23.7.2016

Kysymyspostaus 4/4

Jaahas, tässä sitä ollaan monta kuukautta liian myöhässä kirjoittamassa kysymyspostauksen viimeisintä osaa ilman minkäänlaista inspiraatiota blogiin. Tavallaanhan se on keskellä kesää aivan ymmärrettävää, että blogin kirjoitus ei ole päällimmäisenä mielessä (vaan kirjojen ahmiminen ja marjanpoiminta), mutta yritetäänkö saada tämä sitten henkiin, kun ei ole pitkään aikaan tullut postausta lukuunottamatta edellistä postausta :D
Kaikki kuvat päivältä ?, kun olimme viemässä Pörriä uimarannalle (ei uinut)
Blogikysymykset

Oletko tyytyväinen blogiisi kokonaisuutena?
V: Tällä hetkellä olen blogiini kokonaisuutena kohtuullisen tyytyväinen, mutta mielestäni tietty persoonallisuuden vivahde puuttuu. Aihe ja kirjoitustyyli ovat mielestäni itseni tyyliset, mutta ulkoasu on jotenkin tumma, vaikkakin miellyttää ainakin omaa silmää. Esittelysivut voisi hyvin kirjoittaa valmiiksi ja uudistaa, mutta kaikki aikanaan :) 

Teetkö bannerisi itse?
V: Ainakin pyrin tekemään, jos on edes jotain inspiraation tapaista. Lähes kaikki bannerit ovat siis minun tekemiäni, mutta usein täällä on näkynyt myös Sylvian kädenjälkeä, joka on aina miellyttänyt silmää. Vaihtelevasti täällä on näkynyt myös muiden bloggaajien tekemiä hienoja bannereita, ja nekin ovat olleet juuri sellaisia, kuin olen pyytänyt. Mutta kyllä, teen itse bannerini aina kuin vaan mahdollista. 

Millaisista väreistä pidät ulkoasuissa?
V: Vaihtelee kyllä aika paljon, kuten olette varmaankin huomanneet :'D Pääosin pidän aika neutraaleista ja ei-niin-huomiota-herättävistä väreistä, jotka ovat tavallaan sitä perussettiä. Kesäisin bannerit ovat kesän väreissä, lämpimiä, vihertäviä ja pirteämpiä, kun taas talvella ne ovat kylmempiä ja sinisen sävyisiä. Vihreä on kuitenkin kesäisin niin yleinen väri hevosblogien bannereissa ja ulkoasuissa, etten ihan vihreitä kovinkaan mielelläni tee. 
Varsinaista vastausta tähän kysymykseen ei siis minulta saa, vaan teen bannerit ja ulkoasut useimmiten senhetkisen fiiliksen mukaan, ja sen toivottavasti huomaa myös blogissa :)
Millaisia bannereita teet?
V: Poikkesinkin edellisen kysymyksen kohdalla aikalailla aiheesta ja samalla oikeastaan vastasinkin tähän kysymykseen. Aikalailla fiiliksen ja vuodenajan mukaanhan tuo menee... Yksi tärkeistä kriteereistä bannereiden teossa on kuitenkin yksinkertaisuus ja omaleimainen tyyli, eivätkä tekemäni bannerit saa hukkua joukkoon. Minulla on aika vahva visio siitä, millainen olisi oma ihannebannerini, enkä usko sen vastaavan aina Teidän näkemyksiänne. Toinen tärkeä asia on ehdottomasti selkeys-tekstistä pitää saada selvää, eikä bannerissa saa olla liikaa kuvia.
Tilauksien kanssa asia on sitten eri. Ne teen, tai ainakin pyrin tekemään tilaajan toiveiden mukaan, mutta niissäkin saatan ottaa omia vapauksia, ellei sitä ole erikseen kielletty. Käytän niissä mm. kahvitahroja ja pilviä, sekä muita asetuksia, jotka Gimpistä, Picmonkeysta tai Ipiccystä löytyvät. 

