31.3.2018

#390 Koirakevät


Hyvin pitkän aikaa olen etsinyt jotain toista kuvanmuokkausohjelmaa, kuin Gimp. Gimpillä saa kivaa jälkeä aikaan, mutta ei niin tarkkaa värisäätöä, jota itse kaipailisin. Lisäksi sillä ei saa (tai sitten en vain osaa) rajattua kuvia ilman kamalaa säätöä, joka minulle itselleni on iso miinus. Parin viikon etsinnän jälkeen löysin kuitenkin hyvältä vaikuttavan ohjelman, Polarr:in. Siinä saa tehtyä tarkkaakin värisäätöä, kirjoitettua kuviin tekstiä ja ties mitä muuta! Tällä hetkellä toivon, että opin käyttämään Polarria paremmin ajan kuluessa, koska tällä hetkellä jäljestä tulee huonompaa kuin Gimpillä. Tässä postauksessa kuitenkin näette ihan ensimmäisiä muokkauksia, jotka tällä ohjelmalla tein.



Koirien kanssa on mennyt hyvin kivasti viimeisimmät viikot. Koirien synttäritkin lähestyvät, Almalla ne olivat 5.3 ja Pörrillä 30.3. Niistä sitten erillisissä postauksissa, täytyy hieman suunnitella, miten ne tulen toteuttamaan. Uskon saavani jotain kivaa, ainakin hyvin söpöä aikaan ;)



2.3 Kokeilimme koirien kanssa jotain hiukan erilaista, mitä yleensä puuhaamme. Otin koirat vuoronperään ulos, Pörrin hihnassa (koska se menettää mielenkiintonsa nopeammin kuin Alma) ja Alman sitten vapaana. Tein pihalle ihan pienen esteen ja Pörrin kanssa nostin hiljalleen vähän korkeammaksi, kun pienet menivät todella helposti. Alman kanssa esteet pysyivät noin kolmenkymmenen sentin korkeudessa, koska se on nuori, eikä tajua hyppäämistä niin hyvin kuin vanhempi koiramme. Kumpikin hyppäsi älyttömän hyvin ja innoissaan <3



3.3 Kävimme taas kävelyllä Sipoonkorven kansallispuistossa. Saman lenkin teimme parisen viikkoa sitten, ja koska sääkin oli aika samanlainen kuin kyseisellä kerralla, ei kuvia tullut otettua paria kuvaa enempää. Eipä se aurinko paljoa Sipoossa paistanut, mutta kotona kuitenkin möllötti taivaalla kirkkaana ja lämpimänä. Kuitenkin lenkki oli oikein mukava ja koirista näki, miten älyttömän innoissaan ne olivat!



Matkassa oli kuitenkin pieniä mutkia parkkeeraamisen merkeissä. Sipoonkorvessa järjestettiin jonkin sortin partion SM-taitokisat (tai jotain sen tyylistä..), joten parkkialue oli tupaten täynnä kuten tienvarsikin, paljon ahtaita välejä ja ambulanssi... Onneksi pääsimme paikalle kolhimatta kenekään autoa tai tukkimatta tietä :D


Samana päivänä kävin koirien kanssa leikkimässä takapihalla, tein hiukan pihahommia ja vaihdoin "purut" tyttöjen koppeihin ja katokseen, jotta niillä olisi entistäkin mukavammat oltavat. Nykyään on aivan ihana katsella Pörrin ja Alman leikkimistä ja olemista takapihalla. Ne leikkivät älyttömän paljon keskenään ja kun ne eivät leiki, ne makailevat auringonpaisteessa vieri vieressä.



Eli koirilla menee todella mukavasti, eikä mitään radikaalia ole tapahtunut! Hauskaa pidetään päivittäin, siitä ei tingitä. Varsinkin viikonloppuisin yritän tehdä koirien kanssa jotain vähän poikkeavaa, edes pieniä temppuja, pitkiä metsälenkkejä tai esteiden hyppelyä.




Miten juuri Sinun maaliskuusi on lähtenyt käyntiin?

4 kommenttia:

  1. Olipas tää todella kiva postaus, tätä oli mukava lukea! :) Ja nää kuvatkin on taas niin hienoja!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! (Vaikkakin vähän myöhässä tän luin) :D

    VastaaPoista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)