5.10.2017

#364 Sulkutaivutuksia monen ratsun kanssa // Travers by Ferrari and Keke

Lempikuva tältä tunnilta on pakko laittaa tähän alkuun. Katsokaa tuota laukkaa :3

Otsikko varmaan kertookin, mistä pääsette lukemaan tässä postauksessa! Monilla tunneilla olemme tehneet sulkutaivutuksia eri askellajeissa. Torstain tunneilla olemme harjoitelleet sulkutaivutuksia siirtämällä takaosaa sisään käynnissä ja ravissa, ja sunnuntain tunnilla harjoittelimme sulkuja laukassa, mutta niin, että asetus on väärään suuntaan (verrattuna siihen oikeaan sulkutaivutukseen, jossa asetus on liikkeen kanssa samaan suuntaan. Tässä tapauksessa sulkuja harjoiteltiin asettamalla liikkeen vastaiseen suuntaan, mutta kuitenkin sen verran vähän, että liike ratsastettaisiin jaloilla eikä ohjilla). 

On the riding classes we have done lots of leg yields and travers. On Thursdays we have done travers and leg yields in walk and trot, but on Sundays we have done travers in canter. I've done travers just a couple of times, so I'm a beginner in them. 

Sain myös raahattua äitini kuvaamaan sunnuntain tuntia, kiitos äiti! Katsotaan, jos saisin lisää kuvaajia sitten jossain vaiheessa. Kieltämättä olen saanut tämän vuoden aikana ihan kivasti kuvia ja videoita omasta ratsastuksestani, ja samalla päässyt huomaamaan, että oikeasti olen mennyt eteenpäin ratsastajana. Kiitos tästä kuuluu siis kaikille, jotka ovat kuvanneet minua kisoissa tai tunneilla!
Aloitetaan kuitenkin Ferrarista, koska siitä ei ole niin paljoa kuvia. Kunhan saan kirjoitettua Ferrarista, on loppupostaus aika kuvapainotteinen, kun kuvia kerrankin on. Mitäs niitä säästelemään!

On Sunday my mother took some pictures of me and Kekkale, thank you for it! All pictures are taken by my mother. 
Let's start the post! First I'm gonna write about Ferrari and travers in walk and trot. I don't have any pictures about Ferrari, but you can see pics about Kekkale and me. I have lots of pictures from the Sundays class, and I hope you want to see them :)

Mitähän mun jalka oikein tekee tässä kuvassa :D 


Torstain tunneilla olemme harjoitelleet sulkutaivutuksia ja väistöjä jo n. kolmen viikon ajan. Ferrarin kanssa väistöt eivät ole menneet ihan nappiin, joten ei siitä sen enempää. Koko tuntitarinoita en jaksaisi kirjoitella, joten kerron vain, miten itse sulkutaivutukset ovat sujuneet.
Kieltämättä olo oli vähän epäuskoinen, kun tunnin alussa kerrottiin, että tänään harjoitellaankin sitten sulkutaivutuksia, tai oikeastaan niiden alkeita. Pitäisikö minun tehdä niitä Ferrarin kanssa? Kyllä vain, ja poni kyllä yllätti! 

The leg yields have not gone very well with Ferrari, but we got some good steps. I don't write more about them, because you've heard about them in other posts. 
I was very surprised, when I heard, that I should to do travers with Ferrari. I had not done them before, so I was also excited. Vainly, because they went well!

Itse en ollut ennen tuota tuntia edes kokeillut sulkutaivutuksia, joten epäilin enemmänkin omien taitojeni puolesta. Kattavan ohjeistuksen jälkeen kuitenkin aloitimme sulkutaivutukset - ja vau, mikä fiilis siitä tuli! Ferrari teki töitä mahtavalla työmotivaatiolla, se yritti, ja kun sain omaa istuntaa vähän korjattua, tuli opettajankin suusta kehuja. Ravissa tehtävä ei mennyt ihan niin nappiin, mutta kummassakin kierroksessa tuli pätkiä, jolloin takaosa oikeasti siirtyi. Arvatkaapa vain huviksenne, miten ylpeä olin ponista. 