Millainen blogisi ulkoasu on?
V: Tällä hetkellä se on aika tumma, mutta samalla siinä on mielestäni tarpeeksi pirteyttä ja kesäisyyttä. Se on erilainen kuin muissa blogeissa, enkä tiedä, toimiiko tumma ulkoasu tässä blogissa ja näissä tarkoituksissa tarpeeksi - aika paljon olen nimittäin tummista ulkoasuista kuullut negatiivista mielipidettä. Nykyinen ulkoasu eroaa aika radikaalisti aikaisemmista ulkoasuistani, mutta jees, olen tyytyväinen ja näin blogi saakin olla taas kuukauden, ellei jopa enemmänkin :).

Oletko tyytyväinen blogisi postauksiin?
V: Vaihtelevasti, kyllä ja ei. Joihinkin postauksiin olen jopa erittäin tyytyväinen, joidenkin asettelu, teksti, kuvien ja tekstin suhde-kaikki tuntuu menevän täydellisesti paikoilleen. Tällaisia postauksia on kuitenkin harvassa, blogin historiassa niitä löytyy vain pari. Useimmiten postaukset ovat omasta mielestäni aika tasapainossa muiden kanssa, asettelu, teksti ja kaikki muukin on selkeää ja muutenkin ihan onnistunutta. Ne eivät kuitenkaan tuota täydellistä onnistumisen tunnetta. 
Joskus on sellaisia pohjanoteerauksia, joita sitten häpeää jälkeenpäin jo ihan laadunkin takia. Vaikka ei kaiken tarvitse järjestelmäkameralaatua ollakaan, jotkut ovat niin heilahtaneita ja huonoja. Varsinkin blogin alkuaikoina (2014-2015 alkuvuosi) osa postauksista oli ihan järkyttäviä, jonka takia sitten piilotinkin ne. Hauskoja muistoja ne jokatapauksessa ovat :D
Mitä haluaisit muuttaa postauksissasi?
V: Ehkä enemmän vaihtelevuutta ja luovuutta, mutta aikalailla olen "ihan jees"- tyytyväinen näihin postauksiin. Pörri saisi tulla koneen ääreen useammin, ja näyttelypostaukset & osa muistakin postauksista kaipaisi jonkinasteista viimeistelyä, helposti tulee vain kirjoiteltua jotain ja lätkäistyä muokkaamattomat kuvat päälle. Ratsastuspostauksia ei tarvitsisi välttämättä kirjoittaa niin analysoivasti kuin nyt, tai kirjoittaa tehtävistä niin selkeästi. 
Jos näitä muutamia 'pikkuseikkoja' ei oteta laskuihin, en ihan hirveästi mitään näissä haluaisi muuttaa, blogini postaukset ovat omannäköisiäni-ja tyylisiäni, enkä näe mitään järkeä muuttaa hyväksi todettua kaavaa :D

Entä muuten blogissasi?
V: Itse asiassa en hirveästi mitään muuta kuin olen aikaisemmissa vastauksissani kertonut. Niissä tulee mielestäni oma kantani selkeästi selville, enkä näe mitään järkeä jäädä uudestaan niitä toistamaan, joten jätän teidät aikaisemman tekstin varaan!
Paras banneri blogistasi?
V: Enpä osaa sanoa, sillä muutamakin ihan kiva on karttunut mukaan matkan varrella. Tässä kuitenkin pari :)
Kuinka paljon olet kehittynyt bloggauksessa?
V: Hankala sanoa, kuinka paljon, mutta ainakin osaan sanoa, miten. Bannereita olen opetellut tekemään, ja nykyään saan lähes aina aikaan jotain, jota kehtaan käyttää täällä blogissa. Enään ei tule semmoisia, että häpeää silmät päästään. 
Kuvia olen ainakin satunnaisesti alkanut muokkaamaan, ja useimmiten niiden laatu on sellainen, että niitä kehtaa katsoa, eivätkä ne ole niin heilahtaneita kuin kaksi vuotta sitten.
Tekstistä on selvästi tullut paljon parempaa, ja siinäkin on tapahtunut kehitystä.
Kehittynyt olen joka tapauksessa, ihan ilman mitään itsekehua!

