4.9.2016

Valkoisten aitojen sisäpuolella

Nyt on sitten ensimmäistä kertaa todettu, että Ferrari on mahtava pikkuponi myös valkoisten aitojen sisäpuolella - jopa monta kertaa parempikin! En kyllä voisi olla tuosta mussukasta yhtään ylpeämpi, se käyttäytyi niin hienosti, eikä kyttäillyt edes tuomarin autoa. Koko postaus voisi olla täynnä sitä hehkutusta siitä, kuinka hieno, mahtava ja kiltti poninpullukka Ferrari oikeasti on, mutta jos yrittäisin kuitenkin pysyä ihan asiallisena, ainakin hetkosen...? :)
Käväisin siis 26.8 starttaamassa Ratsutila Rusthollin iltakisoissa HeC-merkin kouluohjelman Ferrarilla ihan kokeilumielessä. Tavoitteena oli vain päästä läpi hengissä, ei sen kummempaa. Halusin kokeilla, onko mahdollista kisata tuolla ponilla jatkossa - vaikka eihän tämä yksi kerta sitä lopullisesti näyttäisikään. En ottanut mistään mitään paineita, menin humoristisella ja kohtuullisen rennolla mielellä kentälle verkkaamaan reilun tunnin hoitamisen jälkeen. 
Poni oli yllättävän puhdas, karva kiilsi ja vaaleanpunainen turpa hohti. Askeleet tömisivät reippaasti pikkukentän hiekkaan nostattaen pienen pölypilven. Verryttelykentällä ei ollut ruuhkaa, vain kaksi ratsastajaa, joten tilaa oli paljon. Pitkin ohjin kävely onnistui hienosti, ja kun aloin keräilemään ohjia käsiin hitaanlaisesti, pysyi Ferrari kivan kuuntelevaisena, rentona & vastaanottavaisena. 
Verryttelyssä Ferrari oli siis ihanan vastaanottavainen, ja kuten kuvistakin näkee, paljon rennompi kuin tunneilla (vert. tähän.), ja sen ansiosta myös helpompi ratsastaa. Avut pystyin antamaan paljon pienemmin, pysähdykset suoraan ravista onnistuivat & kaikki sujui oikein mainiosti. Kuvissa näkyvä metsäpääty jännitti oikeastaan koko verryttelyn ajan ja hiukan myös radalla, mutta itse suoritukseen se ei vaikuttanut ollenkaan. 
Ravissan pystyin säätelemään tahtia kohtuullisesti, mutta valitettavasti M-E - lävistäjällä tuli tahtirikkoja laukkaan niin verkassa kuin radallakin. Itseasiassa aloin noita treenaamaan pidennyksiä vasta muutamaa minuuttia ennen suoritusta, joten en niiltä kovin suurta menestystä voinut odottaakaan. 
Pysähdyksiä ja täyskaartoja tuli treenattua hurjan paljon, oikeastaan koko ajan tein vain yhtä kuviota : Täyskarto, M/H siirtyminen käyntiin, C:ssä laukannosto, pitkän sivun keskelle laukkaa, täyskaarto... jne... Nämä siis sujuivat radallakin kohtuullisen hyvin, lukuunottamatta vasemman kierroksen kahta laukkaympyrää, joissa tuli harmillisesti rikko. 
Laukkaverryttelyssä oli hiukan ongelmia, varsinkin vasemmassa kierroksessa, jossa se tahtirikkokin lopulta sitten tuli. Ohjat hölskyivät ihan miten sattuivat, laukka ei pyörinyt ja ympyröistä tuli muotopuolia. Pienellä avustuksella ja tuhansilla neuvoilla laukka saatiin vähintäänkin kohtuullisesti kuntoon, ja kymmenen minuuttia ennen suoritusta sain jopa kehuja nätistä laukasta.
Sain laukan temmon kuntoon, tein pari lisäystä, siirtymistä laukan ja ravin välillä ja baanatin vähän ympäri kenttää, kun tilaa kerran oli. Niinpä laukkaverryttely oli ehkä vähän turhan rankka (kostautui sitten radalla), mutta mieluummin sitten niin päin, kuin toisin päin.
Laukkojen jälkeen pidin pieniä välikäyntejä, treenailin teitä, tein siirtymisiä, pysähdyksiä ja muuten vain hain Ferraria kuulolle.
