimeentuloni. 

If you should be all the time at school or on holiday, which one would you choose? // Hunaja

This is hard question... I choose still school, 'cause I like being at school and learn every day something new. Even if holidays are fun, the school will win! Having a profession I can get a job, live on my own and secure my livelihood. 

Mikä on lempieläimesi? // Hunaja

Tähän minulla on vain kaksi mahdollista vastausta - koirat ja hevoset. En oikeasti pysty sanomaan, kumpi on lempieläimeni, koska kummatkin lajit ovat ihan mahtavia! Pakko kuitenkin valita koirat, koska minulla on Pörri ja Alma, jotka tekevät elämästäni täydellistä ❤

What's your favorite animal? // Hunaja

Hmm... I really don't know! It's very hard to choose from a dog or a horse, because I love the both. I can't do that! Maybe I should choose dogs, because Alma and Pörri have made my life perfect ❤

Onko sinulla sisaruksia? // Hunaja

Kyllä, minulla on pikkusisko, Sylvia.

Have you sisters? // Hunaja

Yes, I have one younger sister , Sylvia.

Mikä on lempiaineesi koulussa? // Hunaja

Itse olen ainakin tykännyt äidinkielestä ja biologiasta. Myös koululiikunta on joskus ihan kivaa, kunhan ei pelata mitään pallopelejä.. Niissä olen niin tumpelo, ettei mitään rajaa :D Myös kielet, kuten englanti, saksa ja ruotsi ovat olleet todella kiinnostavia. Koska koulu nyt vaihtuu, niin katsotaan, saanko uudet lempiaineet ;)

What's your favorite subject at school? //  Hunaja

I like biology, some languages (Finnish, English, Deutsch and  Swedish) and school sports - if we don't play ball games... I don't want to play them, 'cause I hate them :D

Mikä on mieleenpainuvin unesi? Mikä on hauskin unesi? // Hunaja

En oikeasti yhtään vastausta kumpaankaan... Onhan minulla yksi, mutta se on sen verran monimutkainen, etten jaksa alkaa selittää sitä.

What's your funniest or the most memorable night dream? // Hunaja

I really don't know! I have one night dream, but I can't explain it. Sorry...

Mitä aiot tehdä kesällä? // Hunaja

Itse asiassa tein tästä aiheesta juuri postauksen, ämpärilista 2017. Käykäähän ihmeessä lukaisemassa, jos kesäsuunnitelmat kiinnostavat!

What summer plans you have? // Hunaja

You can read them here! Summer bucket list 2017.

Tykkäätkö matkustaa ulkomaille kesällä? // Hunaja

En ole matkustanut koskaan kesällä ulkomaille, mutta voisihan se olla aika kiva kokemus! Suomen kesä on kuitenkin sen verran lyhyt, että mieluummin menen ulkomaille talvella, kun on kylmä.

Do you like traveling overseas in the summer? // Hunaja

I've never traveled overseas in the summer, so I don't know. Finnish summer is so short, that I want be here, when the weather is warm. I want go overseas in winter!
Mistä kennelistä Alma tuli? Entä Pörri? Ovatko samasta paikasta, ja/tai jotakin sukua toisilleen? // Ansku

Kumpikin koirista on eri kennelistä/kasvattajalta. Pörrin nimi on Uramon Salon Pörri, eli se tuli Uranmon Salon kennelistä. Alma taas on Heikinmäen Alma, eli se tuli Heikinmäen kennelistä. Tietääkseni ne eivät ole myöskään sukulaisia keskenään.

From where Alma came from? How about Pörri? Are they from the same place and are they related to each other? // Ansku

Pörri's name is Uramon Salon Pörri, so it came from Uramon Salo kennel. Alma came from Heikinmäki kennel. They aren't related to each other. 

Mikä on suurin hevosiin liittyvä unelmasi? // Ansku

Tekisi mieli sanoa, että oma hevonen on suurin unelmani, mutta tässä tilanteessa se ei ole niin. Haluan kehittyä ratsastajana niin, että pystyn ratsastamaaan erilaisia hevosia ja hallitsemaan niitä - oli hevosen luonne sitten millainen tahansa. Haluan omaan ratsastukseeni rauhallisuutta. Jossain vaiheessa sitten se oma hevonen, mutta lähempänä haaveena on vuokrahevonen.

What's your the biggest dream related to horses? // Ansku

I would like to say my biggest dream related to horses is own a horse, but not at the moment. I want to develop as a rider and I would like to be able to ride with all kinds of horses. I want more patience and tranquility for my own riding. Maybe one day I'll get a rent horse. 

Entä koiriin? // Ansku

Unelmoin vain siitä, että jonain päivänä Pörri ja Alma luottavat minuun sokeasti ja minä niihin. Olisi mahtavaa saada kunnollinen ystävyysside minun, Alman ja Pörrin välille.

What's your the biggest dream related dogs? // Ansku

I just dreamed that one day Pörri and Alma would blindly trust me. It would be great to have a proper friendship between me, Pörri and Alma. 

Mihin tähtäät ratsastajana? // Ansku

Tähtään saumattomaan yhteistyöhön minun ja hevosen välillä. Kun yhteistyö toimii, toimii kaikki muukin.

What are you looking for as a rider? // Ansku

I'm targeting for effective cooperation between me and a horse. When cooperation works, everything works. 

Mikä sinusta tulee isona? // Ansku

Tällä hetkellä minulla ei ole mitään tiettyä ammattia, mutta jotain aavistuksia kylläkin. Ehkä minusta tulee opettaja, tai sitten haen jollekin biologiselle alalle. Kuka tietää?

What will you become, when you grow up (and hopefully smart)? // Ansku

At the moment I don't know. Maybe I will become a teacher, or I'll work in natural sciences. Who knows?

Mikä on ollut elämäsi suurin pettymys? // Ansku

Mitään järkyttävän suuria pettymyksiä en ole toistaiseksi joutunut kohtaamaan, mutta aika paljon harmitti, kun en päässyt liikuntapainotteiselle luokalle.

What has been the biggest disappointment in your life? // Ansku

This year maybe the worst disappointment I experienced was when I could not get on sports class. 

Kiitos, kun luit tämän postauksen!

Thanks for reading this post! 

7 kommenttia:

 1. Kivoja vastauksia!

  VastaaPoista
 2. Postailet niin kivasti, ja vastaat myös niin hyvin! :) Ja hyvä idea kans kirjoittaa vähän englanniksikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa saada tällaista palautetta! En hyvästä ideasta tiedä, ainakin tämä vie ihan liikaa aikaa :D

   Poista
 3. Mahtava postaus ja hyviä vastauksia, tätä oli kiva lukea koska tää ei ollut liian pitkä eikä liian lyhyt vaan juuri sellainen sopiva :) Uskon, että jossakin vaiheessa sekä Pörri että Alma luottavat suhun ihan 101 % , ne ei vois parempaa tai rakastavampaa kotia toivoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, ei tän ihanampaa kommenttia voi oikein saada💕 Tästä postauksesta deletoin puolet ja laitoin seuraavaan postaukseen, koska tästä olisi tullut muuten ihan järkyttävän pitkä postaus :D

   Poista
 4. Hyviä vastauksia! :)

  http://lydian-animal.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)