9.12.2017

#370 Mitä sanoa? // What could I say?

En tosiaankaan tiedä, mitä sanoa, tai mitä kirjoittaa. Fiilikset ratsastuksen suhteen ovat todella ristiriitaiset, ja tällä hetkellä niitä on todella hankalaa lähteä purkamaan. Se itseasiassa onkin syy, miksi en ole tänne sen enempää kirjoitellutkaan. 
En edes muista, mitä olemme ratsastustunneilla tehneet. Muistan pätkiä ja muistan fiiliksiä, mutta tehtävistä en oikein osaa kirjoittaa mitään. Katsotaan, jos saisin raavittua tähän postaukseen edes jotain järjellistä, mutta luultavasti tästä on tulossa kamala sekametelisoppa. 

I really don't know, what could I say, or what could I write. I've good and bad feelings about riding, and I don't know, how to write about them... Actually it's the reason, why I've not written anything. 
I don't remember, what we've done at my riding classes, so I don't know, what kind of post this will be :D

Ferrari
Alkusyksy meni Ferrarin kanssa todella kivasti, ja niin on pääasiassa mennyt nytkin. Ferrarin kanssa on hiljalleen alkanut löytymään edes jonkinasteista luottamusta, ja lähes jokaiselta tunnilta olenkin saanut poistua hymyssä suin. Marraskuun alussa poni heitti minut selästään, mutta se on täysin ymmärrettävää, koska en itse ollut hereillä ja poni oli hiukan väsynyt aikaisemmasta tunnista. Lopputunnista Ferrari oli kuitenkin superhyvä, joten se sai hyvitettyä temppunsa aika nopeasti. Sitä seuraavalla tunnilla oli todella tuulinen ja pimeä sää, joten ymmärrettävästi Ferrari oli hyvin jännittynyt. Hyvien ohjeiden ansiosta Ferrari kuitenkin rentoutui lopputunnista ihan peräänantoon saakka, ja voin kyllä sanoa, että fiilis tunnin jälkeen oli mahtava! Ratsastin paremmin, kuin pitkään aikaan, ja sain ponin oikeasti läpi ihan toisella tavalla, kuin yleensä sen saan. Jouduin tuolla tunnilla käyttämään todella paljon jalkaa, ja sen vaikutuksen kyllä huomasi. 
Maneesissa Ferrari on ollut tunnista riippuen joko todella hyvä, tai sitten vähemmän hyvä. On ollut tunteja, jolloin olen voinut mennä koko tunnin ilman kumppareita niin, että poni on rentona ja liikkuu hyvin, mutta on ollut myös tunteja, jolloin poni on hidas ja tunnin jälkeen jää harmistunut fiilis. Pääosin Ferrarin kanssa on mennyt kivasti, ja hoitaessa poni on ollut aivan ihana ja leikkisä <3!

The early autumn went well with Ferrari. Slowly the trust between me and Ferrari is getting better, and I have lots of good feelings with it. In the beginning of November it threw me to the ground, but at the end of the riding class it was very, very nice to ride. At the next class the weather was windy, rainy and dark, so Ferrari scared almost everything. Thanks to good instructions from the teacher, Ferrari relaxed at the end of the riding class and was good to ride! I was very, very proud of it <3. 
In indoor arena Ferrari has been good or not so good. We had few hours, when Ferrari was very relaxed, good to ride and motivated, but we also had hours, when Ferrari was slow and it didn't have motivation.

Vento
Ventollakin pääsin menemään pienen tauon jälkeen marraskuun alkupuolella/lokakuun loppupuolella. Tunnilla tehtiin paljon perustyöskentelyä, siirtymisiä askellajien sisällä, avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä. Vento oli yllättävän rento ja yhteistyökykyinen, ja avotaivutuksetkin onnistuivat älyttömän hyvin, ja varsinkin siitä tuli hyvä fiilis. Myös laukkatyöskentely onnistui normaalia paremmin! Poni oli älyttömän pehmeä ja miellyttävä ratsastaa, ja kuunteli jokaista pientäkin apua, jonka sille annoin. 

On one day I rode Vento, after few weeks break. On the riding class we did lots of Basic work, transitions between gaits, shoulder-ins and leg-yields. Vento was surprisingly relaxed and it had a good work motivation! Working in the gallop went also good and I was very happy after that riding class, Vento was so Super!