Kun pilli sitten pirahti ja oli vuoroni hypätä radalle, lähdin hyvillä mielin, rennosti suorittamaan & tekemään sen, mitä tehtävissä oli.
 Tässäkin kuvassa Ferarri on kivan rennon ja tyytyväisen näköinen :3! 
Radasta en nyt ihan hirvittävän paljoa selittele. Alkutervehdys oli kiva ja muutenkin siisti, mutta pisteitä alensi huomattavasti se, etten ollut ihan pituushalkaisijalla. Lisäys meni sanalla sanoen aivan päin tolppia, sillä omat avut eivät olleet ihan kohdallaan, joten Ferrari nosti laukan. Kun sain ponin siirtymään takaisin raviin, otin loppu"lisäyksen" puoliksi tahallani aika himmaillen, eli en mitään uutta lisäystä lähtenyt yrittämään, kun se muutenkin meni pieleen.
Seuraava lävistäjä meni kivasti, sain tehtyä vaaditut neljä askelta käyntiä ja sen jälkeen raviin. Hyvistä siirtymisistä tulikin kehuja paperiin ;) Laukannosto ja laukat onnistuivat tähän kierrokseen todella kivasti, ja sen huomasi sitten paperistakin. Selkäänkin oikea laukka tuntui kivalta, kun se meni edes hiukan eteenpäin...!
Vasemmasta laukasta en nyt haluaisi edes puhua muuten kuin huumorilla, sillä ensimmäisen ympyrän jälkeen en saanut enää ylläpidettyä laukkaa, joten laukka tippui raville. Kun tuntui, ettei laukka nouse, odotin pari sekuntia ja nostin uuden laukan jatkaen loppuun, kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Pysähdys onnistui taas kerran hyvin, liikkeellelähtö oli puolestaan vähän hidas. Ravin tahti pysyi kuitenkin kivan rauhallisena, eikä kiihtynyt missään vaiheessa rataa! Keskihalkaisijastakin tuli hyvä numero, selkäänkin se tuntui kivalta & suoralta:)
Olen kyllä todella tyytyväinen Ferrariin, ihan hyvällä omallatunnolla voin sen sanoa! Se ei kytännyt mitään, pysyi rauhallisena ja otti avut vastaan hermostumatta. Paremmin eivät nämä ensimmäiset kisat olisi voineet mennä, kaikki meni täydellisesti viimeistään radalla. Pienet rikot ja rikkeet kyllä korjaantuvat ajan myötä, lisäyksiäkin pitää vain treenailla. Seuraavissa kisoissa aion verrytellä suunnilleen samalla kaavalla, ehkä vähän vähemmän laukkaa, ettei poni väsy niin paljoa. Siihen mennessä pitää kyllä treenailla lisäyksiä ja muutenkin jotain pikkujuttuja, mutta perussetti toimii pääasiassa hyvin! :)
Ihan kaikesta en pöytäkirjassa saanut selvää, mutta tulkkasin nyt tuohon pöytäkirjaan oikeastaan kaiken. Parista kohtaa jäi jotain uupumaan, mutta pääasiassa näin. Kokonaisuudessahan rata oli ihan onnistunut, ja yhdestätoista kohdasta kuusi oli kutonen tai yli. Tyypillinen sääntöhän on, että kaikki alle kutosen suoritukset olisi hyvä korjata & niitä pitäisi treenata - yli puolet siis C:stä hallussa :'D Kyllä me vielä tuon ponin kanssa C-tason ohjelmista yli kuuttakymmentä prosenttia saadaan, nyt vaan treeniä ja kärsivällisyyttä - hyvä tulee! Yli kuusikymmentä prosenttiahan oltaisiin saatu tuosta radasta, jos kolmonen ja nelonen nostettaisiin vitoseksi ja kutoseksi. Tai ainakin se kuusikymmentä.. Prosentit eivät kuitenkaan jääneet missään vaiheessa harmittamaan, olen vieläkin tyytyväinen tuohon suoritukseen! :)Ehkä sitten ensi vuoden puolella uskaltaisi startata Ferrarin kanssa jonkin B:nkin, mutta nyt vaan ihan rauhassa.
 Kiitos ja kumarrus!
"Minä en kuule mitään poseeraa, ihan ittekses kuule voit leikkiä mallia! Minä tahdon RUOKAA!"- Ferrari