Pitkät vai lyhyet postaukset?
V: Riippuu paljon blogista, kirjoittajasta, kirjoitustyylistä, tekstin määrästä ja kuvien määrästä. Esimerkiksi VuokonKatin ja Sylvian blogeissa jaksan lukea erittäin pitkiä postauksia, ja linkkiä käyttämällä saatte myös selville, millainen teksti ja asettelu yms. nappaa minuun ;)

Mielipidekysymykset

Onko keppihevoset mielestäsi noloja?
V: Mikään, mitä ei itse pidä nolona, ei ole myöskään noloa. Jokaisella on (ja saa-pitää-olla oma mielipiteensä) oma mielipiteeni keppihevosista ei ole oikein mikään, ne ovat sellaisia ''ihan jees''- juttuja, mutta ei mitenkään se oma juttuni. Ei keppihevosissa kuitenkaan mitään pahaa tai noloa mielestäni ole, ei ollenkaan! Kukin saa tykätä mistä tahtoo :)

Mitä mieltä olet koirien syömisestä?
V: Sitä mieltä, että jokainen ruokkii koiransa tahtomallaan tavalla, eikä ketään sovi käydä arvostelemaan omien valintojen perusteella. Jokaisellahan on se oma koira, jolla lähes kirjallisesti voi tehdä mitä tahtoo. Itse olen (mitenkään muita ihmisiä arvostelematta) raakaruokinnan/ mahdollisimman luonnonmukaisen ruokinnan kannalla.
Koiran ruokinnan pitää olla tasapainoista ja ravinteikasta, ja sen määrä ja ruoka-ajat pitää suhteuttaa mielestäni siihen, miten ja kuinka paljon koira liikkuu, onko se yöt ulkona, jolloin se tarvitsee ehkä enemmän ravintoa, vai käykö se 250m vai 11km lenkkejä. Kaikki riippuu oikeastaan kaikesta tässä asiassa.

Jos joku sanoisi sinulle, että ratsastus on ruoalla leikkimistä, mitä sanoisit?
V: En tiedä. Murahtaisin ja mulkaisisin varmaankin aika pahasti, ja sen jälkeen aloittaisin näsäviisaiden huomautusten, perusteluiden ja muiden ärsyttävien lauseiden laukomisen, jota jatkaisin ties kuinka pitkään :D

Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Pitääkö se sinusta paikkansa?
V: Kyllä, ehdottomasti. Ei tähän voi mitään lisätä, asia on selvä näin. Ei tarvitse käsitellä tai perustella - jokainen koiranomistaja kyllä ymmärtää tämän asian :3

Onko ratsastus sinusta urheilua?
V: Ihan aloittelijoilla ja pikkulapsilla ratsastus on pääasiassa sitä selässä istumista ja kököttämistä, eikä sitä voi edes kutsua ratsastukseksi. Myöhemmin, kun  harrastusta jatketaan, se alkaa käydä urheilusta. Eli kyllä ja ei ;)

_____________________________________________________________________________________________________

No huhhuh, nyt on tämäkin urakka saatettu vihdoin loppuun! Tästä osasta ei tullut mitenkään erityisen pitkää, mutta uskon sen olevan sopivan mittainen luettavaksi :)
Alle laitan vielä edelliset osat aiheittain, jos haluat käydä vilkaisemassa ne:4 kommenttia:

 1. Vastaat niin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vastaan näihin tarpeeksi hyvin ;)

   Poista
 2. Kiva postaus! Voi että miten söpö Pörri on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörri ja minä kiitämme suuresti ❤

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)