7.2.2016

40. Lukemani blogit #1

Nyt aloitan tällaisen aika pitkän postaussarjan, jossa arvostelen kaikkia lukemiani blogeja ja annan niistä risuja ja ruusuja. Voit vinkata omasta blogistasi minulle, niin käyn katsomassa ja saatan liittyä. Siinä tapauksessa sinä saisit arvostelun omasta blogistasi. Yritän katsoa blogit mahdollisimman tarkkaan, ja antaa tasapainoisesti niin risuja kuin ruusujakin.

Koska lukulistani on lähes 60 blogin joukko, laitan yhteen arvosteluun kolme blogia, jottei postauksista tulisi liian pitkiä ja tylsiä luettavia. Mitä mieltä TE olette tällaisesta postaussarjasta? Jaksatteko lukea näitä? Ja muistakaa sitten, että nämä ovat vain omia mielipiteitäni:)

Ja sitten vielä tällainen nopea info siitä, että blogin nimi toimii samalla linkkinä, joten siitä painamalla pääset kyseiseen blogiin. Blogien bannereiden julkaisemiseen olen kysynyt erikseen luvan bloggaajilta, jotta mitään edes mahdollisia tekijänoikeusjuttuja ei tulisi kenenkään vaivaksi. Blogit on arvostelu mahdollisimman hyvin, ja olen välttänyt ylitsemenevää hehkutusta tai raipaniskuja. Mahdollisimman tasaisesti olen siis nämä arvostelut kirjoitellut.



hevosetjaroosa.blogspot.fi

Blogi kertoo Roosan ratsastustunneista Pomppivan ratsutilalla. 

Banneri ja ulkoasu
Banneri on omaan silmään todella kiva ja värikäs, vaikkakin yksinkertainen. Häivytykset ovat aika selkeät, mutta minua se ei varsinaisesti häiritse. Bannerissa on myös todella kivoja, pieniä yksityiskohtia, jotka kiinnittävät huomion positiivisessa mielessä. Myös nuo sinisen ja vihreän sävyissä kulkevat kuviot bannerin reunoilla ovat todella kivat!

Tausta on valmis bloggerin tausta, ja muuten ihan kiva, mutta värimaailmaltaan se ei ihan hirveän hyvin sovi blogin banneriin, paitsi bannerin kuvioiden kautta.
Esittelysivut ovat samaan aikaan piilossa ja näkyvillä, sillä ne kiinnittyvät siniseen yläpalkkiin sinisellä värillä, joten niitä ei välttämättä kovin nopeasti huomaa, paitsi jos hiiren laittaa niiden päälle.

Kokonaisuudessaan ulkoasu on omaan silmään kiva, varsinkin banneri on ihana!

Teksti ja kuvat
Itse teksti on todella hyvälaatuista, enkä ole huomannut siinä minkäänlaisia kirjoitusvirheitä. Välillä tekstiä on hiukan liian vähän, mutta vaikka se olisi pidempääkin, sen jaksaa lukea hyvin alusta loppuun, eikä siinä ole mitään ongelmia.

Tekstin fontti on omaan silmään ehkä hiukan ärsyttävä, mutta samalla se on omalaatuinen. Tekstiä pystyy kuitenkin lukemaan hyvin fontin erikoisuudesta huolimatta, mutta blogin lukemista helpottaisi varmaankin fontin vaihto vielä selkeämpään, esimerkiksi Arial- nimiseen fonttiin.

Kuvat ovat poikkeuksetta blogissa hyvälaatuisia, ja niitä on ilo katsella! Ratsastuskuvat ovat selkeää plussaa, ja vaikkei niitä olisikaan, on postauksissa aina edes hoitokuvia. Kuvat ovat siis todella mielenkiintoista ja kivaa katseltavaa!

Kaikki muu
Omaan silmään postaustahti on harvahko, ja Roosan postauksia olisi kiva lukea useammin. Mutta no, onhan ihmisillä muukin elämä, ja kyllä minä sen ymmärrän, todella hyvin. Esittelysivut voisivat olla hiukan kattavammat, ja niissä voisi olla enemmän tekstiä, jotta saisi paremmin selville, mistä blogi kertoo. Myös blogin tervetuloa- teksti voisi olla hiukan kattavampi, mutta toisaalta siinä tiivistyy koko blogin idea, joten se ei olisi välttämätöntä.

Tämä blogi ansaitsisi kyllä paljon enemmän lukijoita, ja uskon niitä vielä tulevankin vaikka millä mitalla!


possuponi.blogspot.fi

Blogi kertoo Vilhelmiinan ja hänen vuokraponinsa Blossin yhteiselosta.

Banneri ja ulkoasu
Omaan silmään banneri on kiva, vaikkakin yksinkertainen, mikä ei kyllä omaan silmään häiritse yhtään. Bannerista voisi tosin tehdä hiukan värikkäämmän ja mielenkiintoisemman, ja se näyttää tällä hetkellä ehkä hiukan hutaistulta. Mutta kokonaisuudessaan pidän bannerista! Banneri sopii taustaan ihan hyvin, mutta tosiaan, itse pitäisin siitä, jos banneri olisi hiukan värikkäämpi.

Muu ulkoasu on todella kiva ja selkeä, mutta tausta on ehkä hiukan tummahko omaan silmään, mutta sehän on vain oma mielipiteeni. Esittelysivut löytyvät helposti, mutta niihin saisi lisätä ehkä hiukan lisää tekstiä ja kuvia, mutta toisaalta nykyisiltä esittelysivuilta saa selville kaiken tarvittavan.