After some guiding from the coach we started the exercise. I really surprised - Ferrari did the travers very well! It has a good motivation, it tried its best, and did well. We got good feedback and I was very proud of Ferrari! In trot the travers were a bit difficult, but we got good steps. The little pony got lots of good feedback from me:3

Vaahtosuu :3

Laukasta sen verran, että alan saada jotain kosketuspintaa Ferrariin laukassakin. Pystyn istumaan siellä jo sen verran, etten koko aikaa saa kuulla mantraa alas istumisesta ja muusta sellaisesta. Opetus on siis tehonnut, ja pystyn tällä hetkellä työstämään Ferraria laukassa ja samalla ylläpitämään sitä. Kiitos kaikille Rusthollin opettajille!

Then something about canter. I like to work with Ferrari in canter. I can sit deep in saddle and work with it better than before. 

Seuraavan kerran, kun kokeilimme sulkuja viikkoa myöhemmin, laskin odotukset alas, jotten pettyisi. Päätin, että teen parhaani ja se riittää. Mieluummin näin päin, niin ei turhaan putoa sieltä pilvilinnoista. Taas kerran poni kuitenkin yllätti ja oli ihan Super! Itse vain lukitsen lantioni, jolloin Ferrari ei pääse liikkumaan kunnolla, jolloin liike kuolee ja jäämme paikallemme junttaamaan. Sen takia ravisulut eivät ihan lähteneet käyntiin kunnolla, mutta sieltäkin tuli niitä askeleita. Taas sai taputella koko ajan kaulalle, niin hienosti poni yritti ja teki. 

One week later we did more travers. I decided I'll do my best and that'll be enough. Ferrari surprised me and was very good to ride - again! The travers in trot went just ok, but in walk they went well. I was a bit proud of me and very proud of Ferrari! It did so good again, I love it. Ferrari got very much good feedback again ❤
Miten tuolla voi istua noin vinossa :D?

Sitten jatketaan Kekkaleella ja laukkasuluilla. Samalla kaavalla siis jatkettiin eräänä sunnuntaina, ja koska tunnin aiheena oli erityisesti se oman istunnan merkitys, aloitettiin sulut kaikkein vaikeimmalla, eli laukalla, jotta oikeasti tajuaisimme, kuinka paljon se istunta vaikuttaakaan siihen hevoseen. Vasta, kun osaa omalla istunnallaan auttaa hevosta liikkumaan, voi oikeasti huomata hevosen vinouden ilman, että itse enää vahvistaa sitä. Tajusikohan tuosta yhtään mitään? En usko. 

On Sunday we did some travers in canter. At this time I did them with Kekkale, aka "Keke". Because the position is very important in riding, we started with very difficult exercise, which illustrates, how important the position really is. So, we did the travers in canter. Before it we did a normal warm-up. 
Tämä laukannosto olisi ollut todella kiva vähän terävämpänä! Muuten en tätä kuvaa olisi laittanut, mutta katsokaa - en enää nojaa laukannostoissa eteenpäin, vaan ratsastan enemmän jaloilla. Muutenkin oma istunta on ainakin omaan silmään parantunut, enkä edes yökkäillyt näitä omia kuvia katsoessa (oman istunnan takia sitä tulee välillä harrastettua :D)

Kekkale toimi ihan superhyvin, vasemmalle sulut vain soljuivat (asetus edelleen väärään suuntaan, mutta jostainhan se täytyy aloittaa) eteenpäin! Sain omalla painollani autettua Kekkaletta siirtymään laukassa sivulle, joten myös itse liike onnistui. Oikealle siirtyminen osoittautuikin vähän hankalammaksi, mutta myös siihen suuntaan tuli hyviä pätkiä. Super Keke!

Kekkale was very good to ride! The travers to the left went very good and I was able to help Kekkale with my own seating and body weight. The travers to the right were difficult, but we still got good steps. Kekkale did very good and tried, but I'm not sure what I did on the back :D
Kekkaleella on todella kiva laukka, ja sitä on superkiva työstää. Se lähtee myös ihan kivasti ylöspäin :)

Laukkasulkua hankalampaan suuntaan. Kuten näette, tuli niitä pieniä askeleitakin sieltä :D

Myös muut tehtävät, kuten tunnin alussa tehdyt väistöt käynnissä, ravivoltit ja laukkaympyrät onnistuivat hyvin, ja sain Kekkaleen ratsastettua johonkin peräänannon tapaiseen muutamaksi sekunniksi. Sitten tein jotain väärin ja Keke jännittyi hieman, mutta kuitenkin pysyi kohtuullisen rentona. 

