8.6.2019

#425 Lomalla viimeinkin!

Nyt kevään kouluhommat ja koestressi on saatettu vihdoin ja viimein päätökseen. Kymmenen viikon ajan voin antaa itselleni luvan levätä ja kerätä voimia tulevaa syksyä varten, joka tuleekin olemaan viimeinen syksyni peruskoulussa. 
Sitä ennen haluan ottaa kaiken irti kesästä, nauttia auringosta, lukemisesta, retkeilystä, talleilusta ja muusta vapaa-ajasta. Tarkoituksena olisi aina mökkireissuen sun muiden seassa ehtiä tännekin jotain kirjoittelemaan, mutta enpä uskalla luvata mitään... 

Toukokuun postauksen jälkeen on tapahtunut vaikka ja mitä, mukaanlukien kaikki ihanat metsäretket, lyhyet ja vähän pidemmät vaellukset, vierailu Mustilan arboretumissa ja ikuisuuksien mittaiset rapsutushetket keskellä kesäkuunvihreää nurmikkoa. 
Viimeisin kuukausi onkin monella tapaa ollut yksi ihanimmista pitkään aikaan - elämä ja valo on tuntunut voittavan kaiken stressin ja sairastelun. Minä ja koirat olemme päässeet nauttimaan metsän viileydestä, uskomattomista ilmoista ja saapuneesta kesästä. 
Kesäkuun alussa käväisimme Mustilan arboretumissa nauttimassa upeista, järjettömän suurista puista, kukkivista atsaleoista ja henkeäsalpaavan kauniista alppiruusuista. Toivoakseni tästä reissusta on tulossa erillistä kuvapostauksen tapaista, kunhan saan kuvat läpikäytyä ja muokattua. Mikäli postausta ei ilmesty, kuvia tulee näkyville valokuvausinstaani, joka löytyy täältä.

Toukokuun retkistä ei valitettavasti ole kerrassaan mitään muistikuvia valokuvien lisäksi, joten siirrytään suoraan tähän päivään - eihän menneisyydellä ole mitään uutta kerrottavaa.
Kesäkuu starttasi helteisenä jo viikko sitten. Helteet ovat tuntuneet päivä päivältä vain pahenevan, eikä niille valitettavasti näy loppua. Hellelukemissa mennään edelleen, "parhaimpina" päivinä auringossa oleva mittari on käynyt jopa neljänkymmenen asteen kuumemmalla puolen. Ilma on seisovaa ja ukkosta enteilevää, mutta viimeiseksi mainittu on onnistuneesti ja muutamaan otteeseen kotipaikkamme ohittanut. 
Ehkä kuumuudesta ei saisi valittaa, mutta tosiasia on se, että Pörri ja Alma ovat kuumuuden takia todella tuskissaan. Tuntuu, että niiden viilentäminen ei ota onnistuakseen - kylmät & märät pyyhkeet, sekä suihku tuovat vain hetkellistä helpotusta, jonka jälkeen tuska kuumuudesta palaa tassukavereiden elämään. 
Lievää helpotusta tuovat häkin viileähköt kivet, varjoisa katos, hiekkalaatikko ja vanhan leikkimökin alunen, joka kovallakin helteellä pysyy viileänä. Kaikesta tästä huolimatta koiria ei voi aamulla puoli kuuden jälkeen raahata kävelylle ennen ilta kymmentä, joten ne saavat rauhassa makoilla aidatulla takapihallamme. 

En tosin itsekään voi kehuskella olevani näillä helteillä kovinkaan pirteä tai toimintakykyinen. Juominen unohtuu helposti ja sitä kautta tykyttävästä päänsärystä on tullut tuttu, lähes päivittäinen vieras. Monesti olenkin siis joutunut tyytymään rauhaisaan terassilla makoiluun ja kirjojen lukemiseen ilman toivettakaan kävelylenkeistä tai toimintakykyisyydestä.
Lämmintä saa ja pitää olla, mutta liika nyt joka tapauksessa on liikaa. Parinkymmenen lämpöasteen lukemat ovat omaan makuuni juuri sopivat - en ole nuutunut, mutten toisaalta myöskää horkassa peiton alla tärisemässä. 
Itse pääsen hellettä pakoon viikoksi matkustaessani Ruoveden Ratsutallille kenttäleirille - täältä olisi tarkoitus kirjoitella postausta, mikäli saan siihen luvan ja järjestettyä itselleni aikaa, sekä motivaatiota sen väsäilyyn. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että tulevasta leiriviikosta tulee mahtava ja lämpömittarin lukemat jäisivät parinkymmenen asteen pintaan. 
Nykysuunnitelmien mukaan loman aikana on luvassa mökkeilyä niin Ilomantsissa, kuin Ikaalisissakin, retkeilyä säiden niin salliessa, leppoisaa oleilua ja ennen kaikkea nauttimista joka ikisestä päivästä, jonka saa täällä viettää <3 Toivon löytämäni jaksamista ja intoa blogin aktiiviseen päivittelyyn, mutta en silti ota tästä turhaa stressiä -  blogi on minulle harrastus, jonka haluan myös pitää mukavana. 

Mitä lomasuunnitelmia teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)