16.12.2017

#371 Poniratsastusta & leikkimistä // Pony riding & playing

Vieläkään en ole kirjoittamassa postausta ajoissa, mutta nyt näistä ratsastustunneista ei sentään kahtasataa vuotta aikaa, joten asiat ovat vähän tuoreemmassa muistissa. Kuitenkin tämä postaus on hankala kirjoittaa tulevien muutosten takia, ja luultavasti jo tämän postauksen julkaisemisen aikaan minulla olisi erittäin iso postaus kirjoitettavana tulevaan vuoteen liittyen. Jos nyt kuitenkin keskitytään ensin tähän ja sitten myöhemmin siirrytään raskaampiin aiheisiin?

For once I'm writing this post so, that I can remember almost everything what I should! However it's hard to write this post, 'cause there are a bit bigger changes coming. I'll write later about them...

Eräänä sunnuntaina ratsastin kaksi tuntia peräkkäin, ja luvassa olikin oikea ponipäivä! Päivän ratsuina toimivatkin siis Ferrari ja Uno-poni. Tunneista voin kirjoittaa näin samaan syssyyn, koska tunneilla oli suunnilleen sama sisältö. Kummallakin tunnilla työstimme siirtymisiä ja ihan normaaleita taivutuksia. Kumpikin tunti meni ihan siedettävästi, ja ponit tuntuivat kivoilta ratsastaa. Ferrari varsinkin oli ihan älyttömän hyvä ja miellyttävä ratsastaa! Poni ei kyttäillyt mitään sekä oli mukavan rento ja kuulolla. Siirtymiset paranivat huimasti loppua kohden, ja selästä sai laskeutua älyttömän tyytyväisenä. 
On one Sunday I rode for two hours. On the first class I rode Ferrari and on the second class Uno. On both riding classes we worked with transitions and bendings. The ponies were nice to ride and the classes went good. Especially Ferrari was extremely good and pleasant to ride! She didn't spook anything and was very relaxed and listened to me. The transitions went better all the time and after that class I was proud of that little girl <3

Unonkin kanssa meni mukavasti, mutta poni olisi voinut olla huomattavasti rennompi. Siirtymisistä se vähän kuumui ja jouduin rauhoittelemaan Unoa aika paljon, mutta itse siirtymiset olivat kohtuullisia. En saanut ratsastettua Unoa kovinkaan hyvin läpi, vaan se jäi jäkittämään ylös kaulansa kanssa, mutta se on ongelma, joka kyllä korjaantuu ajan kanssa. 

Also Uno was nice to ride, but it could have been more relaxed. It spirited about transitions and I had to appease it a lot. Uno was also a little nervous. Seuraavana torstaina ratsastinkin pitkästä aikaa Jätkällä, joka siis on musta suomenhevosruuna. Jätkä on luonteeltaan aivan ihana halinallekarhu, jolla on ehkä maailman lempeimmät silmät ja eleet muutenkin. Jätkän kanssa teimme paljon normaalia verryttelytyöskentelyä, mutta varsinaisena tehtävänä toimivat laukannostot käyntiväistöistä. Eli vähän pidemmin selitettynä menimme pienelle keskiympyrälle ja lähdimme väistättämään käynnissä, ja viimeisestä haluamastaan väistöaskeleesta terävä laukannosto. Toivottavasti ymmärsitte! Aluksi nostoista tuli löysiä, vaikka väistöt olivatkin kohtuullisia, mutta loppuun saimme pari todella hyvää ja terävää laukannostoa. Muutenkin Jätkän kanssa meni oikein kivasti, mutta toki se olisi saanut olla vieläkin rennompi ja kulkea suorempana. 

On the next Thursday I rode Jätkä. It's a black Finnhorse gelding. Jätkä is very friendly and it has the most beautiful eyes in this world. On the class we did lots of bendings and strike offs to canter from leg yields. In the beginning the strike offs were slow and bad, but at the end we got good strike offs! Jätkä was nice to ride, but it could have been more relaxed. 
Kauden viimeisenä torstaina, eli 14.12 pääsinkin menemään Kukalla. Tunnilla saimme päättää, mitä haluamme tehdä, ja loppujen lopuksi päädyimmekin siirtymisiin, puomeihin, puomikasan/kavaletin ylityksiin ja ilman satulaa mentäviin loppuraveihin. Pääsimme siis tekemään aika paljon yhden tunnin aikana! Alkuverryttelyssä Kukka oli todella kiva ratsastaa, sillä oli sopivasti omaa energiaa ja se kuunteli lähes kaikkia antamiani apuja. Se puski hiukan sisäpohjetta vasten, mutta muuten oli oikein hyvä. Laukannostoissa oli aluksi jonkinlaisia ongelmia, mutta pienen tahtojen taiston jälkeen saimme oikein mukavat laukat aikaiseksi! Alkuverryttelyn jälkeen tulimme muutaman kerran ravipuomit, joista nyt ei ole oikein mitään sanottavaa.

Suomenponi yritti ja ylitti oikein hienosti, kuten myös puomikasankin. Puomikasa tultiin laukassa muutama kerta kumpaankin suuntaan, ja pääosin meillä menikin oikein mukavasti. Muutama hassu askel ja kolahdus, mutta pääasia on se, että kummallakin oli hauskaa! Kumpikaan meistä ei ole mikään konkari esteillä, mutta nyt olikin vain tarkoitus pitää hauskaa, eikä laskea sen kummemmin askeleita "esteelle". Loppuraveissa heitin vielä satulankin pois, ja oi että, Kukalla oli aivan ihana karvaselkä ja tasaiset askeleet :3 Se oli melkein parempi ratsastaa ilman satulaa, joka yllätti minut aivan täysin..


On Thursday 14.12 I rode Kukka. On the class we did transitions, poles, and at the end of the class I "threw" the saddle away and went without it. In the beginning of the riding class Kukka was very nice and energic to ride. We did basic bendings in all gaits. After them we came few times the trot poles. Kukka was Super and tried its best! On the canter poles it was good, but a little uncertain. In the end of the class I went couple of minutes without the saddle and Kukka was almost better ride without it! 
On this class Kukka was very good to ride and I'm proud of it!

Kerrankin pääsitte lukemaan ajankohtaisia ratsastuskuulumisia! Mukavaa joulunodotusta teille kaikille, nähdään sitten seuraavassa postauksessa, mahdollisesti vähän vakavamman aiheen parissa👉❤

For once you got some current riding news to read! I hope you liked this post :) Thank you for reading!

(Kuvien kanssa oli vähän suurempaa asetteluongelmaa, pahoittelut siitä. Blogger ei oikein suostunut yhteistyöhön... Kuvat ovat taas puhelinlaatua, mutta tallille en ole nyt kameraa raahannut, toivottavasti kestätte!)

2 kommenttia:

  1. Kuvat ei näy, ainakaan minulla? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas tämä sama ongelma! Valitettavasti en tätä osaa korjata :(

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)