Ja vielä loppuun suuret kiitokset tallin henkilökunnalle, kisoissa olleille avustajille, tuomarille, sihteerille, ponille, kotiväelle ja kaikille ihanille ihmisille ja tsemppareille, jotka olivat noissa kisoissa katsomassa, tuomaroimassa, avustamassa tms.! Todella suuri kiitos kaikille :3!

20 kommenttia:

 1. Hienosti meni! Kivoja kuvia myös!

  VastaaPoista
 2. Kivasti kerroit kisoista! :)

  my-finest.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Vau, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Teillähän meni oikein hyvin. 😊👏🏻 Minä sain sellaiset 46 prosenttia ekasta Helppo C:stä, mutta sekin meni olosuhteisiin nähden hyvin, jos ottaa huomioon kaksi kertaa verkassa tippumisen pukki-passage-ponin kyydistä. 😂
  Nupun kanssa onneksi meni ekat kisat kuitenkin paremmin kun tuolla ponillani. ❤️ Mutta valitettavasti toistaiseksi nuo ovat ekat ja ainoat kisat meillä. Hirveä hinku radoille kyllä olisi, kun tätä sinunkin postaustasi luin. Niin positiivinen ja ihana! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi herranjestas, miten sä jaksat kirjoittaa näin pitkät ja ihanat kommentit mun blogiin :3!
   Multa loppuu sanat, en osaa vastata yhtään mitään, kunhan tiiät miten ihana kommentti tuo oli ;D

   Poista
 5. Oi kuinka suloinen tuo Ferrari on ❤️
  Kuvissa teidän meno näyttää todella hyvältä ja uskon, että treenauksella saa nuokin pienet virheet pois! Hyvä työ ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ferrari kiittää :3 Kiitos superpaljon!

   Poista
 6. Hienoa! Tästä teidän on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 7. Toi vika kun on kyllä ihan paras :D Hienosti teillä meni, kun itsekin olin katsomassa. Vaikeahan tuota ponia on ratsastaa, taisi olla sen ekat kisat. (?) Tuosta se lähtee, ratsastat todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihan sairaan paljon! :) Ainakin yhdet ponin ekoista kisoista, oon tyytyväinen ;)

   Poista
 8. Tosi hienosti meni, ihania kuvia - etenkin viimeinen. Siitä sitten seuraavia kisoja katselemaan. Hyvä te! :)

  www.tulevaisuudenlupauksia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavat kisat onkin jo tiedossa ihan nurkan takana ;)

   Poista
 9. Hyvä postaus. Oon seuraillut sun blogia ja huomannut että kirjoitat ihan säännöllisesti, siis tatkoitan että usein:D. Opin näistä sinun teksteistä paljon, olet mahtava kirjoittaja. Jos tahdot käydä kurkkaamassa ja vaikka vähän kommentoimassa blogiani: Sinin eläinystävät.blogsbot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan superpaljon sulle! Käydäänpäs kurkkaamassa:)

   Poista
 10. Hei, teidän menohan näyttää tosi kivalle! :-)
  Shetlanninponienelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)