Oskari
Yhtenä torstaina menin Oskari - orilla, joka oli itselleni älyttömän iso yllätys. Viime talvena pääsin ponin selkään kerran, ja eihän se kovinkaan kehuttavasti mennyt, kuten ei tämäkään tunti... Oskari yritti ihan älyttömän paljon ja olisi varmasti ollut todella hieno, jos olisin itse löytänyt ne oikeat nappulat. Jäin itse liikaa suuhun kiinni, vaikka koitinkin olla mahdollisimman kevytkätinen ja tehdä paljon puolipidätteitä. Tunnilla tehtiin paljon siirtymisiä ja käännöksiä istunnan avulla, ja jotenkin onnistuin sössimään kaiken älyttömän pahasti. Vaikka tunti menikin huonosti, menisin Oskulla mielelläni uudestaankin, jotta pääsisin korjaamaan erityisesti omia virheitäni ja tutustumaan poniin kunnolla - toivoa on, mutta onnistumiseen on kyllä älyttömän paljon matkaa!

On one Thursday I rode Oskari, what was a big surprise! Oskari really tried its best and it could have been very great, but I rode really bad. We did a lot of transitions and turns with position... Although the class went bad, I want to try Oskari again later and fix my own mistakes with it - and maybe do something good with Oskari :D

Myra
Samana torstaina menin Myrallakin pitkästä aikaa, ja tämä tunti meni vielä huonommin kuin tunti Oskarin kanssa. Myra yritti hyvin ja kesti selässä roikkumista yllättävän hyvin, josta ei voi olla kuin kiitollinen. Taas kerran jäin liikaa suuhun kiinni, ja jos tunnista olisi kuvia, ne lentäisivät suoraan roskakoriin. En osannut auttaa Myraa rentoutumaan tai kulkemaan mitenkään päin. Onhan Myra toki hyvin erilainen, kuin esimerkiksi Ferrari, mutta en ole vieläkään antanut anteeksi rumaa ratsastustani.Voin rehellisesti sanoa, että tunnin jälkeen hävetti, ja onnistumiseen on matkaa noin kaksituhatta kilometriä :D Myraakin olisi mielenkiintoista kokeilla uudelleen, ehkä vähän paremman ratsastuksen kera. Myra kesti minua älyttömän hyvin, kiitos siitä Myralle <3

On the same Thursday when I rode Oskari I rode also Myra. I'm sure I rode worse than ever, although Myra tried its best... I couldn't help Myra to relax and calm down. Ok, Myra is different than Ferrari, but still. Myra is a great Finnhorse and it looks amazing with a rider who rides good, but I'm not that person (yet). But maybe some day :D As I want to ride Oskari again, I also want to ride Myra again and fix my mistakes, and learn to be better rider!

Että tällaista sitten tällä kertaa! Pääosin tunnit ovat siis menneet kohtuullisen hyvin, mutta oma ratsastus on ollut ihan Ö-luokkaa parin  viime tunnin ajan, enkä ole saanut omaan ratsastukseen mitään kontrollia. Ehkä täältä vielä noustaan, mutta ainakin istuntaremppa olisi paikallaan...
Toivottavasti joku siellä jaksoi lukea tämän postauksen, vaikka se ei ollutkaan parasta tasoani, puhumattakaan puhelinkuvista :D Kiitos, jos luit :)

I hope you enjoyed this post, and thanks for reading :)!

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että ainakin jotkut tunnit ovat menneet hyvin! Tuo on jo hyvä alku, että tunnistat virheitäs, siitähän on jo hyvä aloittaa! Lisäksi olen sitä mieltä, ettei yhdellä kerralla tarvitsekaan löytää heti niitä oikeita nappuloita :) Onhan se jokaisen hevosen kohdalla niin, että välillä on niitä hyviä ja välillä huonoja päiviä ja se on omasta mielestäni yksi parhaimmista asioista tässä lajissa :) Ilman niitä epäonnistumisia onnistumiset eivät tuntuisi niin hyviltä! :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on taas mennyt hiukan paremmin :) Ja tottahan tuo on joka sana! :D

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)