Also the other exercises went good; the leg yields in walk, little circles in trot and big circles in canter. Kekkale was relaxed and it went to the submission for a few seconds. I love to ride Kekkale, because it's so kind, friendly and it has a good motivation. It's also a very skillful horse.
Suorittamassa sulkutehtävää helpompaan suuntaan.

Kokonaisuudessaan tunnista jäi ihana fiilis, Kekkale teki töitä todella hyvällä motivaatiolla ja sai taas miettiä, miten paljon se oma paino loppujen lopuksi vaikuttaakaan siihen hevosen liikkumiseen. Motivaatiota tarttui mukaan roppakaupalla, ja pilvilinnoissahan sitä eletään vieläkin. Jossain vaiheessahan sieltä korkealta putoaa ja tulee joku huonokin tunti, mutta hyvällä asenteella siitä huonosta tunnista tuleekin arvokas oppimiskokemus, eikä epäonnistuminen. 

-      -       -       -       -Nyt tuntuu, että motivaatio bloggaamiseen on hiljalleen palaamassa, ja toivottavasti sen huomaa postauksissakin. Ainakin tällä hetkellä kirjoitan näitä postauksia hyvällä fiiliksellä ja pyrin tuomaan enemmän esille niitä onnistumisia, kuin aikaisemmin. Muutenkin kaikki tuntuu sujuvan kivasti omalla painollaan, ja vaikka kouluhommia onkin paljon, niistä selvitään. Viikonloppuisin ehtii sitten kouluhommien ja vapaa-ajan lisäksi bloggaamaankin ;)
Josko tämä blogi lähtisi tästä uuteen nousuun, en tiedä. En uskalla luvata mitään, mutta toivossahan on hyvä elää, eikös niin? :)

Now I think I have a lot of motivation for blogging. At the moment I'm happy and my life is going ahead good. I have very much school work to do, but on weekends I can write here. 

Ihan hienoa raviakin sieltä tuli :)

Kuudenkymmenen lukijan rajapyykki saavutettiin muuten uudelleen, Super isot kiitokset Teille! En tiedä, onko minulla tällä hetkellä jaksamista toteuttaa minkäänlaista spesiaalipostausta, kun yritän pitää blogia edes jotenkuten hengissä, mutta katsotaan.
Blogiarvostelut tulevat varmaankin vasta joulukuun tienoilla jouluspessuina, jos en muuta keksi. Pahoittelut niiden viivästymisestä.

I also have 60 readers now, thanks a lot, you are amazing! Thanks for reading :)

Kiitos kun luit!
 Vähän taputuksia ponille ennen selästä nousua. Ihanan tyytyväinen heppa!
 Keke on hirveän hellä ja läheisyydenkipeä, aivan ihana :3
Keke kävelee usein otsa selkää vasten, jos kävellään esimerkiksi loppukäyntejä maastakäsin, se kulkee otsa selkääni vasten. Kun putsaan kavioita, se pitää turpaansa alaselkääni vasten. Supersuloinen herra!

4 kommenttia:

 1. Vautsi! Ite ei olla ehitty treenaamaan sulku vielä, mutta avoja tosin ollaan. Harmi ettei ollut kuvia Ferrarin kanssa :/ Niitäkin olisin mieluusti katsonut. Tosi kivoja kuvia muuten kyllä :) Vaikuttaa Keke kyllä herrasmieheltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään liikkenä enemmän suluista,niissä on yksinkertaisemmat avut, kuin avossa. Avot menee aina päin takapuolta, mutta tähän mennessä sulut ovat onnistuneet kivasti :)
   Toivottavasti saan tänä syksynä jotain kuvia Ferrarista, ainakin muistoksi.
   Kiitos, kerron Kekelle terveiset ;)

   Poista
 2. Aivan ihana postaus jälleen kerran!! <33 Nää ratsastuspostaukset on ihan parhaita, mutta voisitko tehä joskus lähiaikoina postauksen Pörristä ja Almasta, koska olisi todella kiva tietää, mitä koirille oikein kuuluu!! <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jonkinlaista postausta koirista on tulossa, pääasiassa kuvilla - yritän mahdollisimman pian saada ulos myös kuulumispostausta :)

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)