Kirjoittaja

Yli kahden vuoden bloggaamisen jälkeen onkin sitten hyvä tehdä se oma esittelysivu, kun alkaa olla jo vähän taitoja kirjoittaakin jotain. Pitkään olen ollut sitä mieltä, etten itselleni mitään esittelysivua halua tai se ei ole tarpeellista, mutta koska ehdotuksia on tullut tästä asiasta muutama ja joissain blogiarvosteluissa tästä on huomautettu, teen tämän. 

Ratsastuksen aloitin vuonna 2011 syntymäpäivänäni, ja sitä ennen olin jo pitkään kinunnut ratsastustunteja. Kyseisenä vuonna aloitin koulun ensimmäisellä luokalla, ja kouluun siirtyessä olikin sitten hienoa, kun ratsasti. Pienempänä harrastin myös joitain eri tansseja, mutta ne harrastuksen sitten jäivät mielenkiinnon loputtua. 
Pianonsoittoa harrastin lähes viisi vuotta, ainakin muistaakseni, mutta lopetin senkin ajan-ja mielenkiinnonpuutteen takia. 

Kun aloitin ratsastuksen, karjuin hevosille ja kaikki raajani heiluivat yhtä paljon. Luonnollista hevostaitoa ja rauhallisuutta ei liiaksi löytynyt. Koska olen ihmisenä puhelias, puhuin tunneilla paljon. Silloin ei ollut tietoakaan mistään peräänannosta tai pohkeenväistöistä, sitä vain halusi olla ryhmän paras. Kun sain ensimmäisenä ryhmästäni ratsastaa isommalla ponilla kuin shetlanninponilta, olin niin isoa tyttöä. 

Tällä hetkellä olen ratsastanut viisi  vuotta (syksyllä -16), ja ratsastan kuudetta vuotta Ratsutila Rusthollissa. Koska talli on kouluratsastukseen painottuva, ei blogista pääse mistään estehyppelyistä lukemaankaan. Harrastan Rusthollissa kaksi kertaa viikossa, ja pääasiassa ratsunani toimii Ferrari, joka on samalla kisaponini. Kilpailen vielä tällä hetkellä heC-tasolla, mutta parin vuoden sisällä olisi unelmana siirtyä heB-tasoisiin luokkiin. 

Ratsastustaidoiltani olen heikohko heB, mutta peräänanto tulee vain pienissä pätkissä ja satunnaisesti. Saan suuren osan hevosista kulkemaan edes jotenkuten rentona, josta on hyvä lähteä ratsastamaan ja työstämään sitten enemmän. Ainakin se on helpompaa, kuin ratsastaa kirahvihevosta. Ratsastustaitoa minulta ei mielestäni hirveän paljoa löydy, enkä myöskään ole hirveän taitava, mutta ratsastamalla sitä kehittyy! 

Esteillä taidot ovat ruostuneet - ratsastus"urani" alkuvuosina olin enemmän esteratsastaja, rakastin esteitä ja olin kohtuullisen hyväkin niillä. Tai no, miten sellainen 8-vuotias pikkutyttö voi olla hyvä esteillä. Niin pieneksi olin kuitenkin aika taitava esteillä :D Varsinaisen este-ennästykseni hyppäsin vuonna 2016 Husön leirillä, ja kyseinen este oli 70cm. Esteillä pysyn jotenkuten kyydissä ja pystyn hyppäämään sitä seitsemääkymppiä, mutten tasoltani kuitenkaan ole se 70cm. 
Perheelläni on tällä hetkellä kaksi koiraa, Pörri ja Alma, jotka ovat kumpikin rodultaan harmaita norjanhirvikoiria. Pörrin kanssa harrastetaan metsästystä, pienimuotoista temppujen koulutusta ("kasi", "ympäri", "istu" jne...) ja rentoa yhdessäoloa. Tärkeintä on se meidän välisemme luottamussuhde. Pörri saapui meille vuonna 2015 pienenä rääpäleenä, jolla oli iso olo.
Alman kanssa tarina on vasta alussa, mutta sen kanssa harrastellaan rennosti, ehkä käytetään myöhemmin näyttelyissä, varmasti käytetään metsällä ainakin myöhemmällä iällä ja tietenkin opetetaan niitä ns. turhia temppuja - ihan vain ajanvietteeksi.

Blogissani kerron monipuolisesti Pörrin ja Alman


kuulumisista kaikilla mahdollisilla tavoilla ja ratsastustunneistani Ratsutila Rusthollissa. Ratsastuskuvia ei ole juurikaan postauksissa, mutta aina kun on mahdollista saada kuvaaja, pyydän hänet kuvaamaan. Talvikaudella kukaan ei kuitenkaan tule maneesiin jäätymään. 

Harrastan myös pienimuotoisesti valokuvausta, joka todellisuudessa tarkoittaa sitä, että opettelen käyttämään ensimmäistä järjestelmäkameraani, jonka sain vasta vuoden 2016 joulukuussa. Sitä ennen kuvasin jotakuinkin sen viisi (?) vuotta pokkarillani, eli kuvauskokemusta on kuitenkin jonkin verran. Tallista otetut kuvat on otettu pokkarillani, sillä en viitsi järkkäriä raahata tallille, jos en ole saamassa ratsastuskuvia. Muut kuvat on otettu järkkärilläni, ellen toisin mainitse. Kuvaan Canon EOS 350D:llä, jos jotakuta sattuisi tämä asia kiinnostamaan. 

Tervetuloa blogiini, toivottavasti viihdyt täällä! Lisätietoja minusta saat kysymällä kommenteissa tai lukemalla postauksia. Muistathan kuitenkin käytöstavat ja sen, ettei kuvia saa kopioida ilman lupaa. Jos kuitenkin kopioit, merkitse lähde.

Sivu päivitetty 29.9.2017

2 kommenttia:

  1. Mulla on ihan kadonnut sun sähköposti osottees etten pysty sulle laittaa siellä viestiä :( mulla olis pari asiaa kysyttävänä siellä niin mihin voin laittaa sulle viestiä? Sähköpostiin vai johonki muuhun (esim. jos on facebook tai wappi?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetän sulle sähköpostia :)

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)