15.9.2016

Elämän rippuja

Kun koulut ovat alkaneet, on sitä huomaamattaan alkanut arvostaa niitä arjen pieniä ilonhetkiä, rauhaa, hiljaisuutta, yksinäisyyttä. On oppinut nauttimaan pienistä onnistumisista, jotka peittävät alleen ne epäonnistumiset ja surut.
On oppinut rakastamaan sitä mitä tekee, nauttimaan elämisestä. Viimeisistä lämmittävistä Auringon säteistä, viimeisistä voikukista, siitä, kun kaikki sujuu kerrankin paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Sitä oppii nauttimaan omakotitalon pihasta, huomaamattomuudesta, rauhasta ja koiranpennusta, joka hurjasti pihaa pitkin kiitäen raahaa parasta villatakkia.
Vihdoin olen oppinut elämään paremmin hetkessä, elämään ilman hirvittävää stressiä. Nauttimaan pienistä, pehmeän kielen nuolaisuista, pehmeästä turkista, johon voi upottaa kätensä huolten painaessa niskaa.
Vihdoin olen oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä, jonka vietän elämäni tärkeimpien asioiden parissa. Olen oppinut kiittämään, osoittamaan sitä tärkeyttä, oppinut nauttimaan vaaleanpunaisesta turvasta, hullunkurisesta, pomppivasta laukasta, Ferrarin haastavuudesta. Pienistä onnistumisista niiden asioiden parissa, jotka eivät ole koskaan sujuneet. 
Olen oppinut olemaan pelkäämättä tulevaisuutta, miettimään sitä, onko joku minua parempi ratsastamaan, onko joku minua parempi koulussa, tuleeko joku toinen paremmin toimeen Pörrin kanssa. Olen ehkä vihdoin oppinut, että jokainen hetki tulevaisuudessa on suuri lahja, eikä yhtäkään sekuntia saisi heittää hukkaan. Kaikki aika, jonka saa viettää itselleen tärkeiden asioiden parissa on kullanarvoinen, eikä niitä voi koskaan heittää hukkaan.
Olen oppinut, että kukaan ei voi olla täydellinen, että kaikki tekevät virheitä. Virheistä oppii, asioilla on tapana selvitä ja lutviutua. 
Vaikka kaikki ei aina sujuisikaan kuin satukirjoissa, kannattaa unelmiin uskoa. Ne voivat vielä jonain kauniina päivänä olla todellisempia kuin mikään muu. Joskus kannattaa järkähtämättömästi uskoa mahdottomaan, nauttia pienistä löytyneistä palapelin paloista. Satunnaisesti kannattaa iloita niistä pienistä mahdottomuuden palasista, huonosti menneistä ratsastustunneista, rikkoutuneesta maastokengästä. Kaikesta kannattaa etsiä aina jotain hyvää, kaikesta löytää jotain hyvää. Joskus pitää vaan kaivella pintaakin syvemmältä, murtautua kerroksiin aina syvemmälle ja syvemmälle, kunnes löytää sen suunnattoman pienen onnen hippusen.
Jos tuntuu pahalta, kannattaa upottaa sormet pehmeään koirankarvaan, tuntea sen lämpö. Miettiä tarkkaan, millaista elämä olisi ilman sitä. Painautua pehmeää karvaa vasten, upottaa itkusta punoittavat kasvot karvapeitteen sisään ja nyyhkyttää se paha olo pois. 
Jokainen on joskus luuseri, jotkut vaan peittää sen paremmin. 
Kaikilla on joskus paha olla. Se on sallittua, luonnollista, mutta ei siihen kannata jäädä vellomaan. Aina ei huvita etsiä niitä onnenkyyneleitä, nauraa epäonnistumiselle päin naamaa. Joskus sitä tahtoo vain romahtaa, vaikka haluaa pysyä vahvana.

21 kommenttia:

 1. Voi Pörri kun se oikein paistattelee auringossa :D Kiva postaus ja ihanat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörri on aina Pörri :D Kiitos!

   Poista
 2. Kiva postaus! :) Ihania kuvia, Pörri on kyllä tosi suloinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja Pörri kiitämme suuresti!

   Poista
 3. Ihania kuvia. Uskallat olla erilainen!

  VastaaPoista
 4. Aivan upea postaus, kirjoitat niin hienosti! Pörri on aivan älyttömän kaunis koira, voih ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Pörri kyllä halkeaa kiitollisuudesta ;)

   Poista
 5. Ihana postaus. Tein omaan blogiini postauksen jos tahdot käydä kurkkaamsssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kävinkin jo kurkkaamassa.

   Poista
 6. todella kivasti kirjoitettu! Ja hienoja kuvia hienosta koirasta :)

  VastaaPoista
 7. Voi ei ihania kuvia!♥
  101bigdreams.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Sairaan hyvä postaus taas Matzu, oot kyllä niin hyvä ottamaan kuvia, ja kirjoittamaan näitä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada tällaista palautetta!

   Poista
 9. Sairaan hyvä postaus taas Matzu, oot kyllä niin hyvä ottamaan kuvia, ja kirjoittamaan näitä postauksia!

  VastaaPoista
 10. Emma7.18

  Todella söpö koira! Minkä rotuinen Pörri on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörri kiittää! Harmaa norjanhirvikoira.

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)