Kokonaisuudessaan ulkoasu on todella kiva, vaikkakin hiukan tumma!

Teksti ja kuvat
Aloitetaan sitten vaikkapa kuvista. Kuvat ovat tässä blogissa aina hyvälaatuisia, ja mukavaa katseltavaa. Joskus kuvat ovat ehkä hiukan samankaltaisia, mutta eivät mitenkään häiritsevästi. Kuvia on aina todella kiva katsella, vaikka joskus niitä tuppaa olemaan postauksissa aika paljonkin;P

Tekstissä en ole huomannut blogia seurailllessa kirjoitusvirheitä, ja tekstiä on yleensäkin aikas sopivasti kuvien määrään nähden. Joskus sitä voisi tosin olla enemmän...Teksti on aina todella selkeää luettavaa, ja jokainen pääsee mukaan blogiin sisälle lukiessaan tekstejä.

Kuvista tulee plussaa vieläpä siitä, että lähes jokaisessa postauksessa on ratsastuskuvia, ja niistä näkee hyvin, missä tämä kohtuullisen tuore ratsukko menee milloinkin. Blogissa myös kerrotaan, miten ratsastus meni, mutta joskus jään odottelemaan hiukan tarkempaa kuvausta ratsastuksista.

Kaikki muu
Välillä blogin postaustahti on hiukan tahmea, mutta kuten jo edellisen blogi arvostelussaa kerroin, on ihmisillä muutakin elämää, ja itsekin tiedän sen. Esittelysivuille kaipaisin jotain lisää, mutta muuten ulkoasu ja koko blogi on mukava, selkeä, ja todella ihanaa katseltavaa!

Tämäkin blogi ansaitsisi paljon lisää lukijoita!



tinkerlilla.blogspot.fi

Blogi kertoo nuoren irlannincobvarsan koulutuksesta ja tempuista.

Banneri ja ulkoasu
Itse olen aina ihaillut tämän blogin ulkoasuja, ne ovat todella taitavasti ja vaivalla tehtyjä. Itse en todellakaan osaisi tuollaisia tehdä! Bannerin teksti on muotoiltu todella kivasti, ja varjona oleva hevonen bannerissa on ihana. Minua hämmentää hiukan bannerin hienoinen synkkyys, sillä itse blogin sisältö ei ole läheskään sitä, mitä banneri ja ulkoasu ehkä antavat ymmärtää. Itse siis kiinnostuisin hiukan värikkäämmästä ja pirteämmästä bannerista!

Ulkoasusta ei ole oikein kummoista sanottavaa, se sopii hyvin banneriin ja on hyvin selkeä. Ehkä kuitenkin muuntaisin blogia hiukan pirteämmäksi, sillä blogista tulee ulkoasun kautta hiukan synkkä kuva, mikä taas latistaaa hiukan tunnelmaa.

Kokonaisuudessaan ulkoasu on kuitenkin kiva, toimiva ja selkeä:)

Teksti ja kuvat
Teksti on aina hyvälaatuista ja mukavaa luettavaa, eikä siinä ole kirjoitusvirheitä. Blogin kirjoittaja kertoo blogissaan hyvin vangitsevasti ja mielenkiintoisesti, ja sekös kiinnittää lukijan huomion itseensä! Tekstin fontti on tässä blogissa hiukan epätavallinen, samalla kiva, ja samalla hiukan häiritsevä. Tätäkin tekstiä pystyy kuitenkin helposti lukemaan, joten siitä ei tule ongelmaa.

Kuvia on jokaisessa postauksessa, mutta joskus tuntuu, että niitä voisi olla hiukan enemmän. Blogin jokaisessa postauksessa on kuitenkin aina kuvamateriaalia. Kun kuvia on, ne ovat useimmiten hyvälaatuisia, ja niitä on mukava katsella, varsinkin huomatessaan, kuinka vahva side on Lordin ja Iidan ainutlaatuinen luottamussuhde.

Kaikki muu
Blogissa on aina aivan ihanasti videoita, joita tuleekin lähes jokatoisen postauksen mukana, ellei jopa useamminkin! Niistä varsinkin näkee sen ainutlaatuisen luottamussuhteen, josta itse voi vain haaveilla. Blogiin on selkeästi panostettu, ja sen kyllä näkee hyvin!

Postaustahti on todella harva, mutta kuten molemmissa ylemmissä arvosteluissa olen maininnut, ihmiset omistavat muunkin elämän, kuin blogin. Välillä postausten välissä saattaa olla jopa 4 kuukautta taukoa, eikä sinä aikana ehkä jaksa uskoa uuden postauksen ilmestymiseen. Rohkeampi postaustahti toisi siis ihanasti pirteyttä blogiin!

Kokonaisuudessaan blogi on todella kiva!

_______________________________________________________________________________________

Mitäs te piditte tämän postaussarjan ensimmäisestä osasta? Haluatteko siis jatkossa nähdä tällaisia postauksia, ja että jatkaisin kyseistä postaussarjaa?

Näitä postauksia ei tule kuitenkaan ihan koko aikaa, sillä minun täytyy odottaa jokaisesta arvostelemastani blogista lupa julkaista blogin bannerin kuva näissä arvosteluissa.


2 kommenttia:

  1. Todella kiva postausidea ja -sarja! :) Postauksessa olisi voinut ehkä enemmän kertoa siitä, mistä blogi kertoo, mutta muuten hyvät arvostelut! Eikun odottamaan jos oma blogini tällä joskus näkyisi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos koommentistasi, ja kyllähän se näkyykin:)

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)